nici nu cred ca trogloditii ar trebui sa puna botul la informatie
acolo in peshterile lor

Moderator: anjin-san
Biblia, asa cum este in acest moment tiparita, a fost "ajustata" prin mai multe bule papale, care au urmarit sa excluda aspecte apreciate de sfantul consiliu ca fiind in dezacord cu doctrina crestina (oare cum or fi fost ei asa de lamuriti cum a propovaduit Isus?
datele sunt compromise dintr-o vechime contemporana
Istoric, sper ca nu vrei sa ne contrazicem pe tema descinderii popoarelor numite migratoare
Nu mai am timp sa revin acum la exemplele alese de tine
Dupa DEX, luna "brumaire" este totusi, si astazi, a doua luna din calendarul republican francez, iar "brumar" 1s.m. (Pop.) Noiembrie.- Bruma+suf.-ar. Da' am auzit io la stadion, ca ie sgomot mult, calendaru' republican o avea ceva mai bun decat folclorul romanilor! Cred io ca de dragu' la argumentili tali, romanii aveau doar 11 luni inainte de 1793!! Bai, Aphexe, fitile, ma? Astea ce limba ie? Acu' am inteles shi io ca popular vine dupe 1793, sa nu se supere parizei
Ce sa dau doi lei, cand deja am vazut pozele de la Altamira?Pomana, ca tot traim din cea a popoarelor slave de pe aici, ai da doi lei sa citesti din tablitele alea mai vechi decat Sumerul ?
Sh-atuncea, io ce se intzleg din link-urile tale? Ca-s date, asha, la mishto :pSite-uri credibile mai greu sa gasesti
Interlocutorule, fii bun shi arata-mi catzi irakieni vorbesc astazi sumeriana, ca tot vorbiram de ea. Catzi vorbesc akkadiana, kassita, hittita, sau egipteana veche? Catzi vorbesc indiana preariana care se vorbea la Mohenjo Daro? Cate din cuvintele acestor limbi se regasesc intr-un procent semnificativ in limbile actuale?Altfel, io ma conving odata in plus ca noi venim de la daci, chiar dak avem ramase doar varza, viezurele si barza de la parintii daci. In rest, doar franceza, turca si slava, dragi mujahedini.
Asta e, Eminescu e de vina ca am fost noi robi sub papucu' turcilor. Aw, am uitat, noi de fapt venim din Orion, suntem buricul planetei, mama lu' Lucy nascandu-se de fapt in Carpatzi shi migrand la sud, i-am batut pe romani, pe unguri, pe rushi, pe turci shi pe nemtzi dar oamenii e rai shi ne manipuleaza. Da' rau de totAdica, mai putin voalat,trairea nationala doarme, iar Eminescu a murit de sifilis, desi aproape jumatate din opera lui are orientare politica si putini au citit din paginile acestea. Se numeste, cum am spus cu vorbe pompoase, manipulare. Nici nu cred ca poate sa aiba legatura cu noi, ca nu suntem in UE ?!
dak tu ai stii lucrurile atestate istoric, (...) este ca ai da la o parte acele dovezi si atestari ?
Adica e usor sa conduci un popor fara traditie, fara istorie, umil in fata unor argumente inclusiv financiare, cu o politica dictata din exterior impotriva intereselor de drept.
Reia matale tuata fraza ...........
Romana si maghiara seamana cam ca pepenele cu cartoful.
aphextwinz scrie: i-am batut pe(...) nemtzi
poporul roman e buricul pamantului
Ce zici de jidani, de sarbi, de basci, de irlandezi?Poporul nostru nu-i singurul popor "incapatzanat" - altzii au razbatut in istorie mult mai bine decat noi
Hmm .. Termopile?iara altzii shi-au dat viatza pana la unu'
in timp ce in luptele noastre sunt mai mult fugi prin paduri shi prin lanuri
Razboaiele noastre sunt intr-atata de aparare, incat omitem sa pomenim de incursiunile de jaf ale triburilor dacice
Aici chiar nu vad ce este de comentat. N-a existat niciodata o uniune a tracilor, iar una din cauzele caderii lor in fatza romanilor au fost conflictele dintre ei. Pare-mi se ca Strabon cand vorbea de daco-getzii unitzi de Burebista ii caracteriza ca "inraitzi de razboaie". Care razboaie? Ca istoria consemneaza doar cateva expeditzii (persana, macedonene) in cateva sute de ani.a faptului ca istoricii antici, pe langa faptul ca recunoshteau numarul mare al tracilor (dupa inzi, cum zice Herodot, ca tot l-ai pomenit) recunoshteau ca shi se cafteau intre ei shi nu erau unitzi
Cat spun io? :rolleyes:Pentru cultura ta generala, am citit ceva mai multe carti decat spui tu
Am vazut acele cateva site-uri pe care le-ai prezentat in celalalt post-uri. Ashadar ai citit Istoria lui Herodot shi Getica lui Iordanes? :rolleyes:o parte le-ai putea regasi in bibliografia de pe site-urile pe care nu ai timp sa te uiti
Shi-n acest spirit, orice idee contrara principilor tale apartzine unei conspiratzii maghiare :rolleyes: :piar ceea ce este important pentru mine este chiar diversitatea de idei dezvoltata de culturi diferite si indivizi diferiti
Pana acum tz-am zis de nishte cartzi oareshcum de referintza in istoriografia noastra, cartzi pe care culmea nu le-am vazut in bibliografiile primelor site-uri. Dar shtiu ca multe il citeaza pe Savescu, cavalerul trac.Asa prostutz cum apreciezi tu ca ma prezint, am avut rabdare sa ma uit pe site-urile celea, in care se mai aude si de surse
Ceva oase de mamutzi n-ai gasit?Reiese de acolo ceea ce am vazut si eu de atatia ani prin tara, ca nu e greu sa scobesti pe camp sa scoti ceva resturi de oale antice sau vreo urna (bunica-meo avea in curte o urna funerara din calcar cioplit, in care era ceva cenusa si obecte diferite...), am mai fost si pe santiere arheologice cu ziua, da' inca nu am auzit nici un academician despre atletismul istoric...
Ce-i aia argument de comun acord? Hai sa cadem de acord ca laptele-i negru? Ce-i aia argument de bun simtz? Argument in care se spune ca noi suntem daci dupa bunul simtz al lui Savescu?Argumente vrei? Dar de cele de comun acord si bun simtz vreai?
N-ai ghicitFrate, frate, tu esti carp....
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator