Initial trimis de nitronico
Ati fost cumva in Grecia la Paralia Katerini?
Cum este?
Cam cati bani imi trebuie pentru manacare (biletul este fara papa)?
Nu e prea devreme sa renunt.
CE recomandati?
Am fost anul trecut, iar vinerea viitoare plec din nou! Personal am fost destul de multumita: nu cred ca preturile ar fi (cu mult) mai mari decat la noi la mare; am avut la mine 280 euro, pe care i-am cheltuit pe excursiile organizate acolo(excursia la Atena a fost vreo 40 de euro, incluzand aici doar transportul, nu si biletul pentru Acropole, masa de pranz etc.; 30 de euro a fost excursia la Meteora, iar 17 seara greceasca=muzica traditionala, mancare si bautura, dupa aia dans), pe tot felul de cadouri si alte maruntisuri. Mai mult chiar, mi-au ramas 40 de euro, nu stiu nici eu prin ce minune.
Anul trecut am avut mic-dejunul si cina incluse in pretul excursiei(180 euro au costat cazarea, drumul+ mic-dejun si cina). Mancarea a fost acceptabila, mai ales masa de seara era, de regula, foarte buna(iar eu sunt pretentioasa la mancare!).
Chiar daca nu ai masa asigurata, nu-ti face probleme: exista o multime de alimentare, de fast-fooduri, fructele mi s-au parut mai ieftine ca aici; nu te-as sfatui sa-ti cari mancare de acasa pentru ca nu se merita, mai ales daca nu ai in camera frigider. Eu am avut si frigider si televizor, camerele erau curate, se facea curatenie si se ducea gunoiul in fiecare zi. Si culmea, nu ne-au furat nimic! Presonalul hotelului era foarte amabil, ne-au dat pahare, farfurii pe care sa punem fructele... Oricum, din cate am inteles, mancarea este mai ieftina decat in Italia, de exemplu. Desigur, si aici exista locuri mai scumpe si mai ieftine!
Plaja e frumoasa, apa nu-i adanca, nu sunt stanci sau bolovani, ci nisip fin. Anul tecut am fost tot in luna august si vremea era frumoasa, calda, dar nu caniculara. Doar la Atena am suferit de caldura.
Sunt foarte multi romani; in general, grecii stiu engleza,asa ca n-o sa fie o problema sa te intelegi cu vanzatorii, cu personalul hotelului etc.
In cazul in care mergi la Atena cu cineva care e elev sau student, ar fi o idee buna sa-si ia carnetul de note, pentru ca elevii si studentii au reducere de 50% la biletul pentru Acropole; avand in vedere ca biletul intreg costa vreo 24 de euro, nu e rau sa ai carnetul la tine(sa speram ca mai e valabila treaba cu reducerea).
Nu stiu ce sa-ti mai zic... poate doar distractie placuta!