de baixinho© » Sâm Mai 24, 2003 10:55 am
Sincer sa fiu, imi place sa merg cu trenu, dar nu in orice conditii. Cum a fost cea pe care o voi povesti mai jos.
In decembrie 2002 am fost la Cupa Stalisnakaya la fotbal in sala. Am plecat din Sibiu spre Bucuresti pe la 11 seara (poate putin mai devreme, dar nu asta conteaza). Eram trei ziaristi: eu si inca doi de la Mediafax (un reporter si un fotoreporter). Astia s-au dus la clasa a doua, eu - ca gusteru - la clasa I. Nu stiu cum dracu; s-a nimerit ca in acelasi compartiment cu mine s-au suit doi indivizi (unu la fo 35-40 de ani si altu la fo 50-55 de ani) care carau matze in saramura. Erau trei saci care aveau cam 1 metru inaltime, plini cu asemenea porcherie. Nu va spun ca in mai putin de zece secunde (nu exagerez) s-a umplut compartimentu de o putoare de mi se intorsese stomacul pe dos. Nu numai ca imi lacrimau ochii, dar ma si usturau. Eram in compartimentu patru si asta s-a urcat in vagon pe la ursa dinspre compartimentul 10, iar cand tara sacii aia dupa el, lasa in urma o dara de zama d-aia puturoasa. Evident, toate usile compartimentelor au fost inchise, dar putin cam tarziu, ca aroma apucase sa intre. Singura varianta pentru mine era sa ma duc a stau in wc, ca acolo mirosea mult mai frumos (va dau cuvantul de onoare ca asa era). Efectiv nu puteai sa stai pe culoarul vagonului.
L-am intrebat la un moment dat pe nenea ala mai in varsta pana unde transporta matele si mi-a spus senin, cu zambetul pe buze: " Apai, tinere, trebe s-ajung la Ploiesti. "Sa crezi matale c-o s-ajungi la Ploiesti cu ele. La prima statie cobori frumusel cu tot cu saci si mergi cu caruta". Omu' nu a crezut. Sincer sa fiu, nici eu, pentru ca nimeni nu a mai sarit cu gura. Dupa vreo 2-3 minute a dus matele la wc, dar a lasat dara in si in dreptul primelor trei compartimente.
Niste neni au avut inspiratia sa dea cu deodorant pe culoar si sa deschida geamurile vagonului, dar acest lucru nu a avut nici un efect. Ne-am chinuit noi cum ne-am chinuit pana la Fagaras. Aici, i-am vazut pe controlori ca treceau, pe peron, prin fata vagonului nostru. Instantaneu, vreo 4-5 indivizi, in frunte cu mine, am sarit la geamuri si le-am povestit despre ce este vorba in propozitie. Astia au crezut, dar nu isi inchipuiau ca pute in halul respectiv, asa ca ne-au spus sa suportam. Si am suportat pana cand am vazut ca se urca in vagonul alaturat. Trenul a apucat sa plece din statie, dar nu a facut decat cativa metri, pentru ca deoarece ca fiindca am tras semnalul de alarma. Evident, au venit nasii ca cine a tras semnalul de alarma. Mosu, ce putea sa zica, m-a aratat cu dejtu'. Intre timp, nu mai ramasese decat un singur controlor, cred ca era sefu, ca pe celalalt il lovise putoarea in moalele capului si a taiat-o. Si ala care a mai ramas o dadea inainte ca trebuie sa ma amendeze, ca am intarziat trenul, ca o sa fie probleme, iar eu i-am spus: "Bine, imi dati amenda, dar inainte il dati jos din tren pe omul nostru, cu tot cu matze (sincer sa fiu, cu tanarul nu aveam nimic, ala nici nu se baga in seama)". Si controloru l-a dat jos din tren, da' omu nostru (pe principiul "prost, prost, da' daca-l duci la gara se suie in tren si iti face si cu mana") s-a urcat inapoi. Radeam ca bou' si nu-mi venea sa cred. Evident, am mai tras o data semnalul de alarma, iar dupa ce l-a dat jos pe posesorul matelor cu tot cu marfa (a coborat si celalat individ), controloru' a venit sa-mi dea amenda. E, si in acest moment a intervenit un calator, gen "malu", la fo doi metri inaltime si cu o ceafa d-aia de bulgar, care a spus: "Domnul controlor, daca ii dati amenda acestui domn, va bat de va cacati pe dumneavoastra si va bag pe gat tot carnetul cu amenzi". Mai este nevoie sa va spun ca nu am primit amenda? Tin sa va precizez ca nici macar cand am ajuns la Bucuresti mirosul de matze in saramura nu trecuse.
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)