calitate tehnica versus calitatea muzicii
Moderator: anjin-san
26 mesaje
• Pagina 1 din 1
calitate tehnica versus calitatea muzicii
Cat de tare influentzeaza suportul tehnic(caseta,cd,vinil) parerea despre un album sau altul?
Cat de tare influentzeaza calitatea productziei pofta de ascultare a unui album?
Ce primeaza: muzica in sine sau calitatea inregistrarii?
Cat de tare influentzeaza calitatea productziei pofta de ascultare a unui album?
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
Verdict
Initial trimis de manelesux
Cat de tare influentzeaza suportul tehnic(caseta,cd,vinil) parerea despre un album sau altul?
Influenteaza doar acele persoane care nu pot asculta muzica PURA. Este evident avantajat un album scos pe un suport de calitate, dar nu ar trebui sa fie primordial
Aici e putin diferit. Daca iti place x album dar il ai prost inregistrat, evident vei prefera ceva de o calitate mai buna (daca nu esti fan total, u know what I mean...)
Te repeti
(asta fiindca tot te-ai obisnuit sa te lovesti de mine)
Influenteaza doar acele persoane care nu pot asculta muzica PURA. Este evident avantajat un album scos pe un suport de calitate, dar nu ar trebui sa fie primordial
Aici e putin diferit. Daca iti place x album dar il ai prost inregistrat, evident vei prefera ceva de o calitate mai buna (daca nu esti fan total, u know what I mean...)
Te repeti
(asta fiindca tot te-ai obisnuit sa te lovesti de mine)
- Vortex
- Junior Member
Re: Verdict
Ha? Muzica pura? Printre paraituri, pauze si demagnetizari? Nu este primordial sa fie cd quality inregistrarea dar suportul ar fi bine sa fie durabil si stabil. Altfel, daca chiar imi place trupa, nu face decat sa ma intarate sa cumpar/re-inregistrez albumul pe un suport mai de calitate.
Calitatea productiei uneori se confunda cu muzica. Cred ca ceea ce e numit ca sound-ul unei trupe inglobeaza uneori si o calitate a productiei mai modesta (instrumente mai infundate/mai stridente, dezechilibru voce-negativ, dezechilibru instrumente intre ele). Uneori iti place, uneori nu. Uneori nu-mi dau seama daca intr-adevar e productia nasoala sau asa au vrut baietii sa sune.
Calitatea productiei este livrata odata cu muzica, si nu prea avem ce-i face, dar suportul tehnic se poate imbunati si e de dorit sa se faca pana cand se atinge un grad acceptabil de asemanare intre ce am eu pe caseta/disc/cd si cam ce au vrut aia sa-mi dea mie sa ascult.
Ha? Muzica pura? Printre paraituri, pauze si demagnetizari? Nu este primordial sa fie cd quality inregistrarea dar suportul ar fi bine sa fie durabil si stabil. Altfel, daca chiar imi place trupa, nu face decat sa ma intarate sa cumpar/re-inregistrez albumul pe un suport mai de calitate.
Calitatea productiei uneori se confunda cu muzica. Cred ca ceea ce e numit ca sound-ul unei trupe inglobeaza uneori si o calitate a productiei mai modesta (instrumente mai infundate/mai stridente, dezechilibru voce-negativ, dezechilibru instrumente intre ele). Uneori iti place, uneori nu. Uneori nu-mi dau seama daca intr-adevar e productia nasoala sau asa au vrut baietii sa sune.
Calitatea productiei este livrata odata cu muzica, si nu prea avem ce-i face, dar suportul tehnic se poate imbunati si e de dorit sa se faca pana cand se atinge un grad acceptabil de asemanare intre ce am eu pe caseta/disc/cd si cam ce au vrut aia sa-mi dea mie sa ascult.
- aphextwinz
- Junior Member
"Ha? Muzica pura? Printre paraituri, pauze si demagnetizari?"
DA! Nici un sound modern nu poate inlocui farmecul unui vinil. Ca sa nu mai vorbim, apropos de dinozauri in muzica, (virgula) ca si in ziua de astazi se canta cel mai bine tot pe statiile cu lampi (e de inteles ca nu vorbesc despre dance, hip, rap...), orice ati spune raman in top. De placile de ebonita nu mai vorbesc (pasari rare)... sound deosebit.
DA! Nici un sound modern nu poate inlocui farmecul unui vinil. Ca sa nu mai vorbim, apropos de dinozauri in muzica, (virgula) ca si in ziua de astazi se canta cel mai bine tot pe statiile cu lampi (e de inteles ca nu vorbesc despre dance, hip, rap...), orice ati spune raman in top. De placile de ebonita nu mai vorbesc (pasari rare)... sound deosebit.
- Vortex
- Junior Member
Re: Verdict
Initial trimis de Vortex
[b]Influenteaza doar acele persoane care nu pot asculta muzica PURA. Este evident avantajat un album scos pe un suport de calitate, dar nu ar trebui sa fie primordial
Te repeti
(asta fiindca tot te-ai obisnuit sa te lovesti de mine) [/B]
Nu ma repetam.La punctul doi vorbeam de productzia facuta de producator...deci nici de suport shi nici de calitatea inregistrarii. Exista anumitzi producatori care ishi pun amprenta clara pe albumele pe care le produc...un sound specific pe care il dau albumului.Exista multe cazuri in care un album are de pierdut din pricina productziei slabe:fie ca tobele sunt prea retrase, ori vocea e acoperita uneori de restul instrumentelor ori de vreun distort, ori mai shtiu io ce probleme.Shi totushi muzica PURA, cum ii zici, dpdv compozitzional shi al executziei sa fie foarte buna.De regula diferentza de la soundul "produs" pe suportul de inregistrare pana la muzica PURA iese in evidentza in concerte.Asta este de fapt shi rostul albumelor live...sa ofere shi o alta varianta a soundului.
(shtii cat imi place sa ma lovesc de tine)
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
Initial trimis de Vortex
doua observatii:
confunzi calitatea inregistrarii cu calitatea productiei
nu ma refer la farmecul unui suport ci la suporturi usor deteriorabile
- aphextwinz
- Junior Member
Capu' jos
aphex, am inteles (acum) ce ai vrut sa zici...
"Shi totushi muzica PURA, cum ii zici, dpdv compozitzional shi al executziei sa fie foarte buna."
m-sux, deasemenea de acord cu tine, am si un exemplu: KIMB care subscrie celor scrise de tine... Albumele live (daca sunt intre doua albume de studio, nu daca le inlocuiesc) mai au si rolul de a tine fanii in priza.
(stii ca imi place ca iti place sa te lovesti de mine...)
"Shi totushi muzica PURA, cum ii zici, dpdv compozitzional shi al executziei sa fie foarte buna."
m-sux, deasemenea de acord cu tine, am si un exemplu: KIMB care subscrie celor scrise de tine... Albumele live (daca sunt intre doua albume de studio, nu daca le inlocuiesc) mai au si rolul de a tine fanii in priza.
- Vortex
- Junior Member
Re: Capu' jos
Initial trimis de Vortex
aphex, am inteles (acum) ce ai vrut sa zici...
liveurile mai au shi alte roluri, unele surprind foarte bine atmosfera concertului, publicul cantand,etc.
De asta consider inutile liveurile care suna perfect,care suna exact ca in studio, tocmai ascult un live fates warning la care imi pun serios intrebarea daca au tzinut macar concertu ala sau daca au mai scos o data albumu cu alta coperta.
Acelashi lucru e valabil pentru tribute albums shi best of.
Pe tribute gasesc absurd ca o trupa sa incerce sa imite pe cover trupa originala.Cum era Lemmy de la Mhead care incerca sa il imite pe Hetfield iar Hetfield pe Lemmy.Ei,la ei era funny ca nu le prea ieshea, dar la altzii poate fi ridicol.
Iar bestofuri, daca nu contzin remixuri, bonusuri ori mai shtiu io ce,la ce bun? shi io pot sa-mi fac acasa un cd cu piesele preferate shi sa zic ca e bestof.
(in plus imi place shi cand ne rostogolim prin mocirla imbratzishatzi...shi asta shtiai?)
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
best off
Pai in general bestofurile erau apanajul vremurilor vechi, acum de cand cu toate bulgarismele si star colecsanurile nu prea mai e nevoie de cele oficiale. Ai uitat de o categorie: lansarea aceluias album in varianta japan sau australia sau mai stiu io ce care este identic cu albumul mama dar mai contine cate un bonus (o piesa) si care fac deliciul colectionarilor, alea sunt cele mai de kko.
(nu cred ca iti place sa ne rostogolim prin mocirla mea, poate prin a ta... nu stiam dar m-ai luminat, merci profesore!)
(nu cred ca iti place sa ne rostogolim prin mocirla mea, poate prin a ta... nu stiam dar m-ai luminat, merci profesore!)
- Vortex
- Junior Member
Re: best off
Initial trimis de Vortex
Pai in general bestofurile erau apanajul vremurilor vechi, acum de cand cu toate bulgarismele si star colecsanurile nu prea mai e nevoie de cele oficiale. Ai uitat de o categorie: lansarea aceluias album in varianta japan sau australia sau mai stiu io ce care este identic cu albumul mama dar mai contine cate un bonus (o piesa) si care fac deliciul colectionarilor, alea sunt cele mai de kko.
mdea,s-au rarit,dar asha,la o aniversare,la un 5 ani de "cariera" se mai trage cate unu.
cu varianta japoneza nu am nimica...nu dpdv al trupelor,caci toate sunt obligate sa o faca daca vor distributzie in japonia.E o kestie impusa de casele de distributzie japoneze,shi nu sunt kestii care apar pe langa album.De obicei piesa bonus e foarte proasta, de fapt in toate cazurile pe care le shtiu eu e un cover.
(pai intr-o zi sa-mi aratzi shi mocirla ta...tzie cum itzi place a mea?)
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
Re: Re: Verdict
Ai putea sa spui ca sunt impartzial (chiar sunt - eu fiind un mare fan al vinilului ) CD-ul este ok , insa nu este nici pe departe la fel de rezistent ca vinilul. L-ai zgariat unde nu trebuie , potzi sa faci ce vrei cu el ...Eventual sa-l agatzi de oglinda retrovizoare, ca da bine shi e frumos colorat. Un vinil insa nu face chestia asta . E posibil sa sara sau sa paraie . Mareshti greutatea pe bratz shi gataaa, nu mai sare ... CAt despre calitatea sunetului ...Hmm , inca nu s-a ajuns la performantza ca sunetul digital sa-l egaleze pe cel analogic . Cel analogic , in termeni oarecum de specialitate are mai multa grasime , mai mult coi . Cel digital este in schimb foarte corect . Atat de corect incat urechea umana nu poate percepe asemenea fidelitate . .. Deci nu are cum s-o aprecieze . A nu se intzelege ca sunt un dushman al cd-ului . Am facut rost de nishte vechituri remasterizate shi pot spune ca tehnica intr-adevar a facut minuni . So, iata un alt subiect controverasat
Ai putea sa spui ca sunt impartzial (chiar sunt - eu fiind un mare fan al vinilului ) CD-ul este ok , insa nu este nici pe departe la fel de rezistent ca vinilul. L-ai zgariat unde nu trebuie , potzi sa faci ce vrei cu el ...Eventual sa-l agatzi de oglinda retrovizoare, ca da bine shi e frumos colorat. Un vinil insa nu face chestia asta . E posibil sa sara sau sa paraie . Mareshti greutatea pe bratz shi gataaa, nu mai sare ... CAt despre calitatea sunetului ...Hmm , inca nu s-a ajuns la performantza ca sunetul digital sa-l egaleze pe cel analogic . Cel analogic , in termeni oarecum de specialitate are mai multa grasime , mai mult coi . Cel digital este in schimb foarte corect . Atat de corect incat urechea umana nu poate percepe asemenea fidelitate . .. Deci nu are cum s-o aprecieze . A nu se intzelege ca sunt un dushman al cd-ului . Am facut rost de nishte vechituri remasterizate shi pot spune ca tehnica intr-adevar a facut minuni . So, iata un alt subiect controverasat

- vladonne
- Junior Member
Re: Re: Verdict
[quote]Initial trimis de manelesux
[B]
Nu ma repetam.La punctul doi vorbeam de productzia facuta de producator...deci nici de suport shi nici de calitatea inregistrarii. Exista anumitzi producatori care ishi pun amprenta clara pe albumele pe care le produc...un sound specific pe care il dau albumului.Exista multe cazuri in care un album are de pierdut din pricina productziei slabe:fie ca tobele sunt prea retrase, ori vocea e acoperita uneori de restul instrumentelor ori de vreun distort, ori mai shtiu io ce probleme.Shi totushi muzica PURA, cum ii zici, dpdv compozitzional shi al executziei sa fie foarte buna.De regula diferentza de la soundul "produs" pe suportul de inregistrare pana la muzica PURA iese in evidentza in concerte.Asta este de fapt shi rostul albumelor live...sa ofere shi o alta varianta a soundului.
Pe lumea asta exista Trent Reznor , dar exista shi Jolt Kerestely & Fi-su !
[B]
Pe lumea asta exista Trent Reznor , dar exista shi Jolt Kerestely & Fi-su !
- vladonne
- Junior Member
Sic transit gloria mundi
Initial trimis de vladonne
Ai putea sa spui ca sunt impartzial (chiar sunt - eu fiind un mare fan al vinilului ) CD-ul este ok , insa nu este nici pe departe la fel de rezistent ca vinilul. L-ai zgariat unde nu trebuie , potzi sa faci ce vrei cu el ...Eventual sa-l agatzi de oglinda retrovizoare, ca da bine shi e frumos colorat. Un vinil insa nu face chestia asta . E posibil sa sara sau sa paraie .
Inca un fan al vinilului, sorry guys, vladonne are dreptate. Poti sa pui si mama CD-ului, soundul de vinil e inegalabil. Cat despre greutatea de pe brat, io de obicei foloseam carti... dar recent am achizitionat un pick-up nou (de fapt vechi dar nefolosit) si sper sa nu mai am probleme...
m-sux, da, de obicei piesa bonus e un cover... ce ma streseaza e ca nu poti spune ca ai colectia completa daca nu ai si respectivul album care usually e si mai scump... Pe urma mai apare o varianta care are cadou nu stiu ce tricou serie limitata sau abtibild... alti bani alta distractie, asta ma enerva pe mine.
(mocirla ta e ok pt. mine deocamdata, mai ales ca eu am un CD pe care tu l-ai pierdut in computator... si e CD CD...)
Ai putea sa spui ca sunt impartzial (chiar sunt - eu fiind un mare fan al vinilului ) CD-ul este ok , insa nu este nici pe departe la fel de rezistent ca vinilul. L-ai zgariat unde nu trebuie , potzi sa faci ce vrei cu el ...Eventual sa-l agatzi de oglinda retrovizoare, ca da bine shi e frumos colorat. Un vinil insa nu face chestia asta . E posibil sa sara sau sa paraie .
Inca un fan al vinilului, sorry guys, vladonne are dreptate. Poti sa pui si mama CD-ului, soundul de vinil e inegalabil. Cat despre greutatea de pe brat, io de obicei foloseam carti... dar recent am achizitionat un pick-up nou (de fapt vechi dar nefolosit) si sper sa nu mai am probleme...
m-sux, da, de obicei piesa bonus e un cover... ce ma streseaza e ca nu poti spune ca ai colectia completa daca nu ai si respectivul album care usually e si mai scump... Pe urma mai apare o varianta care are cadou nu stiu ce tricou serie limitata sau abtibild... alti bani alta distractie, asta ma enerva pe mine.
(mocirla ta e ok pt. mine deocamdata, mai ales ca eu am un CD pe care tu l-ai pierdut in computator... si e CD CD...)
- Vortex
- Junior Member
Re: Sic transit gloria mundi
Initial trimis de Vortex
[b]Initial trimis de vladonne
(mocirla ta e ok pt. mine deocamdata, mai ales ca eu am un CD pe care tu l-ai pierdut in computator... si e CD CD...) [/B]
bah vortexule,da-mi privat shi zi-mi cum imi dai cdul inapoi.Cand mama dracului l-am uitat?nu cumva mi l-ai furat tu?private me goddammit!!!!!!!!!!!
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
grr
bah vortexule,da-mi privat shi zi-mi cum imi dai cdul inapoi.Cand mama dracului l-am uitat?nu cumva mi l-ai furat tu?private me goddammit!!!!!!!!!!!
Ti-am dat mah, pentru atata lucru ma faci sa intru aici??????
- Vortex
- Junior Member
Re: grr
Initial trimis de Vortex
Ti-am dat mah, pentru atata lucru ma faci sa intru aici??????
Nu mi-ai dat mah,da un mail la manelesux@yahoo.com daca nu te descurci cu mesajele personale.
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
vladonne, vortex
eu am avut si mag si cas si picap si cedepleiar
din punct de vedere al persistentei in timp si la conditii vitrege prefer cd playeru, daca se strica se strica de tot, dar nu ma incalzeste un vinil care pot sa-l ascult pe jumate, greutate nu pun ca saracu brat abia se mai tine. nu mai zic de casete si benzi agatate si/sau demagnetizate. ok pierd poate din farmecul sunetului, win some, lose some
din punct de vedere al persistentei in timp si la conditii vitrege prefer cd playeru, daca se strica se strica de tot, dar nu ma incalzeste un vinil care pot sa-l ascult pe jumate, greutate nu pun ca saracu brat abia se mai tine. nu mai zic de casete si benzi agatate si/sau demagnetizate. ok pierd poate din farmecul sunetului, win some, lose some
- aphextwinz
- Junior Member
Re: vladonne, vortex
Initial trimis de aphextwinz
eu am avut si mag si cas si picap si cedepleiar
MDea,in plus,daca se fute cdul ma duc shi mi-l mai trag o data la aceeashi calitate....daca moare vinilu, e bun mort,altu nu mai pupi....sigur,spre deosebire de casete,care se degradeaza stand, de viniluri se poate avea grija,are un farmec aparte, un sunet mai putzin rece....well,vinilurile e bune daca ai bani shi surse de unde sa le iei, insa cdurile ofera shi calitate shi durabilitate rezonabila......shi au o portabilitate mai mare decat vinilul.
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
aphex
Eu ma bucur ca tu ai avut din toate, faptul ca nu faci sacrificii (se mai gasesc pick-up-uri) pentru un strop de romantism muzical e numai treaba ta. E mai comod cum spui tu, e mai frumos cum spunem noi. Basta.
(m-sux, acum sper ca nu ma dai in fapt, ne tavalim in continuare, da???)
(m-sux, acum sper ca nu ma dai in fapt, ne tavalim in continuare, da???)
- Vortex
- Junior Member
Re: aphex
Initial trimis de Vortex
. E mai comod cum spui tu, e mai frumos cum spunem noi.
eu zic ca e frumos sa poti asculta muzica toata ziua (sau ma rog cand vrei). si slava domnului aici unde lucrez pot sa stau cu castile in urechi cat vreau

- aphextwinz
- Junior Member
you'll be amazed
unul din sefi are biroul chiar in spatele meu 

- aphextwinz
- Junior Member
I'm not amazed
Esti unul din aia care are 50 de colegi in birou si se amuza nevoie mare de ce draq scrie pe forum... tu tastezi si radeti toti, te-am prins, nu?
- Vortex
- Junior Member
nu stiu de ce te prinzi tu acolo si nici nu ma intereseaza
gresit, e spatiu suficient de mare intre birouri si e ditamai hala, dar oricum cred ca suntem way off the topic
- aphextwinz
- Junior Member
Da suntem offtopic
Imi pare rau, nu aveam intentia sa transform forumul in chat-room, ma retrag cu coada intre picioare.
(m-sux, iti place latzul meu?)
(m-sux, iti place latzul meu?)
- Vortex
- Junior Member
Re: calitate tehnica versus calitatea muzicii
Cred ca ai picat peste una dintre intrebarile cheie? pe rind:
1) influenteaza, dar nu foarte mult. cred ca e un proces invers caci acum aproape toate aparitiile sint de o calitate multumitoare dar daca se iveste ceva mai slab inregistrat, este descalificat;
2)ca mai sus, cu precizarea ca nu se aplica pieselor vechi ;
3)muzica, desigur.
Mai crez ca daca impingem mai la vale intrebarea asta dam peste alta: cum e cu compromisurile de dragul banilor?
- apunake
- Junior Member
26 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma