1. ma tot uit pe alte forumuri si ma distrez vazand atatea ineptii si crize de logoree (mai ales la barfeonlain), trag concluzia ca al nostru e cel mai civilizat etc.
2. intrand in subiect , lansez intrebarea , importanta zic eu, care e motivatia pt. care ne-am apucat de hobby-ul asta,pt. ca de aici pleaca totul, de ex. unii (mai ales intepatorii ) vor sa aiba acolo ceva cat mai colorat sa se plimbe printr-un vas cu apa, altii mai evoluati vor sa reproduca anumite specii , cei din varf banuiesc ca tind spre a realiza noi varietati sau a inmulti specii f. dificile,altii vor sa mentina linii deja obtinute, sau scopuri pur comerciale,eu personal vreau sa bat recorduri de dimensiune si eventual sa obtin ceva ciudatenii(sint departe oricum de asta) si sa mai vina cate un cunoscut cu "vaicepestifrumosi, am avut si eu dar nu asa ca ai tai" .
astept mesaje de la membri:D
Mobilul
8 mesaje
• Pagina 1 din 1
Re: Mobilul
Nu cred ca voi trece vreodata de stadiul de pasiune, nu ma inchipui vanzand pesti ...
Pt mine acvariul e ceva care te scoate din monotonie, pestii sunt niste animalute f.delicate, nu tzipa nici macar cand sunt pe moarte. Cand sunt stresat sau obosit imi revin instant dupa ce ma uit la acvariu vreo 10 minute. Imi place sa am grija de pesti, dar nu cred ca voi ajunge vreodata sa tin specii f.complicate, discus de ex. Personal sunt un pic opusul lui RoDiscus, mie "imi este frica" de super-pesti (no offense, RoDiscus)
Acvaristica are farmecul ei, insa nu vreau sa devin "campion", sa am pestii "cei mai tari" etc. Imi plac si cei pe care ii am acum, desi ma bate gandul la un acvariu mai mare, la niste scalari , etc.
dar totul in anumite limite
Pt mine acvariul e ceva care te scoate din monotonie, pestii sunt niste animalute f.delicate, nu tzipa nici macar cand sunt pe moarte. Cand sunt stresat sau obosit imi revin instant dupa ce ma uit la acvariu vreo 10 minute. Imi place sa am grija de pesti, dar nu cred ca voi ajunge vreodata sa tin specii f.complicate, discus de ex. Personal sunt un pic opusul lui RoDiscus, mie "imi este frica" de super-pesti (no offense, RoDiscus)
Acvaristica are farmecul ei, insa nu vreau sa devin "campion", sa am pestii "cei mai tari" etc. Imi plac si cei pe care ii am acum, desi ma bate gandul la un acvariu mai mare, la niste scalari , etc.
dar totul in anumite limite

- duduloi
- Junior Member
heheheeee , Catalin, astepti mesaje de la mebri,ha?
La mine e mai complicat , fiind vorba de mai multe lighioane
.
Pestii ar fi pe locul 2 dupa porumbei de curse (voiajori) pe care din pacate nu-i mai pot avea pentru o perioada.
Desi gupii sunt priviti 'de sus' in comparatie cu restul speciilor nu ma intereseaza :p . Se face o comparatie de genul: trabant fatza de mercedes sau un caine maidanez fatza de unul de rasa .Unii isi hranesc pestii cu guppy , etc... :rolleyes: in fine... Asta e specia care ma atrage cel mai mult. Sper ca in viitor sa fac o guparie ca la carte cu camera speciala de zeci de acvarii , si selectii serioase (numai pentru guppy). Am avut multe tentative de a trece si la alte specii dar s-au sfarsit prin a-i duce inapoi la petshop dupa cateva zile de la achizitionare.

La mine e mai complicat , fiind vorba de mai multe lighioane

Pestii ar fi pe locul 2 dupa porumbei de curse (voiajori) pe care din pacate nu-i mai pot avea pentru o perioada.
Desi gupii sunt priviti 'de sus' in comparatie cu restul speciilor nu ma intereseaza :p . Se face o comparatie de genul: trabant fatza de mercedes sau un caine maidanez fatza de unul de rasa .Unii isi hranesc pestii cu guppy , etc... :rolleyes: in fine... Asta e specia care ma atrage cel mai mult. Sper ca in viitor sa fac o guparie ca la carte cu camera speciala de zeci de acvarii , si selectii serioase (numai pentru guppy). Am avut multe tentative de a trece si la alte specii dar s-au sfarsit prin a-i duce inapoi la petshop dupa cateva zile de la achizitionare.
-
Guppy - Mesaje: 414
Initial trimis de Guppy
Sper ca in viitor sa fac o guparie ca la carte cu camera speciala de zeci de acvarii , si selectii serioase (numai pentru guppy).
de acord , pe toti ne atrage ideea cu "o camera pt...", eu am fost destu lde aproape de asta, am avut vreo 9 acvarii active la un moment dat, cu peste 10 specii, dar la unele a trebuit sa renunt din cauza surplusului de puiet , deci desi nici pe mine nu ma incanta ideea cu comercializarea, tind sa realizez intr-un viitor nu stiu cat de indepartat un fel de ps cu 90% caracter de expozitie,10% comercial fiind necesar, si asta doar daca castig cateva miliarde nu stiu cum,sa ma ocup exclusiv de asta
- Catalin B
- Junior Member
tele mobilul
sí£ ví£ spun un secret, dar sí£ nu mí£ spuneí¾i lu' soacrí£-mea
de peºti m-am apucat dupí£ 1 aprilie (ziua lu' fimi-u) cind a primit cií¾iva carcalaci. i-am luat jucí£ria ºi am dezvoltat-o. acum am cerd cí£ peste 300 buc, din care 75% d'í£ia mici de piní£ la 2 sí£ptí£mini.
cí£ spunea cineva de vinzare, i-am DAT in obor la cucoanei cu artemia vre-o 40-50 buc cí£ nu mai ºtiam ce sí£ fac cu ei , mai nou mi-am fí£cut ºi la servici un bazin de 40 l pe care cit de curind o sí£-l populez cu ce am crescut ºi selecí¾ionat acasí£ Ã‚Âºi o sa pun ºi niºte poze, poate ví£ deschid apetitul ºi o sa daí¾i cu "vreau ºi eu" in mine, sí£ nu mai daí¾i banii prin piaí¾í£:)
de peºti m-am apucat dupí£ 1 aprilie (ziua lu' fimi-u) cind a primit cií¾iva carcalaci. i-am luat jucí£ria ºi am dezvoltat-o. acum am cerd cí£ peste 300 buc, din care 75% d'í£ia mici de piní£ la 2 sí£ptí£mini.
cí£ spunea cineva de vinzare, i-am DAT in obor la cucoanei cu artemia vre-o 40-50 buc cí£ nu mai ºtiam ce sí£ fac cu ei , mai nou mi-am fí£cut ºi la servici un bazin de 40 l pe care cit de curind o sí£-l populez cu ce am crescut ºi selecí¾ionat acasí£ Ã‚Âºi o sa pun ºi niºte poze, poate ví£ deschid apetitul ºi o sa daí¾i cu "vreau ºi eu" in mine, sí£ nu mai daí¾i banii prin piaí¾í£:)
-
razvan - Junior Member
Mobilul este de ordin estetic. Acvariul meu de 120 l din camera mare atrage pur si simplu privirea. Nevasta-mea n-a fost prea incantata sa bag un acvariu in biblioteca dar acum recunoaste ca fara el camera n-ar mai avea nici un haz. Ca un acvariu sa arate bine trebuie sa fie amenajat bine si sa aiba plante frumoase, abia apoi pestii. Al meu a iesit asa si asa. Vezi http://www.golumba.f2s.com si clic pe Gallery.
- Mircea
- Junior Member
Initial trimis de Mircea
Mobilul este de ordin estetic. Acvariul meu de 120 l din camera mare atrage pur si simplu privirea. Nevasta-mea n-a fost prea incantata sa bag un acvariu in biblioteca dar acum recunoaste ca fara el camera n-ar mai avea nici un haz. Ca un acvariu sa arate bine trebuie sa fie amenajat bine si sa aiba plante frumoase, abia apoi pestii. Al meu a iesit asa si asa. Vezi http://www.golumba.f2s.com si clic pe Gallery.
tetrazona aia au creeru' spalat? cum de suporta gupi pe langa ei?de cate ori incercam asa ceva ma alegeam cu jumatati de masculi de gupi in 10 min.

- Catalin B
- Junior Member
Initial trimis de Catalin B
tetrazona aia au creeru' spalat? cum de suporta gupi pe langa ei?de cate ori incercam asa ceva ma alegeam cu jumatati de masculi de gupi in 10 min.![]()
Ideea cu Tetrazona e sa-i pui mai multi la un loc. Eu am avut 7, unul a decedat, ailalti 6 se alearga intre ei dar nu se ciupesc si pe Guppy si restul ii lasa in pace.
- Mircea
- Junior Member
8 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim