De ce sa fim patrioti?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde baixinho© » Vin Dec 02, 2005 10:52 pm

Tzake scrie:va atacati cand vedeti un copil cum se vaita

ma atac cand frustraţii, neinţeleşii, cei incapabili să-şi ia destinul in propriile maini (adică ăia ca tine) afirmă că ii doare in cur de ţara asta, de parcă ţara ar fi vinovată că ei (adică ăia ca tine) sunt nişte oameni fără perspective, dar dau vina pe motive puerile.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde cr3tz » Vin Dec 02, 2005 10:54 pm

nu se duce bre tara de rapa,nu vezi k la coeficientul uefa suntem cei mai cei?ne radem de engleji italieni si restul :D

p.s. tzake suntem pe kterinca si aberatii c dracu :D daca vb serios clar esti off topic :D
ma scot cu: pe forumu de caterinca nu exista offtopice.
cr3tz

Mesajde Necko » Vin Dec 02, 2005 11:20 pm

mah, voi confundati Romania cu uamenii care-i calca tarina. ce-i drept ca dupe uameni ca voi cine ar plinge?

tzache, io pe bunetz spui acu. sa nutz dea Cel de sus sa plinji vrodata dupa piata obor, dupa tigani si dupa 313 !
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde tzache » Vin Dec 02, 2005 11:35 pm

motive puerile baix, ce dracu, ma?
faptu ca nu pot sa-mi fac o casa (as putea, dar ar insemna sa fur) e motiv pueril? baix, tu ai castigat atat de mult din jurnalistica incat sa-ti cumperi o casa? ti-ai facut credit? Rata la banca pe luna ie de 12 milioane tinp de 20j de ani, daca ai fro 10mii de euro avans. pune intretinerea si tuate facturile alea care vin pe dati diferite si tre sa ai mereu bani pusi de-oparte pentru iele, mancarea, mai un blug, un pantof, faci un copil pe la 30jdeani ca mai devreme nu-ti permiti, si-ti trebe salariu de 30jdemilioane pe luna. sint frustrat ca vreau mai mult decat mi se ofera? prefer sa fiu nesimtit, sa ma pis pe romania, dar sa raman cu constiinta impacata ca sint un om integru (hai mai luati-va odata de mine ca "s-a gasit erou"). eu vad altfel lucrurile decat voi. sintem uameni si uameni.

da ce conteaza atat de mult locul? tara poate fi oricare. inauntru meu sint roman si o sa fiu mereu (da nici nu o sa tip in gura mare ca sint roman).

si ce daca mi s-ar face dor? nu ma pot intoarce inapoi, sau ce?
acuma daca mi-am jignit tara (ma refeream nu la muntii carpati sau la delta dunarii, da asa va place voo sa vedeti lucrurile), ce? dar foaaaarte putin probabil sa se intample asta. eu vad lucrurile asa: mi se face dor, vin in vizita, e o diferenta. cu siguranta nu o sa-mi doresc sa mai stau aici, oricum ar fi dincolo. mai rau ca aici nu ie. homesick? da` where`s home?
tzache

Mesajde whatever » Sâm Dec 03, 2005 2:25 am

bismark scrie:intrebatil pe Gigi Becali de ce e el asa patriot(va zic eu dc:)) sa nu mai cautati )ROMANU SA NASCUT HOT SI TOT HOT MOARE:)) DAIA SUNTEM PATRIOTI:d

hot ca si thirsty sau ca si good looking ? (c. Johnny Bravo si camila)

....

ce bine le stii tu bismark, exact ca un om mare.
whatever

Mesajde The_FrozenLord » Sâm Dec 03, 2005 8:05 pm

mai tzake, mie dak mi-ar fi dor de ceva, ar fi de anumiti prieteni, sau de cateva momente care m-au facut totusi sa zambesc.
in rest m-am saturat de hoti, tigani, magazinu Muzica cu niste preturi de mori, oameni pe care ii urasc, gunoi, sistem de invatamant etc

am trait si clipe fericite, logic, da asta nu ma opreste sa critic.

acu trecand la subiect:kterinca

cu ce plm va emotioneaza mah un tricolor, o stema, un simbol, un imn etc...
vreau argumente clare, nu: "ai 16 ani, taci dreq". ms
The_FrozenLord
Junior Member

Mesajde Necko » Sâm Dec 03, 2005 8:32 pm

voi aveti impresia ca oriunde veti merge va fi mai bine decit Romania? si daca nici acolo unde veti ajunge nu va vor conveni conditiile de munca, salariul, mincarea, locuinta, chiria? ce faceti, plecati in alta tara? pina unde? pina cind?

iar tu, inghetzushca, chiar n-ai nici-o vina. nu e vina ta ca nu stii sa pretuiesti nimic, ca nu ai valori, ca nu ai respect. nu-i vorba numai de tricolor, stema si imn. in mod sigur nu te impresioneaza nici politistul roman, nici soldatul roman, nici taranu, nici batrinu, nici profesoru, nici portaru si cred ca nici macar parintii tai. si zau de nu-ti dau dreptate. nu e vina ta !
aizzz&co
Necko

Mesajde Arthemis » Sâm Dec 03, 2005 8:45 pm

Ne impresioneaza frozen, pentru ca asa cum spunea si aiu, pentru drapelul ala amarat, pentru imnul ala au murit o gramada de tineri, gem cimitirlele oameni care s-au sacrificat pentru o natiune, care au luptat pentru ca tu sa ai libertatea de a spune ce gandesti acum, pentru ca tu sa poti avea ceea ce ei nu au avut, pentru ca tu sa ai HBO, MTV, Cartoon Network, Coca-Cola si pentru ca TU, care se presupune ca esti viitorul tarii, sa stii ce gust au bananele coapte si nu tinute pe dulapul din bucatarie, unde-i mai cald,pana se coc, pentru ca TU sa nu stai pe intauneric dupa ora 7 seara, pentru ca TU sa poti vizita si alte tari fara riscul de a nu-ti mai vedea familia si prietenii niciodata, pentru ca tu sa poti spune ca te enerveaza franceza, romana si geografia facuta la scoala pe un forum pe internet, pentru ca noi toti sa nu mai fim persecutati, sa nu mai fim haituiti, dar asta sunt doar niste exemple, mici si poate chiar proaste, dar poate intelegi si tu ceva din ele... poate, daca nu ... ura si la gara...pleaca, daca ar pleca toti cu mentalitatea asta din tara ce bine ar fi
I've got PMS and a gun, don't push it!
Arthemis

Mesajde tzache » Sâm Dec 03, 2005 10:11 pm

ma crezi naiv.
le coc destul de bine. nu este numai decizia mea. este si a logodnicei mele. ne-am gandit mult si am concluzionat ca bine.
plecam... incercam... sintem constienti ca nu ie viata mai roz in canada, unde vom pleca. am multi prieteni acolo. juma de azuga si busteni e acolo. am zeci de rude. da nu ma duc la ei neaparat, ma duc pe cont propriu. insa vad cum s-au descurcat acolo, erau vai de capu lor nici nu jtiau engleza, dar s-au descurcat. O mie si ceva de dolari la Mec (in caz de doamne fereste) pe luna. Eu si ea, fro doo mii pe luna. Doo sute se duc la mancare. Restu la chirie si la tejcherea. Am vazut rezultatele la altii (care sincer, nu promiteau prea mult dupa moace). Am vazut cum ie. Si vreau si eu. Aici nu o sa pot niciodata. Macar incercam.

Nu plec numa pentru bani. Bani am si aicia si as putea sa imi fac un rost cu ce am. In orice caz nu sint genu de om sa ma duc sa muncesc la altu pe plantatie si sa ma dau mare can ma intorc.

Insa... n-aveti cum sa stiti ce inseamna pentru mine "casa". Poate pentru multi dintre voi inseamna ceva, insa pentru mine "casa" nu mai are nici o valoare. Sau familie. Dar, ma rog... asta e un subiect tabu. Sau faptu ca lucrez de la saptaşpe ani si am fost intretinatoru familiei. Lucrul asta mi-a dat putere si m-a ambitionat. La 20jdeani eram propriul meu sef, aveam propria afacere. M-am zbatut mult, i-am pupat in cur pe inspectorii opece si orda. N-am avut nici o sansa de unu singur. Iar sistemu asta nu e de mine. Asa ca m-am lasat.

Ce "asteapta" romania de la mine? Ce "vrea" sa-i ofer mai mult de atat? Da-ti-mi un exemplu, in special tu tzesti: cam ce tre sa fac eu pt tara? Sa mor io de nu m-am gandit la un lucru pe care "vrea" tara sa il fac. Sa spal pe jos? Sa ma duc in iraq si sa ma-ntorc barbat, sau in cutie? Sa... sa ce? Sa pup in cur? Sa dau mai multa spaga sa fiu bagat in seama?

Dau toti in mine cu patriotismu.

Romania doarme si putini s-au trezit din somn. Lenea e mare. Pe toti ii duare-n cur.
tzache

Mesajde Love2Fly » Sâm Dec 03, 2005 10:23 pm

Tzake scrie:ma crezi naiv.
este si a logodnicei mele. ne-am gandit mult si am concluzionat ca bine.
plecam... incercam... sintem constienti ca nu ie viata mai roz in canada, unde vom pleca. am multi prieteni acolo. juma de azuga si busteni e acolo. am zeci de rude. [...] O mie si ceva de dolari la Mec (in caz de doamne fereste) pe luna. Eu si ea, fro doo mii pe luna. Doo sute se duc la mancare. Restu la chirie si la tejcherea. Am vazut rezultatele la altii (care sincer, nu promiteau prea mult dupa moace). Am vazut cum ie. Si vreau si eu. Aici nu o sa pot niciodata. Macar incercam.

Alo, tzakem ushurel bre! ok, vrei sa pleci, nu iti e bine aici, sistemul romanesc nu e pe placul tau. Ok. te inteleg da' nu te apuca sa-ti blamezi tzara natala pt. asta (mai cu seama ca vinovatzii pt. dezamagirea ta reprezinta un procent mic de oameni care nu este reprezentativ pt. tzara) . Mai cu seama ca 100% o sa-ti fie dor de Obor si de gropile din carosabil :)
E adevarat, juma' de Romania e deja distribuita prin Ontario si prin Quebec da' cu toate astea o sa ai surprize din partea romanilor de acolo care nu numai ca nu vor vrea sa te ajute in nici un fel ci iti vor pune si betze in roate. O sa muncesti ceva vreme (pana te pui pe picioare) la prajit alune alaturi de marocani si algerieni. :)
E bine totusi ca sunteti doi. Conteaza mult si daca aveti fortza necesara nu vad de ce in 4-5 ani sa nu aveti o casa si o mashina :)
Succes!
Love2Fly
Junior Member

Mesajde The_FrozenLord » Sâm Dec 03, 2005 11:57 pm

ma da totusi am vazut multi straini care vin in romania...
astia le iau locurile alora care sunt satui sau ce? hai k acu mi-a trecut prin minte..
The_FrozenLord
Junior Member

Mesajde tzache » Dum Dec 04, 2005 12:04 am

ce legatura au strainii?
ce esplicatie vrei :D

aia vin sa profite de fraeri ca mine care muncesc pe 200 de euro pe luna. De strainii patroni vorbesc.S-au dus si la ucrainieni, la aia la fel. Si la unguri, numa ca le da 400. La polonezi, 600.

De cealalta categorie la care te referi tu, nush ce sa zic. N-am vazut italian, frantzuz sau neamtz sa vina sa lucreze la fro zuina sau sa tina contabilitatea frunei firme. Vin baetzii si deschid un restaurant... frun salon de coafiura...
tzache

Mesajde RajaF » Dum Dec 04, 2005 5:44 am

Salutare la toata lumea. Asta e primul meu post.
Tzake unde vrei sa vii in Canada? Da-mi un PM daca vrei s mai vorbim. Daca vrei sa vii aici si nu iti este sila sa muncesti atunci nu o sa ai probleme. Eu sunt aici de 7 luni si sunt pe picioarele mele deja. Nu am stat la "prajit alune" decat 1 luna de zile asa ca daca ai vointa si te tin nervii nu o sa iti ia mai mult nici tie. Primul lucru care il faci cand ajungi e sa ii cauti pe romani. 70% sunt super de treaba si or sa te ajute foarte mult. Eu nu cred ca ma descurcam fara ei. Cel mai greu o sa iti fie cu dorul de casa. Crede-ma e aproape de nesuportat in primele 2-3 luni. Dar iti trece repede dupa aia.

Arthemis si Necko sa stiti ca nu toti astia care pleaca sunt fara "perspective".
Plange sufletul in mine dupa tricolor, dupa marea langa care m-am nascut, dupa Tampa, dupa Oltul langa care am crescut. Dar am plecat ca nu am mai suportat sistemul si sa ii vad pe unii si alti cum se caca pe el steag. Cand am vazut ca niste agramati ca Becali se vor a fi ca Stefan cel Mare. Cum niste marsavi ca Nastase isi permit sa puna mana la inima cand canta imnul.
Zi-mi baixinho ce ai facut tu pentru tara? Eu mi-am vazut mama cum si-a dat sufletul pentru tara. L-am vazut pe tatal meu cum a venit in 89' acasa si ii luceau ochii de bucurie dupa ce i-au zburat gloantele pe langa urechi. Si dupa aia i-am vazut pe amandoi in 2000 cum se vedea tristetea in ochii lor cand au vazut unde a ajuns PNTCD-ul si promisiunile desarte, cum liderii nostri frumosi ne minteau si ne furau. Cand oamenii in care au avut incredere au facut aceleasi marsavii ca si restu.
Eu am fost la urne in 2000 si in 2004 si am vazut romanii cum veneau si il votau pe Iliescu si Nastase cuzambetul pe buze. Am fost acolo si am vazut cum se furau voturi cu galeata. Am incercat sa fac scandal si mi s-a dat peste nas. M-am saturat sa vad lipsa de respect pentru o tara si niste valori de nepretuit. De aia am plecat. Si cel mai tare ma doare cand ma gandesc ca poate ar fi trebuit sa raman si sa mai incerc, dar nu am mai putut pentru ca era trist ce vedeam. Si asta sa fie pacatul meu cel mai mare, ca am plecat. Dar sa stii ca de intors o sa ma intorc si numai ca sa mor in tara dar tot ma intorc.
RajaF
Junior Member

Mesajde bismark » Dum Dec 04, 2005 6:59 am

Nu ai cum sa nu te inveselesti cand vine in sfarsit unu si raspunde asa frumos nu ca ceilalti care iti dau in cap ca de ce vb asa despre Tara dar cand imi bag..... in ea de tara imi bag p... in ea de Guvernare ca eu nu ma cert cu munti eu nu ma cert marea eu ma cert cu Guvernu asta de doi bani sau ma enervez cand vad sloganuri "Sa traiti Bine"unde dracu ca de cand a iesit la putere scumpeste tot trebui sa strangem cureau sau intram in U.E dar cati romani mai trebuie sa moara de foame ca sa intram in U.E.
M-am staurat sa ma gandesc in viitor si sa stiu ca nu ce sa ofer familiei ce vreau sa o intemeiez, sa stiu ca nu am ce sa ii pun pe masa copilului , mor cand ii vad pe prostii aia care omoara nou nascuti ca sau dat seama prea tarziu ca nu au ce sa ii creasca sau ii cresc pana la 5 ani si ii trimit prin metrouri.
Cand pleci afara pleci sa iti faci un viitor sa iti faci un mod de viata decet si demn de respectat nu pleci sa faci averi pleci doar sa ai un viitor dar sti ca te apuca groaza cand te intorci ca aceasi hoti conduc Tara de 16 ani incoaece si guru lor numai tace.
Iliescu ce p... a facut ca la gratiat pe Cozma sa faca iar mineriada in mandatu lu Basescu asa se conduce Tara ?ca eu altceva nu cred ca a facut!!
Sunt atatia batrani care au muncit o viata si acum am pensi de nici macar o paine pe luna nu le mai ramane sa isi iau.
Ma doare sufletu cand vad ca toti se pisa pe Romania si toti fac ce vor din ea daru eu ma pis pea doar verbal !!!
Nivelu de trai in Romania e sub limita impusa de U.E dar limitele extreme din care traieste un roman de rand il duc doar la fapte extreme :furt, omor, viol, talharie....etc si ce face sta in puscarie 10 ani si sa dus p...... de suflet viata lui.
Necko te iei degeaba de Tzake dar tu de ce ai plecat din Romania? Nu ca sa ii oferi ceva familiei ?asta vrem cu toti, nu vreau stau cu mana in san si sa vad ca nu am ce manaca maine poate ca ai sa zici ca sunt prea mic si sa tac dar iti spun ca aici nu mai e de trait.
Iti poti da seama la ce nivelu p... a ajuns Romania daca un pustan de 19 ani gandeste asa!!
bismark
Junior Member

Mesajde kant emir » Dum Dec 04, 2005 7:15 am

bismark scrie:Nu ai cum sa nu te inveselesti cand ....
aceasi hoti conduc Tara de 16 ani incoaece si guru lor numai tace.

Sunt atatia batrani care au muncit o viata si acum am pensi de nici macar o paine pe luna nu le mai ramane sa isi iau.
... toti se pisa pe Romania si toti fac ce vor din ea daru eu ma pis pea doar verbal !!!
Nivelu de trai in Romania e sub limita impusa de U.E dar limitele extreme din care traieste un roman de rand il duc doar la fapte extreme :furt, omor, viol, talharie....etc si ce face sta in puscarie 10 ani si sa dus p...... de suflet viata lui.
Iti poti da seama la ce nivelu p... a ajuns Romania daca un pustan de 19 ani gandeste asa!!

io mam inveselit! bismarcutzule tata, ejt beheton!
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde Necko » Dum Dec 04, 2005 9:13 am

Bizmarc puiule, io nu ma iau de Tzache pentru ca vrea sa plece din tara. nici nu e treaba mea asta si nici nu mi-as permite asa ceva. la Tzache m-a deranjat rau de tot chestia asta:

Tzake scrie:... Ma duare-n cur ca sint roman. Ma duare-n cur de romania... Cacam-as!

asa ceva nu se spune, orice-ar fi. pentru ca, avind un asemenea dispret pentru tara in care te-ai nascut (chiar daca nu a fost alegerea ta), va fi foarte greu sa reusesti sa iti cistigi respectul celorlalti, indiferent unde iti vei alege sa traiesti. nu tara, Romania, e de vina ca romanii sunt cum sunt caci, din nefericire, "omul sfintzeste locul" si nu invers.

eu ii doresc lui Tzache din suflet sa reusesca in tot ce si-a propus sa faca si chiar il admir pentru ambitia lui, dar nu ma pot opri sa nu-i spun ca nu-i va fi usor departe de tara si cind spun asta nu ma refer la faptul ca va trebui sa muncesca pe bune pentru a-si realiza ce-si doreste (asta o stie deja), ci la faptul ca va trebui sa incerce sa-si reevalueze macar modul in care isi exprima nemultumirile si frustrarile.

cit despre dorul de Romania, RajaF a spus cam tot ce era de spus.
aizzz&co
Necko

Mesajde Arthemis » Dum Dec 04, 2005 11:16 am

RajaF, nu am zis ca toti cei care pleaca din tzara sunt fara perspective, pentru ca si eu am multi prieteni care au plecat din tzara, care ca si tine plang de dorul romaniei, eu ma refeream la cei cu mentalitatea lui tzake si frozen.
I've got PMS and a gun, don't push it!
Arthemis

Mesajde Love2Fly » Dum Dec 04, 2005 12:04 pm

Daca o sa va apucati sa cititi forumurile dedicate celor care au emigrat, emigreaza sau vor emigra va va cu depresie grava. Da' grava de tot! In primul rand pt. ca pleaca multe, multe valori din tzara. Nu e bai ca pleaca vreun macelar de aici care ishi baga p*** in ea de tzara sau ca pleaca un nemultzumit pe sistem si tot asha, e vorba ca pleaca oameni de valoare si trag dupa ei alti si alti oameni de valoare. Vreo doua exemple le-am cunoscut anul asta in Montreal. El, tip la 33 de ani, doua facultati, in Romania avea o firma de instalatii electrice si ii mergea bine (atat cat se poate sa-ti mearga bine in Romania) pt. ca atunci cand si-a dorit sa se extinda cu afacerea lui i s-a dat in cap de cei care nu doresc asta si care vor doar ca unii sa controleze piata in orice domeniu. Arma cea mai de temut....birocratzia! Cu ea rezolvi totul :)
A incercat ce-a incercat pana cand a vazut ca nu se poate, moment in care si-a vandut TOT si a plecat in Canada, preferand sa decada mult dpdv profesional si s-o ia de la 0 (respecializare, studii echivalate, cursuri de franceza si engleza, un nou carnet de condus, etc)
Sotia lui, profesoara de franceza....
Exemplele sunt multiple si stau sa ma gandesc. Oare unde se va ajunge daca toti oamenii care ar putea face ceva abandoneaza corabia? Ce pot sa schimbe manelistii? cum pot ridica nivelul de trai minerii?

Al doilea aspect pt. care ti se rupe inima citind unele mesaje pe acolo este reprezentat de trairile interioare ale celor care pleaca.
E haluciant de dureros sa plangi in drum spre aeroport din cauza faptului ca iti parasesti tzara pe care o iubesti atat de mult si care practic te arunca din ea
E halucinant de dureros sa-ti vezi rudele care raman aici plangand ca si cum tu nu ai pleca intr-o alta tzara (urmand sa te intorci macar in vacantza) ci ai muri!
Tin minte, era la un moment dat un fragment dintr-un mesaj de pe unul din forumurile de care va zic: "plangeam si eu, plangea si sotzul, plangea si mama si unchiul George, plangea si soferul de taxi" :x

E un aspect destul de rushinos pt. tzara. Un aspect pe care guvernantii sunt mult prea orbi ca sa-l vada si sa se intrebe.
Doar in Canada, anual, emigreaza intre 5 si 10.000 de romani din toate regiunile, din toate judetzele si nimeni nu se intreaba: "de ce?" , "ce am putea face sa-i oprim?","cum am putea sa investim in ei si sa le oferim un viitor sau macar o imagine a unui viitor frumos?"
Faptul ca unii ishi baga in tzara nu reprezinta decat refularea dezamagirii si neputintzei pe care au ajuns sa o constientizeze atat de bine.
Nu e cazul sa-i luam in serios, ajunshi acolo le va fi dor si ishi vor da seama ca au greshit injurand tzara si o vor iubi iarashi dar nu se vor mai intoarce niciodata.
Romania privita de la 8.000 de km distantza e un adevarat coltz de rai....
Love2Fly
Junior Member

Mesajde tzache » Dum Dec 04, 2005 1:16 pm

si uite cum, incet incet, imi dau seama de greselile pe care le fac.
nu mi-e rusine sa spun. am gresit cand am spus ca ma duare-n cur de romania, trebuia formulat altfel (desi am specificat ca nu injuram locul, ci sistemu), am fost radical.
multumesc necko.

rajaf, depinde de om (in ceea ce priveste dorul de casa). Altii, si dupa 20jdeani plang. Logodnica mea, la servici, face si fotografii de pasaport (printre altele). O duamna, zilele trecute, incepuse sa planga ca trebuia sa plece din tara. Emigrase in canada in urma cu 15 ani. Pentru altii, persoane ca mine, despartirea este mult mai usoara, pentru ca nu ii leaga nimic de locul asta.
tzache

Mesajde bismark » Dum Dec 04, 2005 5:02 pm

kantermir acuma am vazut dc te-ai luat de msg meu si eu rad:)) eram prea adromit pt ca dormisem decat 3 ore si plecam la munca!! dar oricum sunt fericit ca am facut pe cineva sa rada:D
bismark
Junior Member

Mesajde o_tzestoasa » Dum Dec 04, 2005 6:44 pm

nu mi-e rusine sa spun. am gresit cand am spus ca ma duare-n cur de romania, trebuia formulat altfel (desi am specificat ca nu injuram locul, ci sistemu), am fost radical.
asta era si ideea. Mi-ai spus ca nu te cunosc personal, nu stiu cate ai trait. E mai mult decat adevarat. Dar indiferent de ce am trait in Romania, ce privatiuni am fii suferit etc etc etc, atitudinea si mai ales exprimarea au fost mult prea drastice. Cam asta a deranjat atat, nu faptul ca tu vrei sau nu sa pleci. Sincer, ma bucur ca s-au calmat apele :)
am carapacea mea, sunt pionier...
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
o_tzestoasa
Junior Member

Mesajde Necko » Dum Dec 04, 2005 7:11 pm

Tzake scrie:... multumesc necko.

cresti mare ! :)
aizzz&co
Necko

Mesajde pacha » Lun Dec 05, 2005 8:29 pm

Sa revenim la tema.Nu vad nici un motiv sa fiu patriot.Dar imi iubesc si imi place tara cu toate ale ei si daca nu am fugit inainte de '89 acesta e motivul.
pacha

Mesajde eyewitness » Lun Dec 05, 2005 8:43 pm

Nu vad nici un motiv sa fiu patriot

batrane, abarnai ce zace in tine cand ie sa fie. crezi ca eroii sau patriotii istoriei si-a propus iei cand ierea iei mici cacand va fi mari va fi eroi?

Dar imi iubesc si imi place tara cu toate ale ei si daca nu am fugit inainte de '89 acesta e motivul.

hai bre, lasa vrajelile, cativa pe forumu asta jtie motivu adevarat
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde weed13 » Lun Dec 05, 2005 8:53 pm

stiti, tot am stat io si am citit ce o scris fiecare pe aici, cu gandurile lui, cu parerile lui si asa mai departe. da-mi-ar al de sus atatea zile sa apuc sa vad pe un "copil" de 17-18 ani mergand pe strada, si ridicand chistocul de tigara aruncat pe jos pe ala de dinaintea lui, cum mi-o facut unu mie cand am fost la jermanica. mai bine ma injura, si imi dadea doi pumni, decat sa ma trateze cu indiferenta, cum o si facut.
sau cum am vazut o data la cj, cand in fata la preamaritul club diesel, era baetasii (gyeah!), si care fix cand teaceau pe langa ei un grup de turisti elvetieni, unu din ei o tras o flegma plina de resturile de mancare din urma cu 3 zile, plus mucii adunati de cand era el in generala, pe jos, iar una din turiste s-o aplecat, si cu un servetel de hartie o loat flegma, o pus-o la gunoi, iar bou ala radea de ea, ca "ce fraiera, am ajuns sa imi culeaga mucii de jos o elvetianca".
iar cand voi toti astia care sunteti plecati afar, va obisnuiti sa nu aruncati pe jos, sa nu scuipati, sa nu mancati seminte pe drum acolo, ca va ia dracu cu amenzile mari, o sa veniti in romania si nu o sa va purtati tot ca niste romani care nu o plecat vreodata de aici, imi pun haina pe jos in fata voastra la fiecare pas, sa nu va murdariti cu prafu facut de noi, plebea, care am stiut sa luam lucrurile ca atare, sa invatam sa ramanem aici, ca si aici tot soare este, tot aer, tigari ieftine, bautura buna, si am invatat sa traim intr-un sistem care ii cum ii.
nu is foarte in varsta, da am facut cam tot ce m-o taiat capu vreodata, fericit ca am avut parte de libertate tot timpu, si am invatat exact asta, sa iau lucrurile cum is, sa nu incerc sa schimb oameni, pareri, sisteme, da mi se rupe pula ca rade un bou de mine ca si io la randu meu iau chistoace de pe jos, si le pun in cos. pe cretinu ala nu o sa il invat sa nu mai arunce pe jos, da io ma simt impacat cu mine, ca am facut ceva cat de cat ca lumea.
asa ca ca voi, fericitilor plecati din tara asta, va rog io frumos, ramaneti acolo, ca daca veniti inapoi, o sa va purtati si mai naspa, numa de aia ca in romania se poate, ca nu sunt amenzi mari pentru lucruri minore, spre deosebire de alte tari.
weed13

Mesajde sin ella » Lun Dec 05, 2005 9:01 pm

weeduletzu, daca-mi permiti, numa' prostii vorbesti. da mari. si in postul asta si in celalalt :nu: te crezi mare patriot fiindca stai in Romania?

niste subiecte la care sa reflecti pana termin eu de mancat:

1. ce are plecatul din tara cu patriotismul?

2. este o rusine sa ingrijesti batrani?

2. este o rusine sa speli toalete? (io mai inainte am dezinfectat-o pe a mea)

weed13 scrie:si am invatat exact asta, sa iau lucrurile cum is, sa nu incerc sa schimb oameni, pareri, sisteme,

da? si sa stai in pozitia ghiocelului si sa inghiti... daca era dupa tine inca scandam "Ceausescu si poporu".
............................
sin ella

Mesajde weed13 » Lun Dec 05, 2005 9:07 pm

iti permit sinapteco, draga lu aiu.
1. nu prea mi-o fost dat sa cunosc pe nimeni plecat din tara care sa zica ca adora romania. daca chear face asta, de ce o plecat? daca iubesti tara si poporu, adica cam cum inteleg io patriotismu, nu il lasi. uite, io iubesc berea si tigarile, da nu m-am lasat de ele.
2. da ce legatura are iei in asta?! oricum, nu, nu ii, nici nu am zis ca ii, pacat ca multi considera ca ar fi.
3. depinde a cui. impins de nevoie as face-o, da ma respect mai mult de atat.
pofta mare!

p.s. vrei sa continuam, scuatete de pe invizibal pana ma duc sam cumpar tigari.

edit: aici nu iti pot raspunde, pentru ca eram micut cand ierea alea, da chear si asa, stiu multi uameni care urlau pe fata ce zici tu acolo, da de aia o stiut sash faca rost de un salam de sibiu, sau un pachet de kent, sau o juma de margarina in plus la ratie. oricum, daca era dupa tine, tot asa s-ar fi intamplat, ca doar tu nu ejt in tara cu toate formele de relief, nu ?! aoz sinelo, nu am nimic cu aia plecati afara, am cu aia plecati, care dupa aia isi baga pula in ea tara. si cum tu nu ai facut asta, ai sa nu ne certam noi doi, ca se razbuna in numele tau aiu pe mine. :D
weed13

Mesajde sin ella » Lun Dec 05, 2005 10:00 pm

da de aia o stiut sash faca rost de un salam de sibiu, sau un pachet de kent, sau o juma de margarina in plus la ratie.

Iiioooooiiiii, lasa-ma, lasa-ma! Deci ti se pare normal ca ditamai profesorul universitar sa se milogeasca la o imputita de vanzatoare nesimtita si bine hranita cu portiile altora pentru un litru de lapte, plm? Si asta zi de zi? Era ok? Nu vreau sa intru in detalii ca mi-e efectiv scarba. :angry:

Eu una ii respect pe cei care au plecat din tara trecand Dunarea inot sau mai stiu eu cum asumandu-si riscuri la care tu nici nu visezi si care au facut si in continuare fac ceva pentru tara asta de acolo de unde-s ei, ca de criticat si de dat din gura putem toti.

Si ii mai respect pe taranii din Maramures, Moldova si alte regiuni ale tarii care nu se multumesc cu ce li se ofera si muncesc in Italia sau in Spania sau unde or mai munci ei, iar cand se intorc acasa isi fac o afacere, isi construiesc casute mici si cochete (nu uriase si de prost gust cum e moda la noi la tara) cu flori la geamuri si le cumpara copiilor calculatoare. Si sunt oameni simpli, in cel mai bun caz cu liceul terminat, fara pregatire, care nu se sfiesc sa spele vase intr-un restaurant sau sa ingrijeasca batrani, ca oricum fac asta si acasa, nu? Ca la noi inca mai exista asa-numitul „contract dintre generatii“. Bunicii au grija de copii nostri si noi avem grija de bunicii copiilor nostri, nu-i trimitem la sanatoriu cand devin o “povaraâ€Â
............................
sin ella

Mesajde weed13 » Lun Dec 05, 2005 10:15 pm

deci sinpateco, io cred ca mai inteles gresit. ah, undei naiti, care ea ma intelege pe mine ?!
deci sa loam asa. chear fuarte bine lu aia de o plecat afar, sa faca ceva mai bun pt ei, decat sa accepte sa stea aici, cand ei pot mai mult. nu-i condamn pe aia de o facut asta, si cum ai zis si tu, ii respect pe aia de o facut asta. ceea ce cred io ca tu nu ai inteles ii ca pe mine nu ma deranjeaza ideea de a pleca, ma deranjeaza aia care pleaca de aici sa spele vase in alta parte, cand puteau la fel de bine sa spele si aici. si sa nu imi zici ca din spalat de vase iti faci casa cocheta cu flori la geam!
si ideea pt care eu generalizez ii fabtu ca cand vad un creitn care pleaca din tara, si injura cu atata patos ce o lasat in urma, tara si mai ales pe aia de o ramas aici, ma simt direct jignit. si asta ii un lucru care nu il accept!
asa ca, repet, ma deranjeaza doar cei plecati si is si fuduli pe deasupra. brava lor ca o plecat, felicitar, sa taca din gura, si sa-sh vada de munca lor, nu sa se uite la cei ramati ca la o gasca de incompetenti si prosti carora tara asta le-o oferit si ceva bucurii.

acuma coroboreaza tu ce am zis io aici cu ce am zis mai sus si pe alta pajina, si ti-o spun sincer, orice remarca in plus nu am sa o mai comentez, pt ca mi-am facut ratia de efort intelectual pe azi, si be, ca mai bine de atata nu stiu sa explic ce nu imi convine mie.
te pup dulce. :D hai pe iahu.
weed13

Mesajde kacio » Lun Dec 05, 2005 10:44 pm

Tzake © scrie:Ma duare-n cur ca sint roman. Ma duare-n cur de romania... Cacam-as!

nesimtitu dracului ... vorba lu unu , te-as lua de gat si te-as snopi din bataie , pacat ca nu te stiu...cat urasc panaramele de oameni ca tine , oameni au murit la revolutie , oamenii au murit cu sute de ani inainte pentru ca noi sa avem o tara , un popor , de exemplu gandeste`te ca in 1918 cand s-a format Romania Mare , tara avea o populatie de 6 ; 7 milioane iar in lupte au murit 1 milion) ... pentru ca noi sa traim impreuna , sa nu fim despartiti , cuceriti de alte popoare

Am fost un popor atacat din toate partile , dar uite ca nu am ajuns o colonie sau nu am ajuns sa depindem de altii , din cauza calor oameni ? acelor pe care se caca asta (ca , cacandu`se pe tara se caca si pe istorie) , ca istoria si religia sunt unele din cele mai importante "domenii" ale unei tari

trebuie sa fim nationalisti bai , traim pe un pamant aparat cu sange , traim pe un pamant in care politicienii "ne vand" , treziti`va (si nu o zic ca la revolutie ; inainte sa luati la misto ce zic) , treziti partea nationalista din voi , nu zice nimeni sa purtati jobene si alte panarame , dar daca si oamenii de rand ar fura , ar da mita s-ar duce tara dracului ... nationalismu , patriotismul cum vreti sa spuneti voi , include si o onoare , pe care n-ar trebui sa o incalcati (pana si examenele la facultate platite dauneaza, poate nu va dati seama )

trebuie sa ne trezim , nu vedeti ca poporul asta e distrus de acesti tigani manelisti , acesti fotbalisti ca mutu care se drogheaza (acestia incep sa devina idolii copiilor si asta nu e bine) , daca s-a ajuns ca la un post de televiziune sa se cante imnul in tot feluri de genuri (mai ales manele) asta e trist ... poate ca ei nu si-au dat seama ce au facut , dar imnul nu poate fi schimbat , nici cuvintele , nici linia melodica , nimic

Suntem un popor batjocorit de catre autoritati , guvern ...Romani uitati in bulgaria , pupincuristi la alte state straine, drepturi peste drepturi ungurilor , mai ales si cu aceasta lege a minoritatilor ; banuiesc ca ati trecut multi prin a ajunge intr-un supermarket de prin harghita , covasna si sa nu te serveasca daca nu vb maghiara , mie unu mi s-a intamplat in oradea , atunci ma intreb cum sa nu o dai pe vanzatoarea aia cu capu de vitrina?? )

Vecinii nostri cei mai buni , iugoslavii , i-am tradat (atunci cand americanii au bombardat belgradul) , lasandu-i sa-si puna avioanele pe teritoriul Romaniei

Acceptam parade gay si alte rahaturi

si as mai putea continua la nesfarsit ...
poate nu va dati seama ...dar lucurile acestea dauneaza .. si poate ma credeti nebun , dar mie nu mi se pare corect ce se intampla

si dupa toate astea ... CREDETI CA SE MERITA SA NU VA INTERESEZE TARA ASTA ... si ptr ala cu cacatu , gandeste`te ca tu sa zicem ca pleci , copii tai pleaca in alta tara , dar generatiile viitoare vor trai in tara si vor calca in cacatul tau
kacio
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma