de older » Mie Aug 09, 2006 9:36 am
sa va iesplic:
la inceputul anului am acceptat (nestiind ce ma asteapta si sperand ca ceea ce urmeaza sa-mi usureze existenta pe anul asta) sa fac o lucrare pentru un nene... booon. trec peste faptul ca din momentul 0 (cand am zis ca ne apucam de treaba) pana in momentul de fata, l-am vazt pe acest domn de maxim 5 ori (in 8 luni), dar mentionez ca nenea asta are centura neagra la nushce stil de lupta, cu nushcati dani. Din cate am inteles de la colegi, a existat o perioada in care personajul cu pricina era normal, cu toate stolurile de ciripitoare acasa... acea perioada s-a incheiat de ceva vreme...
Pana acum cateva zile, de fiecare data cand a venit, in birou mai era si colega mea... acu' don'soara e in concediu (motiv pentru care blestemele o vor ajunge cat de curand). Luni: vine, isi trage scaunul langa mine (mai avea un pic si mi se aseza in poala), si incepe "stiti, am aflat de sus (de la secretariat) ca ati ramas singura in tot departamentul si... stiti... mi imi plac femeile asa... mai baietoase". opaaa, deja ma crispasem... parca venise sa vorbim de spanacul lui de lucrare nu de freza mea! Si de aici potopul: ca a divortat de n ani, ca a stat prin tribunale tot atati ani pentru custodia copilului, ca vai! ce bine aratati azi, ca si lui i-ar prinde bine o noua relatie, ca .... si ca... si ca...
In momentul in care m-a apucat de mana (probabil doar ca sa-mi atraga atentia, dar eu deja eram ingrozita - centura neagra, dani, chestii...) n-am putut decat sa ma uit cat mai urat posibil la el - nu cred ca mi-a reusit...
Domnul se simtea ca la el acasa, isi adusese cafea, si-a aprins si o tigara si dai inainte cu declaratiile si confesiunile... In tot timpul asta am incercat pe cat posibil sa nu par absolut deloc interesata de ce-mi debiteaza la 3 centimetri de ureche si nu mi-am luat ochii de la monitor. Salvarea a venit in momentul in care s-a ridicat sa faca nushce si am putut sa chem pe imeu doua colege sa-mi ia nebunul de pe cap. Fetele s-au executat cat au putut de repede, ceea ce nu inseamna ca tipul s-a simtit imediat (nici dupa ce una dintre ele l-a intrerupt in mijlocul propozitiei chipurile sa-mi spuna mie sa ma grabesc cu "chestia aia pe care te-am rugat s-o faci si e super urgenta"), nuuu... a mai durat 10 minute sa-si faca vant.
Probabil ca daca n-as fi stiut ca a facut sport de performanta (si nu unul oarecare) as fi reactionat altfel, dar asa nu ma gandeam decat ca daca il bruschez in vreun fel imi da una peste ochi de nu-mi mai trebuie altceva... plus ca nu ma asteptam sa dureze toata povestea mai bine de o ora.
In fine. Peste inca vreo 2 ore ma suna tipa de la secretariat: "auzi? tipul ala de la FAM e sanatos?" zic:"nush, da' de ce intrebi?" ea: "pai a venit acum vreo 2 ore la mine sa-l caute pe director, i-am spus ca nu e si nici nu vine toata saptamana si asta in loc sa plece s-a asezat sa-l astepta, ca poate vine..." N-am avut curaj s-o intreb ce a facut 2 ore cu el pe cap...
Poate ca nu e hartuirea clasica ce am descris eu... dar, credeti-ma, a fost nasol... nasol de tot
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES