Adica, unde mergeti daca aveti o zi libera, e frumos (sau nu) afara, vreti sa mergeti la un gratar sau sa vizitati un muzeu, sa jucati fotbal sau sa beti o bere, sa pozati florile din padure sau, pur si simplu, doar aveti chef de condus masina?
(Ma rog, acum ca e vara, eu unul as prefera sa plec la mare, chiar si numai pentru o zi, desi mi-ar placea mai degraba doua sau trei).
Dar, bucurestean fiind, am vazut multe zone mai apropiate sau mai departate de Capitala, dar nu prea mai stiu pe unde sa ies si as aprecia citeva idei.
Excluzind litoralul si Valea Prahovei, am mai fost cite o zi in:
- Slanic Prahova - vizitat salina, grota miresei, muntele de sare. Locatie interesanta pentru fotografi si astmatici

- Cheia - statiune pe malul Teleajenului, pe drumul Ploiesti-Valenii de Munte-Brasov (mai liber, pentru soferii satui de aglomeratia de pe DN1). Ma rog, mie imi place mai mult drumul pina acolo, lacul de acumulare de pe Teleajen, decit statiunea propriu-zisa, dar altii poate au alte gusturi. Traseu recomandabil pentru gratar
- Snagov si padurea Baneasa - cind aveti chef de o scurta plimbare la aer si miros de mici, sa ascultati cele mai recente manele, eventual sa jucati un badminton. Drumurile din padurea de linga Snagov sunt foarte misto pentru testat masina

- Giurgiu (da, nene baics) - mare lucru nu e de vazut, dar merita facuta o vizita pina in port.
- Tirgoviste - mie orasul mi-a placut foarte mult. De vizitat Curtea Domneasca si Turnul Chindiei.
- Curtea de Arges - cine nu a auzit de Manole si de manastirea sa. plus curtea domneasca si ati terminat orasul. Recomand mai ales sa urcati pe Transfagarasan

Ar mai fi citeva locatii, plus altele vizitate in preumblarile mele prin tara -pe linga Brasov, Sibiu sau Alba-Iulia, dar ii las pe localnici sa povesteasca.