Credeti ca muzica Rock va mai fi la moda???

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde manelesux » Mar Oct 22, 2002 2:15 pm

Initial trimis de aphextwinz
zau? ia baga un material sa-tz sustzina obiectivitatea afirmatziei (shtiu ca-tz place plost, shi mie imi place) dar nu au fost singurii.
nu au schimbat stilu? huh'? asculta in ordine, lost paradise , gothic, icon shi draconian times sa zicem. dar sa te speli in urechi inainte, k?
am ascultat p. lost melodie la nokia. cred ca varianta nokia de p. lost suna mai aproape de original decat piesele aphex twin cantate de tipu' tau. mai filtreaza shi tu omule :D
la muzica electronica nu trebuie sincronizare? mda, la tones-urile de la mobil, la muzica facuta cu impulse trackeru' shi cu alte scule meseriashe (intreaba pe dj wannabe-s ashtia de pe aici ca itzi dau iei lista) care ii fac pe totzi sa creada ca pot face muzica. daca asta-i muzica electronica pe care o shtii matale, du-te shi baga-tz doo degete in priza sa le dezvetzi de la tastat tampenii.

auzi, bai, fecior, inca nu tzi s-a uscat saliva in barba de data trecuta, sau ce? nu se poate avea o discutzie cu tine fara sa tragi un partz pe care il ridici la rand de "argument obiectiv". Daca vrei argumente obiective, pune labutza shi asculta/citeshte. Nu ma indoiesc ca ai ochi shi ureki sa faci cele doua actziuni. Insa mai e nevoie de inca o etapa - sa pricepi.
"argumentu" cu telefonu mobil o consider o imbecilitate la modul cel mai "obiectiv", shi o pun pe seama faptului ca ai o grava deformare de perceptzie. Pentru inceput, cumpara-tzi o muzicutza. Ia-o ca pe un sfat de bun simtz shi realist decat ideea ta cu bagatu degetului in priza. In urmatoru pas, umbla nitzel la calitatea discursului.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mar Oct 22, 2002 2:59 pm

mai sus este un exemplu clar de argument obiectiv.

robi, in repetate randuri, tergiversezi discutziile, transformandu-tz incet argumentele in shicane, de altfel cred ca e singurul lucru pe care shtii sa-l faci (la un moment dat mi se parea ca ai ceva idei cu privire la economie shi muzica insa nu mai sunt asha sigur). daca ai probleme de exprimare, suferi de mania contradictziei, vrei sa te dai mare sau cautzi saci de box pentru pumnii din viatza reala, spune un simplu "da", shi nu o sa te mai incurc in incercarile tale penibile de epatare.
aphextwinz
Junior Member

ROcK RulZ

Mesajde Blu`Angel » Mie Oct 30, 2002 2:19 am

INtr`o tzara de kkt in care se asculta mai mult al de copilu minune si 3se nu poti spune de rock ca este la moda sau nu .rock`ul traieste prin cei care il asculta si chiar daca nu sunt o majoritate exista destui . nu e mesaju lu statna sau alceva ci nu mai versuri unele mai inteligente altele ami putin depinde de inspiratie dar din fiecare poti trage o concluzie buna zic eu . sunt galatean si in galati se asculta rock si nu e important ca e la moda ci ca il asculta aia care au si ceva cap si inteleg ceva din el nu numai aia care au fost la furat in germania 2 ani si au venit acum in tzara .
Rock`ul nu va muri cum nu a murit nici pana acum si va reusi sa isi creeze propriul rock in sufletul fiecaruia ! Blu`Angel saiz that ROCK RULZ
Blu`Angel

Re: ROcK RulZ

Mesajde Sentenced » Mie Oct 30, 2002 2:10 pm

Initial trimis de Blu`Angel
INtr`o tzara de kkt in care se asculta mai mult al de copilu minune si 3se nu poti spune de rock ca este la moda sau nu .rock`ul traieste prin cei care il asculta si chiar daca nu sunt o majoritate exista destui . nu e mesaju lu statna sau alceva ci nu mai versuri unele mai inteligente altele ami putin depinde de inspiratie dar din fiecare poti trage o concluzie buna zic eu . sunt galatean si in galati se asculta rock si nu e important ca e la moda ci ca il asculta aia care au si ceva cap si inteleg ceva din el nu numai aia care au fost la furat in germania 2 ani si au venit acum in tzara .
Rock`ul nu va muri cum nu a murit nici pana acum si va reusi sa isi creeze propriul rock in sufletul fiecaruia ! Blu`Angel saiz that ROCK RULZ
Sentenced

