pentru adevaratii iubitori de animale

pestele din acvariu, muscata din fereastra, "salatile" din gradina ursului

pentru adevaratii iubitori de animale

Mesajde tigresa » Dum Sep 11, 2005 6:26 pm

Nu stiu ce parere aveti voi dar eu cred ca trebuie sa facem ceva, impreuna si fiecare in parte pentru a schimba mentalitatea oamenilor si pentru a ajuta animalele!
Eu ma straduiesc de 2 ani sa infiintez o asociatie pentru protectia animalelor si, desi uneori pare imposibil, nu mi-am pierdut speranta.
Daca sunteti de aceeasi opinie va astapt sa dezvoltam imreuna subiectul si, cine stie, poate facem chia mai mult decat atat [-o
tigresa
Junior Member

Mesajde Alienor » Lun Sep 12, 2005 1:14 pm

Ideea in sine e laudabila; orice posibila asociatie se loveste insa de 2 probleme:
- fondurile (respectiv lipsa lor)
- legea romana (actiunile dorite de asociatii se bat adesea cap in cap cu legile in vigoare, astfel incat posibilitatile de actiune sunt foarte restranse)

Avand in vedere aceste doua chestiuni (si presupunand ca nu dispui de fonduri consistente), cred ca poti sa te limitezi si la actiuni facute pe cont propriu sau cu grupuri de persoane fizice; scutesti niste cheltuieli pe care le-ai avea ca asociatie (incepand de la hartii, avize, pana la angajati, contabil si spagi.)
Alienor
Junior Member

rezolvari

Mesajde tigresa » Lun Sep 12, 2005 3:59 pm

In primul rand multumesc pentru raspuns. A-)
In al doilea rand legea este domeniul meu si te rog sa ma crezi ca este loc de mai bine dar se poate face treaba si cu ce avem.
Fondurile! :x dar si aici vad o rezolvare, de fapt mai multe insa cea mai importanta este ca sa luam legatura mai multi iubitori de animale, sa ne unim fortele si, chiar daca nu v-om construi palate, te asigur ca cel putin firmiturile de la fiecare in parte pot hrani multi puiuti si nu numai.
Cert este ca singura adun mult mai greu toti banii pentru toate cele.
tigresa
Junior Member

Mesajde Alienor » Lun Sep 12, 2005 4:04 pm

In afara de cateva asociatii puternice (filiale/birouri ale unor asociatii cu traditie din lume) toate asociatiile de profil din romania au serioase probleme cand vine vorba de fonduri. e drept ca au si probleme cu gestionarea lor + probleme pe care si le creeaza din exces de zel/caritate prost inteleasa (= se angajeaza sa ajute 10 000 animale cand ei pot doar pentru 500, de ex).

Am lucrat in domeniu destul, am fost si afara si am vazut cam cum e, de-aia mi-am dat cu presupusul. Oricum, succes !
PS- ce actiuni ai in minte (care sa poata sa fi desfasurate in conditiile legilor actuale ?). Ideea cu educatia in scoli/schimbarea mentalitatii e excelenta, functioneaza deja ceva in domeniul asta, insa, iarasi, fondurile necesare sunt mari (si, cu fondurile tale, tot tre-sa dai spaga!!)
Alienor
Junior Member

Mesajde tigresa » Lun Sep 12, 2005 4:52 pm

Singura nu am sa reusesc! ceea ce caut eu sunt forte care sa mi se alature si sa mutam muntii!
Si eu am avut de multe ori tendinta sa plec capul dezamagita dar mi-am revenit la primul puiut mort de foame ce mi-a iesit in drum cu chef de joaca (totusi).
Indiferenta ne face partasi!
Ce vreau eu? vreau ca fiecare, din cei ce citesc cele scrise aici de noi, sa spuna: "suntem de aceeasi parte. Ce putem de facut?!" Acesta-i cel mai important pas!
Spuneai de reeducare? o prima lectie, a fiecaruia, este sa nu ridici din umeri si sa pleci mai departe. Reeducarea pleaca de AICI [-o
tigresa
Junior Member

Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim