de pistollero » Lun Ian 22, 2007 12:28 pm
[quote="Oribilul Mosh"]Ca azi a venit un prieten cu hardu pe la mine si mi-am luat o gramada de muzica buna. Vreo 15 piese clasice cu celebra formatzie Albatros !
O mai tine minte cineva pe Naste din Berceni ?
QUOTE]
Buna,
Sa vreau si nu as putea vreodata sa uit vocea Nastei. E ceva de la confluenta mai multor voci si mai multor culturi, ceva prea rafinat si prea tainic ca sa ii pot interpreta rezonantele. Instrumentisti ca cei de la Albatros mai rar si orga ca a lor sigur nu mai exista. As da mult ca sa ii revad (desi doar i-am ascultat si asta m-a prins si cand eram foarte mic). Melodiile lor le am acum cam pe toate imi pare rau ca nu le-am avut atunci cand am facut armata pentru ca mi-ar fi facut-o mai usoara. Dar mi-a rasunat in minte mereu Adio arme si voi cazarme cagi in cagula ta mi-am ranit inima; precum si altele care imi rasuna acum. Curvo, esti frumoasa, si Naste spune asta atat de subtil! La acest cantec ea canta dinadins mai incet prentru ca sunt adevaruri subtile, tulburatoare, poate chiar obscene dar cat de mult incordeaza toti urechea ca sa desluseasca! Iar orga vine ca un fel de anestezic.
Astazi ma despart de tine... Cred ca in mare parte sunt si melodii copiate din Arabia, ca sa imi exprim cinstit o banuiala. Naste adica Iolanda Cristea a mai colaborat si cu Parsivii, dar nu stiu foarte multe in lipsa unui fan club si in prezenta a doar catorva articole care o remarca dar nu ii redau maretia cuvenita.
A existat un sunet Albatros, a existat si mai exista un sunet Naste din Berceni...
Si turturelele se despreuna / Acum noi doi in focul revansard