artistul ca persoana shi persoana ca artist...Iaca dilema !

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

artistul ca persoana shi persoana ca artist...Iaca dilema !

Mesajde vladonne » Mar Dec 11, 2001 4:43 am

Am citit in dimineatza asta neshte posturi, care sa spun asha m-au scandalizat ! Asha ca am shi eu de gand sa questionez boboru . Voi ce parere avetzi ? In ce masura conteaza ce fel de individ este artistu in viatza de zi cu zi ? Daca este un betziv , un drogat shi-un magar in viatza de zi cu zi, chestia asta il face mai putzin muzician ? Il face mai putzin artist ? Mai are dumnealui dreptul sa ne cante la sfarshit de an :"O ce veste minunata" ?
vladonne
Junior Member

Re: artistul ca persoana shi persoana ca artist...Iaca dilema !

Mesajde Rolf » Mar Dec 11, 2001 10:06 am

Dupa mine intr-o mica masura. Important este sa nu fie influentat in indeplinirea actului artistic de vreo meteahna din asta. Mica masura se refera la faptul ca simt un gust amar daca aflu ceva ce nu imi place despre un artist pe care chiar il admiram, dar muzica lui (sau arta lui) continua sa imi placa.
Eu zic ca are dreptul sa ne colinde, ca altfel cine ar mai face-o (mari scriitori, actori, regizori, cintareti si muzicieni sunt cunoscuti pentru faptul ca sunt betivi si unii si afemeiati - deci pacatosi in conceptia bisericii)? Mai ales ca de sarbatori toata lumea se schimba putin, de ce nu s-ar schimba si ei?
In concluzie nu e mai putin artist si poa sa colinde linistit, desi eu prefer colindatorii live, care iti vin la usa, nu ma omor dupa casete sau cedeuri cu colinde.
Rolf
Junior Member

Re: artistul ca persoana shi persoana ca artist...Iaca dilema !

Mesajde Vizitator » Mar Dec 11, 2001 12:45 pm

Initial trimis de vladonne
Am citit in dimineatza asta neshte posturi, care sa spun asha m-au scandalizat ! Asha ca am shi eu de gand sa questionez boboru . Voi ce parere avetzi ? In ce masura conteaza ce fel de individ este artistu in viatza de zi cu zi ? Daca este un betziv , un drogat shi-un magar in viatza de zi cu zi, chestia asta il face mai putzin muzician ? Il face mai putzin artist ? Mai are dumnealui dreptul sa ne cante la sfarshit de an :"O ce veste minunata" ?

Uimirea mare este ca nu. Artistii sint modele foarte intens mediatizate care induc publicului modele comportamentale urmate destul de staruitor, ba chiar fcu fanatism. Pe de alta parte, publicul cere artistilor un comportament cit mai iesit din comun sau chiar excesiv, iar asta duce la formarea unui cerc vicios care nu poate fi spart decit de pe pozitia celor dintii, caci nu poti cere vulgului discernamint :). Nu sint gata sa trec cu vederea orice excese (unele chiar din sfera penalului) pentru un cintecel frumos. Cred ca singura masura dreapta intr-o asemenea balanta este timpul. Doar dupa ce artistul a disparut de suficient de mult timp de pe firmament (indiferent de cauza) se poate emite o parere obiectiva. Cit despre chestia cu colindele.........el are dreptul sa ne cinte, dar avem noi dreptul sa il ascultam?
Vizitator

Re: Re: artistul ca persoana shi persoana ca artist...Iaca dilema !

Mesajde apunake » Mar Dec 11, 2001 12:55 pm

Initial trimis de Anonim

Uimirea mare este ca nu. Artistii sint modele foarte intens mediatizate care induc publicului modele comportamentale urmate destul de staruitor, ba chiar fcu fanatism. Pe de alta parte, publicul cere artistilor un comportament cit mai iesit din comun sau chiar excesiv, iar asta duce la formarea unui cerc vicios care nu poate fi spart decit de pe pozitia celor dintii, caci nu poti cere vulgului discernamint :). Nu sint gata sa trec cu vederea orice excese (unele chiar din sfera penalului) pentru un cintecel frumos. Cred ca singura masura dreapta intr-o asemenea balanta este timpul. Doar dupa ce artistul a disparut de suficient de mult timp de pe firmament (indiferent de cauza) se poate emite o parere obiectiva. Cit despre chestia cu colindele.........el are dreptul sa ne cinte, dar avem noi dreptul sa il ascultam?

Asta-i a mea, da am uitat sa ma loghez. E scumpa Lecitina:o
apunake
Junior Member

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma