pareri despre un nou website

pestele din acvariu, muscata din fereastra, "salatile" din gradina ursului

pareri despre un nou website

Mesajde www.acvariu.ro » Mie Oct 24, 2001 6:48 pm

Va solicit parerea despre un website pe care l-am realizat: http://www.acvariu.ro

Situl este inca in development, a fost realizat / gandit / etc de mine asa ca va cer sugestii.

Am lansat si un forum si as avea nevoie de sugestii despre structura lui. Este un forum dedicat, asa ca pot face diverse subforumuri dupa cum credeti ca e mai bine.

Altfel oricine doreste colaborarea de orice fel este binevenit.

Inca o data va atrag atentia ca se afla inca in dezvoltare, dar informatia statica am introdus-o in mare parte (hmmm, daca gasiti inadvetente v-as ramane indatorat pt corecturi)

Apoi in sectiunea pesti am realizat motorul de afisare a informatiilor despre pesti dintr-o baza de date, astfel incat sa se poata face cautari dupa diverse criterii. Astept sugestii si despre structura acestora.

Astept raspunsuri sugestii la mosu@acvariu.ro

Marian

mosu@acvariu.ro
http://www.acvariu.ro
http://www.esolutions.ro
www.acvariu.ro
Junior Member

Mesajde Guppy » Joi Oct 25, 2001 5:19 am

Misto ideea voastra , ma bucur sa mai dau de niste acvaristi pe web ... despre site - ati mai putea lucra la design ,in rest ca sectiuni mi se pare ok ... mai putin cea de forum ;) ... stii , e nasol , eu ma chinui de cateva luni bune sa adun oamenii aici si acum iar ne impartim in zej' de mii de forumuri :( . Ca suntem si multi rau ...

Mama ce ploaie de site-uri :p
Stai ca vine ferma de guppy 2.0 acusic' ,maine v-o prezint
Guppy

Mesajde www.acvariu.ro » Joi Oct 25, 2001 10:34 am

Initial trimis de Guppy
Misto ideea voastra , ma bucur sa mai dau de niste acvaristi pe web ... despre site - ati mai putea lucra la design ,in rest ca sectiuni mi se pare ok ... mai putin cea de forum ;) ... stii , e nasol , eu ma chinui de cateva luni bune sa adun oamenii aici si acum iar ne impartim in zej' de mii de forumuri :( . Ca suntem si multi rau ...

Mama ce ploaie de site-uri :p
Stai ca vine ferma de guppy 2.0 acusic' ,maine v-o prezint

--------
ai dreptate, forumul nu are atatea facilitati si arata si mai urat.

Diferenta e ca eu am sursela forumului de acolo si am dreptul de a il modifica, nu numai customiza aspectul.

In plus atunci can am implementat forumul ala nu aveam habar de asta unde discutam acum.

Oricum, am vrut sa fac totul 'all-in-one'. In plus e hostat pe un server pe care il administrez (e al meu), pe conexiune RDS.
Se vede ca linkul de chat e inactiv. Dar cand o sa fie activ o sa se vada probabil un chat facut in-house.
http://www.acvariu.ro nu e dependent de vreun hoster sau vreo solutie. Situl e facut cu java, motiv pt care am optat si pt acel forum.

O sa ma gandesc ce sa fac cu forumul ala.
Merci pt mesaj.

Sa nu uit: un link-exchange?
Marian
www.acvariu.ro
Junior Member

Mesajde Mircea » Vin Oct 26, 2001 7:07 am

Spune-ne cu ce putem sa te ajutam noi, membrii forumului. Sunt printre noi unii care pot sa traduca un articol, sa compileze o fisa despre o specie de peste sau planta, sa trimita o poza etc.

Pe mine m-ar bucura daca ai putea sa atragi firmele si magazinele din domeniu sa-si faca publica pe site-ul tau oferta, eventual cu preturi; le poti asigura si ceva reclama, la urma urmei.

Mult succes si "tine aproape" de forumul asta. Comunitatea de aici este mica dar foarte pasionata si creste incet dar sigur.

Mircea,

http://www.golumba.f2s.com
Mircea
Junior Member

Mesajde Adi[CG] » Vin Oct 26, 2001 9:19 am

E bine ca apare un astfel de site cu substrat comercial pentru ca are sanse sa fie realizat mai repede...
Ce mi-ar place sa vad la un astfel de site :
1. Design placut, navigare coerenta intre sectiuni
2. Sectiune dinamica de articole. User-contributed.
3. Baza de date searchable de pesti (vezi posturile mele mai vechi pentru detalii). Cautare dupa : denumire populara, stiitifica, areal, caracteristici generale, cerinte (chimism, volum acvariu, compatibilitate), caracteristici vizuale. Adnotari si poze. Totul user-contributed.
4. Baza de date searchable pentru plante. Ceva gen http://www.disky-design.dk/fish/PlantSearch/PlantSearch.html dar cu mai multe poze si adnotari. user-contributed.
5. Sectiune - chimismul apei (Ph, duritate, urme de nitrati, metale) in orasele din tara. Sfaturi. User-contributed.
6. Sectiune - magazine din tara. Searchable, preturi orientative, rating, comentarii. User-contributed.
7. Galerie foto.
8. Evident, sistem de autentificare unic pe intreg site-ul, management de profile si de drepturi specifice pe fiecare sectiune.
9. Componenta de backoffice pentru administrare.

Daca vrei sa faci un astfel de site, iti stau la dispozitie in masura timpului liber (desi alegerea jsp-ului ca limbaj de scripting e nitel discutabila). Parerea mea e ca in loc sa te concentrezi pe forum (exista tone de forumuri gata facute) si putea sa dai un simplu link spre aici si gata... sunt multe alte functionalitati importante care merita sa le dedici timpul.
Adi[CG]
Junior Member

Mesajde www.acvariu.ro » Lun Oct 29, 2001 11:03 am

Initial trimis de Adi[CG]

.....

Daca vrei sa faci un astfel de site, iti stau la dispozitie in masura timpului liber (desi alegerea jsp-ului ca limbaj de scripting e nitel discutabila). Parerea mea e ca in loc sa te concentrezi pe forum (exista tone de forumuri gata facute) si putea sa dai un simplu link spre aici si gata... sunt multe alte functionalitati importante care merita sa le dedici timpul.

Multumesc pentru mesaj

- Partea de cautare pe database pt pesti / plante este facuta 99%
- Am scotocit arhiva acestui forum
- astept mail pt colaborarea de care vorbeai
- Cateva functionalitati sunt deje in pregatire (nu se vad acum, in viitorul apropriat or sa apara)
2. sectiunea exista (http://www.acvariu.ro/alte_informatii/articole.jsp)
E drept ca exista un singur aricol. in curand o metoda mai facila decat submit pe mail de articole
3 exista
http://www.acvariu.ro/peste_detaliu.jsp?IDFish=1.0
(inca in teste)
4exista
http://www.acvariu.ro/specii_plante.jsp
(la fel, date de test)

Acum imbunatatesc formatul de prezentare (fielduri etc.) In curand o sa devina searchable.
5. idee buna. o sa fac
6 e in development (http://www.acvariu.ro/magazine.jsp)
7. era in plan ( http://www.acvariu.ro/comunitate.jsp )
8 vezi mai jos
9 exista si va fi dezvoltata

8 - pe mine ma irita sa am acces doar dupa ce m-am logat intr-un site! deci nu o sa fac asa ceva decat eventual pentru unele sectiuni (de exemplu shop online)

Observatie: scuzati linkurile invalide (offline am corectat deja aiureala din linkuri - mai ales sectiunea din dreapta)

Raspuns si pentru Mircea:
Pai am vazut deja ca unii dintre membrii acestui forum sunt acvaristi avansati. Binenteles ca m-ar bucura daca ar realiza articole pertinente despre anumite subiecte (de exemplu 'Totul despre CO2'). Cat despre magazina asta era intentia. am discutat deja cu unii.
AH, POZEEEE!!! Am nevoie de poze la cere sa am COPYRIGHT. (ditre pozele de pe site cele care nu sunt facute de mine au acordul proprietarilor) Binenteles ca nu am suficiente poze. O sa ma gandesc si la un template de introducere de date (fise de pesti) de catre diversi utilizatori (la naiba asta o sa implice o logare cu user/ parola :(

Multumesc pentru raspunsuri
ASTEPT SI ALTE PROPUNERI / SUGESTII
Sau poate o intalnire - am putea intra in amanunte...

Marian
mosu@acvariu.ro

PS:
http://www.acvariu.ro/lista_pesti.jsp
daca intrati sa vedeti fisele celor 2 pesti veti vedea cam cum a fost conceputa fisa unui peste. Datele sunt pentru teste.
www.acvariu.ro
Junior Member

Mesajde Guppy » Lun Oct 29, 2001 12:57 pm

Marian , am o propunere ..

ma enerveaza rau impartirea asta prin j'demii de forumuri ... si asa suntem putini si m-am chinuit mult sa adun aici pe baietii / si fetele :) care sunt ... si o sa adun in continuare ...

As ca te-as ruga sa faci si tu link catre aici ,adica sa folosim acelasi forum . In primul rand ca arata mai bine asta ,are mult mai multe facilitati , e deja batran si stabil , plus ca poate aduce noi membri din forumurile alaturate . Astept raspuns .

Te voi face moderator . In plus cred ca putem pastra ideea ta si anume subcategorii cu schimburi de pesti de exemplu (mica publicitate :p ).

Linkurile catre siturile de acvaristica vor fi in partea de sus a forumului si voi schimba si imaginea . Poate chiar si culorile,etc.
Guppy

Mesajde www.acvariu.ro » Lun Oct 29, 2001 2:03 pm

Initial trimis de Guppy
Marian , am o propunere ..

ma enerveaza rau impartirea asta prin j'demii de forumuri ... si asa suntem putini si m-am chinuit mult sa adun aici pe baietii / si fetele :) care sunt ... si o sa adun in continuare ...

As ca te-as ruga sa faci si tu link catre aici ,adica sa folosim acelasi forum . In primul rand ca arata mai bine asta ,are mult mai multe facilitati , e deja batran si stabil , plus ca poate aduce noi membri din forumurile alaturate . Astept raspuns .

Te voi face moderator . In plus cred ca putem pastra ideea ta si anume subcategorii cu schimburi de pesti de exemplu (mica publicitate :p ).

Linkurile catre siturile de acvaristica vor fi in partea de sus a forumului si voi schimba si imaginea . Poate chiar si culorile,etc.

Ma gandesc serios la varianta asta. Poate ca e mai bine. Iti dau un raspuns % in cateva zile.
www.acvariu.ro
Junior Member

Mesajde duduloi » Mar Oct 30, 2001 1:49 pm

Subscriu la ideea lui Guppy, e mai bine sa fim pe un singur forum, in loc sa ne spargem in n! forumuri mai mici. Dintr-un alt punct de vedere o conexiune pe RDS este de preferat uneia situate in afara retelei metropolitane, multi intra pe dial-up.

Cand a aparut forumul acvaristica m-am bucurat f.mult. Insa in timp mi-am dat seama ca nu prea se potriveste cu restul sectiunilor de pe Fan Club . Ar fi MULT mai frumos (parere personala) sa existe un site de web consacrat exclusiv acvaristicii si pe el sa fie si un forum cum este acesta.

fara suparare , problema este aceea de a trece peste micile orgolii personale si de a face ceva frumos, unitar. Si Adi ,Mosu, Guppy se pricep la crearea unui site de web, dar ce folos daca fiecare lucreaza " pe cont propriu" ?! Rezultatele luate in parte vor fi sub ceea ce ar putea face daca ar lucra la un proiect comun.

cu sinceritate
duduloi
duduloi
Junior Member

Mesajde Guppy » Mar Oct 30, 2001 2:21 pm

Forumul va fi mutat in Romania ; diversitatea de aici poate aduce noi adepti ai acestui hobby... Pe de alta parte , acvariu.ro suna mai bine ...

Partea cu orgoliile nu stiu de unde ai scos-o ...
eu n-am facut decat sa incerc formarea unei comunitati unde sa ne simtim bine si sa discutam despre 'carcalacii' nostri (carcalaci - copyright 2001 razvan :p ). In parte se pare ca am reusit, multumita voua . M-am chinuit ceva , trimitand zeci de mailuri , sau prin alte mijloace. Acum , o imprastiere nu m-ar incanta , dar si aici totul depinde de voi .

Eu personal prefer forumul asta ,am mai zis, arata mult mai bine si are mult mai multe facilitati .
Guppy

Mesajde Catalin B » Mar Oct 30, 2001 2:38 pm

Initial trimis de Guppy
Forumul va fi mutat in Romania ; diversitatea de aici poate aduce noi adepti ai acestui hobby... Pe de alta parte , acvariu.ro suna mai bine ...

Partea cu orgoliile nu stiu de unde ai scos-o ...
eu n-am facut decat sa incerc formarea unei comunitati unde sa ne simtim bine si sa discutam despre 'carcalacii' nostri (carcalaci - copyright 2001 razvan :p ). In parte se pare ca am reusit, multumita voua . M-am chinuit ceva , trimitand zeci de mailuri , sau prin alte mijloace. Acum , o imprastiere nu m-ar incanta , dar si aici totul depinde de voi .

Eu personal prefer forumul asta ,am mai zis, arata mult mai bine si are mult mai multe facilitati .

subscriu la parerea reprezentantului celor mai pitici carcalaci,
specificand ca ar trebui lucrat mai mult in ideea intalnirilor live,
de ex. la pescuitul.ro s-a deschis un club interactiv, mai nou decat acest forum, unde pescarii din toata tzara deja se lupta pt. organizarea unei intruniri(congres) pe teme fierbintzi si astringente - combatere braconaj, poluare,starpire mafiotzi s.a
poate la noi nu e cazul , dar se merita, nu?
Catalin B
Junior Member

Mesajde andreiard » Mar Oct 30, 2001 3:20 pm

despre http://www.acvariu.ro mai intai:

mai are destul de multe de facut "vebmasteru" ca sa fie si folositor, deocamdata e doar "printre primele"... ;) iar despre forumul de acolo... mai ca as reactiona ca Guppy... de fapt am si facut-o odata, dar in cu totul alt context...

despre forumul de acvaristica acum (caci se pare ca a deviat un picut discutia intr-un fel de "Condica de sugestii si reclamatii" :D) :

eu eram foarte aproape sa-mi conving asociatu' sa facem un forum de acvaristica pe serverul nostru... dar am vazut FanClubul si am abandonat, pe moment... mie unul imi merge destul de greu acest forum, probabil datorita locatiei si bandwidth-ului serverului unde e gazduit. dar ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare e ca nu e EXCLUSIV de acvaristica. sincer va spun ca visez la un site romanesc de acvaristica, cu forum, resurse si tot ce-i mai trebuie unui astfel de site ca sa se respecte...

eu sunt dispus sa instalez la noi pe server un site de acvaristica, sau, cel putin deocamdata, doar un forum pe aceasta tema... vBulletin-ul e pe bani... dar daca exista cumparat as putea bucuros sa-l gazduiesc la noi (pe RDS). gratis, of course :D

please! ganditi-va la ideea de a-l face EXCLUSIV pe tema noastra...

doar propuneri si niscai feedback... de la un om putintel frustrat dar sincer :)
Radu Dobre from Learn @ Reflex - Forum de web design
andreiard
Junior Member

Mesajde www.acvariu.ro » Mar Oct 30, 2001 6:06 pm

OK!!! Un raspuns pentru toata lumea!!!!

UN SINGUR FORUM ESTE DE PREFERAT. SI CU TOATE ASTEA ESTE O ABORDARE GRESITA.

CEL MAI BINE E SA EXISTE O COMUNITATE. SI ASTA E CEEA CE AM INCERCAT EU SA FAC.

FORUMUL E ASA DE SLAB PENTRU CA ARE COD IN COMPONENTA LUI DEZVOLTAT DE MINEEE (partial, si nu vorbesc de 'customizare')!!! (la naiba, l-am facut mai mult ca demo, pt altceva)

ASADAR,
eu am o alta propunere:
1. O sa instalez un forum ff.meserias sau eventual o sa CUMPAR unul.

2. As invita oamenii care se ocupa acum de forumul de pe funclub sa se ocupe de forumul de pe acvariu.ro (eu nu am f.f. mult timp si oricum unii dintre dvs sunt mai experimentati decat mine)

3. OFER SPATIU DE HOSTARE - fara plata - pentru ORICE SITE DE ACVARISTICA. Conexiunea e pe cablu la RDS.

Am vazut ca multi oameni isi tin situri de acvaristica pe la go.ro (banere popup la greu si la fiecare miscare in site, etc etc).

In plus vor fi MULTE la un loc.

4. ADRESE DE MAIL PENTRU ORICINE DORESTE (aliasuri care forwardeaza mailurile la adresele dumneavoastra preferate = diskusfun@acvariu.ro simailul asta se forwardeaza unde doriti (pe un cont la yahoo etc)
5. CONTINUTUL sitului acvariu.ro va fi facut user contributet (dupa sugestiile lui AdiCG, ale lui Mircea si altii)

---
Deasemenea:
In acest moment se lucreaza la partea de interactivitate a sitului (offline).

Vreau sa felicit pe Mircea si roguppy pt siturile lor (fermele de guppy). Am vazut o groaza de alte situri prin diferite locatii. Majoritatea se concentreaza asupra unor aspecte particulare (discus sau guppy etc) si de cele mai multe ori o fac foarte bine.

acvariu.ro l-am dorit ca un loc de referinta, unde poti gasi si informatii despre pesti mult mai rari decat discusii etc. Cu engine de cautare si tot restul facilitatilor care au fost enumerate.

O parte am reusit deja sa fac, o alta e in development.
Mai mult, am obtinut acordul unor firme producatoare de hardware , hrana si altele pentrui a publica informatii si poze de pe siturile lor. Unii mi-au trimis chiar CD-uri.

Va rog sa luati in considerare si varianta propusa de mine. Cineva observa corect ca acest forum nu se incadreaza f. bine in peisajul funclub.... http://www.acvariu.ro se ocupa EXCLUSIV cu acvaristica.
Deci (pt Guppy) forumul asta e de preferat = > il mutam la adresa care e de preferat. OK? (se impaca si capra si varza)
REVIN cu propunerea unei intalniri... (ah, mereu uit ca nu toti suntem Bucuresteni)

-----
Am poze din cateva din magazinele de profil din Bucuresti. In curand o sa updatez situl.
----

Mosu
mosu@acvariu.ro
www.acvariu.ro
Junior Member

Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim