Sondaj - pestii de acvariu, specia preferata
59 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Poate ai auzit de la tv si nu mai tii minte...
Sigur ca imi place si zebra si celelalte specii,dar mie imi place spectaculosul Guppy...
Sigur ca imi place si zebra si celelalte specii,dar mie imi place spectaculosul Guppy...
-
Tiger Blue - Junior Member
Hmm....eu am mai mult de jumatate din speciile de acolo! De restul, nu am auzit!
Mie imi plac Xifo(baietii), par interesanti cu coada lunga si neagra!
Mai ales ca eu aveam unul super mare, dar mi s-a intrerupt odata curentul, si nu a mai avut aer!
Si...a murit! Si acum mai sufar dupa el!
Toata lumea care venea la mine..il admira!
Mie imi plac Xifo(baietii), par interesanti cu coada lunga si neagra!
Mai ales ca eu aveam unul super mare, dar mi s-a intrerupt odata curentul, si nu a mai avut aer!
Si...a murit! Si acum mai sufar dupa el!
Toata lumea care venea la mine..il admira!
Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci când sunt cu tine. Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu înseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa. Un prieten adevarat te prinde de mâna si îti atinge inima. Pentru lume tu esti o singura persoana, dar poate pentru o singura persoana esti intrega lume.
So sweet...;r
Ufff...:love: ...:G
So sweet...;r
Ufff...:love: ...:G
-
M|haElla` - Junior Member
Imi place beta. Poate doar pentru ca e splendid si incinta ochiul, dar sint sigura ca-l ador si fiindca seamana cu mine- bataios si singuratic. Isi merita pe deplin acvariul lui separat.
-
bad bad Annie - Junior Member
Mie-mi plac GUPPY. Chiar daca sunt...intr-un fel cei mai populari. E misto sa vezi ce culori poate sa aiba un guppy pe coada...de multe ori nu seamana. Si asta e fain !
Desi...Beta sunt interesanti cu acele voaluri...desi sunt cam...agresivi...scalarii... nu-mi plac...sunt cam scarbosi asa
NEON ! Iara arata super bine...
P.S. Guppy...care sunt...DISCUS ?

Desi...Beta sunt interesanti cu acele voaluri...desi sunt cam...agresivi...scalarii... nu-mi plac...sunt cam scarbosi asa

NO MA.AM
- PET
- Junior Member
Mie imi plac cel mai mult caraseii. Pentru ca traiesc mult, sunt frumosi si nepretentiosi. Sunt foarte adorabili!
Am avut si eu cinci in copilarie, dar mi i-a pescuit pisica.

Am avut si eu cinci in copilarie, dar mi i-a pescuit pisica.

- Agenta 069
- Junior Member
Mie imi plac furnicile la nebunie. Le-as vota in toate topurile. Vara ma sui in topul vreunui musuroi si mananc la furnici pana ma doare pipota, asa de mult imi plac !
i-i-i-i-i-i...
edit by Mirela: si ce legatura au furnicile cu pestisorii din sondaj? ai face bine sa citesti despre ce e vorba in subiect inainte de a posta...ca sa nu ne suparam.Multumiti anticipate!
i-i-i-i-i-i...
edit by Mirela: si ce legatura au furnicile cu pestisorii din sondaj? ai face bine sa citesti despre ce e vorba in subiect inainte de a posta...ca sa nu ne suparam.Multumiti anticipate!
-
ghionoiul - Mesaje: 1359
ghionoiul scrie:Mie imi plac furnicile la nebunie. Le-as vota in toate topurile. Vara ma sui in topul vreunui musuroi si mananc la furnici pana ma doare pipota, asa de mult imi plac !
i-i-i-i-i-i...
Iti multumesc din inima, Mirela, ca mi-ai atras atentia asupra oribilei greseli pe care am comis-o. Iti sunt etern indatorat si pentru marinimia ta de a-mi mai acorda o sansa. Cu lacrimi in ochi promit ca o sa ma gandesc de o mie de ori inainte de a mai abuza atat de samavolnic de angelica ta rabdare.
Cu gratitudine,
Florin
edit by Mirela: pentru transformarea topicului in chat privat, si pentru quote-ul la postul anterior, "angelica mea rabdare" tocmai a luat sfarsit! fii mandru, tocmai ai acumulat una bucata avertisment.
-
ghionoiul - Mesaje: 1359
Am votat Xifo pt. ca am avut acum 1 an un baiat absolu superb. Avea o coada lunga si neagra.Era super frumos, si super mare!
Al doilea peste care imi place la nebunie este Beta. Dar Xifo al meu, a fost mancat de beta
. Deci beta nu imi mai place.
Si Guppy sunt super dragutzi. Dar la mine nu au rezistat, pt ca sunt mici, si au fost mancati de ceilalti. Dar nu sut dragutzi toti, decat aia care`s mai colorati!:)
Al doilea peste care imi place la nebunie este Beta. Dar Xifo al meu, a fost mancat de beta

Si Guppy sunt super dragutzi. Dar la mine nu au rezistat, pt ca sunt mici, si au fost mancati de ceilalti. Dar nu sut dragutzi toti, decat aia care`s mai colorati!:)
[font=Times New Roman]No one knows what it's like to be the bad man , to be the sad man , behind black eyes[/font]
-
Black Eyes - Junior Member
PET scrie:Mie-mi plac GUPPY. Chiar daca sunt...intr-un fel cei mai populari. E misto sa vezi ce culori poate sa aiba un guppy pe coada...de multe ori nu seamana. Si asta e fain !
cum poti spune ca sunt scarbosi?
sunt foarte eleganti! printre cei mai eleganti
de multe ori nu seamana? guppy?
glumesti, nu?
Guppy au avantajul ca sunt foarte usor dwe intretinut, dar sunt prea comuni
oamenilor pe aici le plac Xifo cu coada neagra
mie imi placeau mult mai mult cei rosii
femelele nu sunt sterile ca i-am inmultit eu
din cate stiam sunt sterile femelele iesite din Xifo incrucisate cu Platy (parca platy erau; help daca am gresit)
ma bate gandul sa fac din nou acvariul si sa pun doar scalari in el
nu multi vreo 6 asa
ce nu-mi place e ca e foarte mic (25 de litri), dar am crescut 40 de pesti in el
si o duceau bine daca nu-i fierbeam eu
mai stiti cat costa un incalzitor cu termostat?
-
Eurofighter - Junior Member
Mie cel mai mult imi plac guppy pentru ca sunt frumos colorati, se inmultesc repede si sunt rezistenti la conditiile pe care le au in acvariul meu.
Cred ca este cea mai interesanta specie.

-
dEpEchEmIND - Junior Member
eu sunt un impatimit al carnivorilor, impropriu spus carnivori ca toti mananca carne daca le dai, ma refer la rapitori! prferatii mei sunt cei din familia Chiclidae ( ciclidele) iar dinastia cres de cand ma stiu iar dintre ciclizi prefer Ciclasoma nigrofaciatum, Uaru, Ciclasoma Severum si Hemichromis Biocelatum.....cat despre Guppy:)) eu folosesc puii de guppy pt a-mi hrani rapitorii ca e mai sanatos sa le dai hrana vie pt ca-i9 faci mai vorace! Dar am si selectii de Guppy foarte faine obtinute din incrucisari repetate pe care ii pastrez pentru experimente! Am o camera plina cu acvarii mari, cel mai mic are 150L iar cel mai mare are 300l! Cresc si csalari dar sunt ffffff pretentiosi la inmultire, cel putin puii sunt extrem de sensibili ...cat despre Beta Splendens ii consider pisicutele mele...ma joc cu ei si ei se joaca cu mine, au ajuns atat de blanzi incat ma lasa sa-i mangai!
In principiu sunt un fan al acvaristicii iar ce ma chinui sa adaptez si sa obtin un balans chimic propice , este pt speciile marine de la noi....am un acvariu de 200L in care cresc ace de mare si caluti de mare si tre sa merg cu masina odata la 3 zile sa iau apa de mare pt ca din cauza evaporarii apa din acvariu trebuie mereu imbunatattita si improspatata! E mai greu cu hrana calutilor de mare pt ca mi-a trebuit sa fac si o crescatorie de artemia salina asta e hrana preferata si pt alevini! speciile vivipare nu prea ma fascineaza pt ca sunt prea usor de inmultit si de intretinut!.... Mai am 5 bucati de Pirhana super draguti care m-au muscat de deget de cateva ori si va spun ca doare intr-adevar!
Daca aveti intrebari spuneti pt ca sunt un as in ale acvaristicii...vai ce modest sunt!!!
In principiu sunt un fan al acvaristicii iar ce ma chinui sa adaptez si sa obtin un balans chimic propice , este pt speciile marine de la noi....am un acvariu de 200L in care cresc ace de mare si caluti de mare si tre sa merg cu masina odata la 3 zile sa iau apa de mare pt ca din cauza evaporarii apa din acvariu trebuie mereu imbunatattita si improspatata! E mai greu cu hrana calutilor de mare pt ca mi-a trebuit sa fac si o crescatorie de artemia salina asta e hrana preferata si pt alevini! speciile vivipare nu prea ma fascineaza pt ca sunt prea usor de inmultit si de intretinut!.... Mai am 5 bucati de Pirhana super draguti care m-au muscat de deget de cateva ori si va spun ca doare intr-adevar!
Daca aveti intrebari spuneti pt ca sunt un as in ale acvaristicii...vai ce modest sunt!!!
Orice optimist nu e decat un prost fericit. Desigur, pesimistul e doar prost.
-
valbog - Junior Member
Preferatul meu este Guppy. Are un aer mishto si il ador! Desi nu am avut ocazia sa-mi iau unul inca ma gandesc cum ar fi sa am un animal mic si deosebit in casa, fara sa pot macar sa-l alint putin! :mad: Poate doar prin vorbe... ~s
-
Lea - Junior Member
Mi-e imi place betta.Este un peste foarte frumos originar din S-E Asiei , unde este cunoscut si apreciat de sute de ani.Sint numiti si Pesti Luptatori datorita fapului ca masculi sint foarte teritoriali si daca sint pusi doi masculi intr-un acvariu se vor lupta pina unul dintre ei moare.
Masculi Betta sint printre cei mai colorati si frumosi pesti din lume.
Inotatoarele lor sint alingite creeand impresia de voal. Cind un Betta se vede intr-o oglinda sau are in fata sa un rival comportamentul lui se schimba creeand un spectacol de culoare.
Masculi Betta sint printre cei mai colorati si frumosi pesti din lume.
Inotatoarele lor sint alingite creeand impresia de voal. Cind un Betta se vede intr-o oglinda sau are in fata sa un rival comportamentul lui se schimba creeand un spectacol de culoare.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
"Opreste trecerea.Stiu ca unde nu e moarte, nu e nici iubire si totusi te rog: opreste ,Domane, ceasornicul cu care ne masori destramarea."
-
Aylin - Junior Member
As vota neonul, dar nu este in lista. Imi plac irizatiile pe care le are atunci cand lumina cade in diferite unghiuri pe acvariu, si atunci cand masculul este excitat se coloreaza in violet. Am vazut si discusi, ii admir, dar nu am in acvariu asa ceva, nu ma incumet inca sa ii cresc.
- Kata
- Junior Member
minciuni din carti scrise de neinitiati
Grrr scrie:tot apropo de xifo , am citit intr-o carte de acvaristica , cum ca la varianta rosie ( xiphophorus helleri ) femelele sunt sterile !!!!!!!!
si cum nu am reusit pana acum sa-i reproduc , ma gandesc sa ma reprofilez pe guppy ....
e bine sa te documentezi din carti de specialitate , dar iti zic un "secret" (majoritatea cartilor frumos desenate , cu coperti atragatoare , cu zeci/sute de poze contin informati aiurea , cartile alea isi atrag clientii prin design , as aca ai grija sa nu fi inselat) , dar poti sa te si gandesti ca daca femelele dintr-o anumita specie/gen ar fi sterile.. cum s-ar mai perpetua specia?... am ura pe cartile astea.. si io am luat tzeapa cu un atlas care imi foloseste numa pt identificare
- HyperLaur
- Junior Member
Cristian Stef scrie:Si zebra este un peste frumos depinde cat de multe ai.
Apropos, se mai ocupa cineva de cresterea pestilor de apa rece:obleti, carasi, bibani soare, tipari, etc.?
hehe m-ai palit aici, eu sunt si acvarist si pescar inrait si dupa o partida de pescuit in care am prins cateva zeci de reginutze (bibani soare) am ales 8 , dupa marime incat sa ii pot tine in 60 l si i-am dus acasa... am fost uimit sa constat cat de rezistenti sunt , dupa 4 ani am mai avut 6... apoi a cumparat tata un lac si le-am dat drumul acolo ... sper ca s-au acolodat... i-am inlocuit cu niste carasi de balta dar cu astia n-am avut rabdare ca erau aiurea si le-am dat drumul inapoi...
- HyperLaur
- Junior Member
hmmm e ceva ciudat cu forumul asta , ma tot delogheaza , anyway sa va zic parerea mea. pe mine m-au fascinat , ma fascineaza si ma vor fascina intotdeauna betta. specia asta m-a convins sa incerc acvaristica si de la 9-10 ani nu m-am oprit. arcumentul meu esential in favoarea speciei este faptul ca nici o alta specie nu are un ritual de inmultire mai interesant decat betta (implicand si grija masculului pt icre). ca oricarui incepator mi-au placut si guppy dar nu f mult , erau perioade cand ii foloseam ca hrana vie (don't judge me). nu am incercat s acresc discusi , doar scalari ... dar nu am avut mari succese ( cred ca e vorba si de zona in care locuiesti). ma mir ca nu ati amintit de xipho voalat , 2 ani m-am ocupat de cresterea lor si am obtinut niste variante superbe ( coada cu 6 lire - 3 perechi de cate 2 albinos , nu am mai vazut la nimeni). am vrut sa particip si la un concurs de guppy , era intr-un an si trebuia sa ai femele/mascul de marime cat mai mare , proportii alea alea , si am avut o femela de 9 cm dar nu m-am prezentat.. aflasem ca dja se stiu castigatorii... eh na romania...
Am o mare rugaminte , vreau sa stiu daca cineva a reusit sa reproduca Ancistrus , am fost obsedat de ei si nu am reusit
, daca e vreounu dintre voi ..pot zice ca mi-e idol 
Am o mare rugaminte , vreau sa stiu daca cineva a reusit sa reproduca Ancistrus , am fost obsedat de ei si nu am reusit

- HyperLaur
- Junior Member
Salut iubitorilor de pestisori. Am si eu aceasta pasiune de vreo 10 ani. Am avut mici succese, dar si mari dezamagiri. Am votat xifo, in amintirea primei perechi de pestisori pe care am primit-o cadousi care mi-au trait putin peste 4 ani. Deja citisem intr-o carte si stiam cate ceva despre pestii de acvariu. Apoi, de la un acvariu mijlociu, am ajuns la 4, in fiecare crescand cate o specie de pesti: xifo, molly, puntius tetrazona si guppy. Apoi am invatat sa cresc si puisorii (ce la vivipari), dar in urma cu 3 ani, de la niste mancare cumparata din piata mi-am pierdut aproape toti pestii, s-au imbolnavit si am primit neputincioasa cum se stingeau. Acum am doar molly, urmasii celor de acum 10 ani, pentru ca n-am mai cumparat altii. Dar am pregatit un acvariu pentru niste summy (Puntius tetrazona) pe care mi-i doresc sau poate zebre. Sper ca am invatat ca mancarea pestilor nu se cumpara din piata, ci doar de la magazinele specializate. Am scris cam mult, dar iubesc mult pestisorii (molly au acum multi puisori, dar tare pacat ca mamele nu supravietuiesc daca nasc de 2-3 ori).
- miana_75
- Junior Member
Un vot in plus pentru scalari...
Din intamplare, stie cineva daca se gasesc prin pet-shopurile din buc. gurami cobalt (varietate colisa lalia)? Cunostinte care sa creasca asa ceva n-am...
Merci subtil!...

Din intamplare, stie cineva daca se gasesc prin pet-shopurile din buc. gurami cobalt (varietate colisa lalia)? Cunostinte care sa creasca asa ceva n-am...
Merci subtil!...

if anything good happened to u, wasn't me!...
- manuella_h
- Junior Member
salut yo is nou paci
da mie imi plac fff mult guppy k mi se par cei mai interesanti pesti dar imi plac si betta da tot cei mai tari raman guppy 

-
walk3r - Junior Member
59 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim