As vrea sa mai iau ceva pesti care sa fie mai putin pretentiosi dar in acelasi timp eleganti si as dori in acest sens sugestiile voastre.
Speciile pe care le am pina acum sunt mentionate in articolul "Crima in acvariu".
Din ce am vazut eu la magazin mi-au cazut ochii pe neoni....dar nu stiu nimic despre ei .
As vrea sa mai pun in acvariu exemplare noi. Ajutati-ma!
14 mesaje
• Pagina 1 din 1
Re: As vrea sa mai pun in acvariu exemplare noi. Ajutati-ma!
Initial trimis de niki
As vrea sa mai iau ceva pesti care sa fie mai putin pretentiosi dar in acelasi timp eleganti si as dori in acest sens sugestiile voastre.
Speciile pe care le am pina acum sunt mentionate in articolul "Crima in acvariu".
Din ce am vazut eu la magazin mi-au cazut ochii pe neoni....dar nu stiu nimic despre ei .
daca vrei sa tii neoni trb. sa ai duritatea apei mica , sub 4 DGh,
nu stiu cum e la tine in oras,in rest nu ai probleme cu ei(daca nu vrei sa -i inmultesti) , totusi nu e bine sa tii mai mult de 4 specii , datorita unor incompatibilitati intre ele, nici nu stiu ce acvariu ai,daca-ti permite spatiul etc.
- Catalin B
- Junior Member
tu ai zis ca ai asa : "2 guppy,2 platty,2xifo,2sanitari,1 somn,1betta,1caras"
eu iti sugerez sa renunti la caras ,somn, betta din mai multe motive: somnul si carasul o sa iti faca praf ceilalti pesti cand or creste mai mari; betta nu are pereche, idem carasul si somnul.
eu de principiu cand am luat peste am avut grija sa ii fac rost si de pereche, nu de alta dar daca tot ii tinem in alt mediu decat cel natural, macar sa le asiguram o viata decenta...iar fara pereche
xifo am si eu impreuna cu guppy, din 20 de pui de guppy rezista maxim 3-4, cei mai sanatosi si mai vigurosi. Restul sunt haliti in primele zile, cu toate ca am plante.
mai e ceva important" ce capacitate are acvariul tau?
functie de asta poti sa iti alegi alti pesti care sa convietuiasca fericit cu ce mai ai prin acvariu
eu iti sugerez sa renunti la caras ,somn, betta din mai multe motive: somnul si carasul o sa iti faca praf ceilalti pesti cand or creste mai mari; betta nu are pereche, idem carasul si somnul.
eu de principiu cand am luat peste am avut grija sa ii fac rost si de pereche, nu de alta dar daca tot ii tinem in alt mediu decat cel natural, macar sa le asiguram o viata decenta...iar fara pereche

xifo am si eu impreuna cu guppy, din 20 de pui de guppy rezista maxim 3-4, cei mai sanatosi si mai vigurosi. Restul sunt haliti in primele zile, cu toate ca am plante.
mai e ceva important" ce capacitate are acvariul tau?
functie de asta poti sa iti alegi alti pesti care sa convietuiasca fericit cu ce mai ai prin acvariu
- duduloi
- Junior Member
Neoni
Ti-au cazut ochii bine. Eu cresc neoni deja de un an si imi plac f. mult, dar sunt cam sensibili la temperatura. Daca vrei ceva frumos, ia-ti niste macropodus
Float Like A Butterfly Sting Like A Bee
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
-
Einstein - Junior Member
Re: As vrea sa mai pun in acvariu exemplare noi. Ajutati-ma!
Initial trimis de niki
Mai baga niste guppy ... parerea mea !

Tu zici acolo :
-"putin pretentiosi"
-"eleganti"
voila! chiar ei sunt! :p
-
Guppy - Mesaje: 414
Re: Re: As vrea sa mai pun in acvariu exemplare noi. Ajutati-ma!
Initial trimis de Guppy
Mai baga niste guppy ... parerea mea !
Tu zici acolo :
-"putin pretentiosi"
-"eleganti"
voila! chiar ei sunt! :p
Dupa ce am ascultat parerile voastre oscilez intre guppy,molly,neoni.
In cazul in care o sa iau guppy as vrea sa-mi spui care trebuie sa fie ponderea intre masculi si femele?
- Vizitator
Mare dezamagire am patit cu xifo. Amindoi mi-au sarit din acvariu in decurs de citeva zile. Asa ca acum problema cumpararii de noi pesti devine stringenta.
Femeia de la magazin a zis ca-mi primeste caraselul inapoi.
Astept in continuare parerile voastre.
Mai sunt si alte specii care sar din acvariu? Dati-mi o solutie si aici dar sa fie estetica, fiindca am auzit de tot felul de plase dar strica aspectul.
Femeia de la magazin a zis ca-mi primeste caraselul inapoi.
Astept in continuare parerile voastre.
Mai sunt si alte specii care sar din acvariu? Dati-mi o solutie si aici dar sa fie estetica, fiindca am auzit de tot felul de plase dar strica aspectul.
- niki
- Junior Member
xiforii nu sar din acvariu decat daca e Ph prea mic pt ei , deci e un mediu propice pt neoni,apropo nu sint de acord cu afirmatia ca neonii sint sensibili la temperatura, dimpotriva se simt bine si la 18 grd, am tinut destui la viata mea, iar macropodusu nu e adecvat, fiind agresiv cu speciile mai mici ,vrea si acv mai mare dar e cel mai usor de reprodus
- Catalin B
- Junior Member
Pina la urma am mai luat 6 bucati:3 neoni,2 moly,1betta asa incit acum am
2 gupy
2 betta
2moly
3neoni
1 caras
1 somn
.....caut sa cazez pe undeva carasul si somnul, si sa iau neini cit de multi fiindca sunt extraordinari.
2 gupy
2 betta
2moly
3neoni
1 caras
1 somn
.....caut sa cazez pe undeva carasul si somnul, si sa iau neini cit de multi fiindca sunt extraordinari.
- niki
- Junior Member
14 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim