Orasele patriei

cu bilet la business class, ori cu cortul in spinare: am furnici pe toata talpa

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Ian 12, 2004 4:15 pm

Hai noroc, Sorine !
Acum ca mi-ai spus unde e...mi-am dat seama ca am fost pe acolo.Si nu doar 1data. Dar nici vorba de oras....asa ca a fost incadrat gresit.
Pe la Obrasia Lotrului cunosc foarte bine. De multe ori am dormit cu cortu pe acolo.

Ai uitat sa amintesti de Polovraci. Nu tot pe acolo e ?

Iar Pestera Ursilor eu stiam ca e prin Bihor pe undeva. :con:
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Pestera Ursilor !

Mesajde LS. » Lun Ian 12, 2004 8:41 pm

Ai dreptate Gabi...m-am gandit la pestera Polovragi ( e inchisa din pacate ) sinu stiu cum am ajuns la Ursilor.

Scuze...se mai incurca omu !!!

LS.
who dares wins
LS.
Junior Member

Mesajde Delphyna » Joi Ian 15, 2004 11:35 pm

Desi prefer de o mie de ori viata la distanta de oras am stat cativa ani printr-unele... iar in top ar fi Brasovul pentru tot ce a fost deja amintit, apoi vine Clujul... orasul studentiei mele cu tot ce se gaseste, este ca sa zic asa orasul meu de suflet, Targu-Mures... desi nu l-am vazut de multe ori si nu chiar detaliat... dar ce am vazut a lasat o impresie placuta. Abia acuma vine Timisoara cu aerul occidental pe care l-am respirat multisor... despre Sibiu cele 5 sau 6 ore cat l-am vazut puse cap la cap cele cateva zeci de minute state de fiecare data... mi-a placut si ala...
Orase dezolante pentru mine: Zalau, Huedin, Dej, Buzau, Copsa si ar mai fi... dar astea sunt de groaza...
Dragute: Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc asta datorita Raraului...
Totusi avem mai multe lucruri frumoase la suprafata prin orasele noastre! Poate daca intri in detalii se schimba putin impresia...
Poze mi-e cam lene sa atasez acuma... da` tocmai am facut cateva reusite in Cluj... poate data viitoare...
...realitatea nu exista... totul este o iluzie, in timp ce nimic nu este intamplator...
Delphyna

Mesajde Yellow Pinkie » Lun Ian 19, 2004 1:24 am

1. Novaci e oras din 1968. Desi in zona am fost de multe ori, chiar la Novaci n-am ajuns niciodata, dar micuta pagina de net e graitoare...

2. Cum adica e inchisa Pestera Polovragi? Nu se mai viziteaza?

3. Dupa mine, Iasul e cel mai frumos oras de la noi. O balanta perfecta intre verdeata, cladiri vechi, veritabile monumente istorice si arhitectonice si curatenie. Si zonele cu blocuri, din centru, arata bine. In plus, prezinta avantajul de a fi un oras romanesc, nu ca cele din Ardeal, care n-au nimic romanesc in ele. Or fi frumoase cladirile, dar asa gasesti si in Ungaria, Austria sau Germania. Cit despre 'aerul occidental', mi se pare un criteriu de neluat in seama. Ce anume e occidental? Curatenia? Rm. Vilcea, Bacau, Botosani sau Iasi sunt mai curate ca marea majoritate a oraselor ardelenesti, si mai frumos intretinute (fiind doar citeva exemple non-ardelenesti). Amabilitatea oamenilor? Oamenii sunt la fel peste tot, si buni si rai. Magazinele si discotecile? Pai atunci pe locul 1 iese Statiunea Mamaia, iar ca magazine, primul mall dupa Bucale, a fost la Iasi. Si cu bani romanesti, nu turcesti.

4. Tocmai Ploiestiul infierat mai sus este, ca sa vezi, orasul cu cel mai bun potential de dezvoltare eocnomica din tara. Nu zic eu, ci anumite studii si sondaje printre investitorii straini. Ca ploiestenii nu-l apreciaza, e altceva, si bucurestenii isi injura mereu orasul (zgomot, poluare, inghesuiala), da' tocmai de-aia n-ar pleca in alta parte.
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde GreyV » Mar Mar 30, 2004 6:21 pm

Yellow Pinkie scrie:3. Dupa mine, Iasul e cel mai frumos oras de la noi. O balanta perfecta intre verdeata, cladiri vechi, veritabile monumente istorice si arhitectonice si curatenie. Si zonele cu blocuri, din centru, arata bine. In plus, prezinta avantajul de a fi un oras romanesc, nu ca cele din Ardeal, care n-au nimic romanesc in ele. Or fi frumoase cladirile, dar asa gasesti si in Ungaria, Austria sau Germania.

Nu mi se pare chiar asha , plus ca depinde shi de anotimp.....
Cam asta'i !
GreyV
Junior Member

Mesajde Yellow Pinkie » Mie Mar 31, 2004 10:53 am

Ce-i drept, iarna pare mai "pustiu", dar mie mi-a placut in orice anotimp. Prima data am fost in Iasi intr-un februarie, si de atunci a intrat in "topul" preferintelor mele.
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde NiceSmil3 » Vin Apr 02, 2004 3:13 pm

Mie imi pace enorm de mult muntele si cu toate astea nush daca as putea vreoadata sa nu mai iubesc marea. M-am nascut langa mare si cele mai minunate clipe din viata mea le-am trait acolo...deci pentrru mine Constanta e unul dintre cele mai superbe orashe.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
scratch my skin
and let red roses rise in rivers
cut my belly, eat my liver
and rape my body with your fingers.
NiceSmil3
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Vin Apr 02, 2004 3:49 pm

Cand discutam despre orase, intra in calcul mai multe chestii: arhitectura, cadrul natural, curatenia, poluarea, dinamismul economic, viata culturala si, bineinteles, oamenii. De aceea, o impresie personala, oricat de subiectiva, tre' sa tina cont de toate astea.
Facand o medie ponderata a acestor criterii dupa gustul meu, primul iese Iasul, unde am locuit un an. Pe doi ar fi Clujul, unde am stat doi ani. Amandoua sunt orase superbe, civilizate, curate, cu oameni educati (chiar daca iesenii sunt la prima vedere mai din topor...) Plusul pentru Iasi e dat, in opinia mea, de cadrul natural mai bun, spatiile mai largi, strazile mai aerisite si cantitatea mult mai mare de verdeatza. Si chiar si de mentalitatea un pic mai deschisa a oamenilor, in comparatie cu Clujul incremenit in plina si vesnica epoca Funariota.
Sighisoara are cea mai splendida arhitectura, de ramai cu gura cascata. Dar e valabil numai in centrul istoric. In rest - un fel de Pitesti.
Cel mai curat oras din Romania e Rm. Valcea. Curatenia pe care am descoperit-o acolo m-a lasat masca. Nu am crezut ca e posibil asa ceva in Romania, si mai ales in Oltenia, cu atatia tigani in peisaj. In rest, orasul nu are mai nimic de spus.
Au fost si orase care m-au impresionat negativ, dar mai bine ma abtin, sa nu-mi sara respectivii in cap :T
ghionoiul

Mesajde Matrashita » Dum Apr 04, 2004 6:40 pm

Cum am mai spus orashul meu preferat este Sibiul,pe care il voi vizita din nou cu drag saptamana asta,sper..
Intrebarea mea are legatura cu Sighisoara-cand are loc Festivalul?
Daca vrei sa schimbi lumea incepe cu tine insuti!
Matrashita

Mesajde SOD » Lun Apr 05, 2004 9:37 am

Sibiul nu m-a dat pe spate, probabil si din cauza alcolului care nu ma inghiontea sa vad orasul.dar de cate ori am fost in sibiu niciodata nu am fost coplesit. in schimb, clujul este superb. chiar m-am plimbat cu placere pe stradutzele alea mici. parca tot orasul este centru vechi al bucurestiului. desigur, mult , mult mai civilizat.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde ghionoiul » Lun Apr 05, 2004 3:26 pm

