Povestea e destul de lunga...
Sa spun doar ca m-am decis sa scot o transa de pui de la platy mei rosii si haiosi, asa ca am investit cam 40klei intr-un separator pentru femela. Zis si facut, cand s-a apropiat ziua Z am separat femela. Seara cu pricina am cules rezultatele - destul de slabe - doar 4 pui - pentru ca punand prost partea conica am lasat o fanta prin care puii au putut urca la mama si au fost devorati instantaneu (am si asistat la un astfel de moment "delicat" in direct).
Intrebarea arzatoare este : cat trebuie sa tin puii separati inainte de a le da drumul in the wild ? Va amintiti - cei care ati vazut pozele - ca am un scalar destul de nervos.
intrebare vivipari
9 mesaje
• Pagina 1 din 1
Acvariul oricum este mare / ai plante . Avantaj puii
Depinde ce alte specii mari mai ai in momentul asta ... dar mi-e ca vorbesc sa ma aflu in treaba :rolleyes: ,sa-l lasam pe Catalin sa zica ; logic ar fi sa-i tii separat pana cand ajung mai mari decat poate deschide gura cel mai suparat peste al tau
. Oricum,daca sunt rai ii pot nimici si altfel ... mai e o problema faptul ca nefiind obisnuiti cu puii o sa-i alerge chiar daca sunt marisori ... sunt o tentatie , ca orice alta hrana vie; asa faceau gupii mei la inceput ; acum s-au obisnuit , vazand oriunde se duc turme de zeci de pui nu-i mai atrag nici puii foarte mici . Doar eventual cei proaspeti , care tzopaie si nu inoata inca bine.

Depinde ce alte specii mari mai ai in momentul asta ... dar mi-e ca vorbesc sa ma aflu in treaba :rolleyes: ,sa-l lasam pe Catalin sa zica ; logic ar fi sa-i tii separat pana cand ajung mai mari decat poate deschide gura cel mai suparat peste al tau

-
Guppy - Mesaje: 414
Dupa cum spunea si Guppy, faza cea mai nasoala e ca nu conteaza chiar asa sa-i tii separat pana cand ajung mai mari decat poate deschide gura cel mai suparat peste al tau ci ca nu sunt invatati cu pui (pestii) respectivi si o sa-i considere hrana vie - asa se intampla si cu pesti noi adusi in acvariu-, poti sa-i bagi in acvariu "mare" cand vezi tu cai prinzi mai greu! Io am bagat niste pui de guppy de o saptamana intr-un acvariul cu guppy, mulineji si zebre adulte si nu sa intamplat nimic!
- Ioas(Ovi)
- Junior Member
oricand ii puneti pe pui, e bine sa puneti mai multi odata, altfel vor casuna ai mari pe cate unu', ala se sperie si fuge bezmetic , ceea ce ii atata si mai tare, pana la urma se poate sfarsi tragic
scalarii sunt f. receptivi la miscari bruste, la chestii mai mici precum puii de 2 cm.
scalarii sunt f. receptivi la miscari bruste, la chestii mai mici precum puii de 2 cm.
- Catalin B
- Junior Member
Initial trimis de Guppy
Ovi ziceai ca ai si zebre langa puii de guppy ... cum naighba breh ?? :rolleyes: , eu stiam ca zebrele sunt pradatoare ...
lol
am cumparat eu 2 zebre din Obor, a doua zi una era trei sferturi mancata :-))
as spune ca guppy sunt pradatori...
- duduloi
- Junior Member
Initial trimis de Guppy
Ovi ziceai ca ai si zebre langa puii de guppy ... cum naighba breh ?? :rolleyes: , eu stiam ca zebrele sunt pradatoare ...
Tocmai asta-i faza "ciudata". Si io stiam acelasi lucru.
Acum nu mai am deloc zebre de vre-o saptamana ca le-am data, mi se facuse mila de ele , singure intr-un acvariu plin de guppy si moly...
- Ioas(Ovi)
- Junior Member
9 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim