Intr- adevăr, o situaţie foarte urată. Mi s- a intamplat o singură dată să fiu fixată ( de fapt ceea ce atrăsese atenţia fusese rucsacul, ca niciodată!) şi bănuiesc că şi urmărită de cineva şi m- am cam speriat. Am scăpat prin aglomeraţia dintr- o intersecţie... iar in drum spre casă m- am mai uitat de cateva ori in spate...
...
Intr- o altă ordine de idei, şi mă scuzaţi că manifest atat de mult tupeu incat să intr- un intr- o discuţie pe nepregătite, intamplator am descoperit acest forum şi implicit acest subiect de discuţie... şi cum curiozitatea nu- mi dădea pace, m- am hotărat să citesc cateva replici (de obicei nu am răbdarea necesară şă citesc foarte multe replici aşa că am facut o selecţie :d ). Mai mult sau mai puţin intamplător am citit cateva replici ale predecesoarei mele legate despre o carte ( te rog să mă scuzi, au trecut cateva zile de cand am citit respectivele replici, drept urmare nu- mi mai amintesc care era titlui ei şi nici autorii) care explica conduita sexuală a bărbaţilor. Vreau să spun că intr- adevăr a reuşit să evidenţieze o anumită latură a comportamentului bărbaţilor şi ... m- a surprins atitudinea pe care aţi avut- o. Exceptand faptul că ea avea un suport ştiinţific pentru afirmaţiile ei, iar majoritatea ii răspundeau bazandu- se pe propria experienţă, aţi incercat să o convingeţi şi pe ea că de fapt este sănătos cum gandiţi ( eu aş zice, şi imi cer scuze dacă cineva se va simţi lezat, că majoritatea aţi fost superficiali in raspunsurile voastre).
Cat despre testosteron, estrogen, endorfine, oxitocină, sărut,atingere, sex... eu zic că nu s- au zbătut degeaba cercetătorii ca să explice anumite comportamente şi reacţii. De ce ne place sărutul?De ce ne place atingerea? De ce ne place sex- ul? De ce suntem in al nouălea cer cand suntem indrăgostiţi? Datorită unor neurotransmitători care sunt eliberaţi in respectivele momente. De ce nu rămanem indrăgostiţi toată viaţa? Pentru că procesele aferente care dau această stare se incheie.
Mai punea cineva o intrebare (ptiu!ce memorie am), dar cum ramane cu "dragostea la prima vedere". Uite ce spune W. Stekel, psihanalist, despre dragostea la prima vedere: " fenomenul demonstrează existenţa unei atitudini sau a unei dispoziţii erotice care se află in mod latent in fiecare persoană şi care, in anumite circumstanţe, se exteriorizează brusc". Autorul continuă cu precizarea că această " predispoziţie latentă erotică" poate fi declanşată de timbrul vocii, de mirosul, de anumite forme ale corpului, de forma gurii, de mersul sau de felul in care se imbracă o anumită persoană. Şi acum să- i răspund cu o notă mai personală respectivului user... presupun că ştii care e diferenţa intre atracţie, pasiune, dragoste şi, mai tarziu, afecţiune.. eh, eu plasez această "dragoste la prima vedere" undeva intre atracţie şi pasiune.
Gata! Stiu că este obositor de citit replica mea, dar aştept de cateva zile să o dau ... :p