cars

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde tre » Lun Sep 09, 2002 12:52 am

rolf nu ma pricep la suv-uri. intr-adevar rav4 pare draguta. range/land rover imi par masini 'cu stil'.

dulcika cu frana de mana trasa...cand sabotii sunt tociti si mergand la vale in timp ce io-s oprit pt nevoi fiziologice :D :D .
apropo de formula 1. planificasem sa ma bag anu' asta la scoala aia de pilotaj din bv dar am avut ceva probleme....restante, pregatiri..nimicuri d-astea.....;( ;(.

mda...in fine...am mai race-uit azi cu un passat mai vechi (nu stiu daca era diesel sau benzina) care a avut tupeul sa ma depaseasca pe dunga dubla continua in timp ce eu mergeam linistit cu vreo 70-80. a fost cam 1:1 ca el a facut dreapta.... lasul!

tupeu jegos pe un unu' cu un bmw ursulet azi. eram primu' la stop, dar eram plictisit asa, ma uitam pe geam, trageam alene din tigara... in spate observ ca vine asta cu ursuletu' da' nu-l bag in seama, parea la fel de plictisit. cand se facu verde (eu nu observasem) imi face cu farurile. maaama ce m-a enervat! pana sa bage el intr-a-ntaia eu trecusem deja de giratoriu :D .
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Mesajde Dulcika » Joi Sep 12, 2002 3:23 pm

Eu zic [,] ca glumesti..si esti indeed amuzant :D
Dulcika
Junior Member

Mesajde JaJa Beens » Joi Sep 12, 2002 4:10 pm

Initial trimis de Rolf
Un suv misto (ca adusasi vorba) e Toyota RAV4. Io n-am vazut masina mai prietenoasa ca aia, nu stiu cum sa explic. Tre sa te sui la volanu ei ca sa intelegi. Postu de conducere parca e croit pe masura ta, totu te inconjoara, se conduce usor, se si infige....

Rolf parca singura masina croita pe masura e mclaren f1.
masinile mele preferate sunt lamborghini diablo (toata seria), dodge viper (de asemenea toate modele). dintre masnile tangibile, noul bmw seria 7 ( care cred ca o sa-mi cumpar la mana a IIa la un pret cat de cat peste x ani), noul hyundai coupe.
vai am uitat de x5 si m-uri care .....speechless. ca deja mi-am facut inima rea
Gone 4 good
JaJa Beens

Mesajde tre » Vin Sep 13, 2002 12:46 am

Initial trimis de Dulcika
Eu zic [,] ca glumesti..si esti indeed amuzant :D

in ce sens glumesc?

o noua victorie imi adaug in palmares:
tico vs. ford mondeo 1 - 1:0

era ploaie...si nu prea aveam benzina, eram pe 0 adica (de vreo 2 zile tot is pe 0)...si mergeam cu vreo 60-70 la ora, rugandu-ma sa ma tina pana la benzinarie, cand vad in stanga mea un mondeo cum a taiat cu nerusinare dunga dubla continua si ma depaseste.... instinctul a fost mai puternic decat ratiunea (de-a economisi benzina) si am apasat pedala de acceleratie. a fost o cursa grea pt ca dobitocu' se baga in fata mea (fara semnalizare) cum gaseam un culoar liber. in cele din urma insa, valoarea s-a vazut :D. damn i rule! mi-a mai venit inima la loc dupa ce-am luat bataie de la rahatu' ala de renault 19...

ps: e remarcabila capacitatea ticoiului de-a functiona cu vapori de benzina :D .
tre
Junior Member

Mesajde Dulcika » Vin Sep 13, 2002 11:39 am

Hahahaha..
Vezi ca a aparut Enzo Ferrari. Dar totusi..nu se pune cu tico, ce naiba..suta de km abia in 3 secunde ?.. tico e tico! ;D
Dulcika
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Sep 13, 2002 11:57 am

Dulcika, tre cool vorbeste de curse in trafic, nu pe hungaroring!
Numele meu este Rolf si sunt d'a binelea absent.
Rolf
Junior Member

Mesajde Kayla » Vin Sep 13, 2002 12:11 pm

Eu trebuie sa ma laud cu masinile familiei mele... Un Mercedes... care nu mai mere... a fost a lu' tata. O Nubira II, care a luat locul Mercedesului, deci e a lui tata... Si... un Tico, cu care merge mama, dar cu sofer... Eu cu masina asta nenorocita meg la scoala... Nu imi incap picioarele... se mai si opreste in drum... Tre cool, eu nu vreau sa iti stric socotelile, dar pentru mine, Tico este cea mai handicapata masina creata vreodata... Sper s-o vindem cat mai repede (adik sa terminam leasingul)...
Kayla

Mesajde tre » Vin Sep 13, 2002 12:45 pm

Initial trimis de Dulcika
Hahahaha..
Vezi ca a aparut Enzo Ferrari. Dar totusi..nu se pune cu tico, ce naiba..suta de km abia in 3 secunde ?.. tico e tico! ;D

tin minte c-am precizat pe ce distanta au avut loc cursele si unde... nu-s paranoic, stiu ce am sub capota.
nu am zis niciodata ca as intrece vreo masina adevarata...dca soferu' e amator insa, e posibil orice...

apropo de ferrari enzo, din ce zici tu e mai rapida decat mclaren f1....hm...

Initial trimis de Calypso
Eu cu masina asta nenorocita meg la scoala... Nu imi incap picioarele... se mai si opreste in drum... Tre cool, eu nu vreau sa iti stric socotelile, dar pentru mine, Tico este cea mai handicapata masina creata vreodata... Sper s-o vindem cat mai repede (adik sa terminam leasingul)...

mda... mie nu mi s-a oprit niciodata in drum, dimpotriva, uneori face autoaprindere (Daca stii ce-i aia) de la benzina proasta :D ... n-am zis niciodata ca tico ar fi o masina spatioasa, cel putin nu in spate...

per ansamblu e o masina oarecum reusita din clasa mica. evident ca are ceva puncte slabe (instabilitatea la viteze mari, habitaclu un pic prea inalt) dar are si puncte bune (motor de 0,8 litri aspirat normal, pe carburatie care scoate 41 cp, usoara, cutie de viteze bine etajata, design acceptabil) si sunt o multime de posibilitati de-a modifica diversele chestii... dar acum na, pt cei ce nu se pricep singura masina e mertzu'.

nu caii putere sunt importanti la o masina ci raportul putere/greutate....

mai facea unu' misto de mine ca am tico dar l-am 'plimbat' odata prin oras si dupa ce s-a dat jos si-a fumat o tigara a zis 'mda, in oras e intr-adevar buna' si de-atunci nu mai se ia de tico...

e o teorie, care se-aplica la mai orice, nu numai la masini: tre' sa stii ce sa faci cu obiectu' ca altfel geaba-l ai...
tre
Junior Member

Mesajde Kayla » Vin Sep 13, 2002 12:58 pm

Da, stiu ce e autoaprinderea.
Iata ce puncte forte am observat eu la Tico: cand e aglomeratie reuseste sa treaca [,] cu usurinta printre masini, fiind mica. Si consuma putina benzina. Adica nu cheltuiesti mult cu ea. Insa daca vreodata faci un accident... Se face praf! Noi aveam doua Tico, dar am ramas numai cu una din cauza neatentiei unui sofer, care a intrat pur si simplu in masina si a "omorat-o". Recunosc, e draguta... Mai ales noua... Merge bine uneori... Si cam atat.
Kayla

Mesajde tre » Vin Sep 13, 2002 2:08 pm

Initial trimis de Calypso
Da, stiu ce e autoaprinderea.
Iata ce puncte forte am observat eu la Tico: cand e aglomeratie reuseste sa treaca [,] cu usurinta printre masini, fiind mica. Si consuma putina benzina. Adica nu cheltuiesti mult cu ea. Insa daca vreodata faci un accident... Se face praf! Noi aveam doua Tico, dar am ramas numai cu una din cauza neatentiei unui sofer, care a intrat pur si simplu in masina si a "omorat-o". Recunosc, e draguta... Mai ales noua... Merge bine uneori... Si cam atat.

siguranta nu inseamna mare lucru pt mine... elementele de siguranta ingreuneaza masina ;).
da asa e.. se face praf dac-o trosnesti... cat despre consum, a mea ia cca. 10% acum dupa micile modificari...
de-a lungul timpului (cca. 2 ani - 46k km) singurele defectiuni care s-au intamplat au fost un bec de stop, siguranta de la casetofon, un bec de la afisajul casetofonului, cureaua de alternator si cablul de acceleratie care era 'moale' si l-am intins (ma-ntreb cand s-o rupe ;))... s-a mai infundat odata un pic carburatorul din cauza c-am ramas fara benzin si-a tras gunoaie... si-un stalp de parcare l-am atins usor cu aripa stanga fata si am mai dat intr-o groapa odata (tot intr-o parcare) de-am am strambat scutul care incepuse s-atinga de cutia de viteze si incepuse sa huruie (facea fain dar nu puteam s-o las asa ;)).

acum tre' sa schimb lichidul de frana si/sau placutele ca mi se-aprinde becu' (de vreo 2 luni), sa-i pun antigel si cam atat...a, si aditiv pt benzin, doza dubla, ca nu i-am mai pus demult.
tre
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Sep 13, 2002 4:16 pm

Sa ma laud si eu cu masinile familiei.
Avem un junghi de Dacia 1310. E cam ruginita..dar are motor foarte bun. Se comporta impecabil la 90-100 km/h . Cu asta merge tata.
Si mai avem o Supernova Confort . Argintie metalizat. Cu asta merg eu . :) Si sunt foarte multumit de ea. Nici nu se simte la 130-135 km/h....ceea ce pt. o masina romaneasca fie ea si cu motor frantuzesc..e destul de bine.
Nu ash da-o pe un TICO...niciodata. Nici macar pe un Matiz. Poate pe un Cielo si o diferentza de bani ! :p

Merg mai mult pe afara cu ea...ca prin orash...nu prea imi place ca e aglomeratzie. Oricum..nu am mers f. mult cu ea. Din aprilie de cand o am..in jur de 6000 km .

pt. Tre Cool : bai baiatule....eu am reusit sa ma ratacesc pe la tine prin Ploiesti . nu am mai gasit drumul catre casa. si tot ratacind asa...am dat peste o platforma industriala..cam ca in NFS . Avea o sosea lata si marfa . Data viitoare cand mai trec pe la voi prin orash...te provoc la un concurs..... :p

PS : incearca sa nu mai raspunzi cu "quote" la posturi ! PLS !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde tre » Vin Sep 13, 2002 10:47 pm

raspund cu quote-uri ca sa se stie la ce raspund, dar daca tu intelegi e ok.

abia astept data urmatoare cand treci prin ploiesti. streetracers unite ;).

ps: singura sosea gen nfs pe care-o stiu e blvd-ul si poate drumul spre bv dar cam colcaie de radare. nu stiu de nici o platforma industriala.
tre
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Sep 13, 2002 10:51 pm

Pai ...daca raspunzi chiar la mesajul anterior..nu tre' sa dai quote ! :o

Drumu asta de care itzi zic eu..e la iesirea din Ploiesti....care da in drumul spre Cheia. E el mai prost asfaltat ...dar merge. E lat...tinand cont ca are si sinele de tramvai !