Sibiul e oras fain, nesansa mea a fost ca primul contact cu Sibiul l-am luat in gara. Eu gara mai mizerabila decat cea din Sibiu nu am vazut in viata mea, pana si garile prafuite din Titu sau Buzau sunt mai ingrijite. Chestia asta n-o sa-mi iasa din minte niciodata, oricat de fain ar fi in centrul istoric, mai ales ca in mai mult de 10 ani cat au trecut de la primul meu contact cu Herrmanstadt-ul gara tot asa de mizerabila a ramas. Cica Sibiul se vrea in 2006 sau 2007 capitala culturala a Europei. E adevarat ca gara si cultura nu au mare legatura, da' ceva trebuie facut, mai stii, poate vine naibii vreun invitat cu trenul ;P
ghionoiul

Mesajde basstard » Lun Apr 05, 2004 6:18 pm

ghionoiule, mare dreptate ai.
Ca sibian mi-e rusine de zona garii (nici autogara nu e mai buna).
Cica ar exista niste proiecte de reabilitare dar prioritatile sunt altele. Oricum, de cand il avem primar pe Johannis fatza Sibiului s-a schimbat total, si am incredere in sas (daca era roman n-avem incredere) ca pana in 2007 vor ajunge ceva fonduri si pt zona garii (si astfel va fi fortat si CFR-ul sa se ocupe de partea lui)
human being/being human
basstard
Junior Member

Mesajde 7vies » Lun Apr 05, 2004 7:15 pm

[quote]Cica Sibiul se vrea in 2006 sau 2007 capitala culturala a Europei
...chiar vorbesti serios? ...DA AMANUNTE....ar fi chiar frumos sa se intimple...
7vies
Junior Member

Mesajde basstard » Lun Apr 05, 2004 8:01 pm

human being/being human
basstard
Junior Member

Mesajde Yellow Pinkie » Mar Apr 06, 2004 11:34 am

Se vede si din afara ca Sibiul s-a schimbat radical de cind cu Johannis. Acum 2-3 ani strazile erau un dezastru (in afara de soseaua de tranzit Vilcea - Sebes DN1/DN7). Acum am observat (in august trecut) ca se construieste la greu, ba chiar se fac strazi noi, de la zero (pesemne e vorba de unele lasate in constructie in 89 si uitate asa). Ce mi-a mai placut e "boom"-ul circiumilor, incepind cu terasele de pe pietonala. E o placere vara sa te plimbi pe acolo si sa tragi pe dreapta la o bere.

Ce ar mai fi de facut in Sibiu ar fi o amenajare in Piata Mare, sa capete spatiul ala imens un folos: ceva verdeata, o fintina arteziana... Si o renovare completa a zidurilor cetatii, daca nu si a caselor.

Si acum apropo de ce zice ghionoiul, as baga in top, daca luam pe criterii separate, la cadru natural: Busteniul (cred ca e cel mai impresionant din tara, cu abruptul Bucegilor pravalit peste el), Orsova (o perspectiva frumoasa de pe soseaua care vine de la Severin; poate unic in tara prin intilnirea apa-munte, mie cel putin nu-mi vine altul in cap), Tasnad (pentru perspectiva: e situat pe un deal, in jur fiind ses, si apare ca o citadela ridicata din cimpie), Piatra Neamt (are inaltimi in jur, care rup orizontul); la avint economic pot intra Ploiesti, Constanta, Bacau, la cantitatea de verdeata Botosani, la arhitectura Oradea, la oameni Calarasi (am avut niste treburi pe acolo si nu a primit nimeni, de la politie, prefectura, judecatorie etc... nici o atentie, sub cuvint ca nu exista calaraseni care sa ia spaga - mai stii?), la viata culturala mergea la un moment dat si Calafatul, la curatenie intra multe, majoritatea din Moldova, dar si din Oltenia (nu numai cea subcarpatica unde am remarcat Tg Jiu, dar si Slatina, fost oras bogat, de boieri si ofiteri). Numai la poluare nu stiu ce sa zic, care o fi cel mai curat? Poate chiar Novaci, de care se vorbea mai sus... Ca la noi e poluare peste tot, vorba aia: 'ce oras frumos, fabrici si uzine!'

Io nu m-as feri de latura negativa, si as enumera, pe scurt: Craiova (pt. aspectul prafuit, neingrijit), Timisoara (contrast prea mare intre periferie si centru - opusul l-am intilnit la Oradea: nu am vazut cartiere nasoale, cu golanie, blocuri mizere, strazi rupte...), Bacau (o gramada de semafoare in centru), Pitesti (cel mai haotic trafic), Brasov (pretentii de ardelenism 'superior', golanie de Bucale), Caracal (are un centru cu o arhitectura remarcabila, dar nu o conserva nimeni). Iar dintre orasele mai mici, cel mai dezamagit am fost de oraselele miniere din Apuseni: Zlatna, Brad, Abrud, Cimpeni. Tot saracie si promiscuitate (sau doar aspect de) am intilnit la Hunedoara, Lugoj, Turda, Rupea, Miercurea-Ciuc, Darmanesti, Zimnicea...
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde SOD » Mie Apr 07, 2004 10:06 am

important in sibiu nu e ca s-au reparat strazile ci faptul ca s-au atras cel putzin 10 mari investitori straini in zona. aici e castigul sibiului, nu boom-ul carciumilor.
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde ghionoiul » Mie Apr 07, 2004 4:26 pm

Yellow scrie: Tot saracie si promiscuitate (sau doar aspect de) am intilnit la Hunedoara, Lugoj, Turda, Rupea, Miercurea-Ciuc, Darmanesti, Zimnicea...

Nu vreau sa combat fara argumente, asa ca nu ma leg de altceva decat de Miercurea-Ciuc, un oras pe care l-am vizitat de cateva ori si care nu numai ca nu mi s-a parut deloc sarac sau promiscuu, ci chiar am fost incantat de aspectul sau curat si ingrijit, de aerul proaspat, de amabilitatea oamenilor. Altfel, oraselul e micutz, arhitectura nu e nemaipomenita (doar cateva stradute in centru amintesc dpdv arhitectonic de ceea ce te astepti in general de la un oras ardelean). Dar am impresia ca, dpdv economic, sta binisor pentru un oras de marimea lui, dealtfel zona e recunoscuta pentru unul din cele mai ridicate niveluri de trai din Romania.
Si in plus, sa nu uitam, echipa de hochei din localitate, Sport Club Miercurea Ciuc, este noua campioana a Romaniei :A
ghionoiul

Mesajde Daimon » Joi Apr 08, 2004 12:55 am

nu cunosc prea multe orase din minunata "noastra" tara dar cunosc foarte bine unul... si cam singurul care merita sa fie cunoscut TIMISOARA. pentru cei curiosi http://www.timisoara.ro
Daimon

Mesajde virrag » Joi Apr 08, 2004 8:17 am

Daimoane, Timisoara e un oras minunat, recunoastem cu totii in cor, da' am si eu doua intrebari:
1. Daca tot nu cunosti prea mult din patria "noastra", de unde stii ca Timisoara "ta" e singurul ce merita cunoscut ?
2. Curiozitatea nu o poti starni prea lesne aruncand acolo un veveveu si atat. Starneste-ne si noua curiozitatea cu cate ceva. De exemplu, cat de fain se vede orasul din turla Catedralei ortodoxe. Asta in caz ca ai apucat sa urci vreodata acolo inainte sa te muti in orasul din dreapta slash-ului.
virrag

Mesajde ghionoiul » Joi Apr 08, 2004 8:24 am

Daimonule, Timisoara e un oras minunat, recunoastem cu totii in cor, dar am si eu doua intrebari:
1. Daca tot nu cunosti prea multe orase din patria "noastra", de unde stii ca Timisoara "ta" e singurul oras ce merita cunoscut ?
2. Curiozitatea nu o starnesti aruncand acolo un veveveu si atat. Zi-ne si noua ceva interesant, de exemplu cum se vede Timisoara din turla Catedralei Ortodoxe, asta in caz ca ai urcat vreodata acolo inainte de a te muta in orasul din dreapta slash-ului.
ghionoiul

Mesajde SOD » Joi Apr 08, 2004 9:23 am

la timisoara vanzatorii de ziare sunt bagabontzi. toate chioscuriel se inchid la 4, de parca-i goneste cineva. si aia de au treaba noaptea si vor sa citeasca si ei o presa cand se trezesc n-au de unde.
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde ghionoiul » Joi Apr 08, 2004 10:40 am

SOD, noaptea is deshise salile de net, cine vrea presa proaspata in miez de noapte poate citi pe net :p
ghionoiul

Mesajde Yellow Pinkie » Joi Apr 08, 2004 1:19 pm

ghionoiul scrie:Nu vreau sa combat fara argumente, asa ca nu ma leg de altceva decat de Miercurea-Ciuc, un oras pe care l-am vizitat de cateva ori si care nu numai ca nu mi s-a parut deloc sarac sau promiscuu, ci chiar am fost incantat de aspectul sau curat si ingrijit, de aerul proaspat, de amabilitatea oamenilor. Altfel, oraselul e micutz, arhitectura nu e nemaipomenita (doar cateva stradute in centru amintesc dpdv arhitectonic de ceea ce te astepti in general de la un oras ardelean). Dar am impresia ca, dpdv economic, sta binisor pentru un oras de marimea lui, dealtfel zona e recunoscuta pentru unul din cele mai ridicate niveluri de trai din Romania.
Si in plus, sa nu uitam, echipa de hochei din localitate, Sport Club Miercurea Ciuc, este noua campioana a Romaniei :A

Zona aia e intr-adevar foarte dinamica economic vorbind, acelasi lucru remarcindu-l si in Odorhei (o gramada de mici ateliere si fabrici, de la textile, la mobila sau bere, de ai impresia ca nu moare nimeni de foame). Dar Miercurea nu mi-a placut din alte motive: centrul mi s-a parut haotic si fara vreo arhitectura (si ma asteptam la altceva) si impresia (de aia am zis aspect de...) lasata de zona garii si intrarea dinspre Bacau nu a fost prea buna. E drept ca am fost ultima oara, in trecere, prin 2001.

Impresiile tale negative care sunt? Pentru ca e interesant ce vede fiecare la un oras si cum pot fi si impresii divergente...
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Joi Apr 08, 2004 1:40 pm

Impresiile negative le exteriorizez mai cu fereala, si numai daca sunt provocat, ca sa nu-mi iau un kil de injuraturi de la vreun patriot local :lol: Da' acu ca tot ma provocasi, in legatura cu care oras anume te intereseaza impresiile mele negative ?
ghionoiul

Mesajde Yellow Pinkie » Mar Apr 13, 2004 8:45 am

A, nu in legatura cu unul anume (normal ca in legatura cu fiecare exista si impresii negative). Era interesant de vazut cum fiecare are alta perceptie despre acelasi oras, cum a fost cu Miercurea Ciuc. Asta m-a facut sa 'provoc' si o discutie pe tema 'negativa'. E clar ca fiecare vede altceva la acelasi oras, si concret vorbind (altceva = alta zona), si figurat. In plus, e greu sa iei in calcul si alte aspecte decit cele imediat vizibile, tocmai pentru ca sunt greu de observat (cum a zis SOD despre Sibiu ca a atras investitori fata de ce am zis eu ca sunt multe crisme).

Mie nu mi-a sarit nici un patriot in cap.

Si, apropo de orase, pe Realitatea e o emisiune interesanta, Orasul Tau, care pot spune ca are cele mai bune 'monografii' de orase, cuprinzind aspecte turistice, culturale, istorice si sociale. E difuzata simbata la 15:15, cu reluare duminica la 19:15 si luni la 15:15.
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Mar Apr 13, 2004 9:57 am

Da, am prins si eu odata din intamplare la Realitatea o emisiune de-asta, cu un documentar fain despre Satu-Mare, un oras despre care am auzit numai de bine, dar unde, din pacate, nu am ajuns niciodata.
Revenind la Miercurea-Ciuc, cat m-am aflat eu acolo nu am avut ocazia sa retin impresii negative. Poate doar, cum am mai spus, aspectul arhitectonic destul de anost, compensat insa de curatenie, spatii largi si aer curat. Daca va asteptati sa va relatez intamplari de prin magazine, continand cuvintele "nem tudom", va dezamagesc. Nu mi s-a intamplat. Oamenii sunt fantastic de civilizati si binevoitori. Tot ce li se poate reprosa, daca e sa cautam musai noduri in papura, este ca nu vorbesc romaneste la fel de corect precum Alexandru Graur sau George Calinescu.

P.S.: Ma intrebam daca am mentionat ca echipa de hochei Sport Club Miercurea Ciuc este noua campioana a Romaniei, dar tocmai am vazut mai sus ca am facut-o deja, asa ca nu mai reamintesc.
ghionoiul

Mesajde Yellow Pinkie » Mar Apr 13, 2004 10:41 am

Eu mereu imi propun sa o prind (emisiunea), dar tot la 2-3 saptamini o vad. Ieri a fost Piatra Neamt. Iti dai seama ce viata misto au realizatorii, mereu pe drumuri.

Si io am observat ca nu vorbesc ungureste de-ai dracu, intentionat (desi pe la sate am mai intilnit din astia), iar in ce priveste romana, mi se pare normal sa nu o vorbeasca corect, din moment ce acolo sunt (aproape) numai unguri.

Ai mentionat Sport Clubul, e bine, pentru variatie... Si anul trecut sperasem sa ia Gheorgheniu', da din pacate n-au putut face fata Stelei...

Noi intrari pe lista 'neagra': Azuga, pentru ambitiile (momentan) schioape de a deveni din oras industrial oras turistic. Au pirtii calumea, dar nu sunt in stare sa imbunatateasca accesul la ele cit de cit. Si Constanta, care e in extrema ailalta: se vede prea de succes si ia bani ca sa intri in Mamaia. Acu trei ani era statiune moarta, noroc cu Agathon...
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Mar Apr 13, 2004 11:14 am

Prin satele din Secuime problema e ca oamenii traiesc in comunitati 100% maghiare, deci n-au cu cine vorbi romaneste. In plus, nivelul de educatie e mai scazut, ca peste tot in mediul rural. Deci e normal sa fie puzderie de oameni in zona care pur si simplu nu stiu sa vorbeasca romaneste, desi multi inteleg. Eu am patit, umbland prin munti, sa gasesc tarani care intelegeau oarecum ce le spuneam, dar nu erau in stare sa articuleze doua vorbe in romaneste. Pana la urma am vorbit si eu si ei pana ne-au durut mainile. Bunavointa sa fie, restul se rezolva...
Pe bune ca la Constanta iti ia bani sa intri in Mamaia ? Ce caterinca ! In vama la Giurgiu iti ia 300.000 taxa de tranzit prin oras. Adica, daca treci vama inspre Bulgaria, platesti pentru ca ai trecut ca OZN-ul prin Giurgiu. Daca nu treci vama, poti sa consumi si zece rezervoare de benzina pe strazile urbei, nu-ti ia nimeni nici un ban. De mare cacao !
ghionoiul

Mesajde Yellow Pinkie » Mar Apr 13, 2004 11:56 am

Am trait-o si io p'asta de la Giurgiu asta toamna: taxa de tranzit, a consiliului local. Ca cica pentru centura a noua, de parca inainte pe unde dracu ajungeai la vama? La intoarcere, cind m-a oprit iar sa platesc, i-am zis aluia ca nu mai am nici un ban, viu din concediu, de unde era sa stiu ca ma pune la plata? I se lungise fata, nu mai stia ce sa zica... 'haideti domnu, ca poate mai gasiti'. Nu l-am mai lasat mult sa fiarba si am scos banu, dar daca nu eram frint (venisem de mai incolo de Atena non-stop, plecat la 15:00 ajuns la Giurgiu la 7:30) cred ca mai trageam de timp, numa sa vad ce face. La fel ar merge si'n Mamaia, cind te opreste la bariera: n-am dom'le nici un chior! Daca e coada dupa tine, sa vad si io ce face, ii da pe toti inapoi ca sa dai cu spatele?! Chiar ar fi un mod de a protesta... Taxa e de vreo 2 ani in Mamaia, dar nu stiu cit e, ca nu ma duc acolo nici batut...

Deci iata inca un oras pe lista neagra (cu aspecte negative): Giurgiu, pentru jepcarirea oamenilor de bine care vor sa treaca granita! In plus, si vama de acolo mai ia vreo 2 taxe, desi la Nadlac sau Cenad nu se plateste nimic, nici macar aia de salubrizare.

OT: Apropo de sate izolate, ma intrebam prin '92-'93 daca or fi zone unde n-auzisera inca de revolutie. Da acu, daca ma gindesc mai bine, se poate ca unii batrini, fara legatura cu lumea, sa fi aflat mai greu noutatile...
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde memetshot » Lun Mai 31, 2004 11:59 am

iaca niste poze realizate in centrul Pitestiului...
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Calatorie, turism, plimbare