Nu vi se pare ca pe zi ce trece suntem tot mai mult atinsi de un soi de nebunie ?
Cineva,undeva,intreba pe un topic , ce este normalitatea universala ...eu cred ca normalitatea , in ziua de azi, tinde sa fie , starea de nebunie generala ....Dincolo de nenorocirile , crimele si actele antisociale, ce se intampla tot mai des , pana si faptele comice , au accente de paranoia sau schizofrenie ....
Asa ca aici, puteti sa dati exemple din viata voastra sau din auzite ...
Am sa incep eu , cu un scurt pasaj din viata si nebunii mei ...
Azi la servici:
Apare la mine , o doamna in varsta ( ca sa nu zic : o "altfel" ramolita ) , care am apreciat a avea cel putin 150 de ani ...cunoasteti genul , sunt sigura : fosta mare doamna la vremea ei ( posibil sotie de ofiter sau asa ceva ) ...paltonas din lana si sunt convinsa ca daca o zgaltaiam mai tare ieseau moliile din el ...palarie shic , pusa peste o peruca neagra si penibila , ce-i statea stramb ( probabil ca in autobuz , cineva o lovise si se strambase ) ....pantofi cu toc gros , proaspat lustruiti ...pe fata zbarcita , isi deserase niste sprancene negre ca pana corbului ( in ton cu peruca ) si cred ca'i tremurase mana , pentru ca nu erau deloc egale ....si cel mai sexy , era rujul roz -electric, ce putea fi folosit ca reper din avion ...un ruj care depasea cu mult buza superioara , atingand narile si care se intindea peste ceea ce se numeau dinti , dar erau doar o proteza ingalbenita ...
Aceasta minunata doamna , venise intepata si vioaie si cu un ton din varful buzelor imi spune :
-Vreau in audienta la presedintele institutiei ...
Eu ...calma si obisnuita cu aceasta cerinta , ca un purtator de cuvant , amabila , ce sunt , am raspuns politicos si zambind dragals :
-Audientele sunt suspendate , doamna ...
-Zaaaaaaaaaaau ???..dar de cand asta , draguta ?
Ador apelativele astea gen "draguta ".."domnita"..."duduita"...'donshoara" asa ca am strans din dinti si am raspuns :
-Din ianurie, doamna ..de atunci s-au suspenda audientele ...
-Si eu cum de nu stiu ??..pentru ca sunt foarte bine informata !!!
In gand ii spuneam :si eu de unde , pana mea , sa stiu de ce nu sti , ?!?!?
dar zambind ..i-am raspuns cu celebra :
-Asta este !!!..Ce sa facem ?
Si am continuat :
-Pot sa va ajut cu ceva ?
- Pai....se rascoieste baba ...eu vroiam sa stiu cand sunt audinte, pentru ca vreau sa discut,chestii importante!
Am simtit ca un glont prin creier si Eu'l meu interior zbiera cat putea :"Ce , puii mei , sa fac ?"
Si de aici a inceput o intreaga aventura pentru nervii mei intinsi la maxim , sa conving baba ca nu are cum sa se inscrie in audienta daca nu imi spune ce si cum , i....si ea cu tirul de intrebari pe mine ...si eu amabila , dar simteam ca iau foc ....si turuia baba , de nu o mai puteam opri ....Incercam sa o conving ca mai bine croseteaza niste botoshei la nepoti ....decat sa streseze limile...
Intr-un final , "doamna", nervoasa la culme ,uita ca e o mare doamna si scuipa printre proteza galbejita si rujul roz-electric-sidefat :
-Esti o proasta !
In primul moment m'am uitat la ea cu o privire care ar fi putut sa o pulverizeze , dar in final ,indoctrinata de sloganul " cetateanul este stapanul nostru ", am zambit dulcel si i'am zis :
-Sa stiti ca prea desteapta nu sunt ..aveti dreptate doamna ......
ps.am fost rea