Crezi ca poa' sa faca Tico-ul tau...o Supernova avand la volan un sofer maiastru ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde tre » Vin Sep 13, 2002 11:01 pm

aualeu...mihai bravu... rupi masina-n 2 pe-acolo ma. era un hop in sosea pe pod de m-am si speriat nu stiam ce se-ntampla.

sofer maiastru ai? aproximativ in cate fractiuni de secunda (0,5, 0,25) schimbi treptele de viteza, si pana la cate ture o duci pana sa schimbi?
tre
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Sep 13, 2002 11:05 pm

Pai..o duc pana la 2800 de ture ....pana schimb viteza !
Si nu m-am cronometrat sa vad in cat timp o schimb !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde MiG29 » Vin Sep 13, 2002 11:21 pm

Sa ma laud shi io cu mashinutza mea,o Dacia 1310Li cu injectie din 2000 cu care eu am facut doar vreo 300 de km k am carnet de 3 luni dar sunt foarte multumit de ea.Acceleratie e moale shi cutia de viteze excelenta.Singura problema e k nu este la fel de rapid in demaraj ca una cu carburator,dar pe de alta parte shi consumul (benzina fara plumb) este ceva mai redus.Una peste alta este o mashina buna ptr mine.(dak as avea bani mi-as lua un bmv 525 din 89 k pe mine masinile alea ma inebunesc.)
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde tre » Sâm Sep 14, 2002 12:15 am

Initial trimis de Oribilul Mosh
Pai..o duc pana la 2800 de ture ....pana schimb viteza !
Si nu m-am cronometrat sa vad in cat timp o schimb !

nici eu nu m-am cronometrat in cat timp schimb viteza, nici nu prea am cum, dar pot spune cu aproximatie, in cam 0,3-0,4 secunde, sau cca. jumatate de secunda ca sa fiu mai grosier.

2800 de ture? esti mort! incearca sa schimbi aproape de zona rosie (parca 6500 rpm la supernova) sau cand simti ca nu mai trage.
nu te speria, daca nu fortezi motorul mai mult de zona rosie nu se-ntampla nimic, eventual doar un consum mai mare - cum crezi c-am papat eu 22 de litri in mai putin de-o saptamana (cca. 250 km poarcursi)?
numai la diesel e recomandat sa nu treci de 3000-3500 rpm (nu ca s-ar strica motorul dar...n-are sens acum), motoarele astea dand cuplu maxim la turatii joase. la motoarele pe benzin e invers, adica tre sa scoti untu' din ele.

ia uite ma iti dau sfaturi cum sa ma bati.
tre
Junior Member

Mesajde JaJa Beens » Sâm Sep 14, 2002 3:01 pm

ce masin mi-au trecut prin mana: dacia 1300, dacia 1307 double cabine, cielo gle, dacia supernova si am revenit la antica 1300.
Ce am observat la dacii. cu cat sunt mai noi cu atat scade comfortul. sa nu mai vorbesc de cielo care le depaseste pe toate.
tre cool esti sigur de ce zici? eu stiu pe unu care a vrut sa vada daca dacia lui scoate 24 sec de la 0 la 100 km/h cum scrie in carte. a reusit sa scoata dar a doua zi a fost cu masina in service ca i-a ars supapele. Si in legatura cu cuplul maxim la turatii mari te aberezi de-a dreptul. Cuplul maxim se obtine la turatii mici sau medii, in nici un caz la turatii mari. Caii putere se obtin la turatii mari. sa-ti dau si un exemplu: Cielo Gle: Putere Maxima (cp / rpm) 80 / 5400 Cuplu Maxim (Nm / rpm) 127 / 3200. Daca mai vrei mai am si alte exemple. Ideea e ca cuplul maxim se atinge pana in 5000 rpm si peste scade. asa ca degeaba te duci in zona rosie ca nu obtii nimic.
Gone 4 good
JaJa Beens

Mesajde MiG29 » Sâm Sep 14, 2002 5:22 pm

Tre cool chiar k recomandarea ta pare dubioasa.de ex eu la mea am limitator electronic de turatie la 5700rpm...dar odata eram cu un prieten cu un break (1410) din 97 shi a mers cu a intaia la 50 ..(cam 6000 de ture)...shi dupa vreo 15 min a inceput sa iasa fum din motor.Bineinteles k a fost nevoie de un drum la service...
Jaja beens..de acord cu tine.Cu cat dacia e mai noua,cu atat scade confortul.
MiG29

Mesajde JaJa Beens » Dum Sep 15, 2002 12:26 am

mig, dacia 1100 sare din calcul. ce mi-a placut la 1300 au fost scaunele largi si bancheta moale. cand mi-am urcat prima data in nova am zis ca-mi rupt noada pe bancheta. inca o chestie la dacia 1300: cotiera din spate care au scos-o la modelele ulterioare. :bleah:
Gone 4 good
JaJa Beens

Mesajde MiG29 » Dum Sep 15, 2002 12:53 am

Jaja beens...da shi au scos shi tapiteria din piele care exista de asemenea la primele 1300.A mea nu are nici macar scrumiere pe spate,plus k nu are nici plafoniera din fata dreapta...
MiG29

Mesajde tre » Lun Sep 16, 2002 1:20 am

jaja beens imi cer scuze, ma luase valul cu motoarele pe motorina (m-au marcat de cand le-am vazut trecute pe nu stiu unde ca fiind motoare ecologice) si am uitat sa fac precizarea in legatura cu cuplul maxim si caii-putere. serios.
cat despre zona rosie, nu am zis ca tre' sa te duci in zona rosie ci sa schimbi cat mai aproape de acea zona rosie pentru a mentine motorul intr-o plaja de turatii optima, aproape de turatia unde sunt generati maximum de cai-putere.

exemplu general:
sa zicem ca sunt in treapta 2 si schimb la 3000 rpm. cand schimb in treapta 3 motorul va cobori sub 2000 de ture.
daca schimb in treapta 3 la 6500 rpm atunci turatia nu va scadea la mai putin de 3500 de ture, ramanand intr-o banda relativ optima de putere.

bun, ce rost are sa freci motorul aproape de zona rosie cand tie-ti trebuie cuplu, sa 'traga' adica? pai sa vedem:
eu n-am turometru la tico (caut sa cumpar si nu gasesc) si fac in felul urmator:
- in treapta 1 ma duc pana la 40 ca la mai mult de-atat face motorul urat si nu mai urca viteza.
normal ar fi sa schimb la 20 de exemplu dar, masina va accelera mult mai repede de la 20 la 40 in treapta 1 decat in treapta a 2a.
- in treapta 2 ma duc, de regula pana la 60-65. cand merg in coloana si conduc sportiv mai 'uit' sau gresesc si ma duc chiar si pana la 70.
iarasi, normal ar fi sa schimb pe la 40-50 cam asa, dar la fel, masina va accelera mai repede de la 40-50 la 60-65 intr-a 2a decat intr-a 3a si tot asa.
- in treapta 3 o duc, de regula, pana la 85-90 dar, tot asa cand 'uit' sau mai gresesc cu schimbatorul ajung si peste 100.
- in treapta 4 pana la 130-140 si dau a 5a pana la 160. nu vrea sa se duca mai mult de 160. nu stiu acum daca o fi de la kilometraj, care se opreste in timp ce masina mai accelereaza. sa ma ia radarul odata si-o sa aflu ;).
in manual si-n talonul de la tico scrie 'vit max constructiva = 134 km/h'.
inca ceva, desi am constatat zilele trecute ca rezervorul de apa e aproape de minim, indicatorul de temperatura a apei n-a trecut mai mult de 1/4-1/3.

cand merg economic (cand n-am benzin de regula) se-ntampla sa am 50 cu a 5a.

am condus si eu supernova si parca e ceva mai rapida decat tico. am constatat asta pe un tronson reprezentativ; cu tico atingeam 115-120 in timp ce cu supernova am atins 130. singurele dezavantaje sunt volanul mare, pozitia de condus nasoala, felul in care se-apasa pedalele (cursa prea lunga la pedala de ambreiaj si prea scurta la cea de frana) + cutia de viteze prost etajata (Sau optimizata pt viteza maxima mai mare cum vreti).
cu tico urc podul (panta cca. 10%) cu a 5a fara probleme in timp ce la supernova a trebuit s-o tin destul de mult din ambreiaj ca sa nu faca urat.

prin 90-91 aveam o dacie 1310 din 84, in 4 trepte si a mers taica-miu cu 110 cu ea. dupa vreo 2-3 km a trebuit sa tragem pe dreapta ca sarise capacul de la borcanul de apa si fierbea tot pe-acolo.
tre
Junior Member

Mesajde Hera » Sâm Sep 21, 2002 8:28 pm

mie imi plac bmw-urile. de curand imi place f mult bmw X5 si Z3 .imi plac si mercedes-urile, cam toate modelele din clasa de lux. in general,imi plac mashinile pline de personalitate, si nu in ultimul rand mashinile sport. btw, stiati ca mashina ( firma, model, culoare,accesorii) spune multe despre propietar? am citit intr-un articol, ca prin masina pe care o detine o persoana poti afla ce instincte are si ce vise inconshtiente . :D
Hera
Junior Member

Mesajde Hera » Sâm Sep 21, 2002 8:43 pm

...just a pic :D
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Hera
Junior Member

Mesajde Hera » Sâm Sep 21, 2002 8:52 pm

another one...
Hera
Junior Member

Mesajde Hera » Sâm Sep 21, 2002 9:00 pm

una cool de tot ...:p
Hera
Junior Member

Mesajde Lorduletz » Sâm Sep 21, 2002 9:45 pm

Salut ! Eu sunt proaspat pe aici si am picat exact pe subiectul meu preferat .
N-am carnet si nici masina DAR MI-AR PLACE O DACIA 1100 .
Langa blocul meu e parcata una pe care as cumpara-o imediat daca as avea bani . Am cautat pe net informatii despre ea si am gasit niste kestii de mi-a ramas mintea in loc . Este o masina foarte tzapana si cu mici reparatii poate fi o masina foarte buna pentru oras.
Lorduletz
Junior Member

Mesajde Lorduletz » Dum Sep 22, 2002 11:31 pm

Mi-am adus aminte ca nu am specificat draostea vietii mele (la categoria masini) : este vorba despre VOLVO . O masina mai rara pe la noi dar cu niste caracteristici tehnice deosebite (au fost primii care au introdus centura de siguranta la masinile de serie)care mi-a sarit mai bine in oki in urma cu multi ani cand guvernul s-a dotat cu modele din seria 8 sau 9 nu mai stiu sigur .
Au si modele 4 X 4 niste breakuri gen AUDI offroad . Mai nou au un prototip gen jeep ditamai magaoaia de masina care a atras destul de mult atentia pe la ultimele targuri auto.
Quot erat demonstrandum
Lorduletz
Junior Member

Mesajde tre » Lun Sep 23, 2002 3:12 am

Initial trimis de Hera
btw, stiati ca mashina ( firma, model, culoare,accesorii) spune multe despre propietar? am citit intr-un articol, ca prin masina pe care o detine o persoana poti afla ce instincte are si ce vise inconshtiente . :D

nu cred ca-n romania, unde omu-si ia masina in functie de posibilitati, se aplica treaba asta...
tre
Junior Member

Mesajde Hera » Lun Sep 23, 2002 3:35 am

hmmm...poy se aplica si in functie de ce mashina ii place omului mai mult. e intrebat ce preferinta are , gen threadul asta, si apoi se face studiul. btw,trecool tie ce masina iti place ? :D
Hera
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma