vreau sa plec la vara cu masina in Italia, la Venetia. Voi ce parere aveti, sa aleg traseul: Calafat- Bulgaria (cam 50km)-Belgrad- Zagreb-Trieste-Venetia?
Ma refer atat la distanta cat si mai ales la riscurile prin Bulgaria si Yugoslavia.
excursie Italia
6 mesaje
• Pagina 1 din 1
Mai bine prin Bucuresti - Arad - Budapesta - Viena - Venezia.
Este mult mai sigur, nu te complici cu vameshi idioti, shi in plus vezi shi tu Viena, Budapesta
Este mult mai sigur, nu te complici cu vameshi idioti, shi in plus vezi shi tu Viena, Budapesta
Float Like A Butterfly Sting Like A Bee
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
-
Einstein - Junior Member
Eu ti-as propune traseul prin fosta Yugoslavia(mai ales Croatia,Slovenia) unde peisajele sant mult mai frumoase decat prin puszta plictisoare din Ungaria. Daca treci prin Austria cumva ash trage o fuga la varful de munte Gross Glockner unde potzi sa vezi shi un ghetzar. Am fost anul trecut in Septembrie. Foarte frumos shi ai nishte serpentine pina la 3000 m de nu ai treaba. Cu o mashina cu ceva cai putere pe ea n-ai treaba. E o minune!!
- amerigo
- Junior Member
Fiecare tara are frumusetea ei, asa ca orice traseu ai alege sunt sigura ca vei avea ce vedea shi invata. Viena este deosebita, iar Italia te va incanta. Am stat o luna la Viceza, care este aproape de Venetia si Verona. Apoi am mers spre sudul Italiei, la mare in Giulianova.... Este minunat sa poti calatori.
- aleinada
- Junior Member
la dus: am ales varinta prin Arad-Budapesta-Viena-Graz-Venetia
la intors oscilez: sa ma intorc cu ferryboat-ul in Grecia si de acolo prin Bulgaria in Romania, sau sa ma intorc prin N Italiei-Austria(si trec neaparat si pe la Gross Glockner)- Ungaria. Ultima varianta pare mai interesanta, dar eu vreau sa vizitez cat mai mult Italia. Voi ce spuneti?
la intors oscilez: sa ma intorc cu ferryboat-ul in Grecia si de acolo prin Bulgaria in Romania, sau sa ma intorc prin N Italiei-Austria(si trec neaparat si pe la Gross Glockner)- Ungaria. Ultima varianta pare mai interesanta, dar eu vreau sa vizitez cat mai mult Italia. Voi ce spuneti?
- florinSLX
- Junior Member
Atunci du-te prin Grossglockner (de la Viena in loc sa mergi la Graz te duci la Salzburg, apoi prin Grossglockner iesi la Villach in drumul de Graz si cobori in Venetia) si intoarce-te cu ferry. Acu, depinde cit timp ai, ca nu strica si un repaos de 2-3 zile in Corfu, de exemplu, care e in drumul ferry-ului.
Sau: cobori la Roma, apoi Napoli, Capri, Sorrento si eventual si mai jos (Amalfi si ce mai urmeaza) si te intorci prin Bari, pe coasta de est, sau tot prin Napoli, spre Roma, dar deviezi spre Asissi, si de acolo pe coasta de est, unde poti vizita San Marino, Rimini, Ravenna etc... Problema e ca de aici trebuie sa te intorci pe acelasi drum.
Daca ai timp cel mai frumos ar fi asa: Viena (1 noapte) - Grossglockner - Italia (1 noapte cit mai aproape de Venetia) - Venetia (daca vrei sa o vizitezi in 2 zile mai pune o noapte la socoteala) - nordul (Mantova, Padova, Brescia, Bergamo, Milano - inca 2-3 nopti) - cobori la Florenta (daca vrei si Pisa si Siena care sunt linga pune 3 nopti) - cobori la Roma (macar 2 nopti) - Napoli, Capri, Pompei (1-2 nopti) - intoarcere spre nord-est prin Asissi, cu cazare pe litoral (1 noapte) - Ravenna si San Marino, apoi cazare pe drum (1 noapte) - Austria - Ungaria (1 noapte) - acasa; sau, de la Napoli - Bari (sau alt port) - Grecia - acasa (2-5 nopti in functie de cit timp si chef mai ai). Italia oricum nu o poti vedea toata nici in 2 luni, iar ce am zis eu mai sus e mai mult o fugareala prin cizma, si tot iti ia intre 14 si 20 zile. Dar poti taia de pe itinerar fie nordul (cobori direct la Florenta, apoi Roma), fie sudul (si adio ferry, Roma, Capri, dar te invirti mai mult prin Milano, te poti duce si la Torino, si in plus ai timp sa dai o tura prin Alpi si Dolomiti, unde sunt niste parcuri naturale carstice de vis).
Sau: cobori la Roma, apoi Napoli, Capri, Sorrento si eventual si mai jos (Amalfi si ce mai urmeaza) si te intorci prin Bari, pe coasta de est, sau tot prin Napoli, spre Roma, dar deviezi spre Asissi, si de acolo pe coasta de est, unde poti vizita San Marino, Rimini, Ravenna etc... Problema e ca de aici trebuie sa te intorci pe acelasi drum.
Daca ai timp cel mai frumos ar fi asa: Viena (1 noapte) - Grossglockner - Italia (1 noapte cit mai aproape de Venetia) - Venetia (daca vrei sa o vizitezi in 2 zile mai pune o noapte la socoteala) - nordul (Mantova, Padova, Brescia, Bergamo, Milano - inca 2-3 nopti) - cobori la Florenta (daca vrei si Pisa si Siena care sunt linga pune 3 nopti) - cobori la Roma (macar 2 nopti) - Napoli, Capri, Pompei (1-2 nopti) - intoarcere spre nord-est prin Asissi, cu cazare pe litoral (1 noapte) - Ravenna si San Marino, apoi cazare pe drum (1 noapte) - Austria - Ungaria (1 noapte) - acasa; sau, de la Napoli - Bari (sau alt port) - Grecia - acasa (2-5 nopti in functie de cit timp si chef mai ai). Italia oricum nu o poti vedea toata nici in 2 luni, iar ce am zis eu mai sus e mai mult o fugareala prin cizma, si tot iti ia intre 14 si 20 zile. Dar poti taia de pe itinerar fie nordul (cobori direct la Florenta, apoi Roma), fie sudul (si adio ferry, Roma, Capri, dar te invirti mai mult prin Milano, te poti duce si la Torino, si in plus ai timp sa dai o tura prin Alpi si Dolomiti, unde sunt niste parcuri naturale carstice de vis).
It is I, Yellow Pinkie!
-
Yellow Pinkie - Junior Member
6 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Calatorie, turism, plimbare