Mesajde Zgubilici » Mie Ian 29, 2003 1:37 pm

Si de ce trebuie sa fie neaprat la moda? Iti cumperi o haina sau te tunzi cumva pentru ca e la moda sau pentru ca iti place? Tocmai acest "la moda" a intors lucrurile cu susu'n jos
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Mie Ian 29, 2003 1:58 pm

Initial trimis de Zgubilici
Si de ce trebuie sa fie neaprat la moda? Iti cumperi o haina sau te tunzi cumva pentru ca e la moda sau pentru ca iti place? Tocmai acest "la moda" a intors lucrurile cu susu'n jos

CA bine mai zici.. E clar ca de ceva ani nu mai e la moda.. Si asta pentru ca s-a dat tonul de dincolo... voi nu vedeti cine si de unde dirctioneaza moda???? oricum nu din romania. .. Ei bine ... nu mai e la moda . Clar . Dar exista oameni care traiesc in afara "modei" .. Exista trupe care fac asta . Nevoia de a fi rebel va exista intotdeauna. si la fel destui care nu vor aprecia moda... Ce conteaza moda? ma doare la trei km in spate de moda.
..fiti fara grija, nu va muri ..doar ca nu a mai fost o perioada la moda, nu e un motiv de ingrijorare..cand se va satura lumea de ce i se ofera, va reveni iar la moda... Poate putin schimbat..dar atat timp cat la baza rock-ului va fi gama blues ..:) ..va fi tot rock.
..Apropos: ati obs. ca in ultimul timp noua forma de rebel e : linistea?
Bafta! si sa fim ca fratii ca ne-o trag altii!
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Cruela » Joi Ian 30, 2003 6:37 pm

Atata timp cat vor exista fani ai muzicii rock, rockul va fi mereu la moda. Moda in domeniul muzicii nu vine si trece, ci ramane. Problema este VA MAI FI MUZICA ROCK LA MODA DACA NU VOR MAI EXISTA FANI?
Cruela
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Joi Ian 30, 2003 11:01 pm

Rockul cel mai profund s-a dezvoltat in underground, tocmai din cauza modei care a propulsat cateodata neargumentat trupe si muzici care "sa prinda". Rockul e altceva, rockul nu a fost facut pentru vanzare, ci pentru stare, deci el nu a fost si nu va fi niciodata la moda, el a fost apreciat cu temei, spre deosebire de restul ce s-au incradrat intr-o moda, deci intr-un curent trecator. Fani probabil ca nu vor exista, dar admiratori si aprecieri obiective sigur.
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Vin Ian 31, 2003 10:13 am

Rockul cel mai profund s-a dezvoltat in underground, tocmai din cauza modei care a propulsat cateodata neargumentat trupe si muzici care "sa prinda". Rockul e altceva, rockul nu a fost facut pentru vanzare, ci pentru stare, deci el nu a fost si nu va fi niciodata la moda, el a fost apreciat cu temei, spre deosebire de restul ce s-au incradrat intr-o moda, deci intr-un curent trecator. Fani probabil ca nu vor exista, dar admiratori si aprecieri obiective sigur.

Da , ai dreptate ..dar au aparut si trupe mai comerciale, de gen, in pas cu moda. A se vedea ACDC : daca faci muzica cred ca ti-ai dat seama de ritmul fix, balance de dance la percutie ... etc al acestei trupe .. Si ... citeam acum vreo 5 ani de Nirvana: ca prima trupa care a facut underground-ul comercial... nu au fost ei nu stiu ce instrumentisti ... dar au reusit sa aduca o moda care...desi putini recunosc , de atunci s-a dezvoltat in "n" ramuri... .... ce vreau sa spun ca au fost si sunt trupe rock, bune, de ce sa nu recunoastem, care au incercat sa fie la moda...
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Vin Ian 31, 2003 12:20 pm

Da, recunosc am exagerat intr-o oarecare masura, pana la urma ei sunt in primul rand etertaineri totusi cei care au renuntat la ce-i caracteriza pentru un procent nu foarte mare dar mai mare in castiguri au avut o perioada de glorie si de acolo mai erau doua varianta:
- prima, reveneau la muzici specifice publicul fiind deja acaparat, reusind sa-l educe, si aici aveau de castigat din ambele puncte de vedere
- a doua: continuau pana la un moment de ... caci "minciuna are picioare scurte" ca sa zic asa, si e destul de greu sa te impaci cu tine facand ce place altora si nu tie.
E mult de dezbatut pe tema asta oricum.
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Vin Ian 31, 2003 12:43 pm

- a doua: continuau pana la un moment de ... caci "minciuna are picioare scurte" ca sa zic asa, si e destul de greu sa te impaci cu tine facand ce place altora si nu tie.
E mult de dezbatut pe tema asta oricum.

Si unii chiar s-au impuscat ... neputad sa mai suporte minciuna creata de ei... in scopuri comerciale..:(
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Bassplayer » Dum Feb 02, 2003 11:31 pm

Despre rock s-au scris si se vor scrie mii de carti. Sa discutam despre un subiect asa larg pe forum suna a clasa 8 -a cand se ciondaneau rapperii si depechistii.

Rock-ul va avea perioade bune si perioade mai putin bune, dar nu va muri niciodata!
Bassplayer

Mesajde copiutzu » Mar Feb 04, 2003 10:40 am

Initial trimis de Bassplayer
Despre rock s-au scris si se vor scrie mii de carti. Sa discutam despre un subiect asa larg pe forum suna a clasa 8 -a cand se ciondaneau rapperii si depechistii.

Rock-ul va avea perioade bune si perioade mai putin bune, dar nu va muri niciodata!

Ai dreptate.
Sa moara rapperii!:))
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Mar Feb 04, 2003 11:01 am

Initial trimis de copiutzu

Ai dreptate.
Sa moara rapperii!:))

Pai daca mor rapperii... ce mai canta Linkin'Park??? Hai ca sunt si tipi buni ..uite eu ma toot chinui sa-i reproduc lui Bob Schneider o piesa (Blue sea) si ...tipul e alb , e si reper si pop-alternativ-rocker (e dat naibi, pe bune!) ... ideea e ca .. ..mai bine sa moara aia fara gat care sufera de au inima mea si sa mai moara si aia care sunt toooata ziua cu gura pan' la urechi si cu mainile in buzunarele noastre si ne cer voturi...
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Draga » Joi Feb 06, 2003 4:07 pm

Una dintre caracteristicile "modei" e ca revine in atentia lumii dupa o anumita perioada de timp.... si aici nu ma refer strict la tzoale, ca as fi terribly offtopic :p ci si la stiluri muzicale (bine, cu unele mici schimbari - adica "stergeri de praf a vechiturilor")

Oricum, de murit n-o sa moara niciodata (din pacate nici manelele :p )
A goal is a dream with a deadline :-?
Draga
Junior Member

Mesajde onk » Joi Feb 06, 2003 4:11 pm

Initial trimis de Draga
Una dintre caracteristicile "modei" e ca revine in atentia lumii dupa o anumita perioada de timp.... si aici nu ma refer strict la tzoale, ca as fi terribly offtopic :p ci si la stiluri muzicale (bine, cu unele mici schimbari - adica "stergeri de praf a vechiturilor")

Oricum, de murit n-o sa moara niciodata (din pacate nici manelele :p )

deci vrei sa spui ca muzica rock este o moda caracterizata prin reveniri repetate in atentzia lumii? sau ca e continua si d-aia n-o sa moara niciodata?
onk

Mesajde Draga » Joi Feb 06, 2003 4:32 pm

Initial trimis de onk

deci vrei sa spui ca muzica rock este o moda caracterizata prin reveniri repetate in atentzia lumii? sau ca e continua si d-aia n-o sa moara niciodata?

La partea cu "moda" ma refeream la multele ramuri muzicale care au rasarit din vechea tulpina a rock-ului "traditional" (ca sa zic asa, desi nu mi se pare un termen potrivit, dar altul nu am gasit acum) - grefrand diverse alte stiluri pe aceasta tulpina => noi stiluri, care intra toate sub umbrela atotcuprinzatoare a termenului generic de "rock".

Iar cat despre nemurirea sa :) ei, da, din cate vad eu rock-ul e destul de longeviv - atat prin "reinventare" (aparitia de noi ramuri) cat si prin continuitate pura (am auzit ca Rolling Stones au inca un succes enorm in State la ora actuala :) la "etatea" lor, e ceva!)

Cred ca e vorba si de capacitatea de adaptare.
Draga
Junior Member

Mesajde Draga » Joi Feb 06, 2003 4:38 pm

Si inca ceva: totul depinde de fani, la urma-urmei. Cred ca rock-ul va avea intotdeauna ceva de zis si va atinge sufletele multor oameni, indiferent de generatie... so... QED, I guess. :)
Draga
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Feb 06, 2003 4:40 pm

Initial trimis de Draga

(aparitia de noi ramuri)
cat si prin continuitate pura
Cred ca e vorba si de capacitatea de adaptare.

-si ramurele si ramurici cum ar fi : ba-rocu, so-rocu , t-rocu si multe altele.
-mi-am luat o piatra de pe inima ca credeam ca-i impura
-corect asa cum zicea si darwin nu?
eyewitness

Mesajde Bortzianu' » Joi Feb 06, 2003 4:45 pm

Initial trimis de onk

...e un ciclu cam de 50 de ani..ca stil ... spun astia mai batrani ca mine..
.. E la moda sau nu ..dupa anumite variatiuni ..bla bla bla ..Citeste Toffler..:(((

.. totul e in functie de ciclu...

:D
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Draga » Joi Feb 06, 2003 4:46 pm

Initial trimis de eyewitness

-si ramurele si ramurici cum ar fi :ba-rocu, so-rocu , t-rocu si multe altele.
-mi-am luat o piatra de pe inima ca credeam ca-i impura
-corect asa cum zicea si darwin nu?

LOL

Cred ca trebuia sa inversez determinantu' sau cum i-o fi zicand :) "pura continuitate" parca suna mai bine, nu? :p

Carevasazica rock-ul se numeste ca este un organism viu, din moment ce evolueaza...

OK, cam academic discursul meu, asta e, din cand in cand imi mai dau si eu in petec :)
Draga
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Feb 06, 2003 4:54 pm

Initial trimis de Bortzianu'

...e un ciclu cam de 50 de ani..ca stil ... spun astia mai batrani ca mine..
.. E la moda sau nu ..dupa anumite variatiuni ..bla bla bla ..Citeste Toffler..:(((

.. totul e in functie de ciclu...

:D

1/ gresit .e de 34 ani 6 luni si 4 zile. contrazice-ma. hai bre sa fim seriosi
2/ rocku e un cult si nu are fenomene ciclice. citeste lenin...
3/ da. la rockerite
eyewitness

Mesajde Bortzianu' » Joi Feb 06, 2003 5:06 pm

3/ da. la rockerite

... Pai daca spui tu ....
eu zic altceva: muzica e un act social... in societate valorile sunt in interdependenta... Cerinta intrinseca e determinata de INTREG, care, in mod automat, redetermina valorile...

..Ori daca stai si observi ..multe elemente (moda/arta/forme de rebeliune - linistea de exemplu) trecute au fost readuse in prezent, cu acelasi continut ideatic, dar "colorate" modern....

..Despre acest ciclu ideatic vorbeam ...care influenteaza/impinge intru transformare ..valorile ...

Vei vedea peste nu mult timp ..piese vechi, reinstrumentate modern ..de fapt ..deja vezi ..uita-te la britanici.

2... Vorbeam despre gen/stil...

3... la rockerite .. si la barbatii care iubesc rockerite
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Draga » Joi Feb 06, 2003 5:07 pm

3/ da. la rockerite

Totul e ciclic in lumea asta. Probabil si in universul asta, dar n-am ajuns in sfere chiar atat de inalte incat sa pot sa ma pronunt... :p
S-a studiat serios fenomenul ciclicitatii (in mai multe domenii, eu l-am prins pe ala cu moda).

Nu e cult, e cultura....lol.... muzicala, too.
Draga
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Joi Feb 06, 2003 5:10 pm

Initial trimis de Draga

Totul e ciclic in lumea asta. Probabil si in universul asta, dar n-am ajuns in sfere chiar atat de inalte incat sa pot sa ma pronunt... :p
S-a studiat serios fenomenul ciclicitatii (in mai multe domenii, eu l-am prins pe ala cu moda).

Nu e cult, e cultura....lol.... muzicala, too.

Cred ca am scris deodata ..citeste mai sus..:)..gand la gand

Bafta!
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Feb 06, 2003 5:45 pm

mai oameni buni e greu pt ca sa va esplic io ca sa intelegeti. atunci cand te nasti cu rocku si te educi prin rock , si-l traiesti cu adevarat ramai cu el perpetuu si continuu in acelasi timp toata viata. nu mai ezista cicluri,nu mai ezista moda . adica vreti sa spuneti ca "wish u were here" a lui floyd pe care o ascultam prin 76 cu urechile belite in radio la europa libera s-a demodat vreodata? sau devenind piesa hip hop cantata in prezent de nu stiu ce mare rapper arhinecunoscut a facut-o azi "moderna"? hai ca bateti campii amandoi cu cicloanele voastre cu moda si alte zorzonele de prin carti si google. pai si verdi e demodat nu ? si ce ciclu are bortianule ? lu asta cat ii dai 60 sau 100 de ani? si inca ceva draguto: e un cult vezi dexu si mai vorbim dupe.
eyewitness

Mesajde angus » Joi Feb 06, 2003 5:49 pm

ascultatzi aicea ce va zice un om batran, in doo vorbe intzeleptzeshti pa scurt : rocku' nu ie o moda, ie o stare de spirit.
lucrurile nu sunt ce par a fi
angus
Junior Member

hei tramvai cu etaj si tras de cai

Mesajde Bortzianu' » Vin Feb 07, 2003 12:32 am

. adica vreti sa spuneti ca "wish u were here" a lui floyd pe care o ascultam prin 76 cu urechile belite in radio la europa libera s-a demodat vreodata? sau devenind piesa hip hop cantata in prezent de nu stiu ce mare rapper arhinecunoscut a facut-o azi "moderna"?

..
..Adica va sa zica e la fel de modern ca si linkin park..:)) ???
.. tehnologia evolueaza. asta e clar ... nu iti mai belesti urechile la europa libera? nuuuu, iar e clar. .... normal ca verdi al tau e tot mai putin preluat (desi este preluat) in muzica moderna... iar TEME din pink floyd si muuuulte alte trupe celebre ... se tot preiau..daca observi ....

..Ce vreau sa spun e ca lumea are tendinte ciclice si nu numai in muzica... Aku e o perioada mai linistita, akum se nasc noii flower-power... Studiile (si nu de pe google..:) ) arata ca in general exista reluari/preluari masive in arta, in perioadele de jumatate de secol ...si acest lucru e datorat lipsei - naturale de altfel - de GENERATIE de CAP.. Eu cred ca cei care acum sunt la varste mici vor face niscavai revolutii in cultura (adica rasturnari..) ..

Apropos(ca am mai zis) tu nu vezi ca noua forma de "a fi rebel" (care incepe sa se contureze ca STARE de spirit) este : LINISTEA??? A fi linistit = a fi rebel in sec. vitezei ... Si uita-te de curios in care perioada a secolului a mai fost o astfel de tendinta...
doar de curios ...

...pentru noi astia bosorogiti si crescuti cu oale de pink floyd...altele sunt unghiurile.

Ma rog ..sunt multe de zis...

E clar ca rock-ul nu va muri ... la fel cum nici muzica de negri si nici muzica populara ... dar vor fi intoarceri repetate pentru a se gasi o noua interpretare a mesajelor... a starilor despre care tot spuneti.

..Ma rog..cine vrea sa citeasca sa o faca ...cine e de alta parere... are tot dreptul

..Nu sunt dom' prof . Brucan..:)

Bafta!
Bortzianu'

argh

Mesajde anca14 » Vin Feb 07, 2003 9:06 am

r: nu vreau sa fie muzica rock la moda. (punct)
i: de ce?
r: d-aia. ca sa nu asculte toti retardatii.
anca14

Re: argh

Mesajde eyewitness » Vin Feb 07, 2003 9:57 am

Initial trimis de anca14
r: nu vreau sa fie muzica rock la moda. (punct)
i: de ce?
r: d-aia. ca sa nu asculte toti retardatii.

anca14 - auzi fatuca mai du-te la ma-ta si mai suge tzatza sau la tac-tu sa-i sugi pula si cand te mai inzdravenesti mai treci pe-aici daca nu da-te cu capu de pereti poate reactivezi neuronu ,asta in cazu ca ezista , daca nu ramane prima solutie...

on topic
bortziene - pacat ca nu intelegi si probabil ca tineretea si un alt cadru social in care ti-ai format cultura muzicala nu-ti permit sa patrunzi esenta a ceea ce a insemnat, inseamna si va insemna pt foarte multi muzica rock. daca fenomenul ciclic tu il agumentezi cu revolutia tehnica in muzica si cu prezentele performante ale instrumentelor si preluarea "clasicilor" in interpretarea acestor instrumente ne pierdem timpu pe-aici...
eyewitness

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma