Despre cafea,dimineata,munca si alte nedumeriri existentiale

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde kant emir » Dum Noi 01, 2009 12:30 am

Dumnezeu este omniprezent si omnipotent, atunci am scapat de griji, ca ar tb sa se rezolve repede.

pai daca vrei sa-ti tin hangu', uite iti spun ca problema ta este daca nu deja rezolvata, atunci cel putin in curs de rezolvare

ceea ce si cred, desi nu-s credincios

pe de alta parte, si anume lasand hangu' tau deoparte, as spune ca... lasa, mai bine nu-ti mai spun (adica desi ideea e tot pozitiva, ma tem ca nu ti-ar placea formularea, asa ca te menajez)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde viXen » Dum Noi 01, 2009 12:32 am

eee, acum asculta oamenii mai batrani si mai intelepti (adica eu,cica), au mai stat si altii suparati ca vacarul pe sat, pe soarta si pe Dumnezeu si pe miscarea planetelor si de mult folos, nu le-a fost!

daca te ajuta sa-ti iei piatra de pe inima, scapa de ea, si respira mai linistit!

sper sa fii mai vesel maine, din pacate acum trebuie sa eliberez calculatorul...
viXen
Junior Member

Mesajde Alchimistul » Dum Noi 01, 2009 12:59 am

hai, emire, daca tot am ajuns pana aici...fa-o pana la capat. Macar de curiozitate, daca nu de placerea formularii...
-sa ne intelegem, era vorba de "rasuceste cutitul in rana", pentru ca sugestia desi pozitiva, era neplacut formulata, in vreme ce hangu' fusese lasat deoparte...

(Da, stiu, am formulat gresit acolo. Topica, presupun, e defectuoasa.)
(imi place sa te provoc!)
Alchimistul
Junior Member

Mesajde kant emir » Dum Noi 01, 2009 1:47 am

de placerea formularii...

pai eu, din postura cvasi-agnosticului (sau a agnosticului plin, cine stie?), ma gandesc ca daca chiar o fi vreun soi de Creator, n-are el a-si bate capu' cu nevoile noastre marunte de "muşti de-o zi pe-o lume mică de se măsură cu cotul"; nu mai spun ca pe langa aste 6 miliarde (plus maruntis, plus pupat) de suflete omenesti, ar mai trebui sa aiba si grija - de tata responsabil, ma-ntelegi - altor miliarde de miliarde de necuvantatoare, ceea ce ar fi extrem de - daca nu altfel si altfel - plicticos, si asta pentru ca paleta de nevoi si de dureri este destul de limitata, insa indivizii nu prea-s limitati - vorbim aici de numarul nevoilor si de numarul indivizilor

asa ca ar avea, in fiecare zi si in fiecare ceas, de rezolvat aceleasi ssi aceleasi rahaturi, si asta de mii si mii de ani - eu m-as plictisi si as face un automat de rezolva (sau de ignorat - mult mai simplu si mai fiabil) problemele

mult mai plauzibil mi s-ar parea un Creator care, dupa ca si-a desavarsit lucrarea (noi, cu pamant si regnuri si hidrosfera si cu gaura din stratul de ozon), s-a intins si a cascat zdravan, a tras un pui de dumnezeiesc somn si, cand s-a trezit, s-a ocupat de cu totul si cu totul altceva; probabil ca si-a mai amintit si de noi, cand si cand, poate ca a mai aruncat si o privire sa vada (asa, de curios) cum merg treburile, dar fara sa se amestece (v-am facut, v-am dat tot ce trebuie ca sa supravietuiti si sa evoluati, da? restul e treaba voastra, descurcati-va! nu ca nu v-as iubi - cum sa nu, doar sunteti copilasii mei! - dar mai am si altele pe divinul meu cap, asa ca daca vreti sa faceti razbiu, daca vreti sa faceti stiinta, daca vreti sa va ardeti pe ruguri - feel free, nu va obliga nimeni la nimic, nu va pedepseste si nu va rasplateste nimeni), fara sa "zamisleasca" prin organele sfintei fantome cu miracole marunte ca, pentru retardati (iei o nevinovata si o faci mama de dumenzeulet, dar musai sa fie fecioara nu doar inainte, ci si dupa; sa ramana "ca si cum..." ma-ntelegi) si sa trimita la "jertfit" pe "unicul fiu" si sa planuiasca o mantuire atata de puerila (si prin povestea stufoasa - cand se putea atata de simplu: omul - din teava bun si perfect, deci canci satana, canci pacate, deci canci iad si pedeapsa si mantuirea aia comunista) si prin desfasurare - ambele de neluat in serios, oricum le-ai intoarce

asta asa, ca introducere

(ca mai scriu si pe alte saituri)
kant emir

Mesajde viXen » Dum Noi 01, 2009 8:48 am

Neatza ma duc sa fac o cafea!!

Afara este urat, gri, frig si intunecat, dar nu am somn.
viXen
Junior Member

Mesajde anjin-san » Dum Noi 01, 2009 10:45 am

vixen, neatza :)

emire nu stii nimic. creatorul vegheaza, rasplateste pe cei buni si pedepseste pe cei rai. uite ia de aci: http://www.jurnale.ro/cunoastere_spirituala__ortodoxa_si_ne_-e13124-119917.html
anjin-san

Mesajde Alchimistul » Dum Noi 01, 2009 11:18 am

Buna dimineatza, la toata populatia bantuitoare prin zona!
(va anunt de la inceput ca m-am trezit cu fundul in sus, asa ca n-o sa fiu nici cel mai comod si nici cel mai plin de bunavointa interlocutor.)

kant emir scrie:pai eu, din postura cvasi-agnosticului (sau a agnosticului plin, cine stie?)

aham, cu asta ai spus totul, dpmdv.
macar tu admiti ca nu stii, dar refuzi sa faci ca altii care neaga fara sa argumenteze, sau - si mai "elegant"! - ironizeaza si atat.
tot respectul, emire!

La restul explicatiei, daca-mi permiti, judeci o entitate eterna, inefabila si de necuprins, comparand-o cu ceea ce simte si poate o fiinta umana. Chiar daca argumentele tale sunt de bun simt si ca om sunt de acord ca pot fi juste, e ca si cum i-ai nega insasi esenta divina acordandu-i stari ca plictiseala, somnul, evaluarea de pe pozitie de superioritate etc.

kant emir scrie: fara sa "zamisleasca" prin organele sfintei fantome cu miracole marunte ca, pentru retardati (iei o nevinovata si o faci mama de dumenzeulet, dar musai sa fie fecioara nu doar inainte, ci si dupa; sa ramana "ca si cum..." ma-ntelegi) si sa trimita la "jertfit" pe "unicul fiu" si sa planuiasca o mantuire atata de puerila (si prin povestea stufoasa - cand se putea atata de simplu: omul - din teava bun si perfect, deci canci satana, canci pacate, deci canci iad si pedeapsa si mantuirea aia comunista) si prin desfasurare - ambele de neluat in serios, oricum le-ai intoarce

Interesanta aceasta idee si - poate vei zambi, dar sa stii ca si eu am uneori impresia ca Fiul este un fel de prototip pentru ceea ce va urma. De fapt, este cam cum si-ar dori Dumnezeu sa fie si sa traiasca omul. Partea cu rastignirea e doar rezultatul fricii unora, care inspaimantati de posibilitatile expuse de "prototip", intelegeau ca in aceste conditii omul ar fi edificat o lume in care oranduirile sociale in care ei aveau painea si cutitul isi pierdeau sensul... Povestea biblica are mult adevar in ea, doar ca forma trebuia sa fie accesibila si acceptabila omului acelor timpuri. Daca am rescrie biblia acum, probabil Dumnezeu ar fi Geneticianul Sef (eu am scris un fel de povestioara amuzanta de genul asta), carul de foc = ditamai ozn-ul etc.

;M nu mai am cafea!

Later edit: ce-am facut?! v-am suparat pe toti???
Alchimistul
Junior Member

Mesajde eliana » Dum Noi 01, 2009 1:22 pm

neatza...

Alchimistule, o sa afli ca normalitatea din viata mea pleaca azi in alte tarmuri, si pana cand ne-om vedea...raman cu ceaiul de rooibos si ananas. Si cu forumeala.

Acuma, tu nu lua in seama emiru, ca daca il iei la puricat bine de tot, iese un pui de crestin de toata frumusetea (ca principii, ca mod de relationare cu oamenii, ca tip de om saritor si mereu vesel) cu toooot semi agnosticismul lui.

Azi e duminica, deci mai pustiu, asa...nitel.

Eu te salut, si uite, daca te linisteste, iti pun si eu o vorba buna mai Sus. :) Sa te linistesti olecutza. Bun asa?
ghionoiul: sunt câteva domenii în care românul este în mod caracteristic atașat de tradiție - ritul bisericesc, raporturile cu familia și aspectul paginilor web

Imagine
eliana
Administrator

Custom user title: αλαξανδρα

Mesajde Alchimistul » Dum Noi 01, 2009 1:46 pm

Multumesc, Eliana! A-) Cu acest ultim comentariu, incep sa ma simt deja mult mai bine.
Sunt convins in legatura cu emirul, ca si cu voi, ceilalti.
Intreaba-i totusi, pe cei de Sus, normalitatea mea, pe unde e? Ca mi-e taaare dor sa dau si eu ochii cu ea, dupa atata amar de vreme. :plans:
Alchimistul
Junior Member

Mesajde eliana » Dum Noi 01, 2009 4:30 pm

are Murphy o lege care zice cam asa:

"ultimul loc in care cauti un lucru...e locul in care il vei gasi" :D

parafrazand, din experienta, iti zic ca in momentul in care nu mai cauti cu infrigurare, ci ai incredere ca totul va fi ok, din clipa aia...lucrurile merg spre bine. :)
ghionoiul: sunt câteva domenii în care românul este în mod caracteristic atașat de tradiție - ritul bisericesc, raporturile cu familia și aspectul paginilor web

Imagine
eliana
Administrator

Mesajde viXen » Dum Noi 01, 2009 4:49 pm

deci, ati avut treburi azi, eu si mai multa!!

sunt curioasa daca mi-a iesit un experiment:)
viXen
Junior Member

Mesajde kant emir » Dum Noi 01, 2009 5:02 pm

daca ma mai laudati mult, o sa incep sa am si eu impresia c-o fi ceva de capul meu
judeci o entitate eterna, inefabila si de necuprins, comparand-o cu ceea ce simte si poate o fiinta umana

poi judec dupa regulile (cunoscute si acceptate) ale jocului* (ma gandesc la partea cu "chipul si asemanarea", care musai obliga la ceva reciprocitate, un soi de proiectie inversa); n-are voie (entitatea) sa fie mai proasta si mai necioplita decat omul, si asta chiar si lasand deoparte povestile

zic si eu, nu mai mult decat dat cu parerea - n-am pretentia ca stiu

* daca-mi dai voe sa alunec pe-alaturi, am sa dau un citat aproximativ dintr-o carte misto (Copiii din Arbat, a lui Anatoli Ribakov), unde o femeie sarmana [color="White"]<< al carei fiu (un tanar cu inima curata, si increzator in valorile comunismului, si dedicat trup si suflet cauzei) fusese deportat, pe nedrept, in Siberia >>[/color] ii spunea, cu amaraciune, fratelui ei (comunist de top; vorbeau, cumva in contradictoriu, ca el era dintre cei la putere, ea era deja printre victimele sistemului) despre felul in care au ajuns comunistii la putere in Rusia, despre "marea revolutie", despre idealuri si principii si, inevitabil, s-a ajuns la nedreptati, la abuzuri, la comparatia cu vechiul regim): "daca v-ar fi tratat si judecat ţarul dupa regulele astea ale voastre, nu mai ajungeati voi la putere"
kant emir

Mesajde helga » Dum Noi 01, 2009 5:38 pm

eliana scrie:Azi e duminica, deci mai pustiu, asa...nitel.

poate la voi! la noi tot poporu clujului e in drum spre sau de la cimitir cu crizanteme si lumanari in mana.
helga

Mesajde kant emir » Dum Noi 01, 2009 5:39 pm

e in drum spre sau de la cimitir cu crizanteme si lumanari in mana

da' ceva mai consistent nu se poate capata de pomana?
kant emir

Mesajde Alchimistul » Dum Noi 01, 2009 7:20 pm

buna dimineata, (e buna dimineata de seara, de data asta!)

Eliana, eu am renuntat de mult sa caut. Dimpotriva, fug cat pot. Da' sunt (mereu) gasit, din pacate! Acum m-am decis sa-ngradesc locul si sa dau drumul la caini.

Emire...dupa chipul si asemanarea Lui pe din doua, caci a facut parte femeiasca si barbateasca, you know... Ori, in acest context, noi cu EL parca n-am fi chiar aidoma , nu?
Si te rog sa-ti dai cu parerea cat doresti, ca uite asa ne mai dumirim cu totii de una, de alta... Cine poate spune ca stie tot? (:destept: afara de mine, modestul, desigur! :D a se subintelege ca asta a fost o gluma la care nici macar eu n-am ras)
Alchimistul
Junior Member

Mesajde eliana » Dum Noi 01, 2009 7:42 pm

stimabile alchimist, ai un PM.

pe care il gasesti daca dai click pe "Mesaje Personale". :)

care este.

altfel spus...ce mai ziceeeeeeti?

(nu, nu am but nimic. eu nu beau alcoale.)

Imagine
eliana
Administrator

Mesajde anjin-san » Dum Noi 01, 2009 7:49 pm

te-ai apucat de iarba a? :D
anjin-san

Mesajde Alchimistul » Dum Noi 01, 2009 7:51 pm

nu mai zicem! facem totul pe muteste
Alchimistul
Junior Member

Mesajde anjin-san » Dum Noi 01, 2009 7:55 pm

fara nici un sunet nimic? [color="White"]da da ma refer la sex sunt frustrat[/color]
anjin-san

Mesajde kant emir » Dum Noi 01, 2009 8:54 pm

Alchimistul scrie:...dupa chipul si asemanarea Lui pe din doua, caci a facut parte femeiasca si barbateasca, you know... Ori, in acest context, noi cu EL parca n-am fi chiar aidoma , nu?

noi, da

mueretul nu, da' cine a zis de ele?

pai nu scrie si acolo ca muerea o fo facuta ca sa fie de folos barbatului? cred ca e limpede (si scopul, si solutia de compromis adoptata)

deci n-ai de ce sa amesteci muerile cu barbatii, albii cu negrii, ungurii cu romanii, evreii cu restul lumii etc
kant emir

Mesajde Alchimistul » Dum Noi 01, 2009 9:13 pm

Anjine, n-are decat sa zica ea, daca are ceva de zis. Eu - peste ma fac! :))

Absolut de acord Emire, d-aia ma pregatesc sa divortez. Tocmai am aflat ca zanele din povesti au dat coltu' de multa vreme. Cum de-am ramas eu ultimul gutuman care mai crede in basme, nu stiu?!!!
Alchimistul
Junior Member

Mesajde eliana » Dum Noi 01, 2009 9:19 pm

nup.

iarba is bad. cauzeaza la cerebel (si la creeru mare dealtfel). printre altele face rost de paranoia. gen: ti se face frica de prosopu de la baie & stuff.

Imagine
eliana
Administrator

Mesajde anjin-san » Dum Noi 01, 2009 9:23 pm

eliana neh, consumul indelungat si constant dauneaza. atat. deci o tigare ai voie :D (chiar si doua)

alchimistule, ai grija cu emirul, cam greu sa-l "bati verbal" :D
anjin-san

Mesajde Alchimistul » Dum Noi 01, 2009 9:28 pm

Anjine, ce ai tata?! da' de ce ar trebui sa ne batem? ce, nu putem vorbi civilizat, la o bere, ca baietii cumsecade? Te luam si pe tine, ca unde's 3 parca si berea e mai buna, nu?

Si daca nu merge altfel, la 5.00 dimineata, in padurea Baneasa, tu Anjine si cu doctorul sunteti si martori, iar armele le alegem atunci... Si gata, transam elegant orice controversa

Eliana, cre'ca ai fost dezinformata. Iarba e buna. Mie tocmai mi s-a terminat "iarba fiarelor" si nu poci finaliza o potiune de descuiat neshte lacate...grav, deci, insa asta dovedeste ca iarba-i buna si necesara!
Alchimistul
Junior Member

Mesajde eliana » Dum Noi 01, 2009 9:29 pm

nu ca nu as fi avut ocazia.

dar nu e genul meu de distractie. pur si simplu.

Imagine
eliana
Administrator

Mesajde anjin-san » Dum Noi 01, 2009 9:31 pm

mie mi-e dor de spania. ce vremuri... (muncitori spanioli cu iarba la ei pe santier) :D
anjin-san

Mesajde Alchimistul » Dum Noi 01, 2009 9:33 pm

anjin-san scrie:mie mi-e dor de spania. ce vremuri... (muncitori spanioli cu iarba la ei pe santier) :D

(moama, baiatul asta se crede la spovedanie de a inceput sa zica tot?
Alchimistul
Junior Member

Mesajde anjin-san » Dum Noi 01, 2009 9:34 pm

yo in genere vorbesc putin despre mine, dar sunt sincer in acele momente :)
anjin-san

Mesajde viXen » Dum Noi 01, 2009 9:38 pm

ce-i bairamul asta scapat de sipt control??

si cum vine aia cu femeile?? si nu, nu ai de ce sa-i amesteci, desi sunt aceasi rasa, au o mica deosebire la cromozomi.
viXen
Junior Member

Mesajde Alchimistul » Dum Noi 01, 2009 10:00 pm

viXen scrie:ce-i bairamul asta scapat de sipt control??

si cum vine aia cu femeile?? si nu, nu ai de ce sa-i amesteci, desi sunt aceasi rasa, au o mica deosebire la cromozomi.

e bairam? numai eu nu ma prind!

Cum vine cu femeile? Nu'sh si nu-i treaba mea. Bati a propos-uri. Am zis ca ma fac peste , nu ca sunt deja! Sa vina cu femeile cum vrea fiecare...

nu-i amesteci, vixen, ii pui cat mai departe unii de altii, ca e mai sigur pentru toata lumea... le asiguri supravietuirea. Altfel se ucid intre ei ca naucii de cum se vad la fata. (Am uitat sa spun ca ai aterizat pe planeta maimutelor... nu, stai, gresesc si imi pare rau de bietele maimute ca-s animale inteligente si destul de pasnice, de fel.)
Alchimistul
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma