Poze cu acvariile noastre

pestele din acvariu, muscata din fereastra, "salatile" din gradina ursului

Poze cu acvariile noastre

Mesajde Guppy » Mie Oct 10, 2001 12:13 am

Cam care e secretul unei poze reusite , cu un aparat "normal" ca sa zic asa ... mie imi ies cam aiurea marea majoritate a pozelor...
se fac de foarte aproape,de departe,fara lumina,dintr-un unghi,etc ? in plus pestii se observa foarte greu , sigur gresesc pe undeva ... so ? :confused:
Guppy

Re: Poze cu acvariile noastre

Mesajde Mircea » Mie Oct 10, 2001 6:43 am

Initial trimis de Guppy
Cam care e secretul unei poze reusite , cu un aparat "normal" ca sa zic asa ... mie imi ies cam aiurea marea majoritate a pozelor...
se fac de foarte aproape,de departe,fara lumina,dintr-un unghi,etc ? in plus pestii se observa foarte greu , sigur gresesc pe undeva ... so ? :confused:

M-am ocupat cu tehnica foto mai prin tinerete, asa ca:
Cu un aparat normal (cu film), cumpara film ceva mai rapid, 400 ASA sau daca nu gasesti, 200 ASA. Scoate-i blitz-ul, eventual mai pune un bec, ceva sa lumineze acvariul de deasupra. Stinge restul de becuri din camera si eventual trage draperiile pt. ca lumina sa nu se reflecte din sticla acvariului. Aparatele foto serioase au functia "macro" destinata fotografiilor de aproape pe care esti obligat sa o folosesti, cu exceptia cazului cand pozezi tot acvariul de la circa 1m. Pune aparatul pe un trepied sau pe ceva fix; iluminat bine, acvariul ar trebui sa iasa OK in poza; mai greu e cu pestii care nu vor sa stea locului. Ca sa iasa bine trebuie sa alegi cel mai mic timp de expunere posibil astfel incat poza sa nu iasa prea intunecata si sa focalizezi perfect; poti si sa subexpui un pic.

Daca n-ai un aparat "serios" mai bine nu te apuci. Cele automate, gasibile prin comert nu sunt pentru asa ceva. Cu o "scula" buna, reflex, e altceva. Poti sa si intrebi un fotograf cu experienta; daca cu un aparat oarecare poti poza de exemplu un chibrit pe o carte de vizita de la 20-30 cm astfel incat sa se vada foarte clar, poti poza si pestii.
Mircea
Junior Member

poze

Mesajde razvan » Mie Oct 10, 2001 7:20 am

pt gyppy

ce spunea omu de dinainte este perfect valabil, numa' cí£ intervine procedura cu developatu' ......... ºi pina ajungi sí£ scanezi fotogrefia trece baba cu colacii. aceeaº problemí£ mi-am pus-o i eu. cum un aparat foto digital (cu care sa poti face poze ADEVíƒRATE ) este cum zicea vulpea la struguri adicí£ acru ºi beneficiind de posibilití£í¾i am recurs la urmí£torul procedeu:
faci rost de una camerí£ de filmat;
o cuplezi la calculator
cu orice program de achizií¾ie de imagine salvezi bmp sau jpg-urile ºi le pui pe net.

avantajul unei camere video este ca poí¾i sa-i faci orice tip de reglaj, iar funcí¾ia de zoom este parfum pentru ce ne trebuie nouí£.
cit de curind o sa pun pe site-ul cu albumul foto (dací£ voi avea permisiunea de la master) niºte poze facute la acvariul de la servici prin procedeul susmení¾ionat sí£ puteí¾i sa faceí¾i diferení¾a.
razvan
Junior Member

site de poze

Mesajde Adi[CG] » Mie Oct 10, 2001 8:42 am

Cine doreste sa puna galerie foto de la acvariul lui pe net poate sa-mi trimita pozele la adrian_spinei@hotmail.com sau (mai bine !) aspinei@yahoo.com
Evident, sper sa nu ma inundati cu fisiere de 10megi bucata [sendmailul meu se "maxuieste" la 2 megi oricum].
Galeria se gaseste la http://acvarii.metawings.com
...
Adi[CG]
Junior Member

Site despre foto

Mesajde Rolf » Mie Oct 10, 2001 9:18 am

Poate va ajuta http://www.fotomagazin.ro rubrica foto tutor. Au si mailing list pentru intrebari si discutii si pagina cu linkuri (http://www.fotomagazin.ro/resurse.html). In plus se pot gasi si la about.com sau cu google multe info despre fotografie.
Rolf
Junior Member

Mesajde Guppy » Lun Noi 12, 2001 2:02 pm

Hai sus cu topicul, sa invatam sa facem poze ...
Guppy

Mesajde Catalin B » Lun Noi 12, 2001 2:15 pm

Initial trimis de Guppy
Hai sus cu topicul, sa invatam sa facem poze ...

la sfarsitul cartii aleia din care a trimis Razvan cateva pagini e un articol despre tehnica fotografierii in acvaristica, poate e util , il citesc acasa , pana acum nu m-a interesat
Catalin B
Junior Member

Mesajde Catalin B » Lun Noi 12, 2001 3:30 pm

gata dudule , saptamana viitoare vine var'miu cu o minicamera video si o sa le trimit direct lui guppy(si acvariul si shuhsa), ce zici, imprumut niste scalari uriasi sa ararte bine si sa te conving in procesul de convertire?:D
Catalin B
Junior Member

Mesajde Guppy » Lun Noi 12, 2001 3:37 pm

Initial trimis de Catalin B
gata dudule , saptamana viitoare vine var'miu cu o minicamera video si o sa le trimit direct lui guppy(si acvariul si shuhsa), ce zici, imprumut niste scalari uriasi sa ararte bine si sa te conving in procesul de convertire?:D

dar poate duduloy trece direct la discusi , huh?
cecherap :p
Guppy

Mesajde duduloi » Lun Noi 12, 2001 4:52 pm

buey, astia glumetzii..

nu vreau sa imi moara un discus si sa plang 2 saptamani...un scalar e MULT mai ieftin si mult mai agil, bataus, etc... e mai VIU intr-un cuvant :-)

dar vreau sa vad pozele, Cataline; dar vreau sa iti vad scalarii TAI, nu ai altora...
duduloi
Junior Member

Mesajde Catalin B » Mar Noi 13, 2001 7:48 am

Initial trimis de duduloi
buey, astia glumetzii..

nu vreau sa imi moara un discus si sa plang 2 saptamani...un scalar e MULT mai ieftin si mult mai agil, bataus, etc... e mai VIU intr-un cuvant :-)

dar vreau sa vad pozele, Cataline; dar vreau sa iti vad scalarii TAI, nu ai altora...

rasuflu ususrat, credeam ca gpppy a vorbit serious
Catalin B
Junior Member

Varu'tu

Mesajde Merlucius » Joi Noi 15, 2001 10:24 pm

Initial trimis de Catalin B

rasuflu ususrat, credeam ca gpppy a vorbit serious

Las' ca vin cu camera aia care are inca in memorie(RAM!) poza cu acvariul meu definitiv si iremediabil - gol. Si o sa arati fanilor ACVARIUL IDEAL. Punct.
excedet
Merlucius
Junior Member

Mesajde Catalin B » Lun Noi 19, 2001 10:40 pm

Catalin B
Junior Member

Mesajde Catalin B » Mar Noi 20, 2001 7:54 am

Catalin B
Junior Member

Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim