Imaginea ta e o arma mortala
Moderator: anjin-san
hei am impresia ca am citit ceva povestioara sf scrisa de tine da nu mai tin minte ce. Am sa verific. Vad ca o dai in bara pe aici, mai bine schimbi si nickul si stilul. Mi-ai facut o impresie de lup singuratic.
on topic: esti prea incalcit, eu habar n-am ce-i aia imagine. Poate subiectul ar fi prins, dar trebuia explicat mai pe inteles.
on topic: esti prea incalcit, eu habar n-am ce-i aia imagine. Poate subiectul ar fi prins, dar trebuia explicat mai pe inteles.
-
useru_X - Junior Member
OvidiuBufnila scrie:incercand sa deschida impreuna cu voi noi ferestre catre noi adevaruri
Daca tot vreti sa incercati ceva impreuna cu noi, adoptati un limbaj mai putin alambicat... apare mai incoerent decat ce scrie memetu

ps - daca se doreste inteles de cititori, scriitorul isi adapteaza limbajul. Daca n-o face, inseamna ca de fapt nu-l intereseaza reactia cititorilor (sau cititorii insisi) sau ca se vede un deschizator de drumuri care incearca sa-i invete pe ceilalti noi moduri de exprimare. Problema e "se vede". El, pe sine insusi.
Egocentrismul artistului neinteles

sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
useru_X scrie:hei am impresia ca am citit ceva povestioara sf scrisa de tine da nu mai tin minte ce. Am sa verific. Vad ca o dai in bara pe aici, mai bine schimbi si nickul si stilul. Mi-ai facut o impresie de lup singuratic.
OK. Fiecare dintre noi are o Imagine Exterioara care circula in Mintile din jurul nostru. Cum se formeaza propria noastra Imagine Exterioara in celelalte Minti din jur e un lucru enigmatic dar si fermecator si adeseori tragic. Mai mult, Imaginea Personala tine de felul in care comunicam cu cei din jur. Si, pentru ca vorbim de Comunicare trebuie sa vorbim si despre Manipulare ca altfel nu se poate. Fiecare dintre noi, printre altele, isi formeaza in timp o Imagine proprie despre Sine, despre statutul sau social, despre existenta sa ca fiinta in aceasta lume. Felul in care se formeaza aceasta Imagine este si el enigmatic. Imaginea Despre Sinele Nostru tine si ea de Comunicare. De felul in care comunicam cu sinele nostru. Si aici intervine Manipularea. Putem fie sa ne automanipulam, fie sa fim manipulati. Primele manipulari, de nivel inferior sunt cele obisnuite, folclorice gen: Vai ce ai slabit, vai ce galben esti in dimineata asta, etc. Sunt manipulari insa care sunt greu detectabile si numai un profesionist poate pune mana pe ele. Imaginea este un Domeniu Vital al fiintei umane. Fiind un teren perfect pentru manipularile de tot felul, cateva cunostinte minime despre felul in care putem fi manipulati sunt necesare. Inainte de toate insa, putem sa scapam sau putem lupta impotriva Manipularii daca ne construim un caracter puternic, daca ne construim viata potrivit unor principii solide, daca nu suntem ignoranti, daca avem grija de sinele noastru, daca suntem haiosi si liberi in gandire, mai ales liberi. LIBERI. Libertatea de a Fi tu Insuti se castiga greu dar merita efortul.
Cu prietenie,
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
Danemarca:
http://www.phantazm.net/index.htm
-
OvidiuBufnila - Junior Member
Nene Bufnila, haladuielile matale alambicate pe taramu pisicologiei de liceu ma induiosheaza pana la lacrimi. Cand te vad asha mic si cult, inghiontit din toate coltzurile de enigme care mai de care mai enigmatice, cu mintea matale personala zbatandu-se sa iasa din ghearele malefice ale indivizilor care, ca niste profesionisti, au pus mana pe manipulari si fac numai prostii cu ele (asta in cazu in care nu se automanipuleaza, ptiu, drace!), simt asha un sentiment inefabil care, in mod fortuit, ma strabate irefutabil (ca sa vorbesc pre limba lu matale). Ma lasi sa-tzi fac un fanclub, pliiiiiiiz, pliiiiiz!!!
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
-
Salma - Mesaje: 774
Salma scrie:Nene Bufnila, haladuielile matale alambicate pe taramu pisicologiei de liceu ma induiosheaza pana la lacrimi. Cand te vad asha mic si cult, inghiontit din toate coltzurile de enigme care mai de care mai enigmatice, cu mintea matale personala zbatandu-se sa iasa din ghearele malefice ale indivizilor care, ca niste profesionisti, au pus mana pe manipulari si fac numai prostii cu ele (asta in cazu in care nu se automanipuleaza, ptiu, drace!), simt asha un sentiment inefabil care, in mod fortuit, ma strabate irefutabil (ca sa vorbesc pre limba lu matale). Ma lasi sa-tzi fac un fanclub, pliiiiiiiz, pliiiiiz!!!
Sanchi, psiho de liceu! Nu mai boci, Salma ca-ti strici tenu. Nu e pisi e alta schema de joc. Oricine ai fi, orice sex ai avea, nu ai face fata unor profesionisti sadea. Nu te mai inforta ca te infortezi degeaba. Nu exista pe lumea asta individ sau structura invulnerabil/a la Acte Informationale Dirijate. Incearca alte conflictualizari sa te vedem. Esti artista sau te dai pe razatoare doar din cuvinte! Fata draga, nu cuvintele tale ne intereseaza ci felul in care gandesti. Deocamdata e numai oleaca de smechereala si atat. Vino cu ceva mai serios pe faleza si o sa te luam cumva in seama.
Bufnila si gashca

-
Shaki scrie:era sa zic ceva de Imaginea Exterioara. shi nu era ladylike
Shaki, zi, nu te ambtine. Suntem curiosi sa vedem ce ai in mansarda. E numai oleaca de bazaiala englezeasca sau esti o vajnica luptatoare cu te prezinti.

Buf si gashka
-
Shaki scrie:acu nu mai zic k nu mai sunt suparata
da itzi zic k ar fi spre folosu tau sa nu mai faci posturi consecutive...
OK. O sa respect regula asta. Spune-mi, ce te-a facut sa-ti alegi avataru asta?

-
Capitane, nava e avariata, trebuie sa calculam o traiectorie urgent!
Sa dam pe viteza superluminica? Mai avem destul energie? zise Xorg, miscandu-si antenele.
Nu mai avem capitane, cred ca trebuie sa ne predam! Mai ales ca spatiul este valurit si chiar si tu esti cam valurit capitane.
Xorg Ranji prosteste. Ultima sticla de votk ii cam slabise capacitatea de a lua decizii in timp util.
Va urma!
Sa dam pe viteza superluminica? Mai avem destul energie? zise Xorg, miscandu-si antenele.
Nu mai avem capitane, cred ca trebuie sa ne predam! Mai ales ca spatiul este valurit si chiar si tu esti cam valurit capitane.
Xorg Ranji prosteste. Ultima sticla de votk ii cam slabise capacitatea de a lua decizii in timp util.
Va urma!
-
useru_X - Junior Member
OvidiuBufnila scrie:Sanchi, psiho de liceu! Nu mai boci, Salma ca-ti strici tenu. Nu e pisi e alta schema de joc. Oricine ai fi, orice sex ai avea, nu ai face fata unor profesionisti sadea. Nu te mai inforta ca te infortezi degeaba. Nu exista pe lumea asta individ sau structura invulnerabil/a la Acte Informationale Dirijate. Incearca alte conflictualizari sa te vedem. Esti artista sau te dai pe razatoare doar din cuvinte! Fata draga, nu cuvintele tale ne intereseaza ci felul in care gandesti. Deocamdata e numai oleaca de smechereala si atat. Vino cu ceva mai serios pe faleza si o sa te luam cumva in seama.
Bufnila si gashca
Corect, psiho de generala

E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
-
Salma - Mesaje: 774
memetShol scrie:si...ce mai zici domnu ovi? cum ti se pare francofonia?
Mi se pare mishto Romain Gary.
-
kant emir scrie:nu voiam sa zic ca te-ai trecut
asa bre, cam dadush iemotzie mijcatuare
OB, nu te uita la raotatz, da-i nainte
Sal Kant Emir. Multam de sprijin. Nu ma uit la rautati. Le inspir, le decantez, le tratez cu umor. E prea frumoasa viata ca sa ne infortam in van in directii iluzorii, sa ne bocim, sa ne umbrim din te miri ce. Am fost toata viata un scriitor de transee. Nu sunt scriitor cu manecute, de cabinet. M-a harsait Dumnezeu prin toate. M-a invatat sa am incredere in mine insumi. Daca nu inveti schema asta de joc, OK, esti loooser si Dumnezeu, care e ludic de felul lui, incepe sa se joace cu tine in fel si chip. Acu cred ca, imagologic vorbind, a pus ochii pe Gigi Becali.
-
Xorg isi se ridica de pe scaun si incepu sa se plimbe in jurul pupitrului de comanda. Ndongo, secundul sau, astepta in picioare decizia comandantului. A mascariciului. Deci nu mai avem energie sa fugim, gandi Xorg, nava e avariata, scutul cazut. Nu ne putem preda insa, pentru ca nu avem cui. Deci nava e avariata....Xorg se invartea intr-un cerc vicios. Isi aminti si de ultima sa sanctionare disciplinara.
Computer, deschide un canal de comunicare cu nava inamica!
Computer, deschide un canal de comunicare cu nava inamica!
-
useru_X - Junior Member
... "Nava inamica nu raspunde. A trimis o sonda si ne scaneaza.", raspunse vocea guturala si rece a comandorului Mbutu. "Ridicati scuturile, alarma de gradul III" urla din toti bojocii Xorg. "Pierdem din energie si nu cunosc cauza, scuturile o sa cada in exact 21 de secunde si 14 zecimi". Dar pentru Xorg a se lasa batut este un subiect tabu. "Transfera energia din spatiul de promenada, inchizand mecanismele de actionare a apei din toalete".
Intre timp, sublocotenentul Grontz, care mancase cam piperat la pranz, se ridica fericit de pe buda, cand un zgomot infernal il sperie si sari cat colo, lovindu-se cu buca dreapta de fazerul pe care il scapase in prealabil pe jos. Se ridica cu chiu cu vai, cu o durere teribila in partea dreapta, iar cand vru sa traga apa, avu o surpriza. "Ce dracu?" bodogani el. Cand....
Intre timp, sublocotenentul Grontz, care mancase cam piperat la pranz, se ridica fericit de pe buda, cand un zgomot infernal il sperie si sari cat colo, lovindu-se cu buca dreapta de fazerul pe care il scapase in prealabil pe jos. Se ridica cu chiu cu vai, cu o durere teribila in partea dreapta, iar cand vru sa traga apa, avu o surpriza. "Ce dracu?" bodogani el. Cand....
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
Grontz nu suportase niciodata oamenii care nu trag apa la wc. Acuma insa se vedea nevoit sa devina mai tolerant cu cei din jur, ptr ca wc-ul asa avea sa ramana.
Dar nava inamica! Nava inamica lovi naprasnic trimitzand trei torpile exact unde nu trebuie.
Ce mult am iubit-o, se gandi Xorg, pregatindu-se sa moara. Nu m-a inteles niciodata!
Dar nava inamica! Nava inamica lovi naprasnic trimitzand trei torpile exact unde nu trebuie.
Ce mult am iubit-o, se gandi Xorg, pregatindu-se sa moara. Nu m-a inteles niciodata!
-
useru_X - Junior Member
Uuuups. Stati sa mut canalu pe episodu asta din Star Trek si sa las naibii politicalele de pe Realitateaaaaa! OK, tigrilor. Sunteti ka lumea. Multumesc frumos. E cu dedicatie pentru bufnil, nu? Multumesc. Da mai bagati ceva action ca o sa ma ia somnu, looool!

-
domnu bufnilă, in primu şan primu rand, io şa tătă familia me vrem să vă mulţămim daca niiţi băga in samă. amu, io voiam să zac numa că cuvinte din estea cinaşe am tăt citit io prin cărţi, si imi pare că fetile parcă să uită alfel la mine cand le zac. baiu ăl mare ii ca nu ma poci dezobişnui de accentu ăsta cu care m-am născut şa care o fo alăturea de mine tăt timpu. poate că daca m-oi chinui mai mult, ii pute să mă dezvăţ, da mie imi pare ca ii ceva specific mie, asa cum i-o fo şa lu Creangă. dumneata amu crezi ca oi pute folosi asta ca un soi de atu din ăla pintru mine, sau ii mai bine de m-oi preface că is cult? adică no, care din estea două imagini ii mai mortală? şi dacă tăt a fi de morte, mai bine mi-oi dezvolta imaginea mortală sau m-oi apuca să mă-nvăţ bătaie, respectiv aiki-do? nu de alta, da io is mai spărios, aşa, de foita me, şi no, ma ganeam ca un espert da dumneata ii ştii ce să-mi zaci. ţane minte, tătă familia me aşteaptă răspunsu dumitale. iţi mulţămim fain.
-
weed13 - Mesaje: 1868
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma