Despre cafea,dimineata,munca si alte nedumeriri existentiale

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde viXen » Lun Noi 09, 2009 11:46 am

hm.... par hazard: una din nasteri era in Germania... i-au indus nasterea si nu s-a dilatat si a fost nevoie de cezariana, a doua in America, a inceput nastere normala, si din cauza unei operatii mai vechi la sold din cauza durerilor a lesinat si a trebuit operata de urgenta, fiindca nu mai impingea nimic( in USA nu se face cezariana la cere, ci numai in caz de pericol), iar a treia in Turcia la o clinica de lux, tot nastere indusa, nu a mers, copilul avea cordonul ombilical in jurul gatului, tot cezariana.
cateodata ma intreb cum se face ca nici macar in acest domeniu, sa zicem clasic, nu stiu inca doctorii ce si cum sa faca.
ca sa nu mai punem la socoteala ce spuneai, frica, lipsa de materiale, de medicamente, poate de experienta??
viXen
Junior Member

Mesajde Ciuhandru » Lun Noi 09, 2009 11:52 am

Apropos de medici, ieri am vazut la TNB "Egoistul" cu Beligan (asta chiar o sa-i ingroape pe toti, asa cum are si o replica in piesa :) ) si la un moment dat zice el cam asa:

Inainte vreme, faceai ce vroiai si mureai cand iti venea sorocul, la tine acasa, si cu asta-basta. Acum, te sperie cu 10 ani inainte, nu mai ai voie sa faci nimic din ce-ti place si mori la spital cu tuburi infipte in toate gaurile. Si asta se cheama progresul medicinei!
Regele si Patria! Nihil sine Deo!
Ciuhandru
Burghez monarhist

Custom user title: Burghez monarhist

Mesajde Alchimistul » Lun Noi 09, 2009 11:58 am

mai, nea!
Ce stiti de anjin, ca a spalat putina de pe aici, total neprincipial si imi lipseste antrenu'.
Emiru' doarme, daimonu' e cuminte ca se teme sa nu-l certe lumea, fetele vorbesc de nasteri si io? Io cu cine sa ma bag in seama?
Anjineeeeeeee, tu'i sangria ma-sii (aia de ar trebui sa faci cinste cu ea de acum 150 ani!), ca mai bine incercam cu o tuica fiarta cu piper... sa ne-ncalizim putin.
Alchimistul
Junior Member

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 3:51 pm

nici macar in acest domeniu, sa zicem clasic, nu stiu inca doctorii ce si cum sa faca.

iaca problema! pai nu mai nasteti si basta, luati de gata, ca e superoferta

(stii tu: iei de gata, castrezi, si pe urma vezi tu ce mai e de facut)
te sperie cu 10 ani inainte, nu mai ai voie sa faci nimic din ce-ti place si mori la spital cu tuburi infipte in toate gaurile.

pai si aici e o solutie: nu te mai lasi speriat, faci ce-ti place si de murit vezi tu cum mori, ca n-o sa te impiedice nimeni sa-ti vezi de drum (ca la restaurant, stii: ai mancat? bun, sa-ti fie de bine, da' de plecat nu pleci pana nu platesti)

chiar ma gandeam adesea (adica tot atat de des pe cat ma lovesc de sistemul asta muribund, care incearca sa supravietuiasca impunand noi taxe) ca, daca vrei intr-adevar sa le tragi clapa si sa nu le mai dai voie sa te paraziteze, chiar exista o solutie: renunti la integrarea in social si basta, le-ai tras-o (nu mai stai intr-un imobil, ci iti cumperi, din vreme, un cort, sau doua, sau zece; sau iti faci culcus intr-un butoi, ca mister D; renunti la toate proprietatile - ceva gen donatie, in favoarea celor care inca vor sa fie parazitati - si n-ai decat sa o arzi haihui, prin paduri si vagauni si plaje, daca nu chiar boscheti; nu te mai impiedici de contracte de furizat gaze si apa si net si telefon si televiziune - sau, daca vrei neaparat si dintr-astea, gasesti variantele ocolitoare, in genul prepaid); macar ca alternativa pentru acei "ultimii zece ani din viata", cand nu te mai preocupa asa de tare viitorul si facutul/crescutul plozilor si realizarile profesionale

si ce zice alchimistu', ca e nasoala lunea la serviciu? pai stai acasa, in butoiul tau
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde viXen » Lun Noi 09, 2009 4:40 pm

sigur, si vin altii si ti le iau gata crescute!!

dar alternativa ar fi tentanta daca te mai tin curelele sa umbli pe coclauri pe ultimii 10 ani. io preferam o insula numai a mea, dar stiu ca s-au luat tuate si care au ramas au preturi indecente!
viXen
Junior Member

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 4:54 pm

io preferam o insula numai a mea

astea-s visuri adolescentine

sau nah, daca intri in politica romaneasca, cine stie?
nu neaparat umblat pe coclauri (desi nu vad de ce ar trebui sa te ramolesti chiar asa, din primul an de pensie; sau poate ca ai sange in urechi sa nu mai astepti nici macar pensia, nu? ca si-asa contributiile lunare is bani irositi, nu prea mai apuci sa-ti scoti paguba), ci solutii alternative: traiul nomad (varianta cu rulota, dar care are ca inconvenient macar inmatriculatul, ceea ce implica tot acte si evidente, daca nu cumva te increzi in norocul tau si te muti dintr-un loc intr-altul numai noaptea; sau varianta cu o rulota trasa de cai - "doi cai frumosi"; dar caii mananca, saracii, si cand muncesc, si cand stau degeaba, iar clima de la noi implica fie sa faci stocuri serioase, fie sa cumperi; sau vagabondaj + cersetorie*, cu asta mergi la sigur)

uite un subiect pe care mi-ar placea sa bat campii - daca se aduna material, cautam un mod mititel si il punem sa exerseze

*nu neaparat cerut de pomana - poti sa iei o chittara si sa faci zdranganeala intr-o gura de motrou, sau sa ascuti foarfeci si cutite, sau sa faci lustruiesti papuci ori alte munci dintr-astea usoare si accesibile)
kant emir

Mesajde Alchimistul » Lun Noi 09, 2009 5:04 pm

emire, azi esti pe cant, de-a binelea! Esti ca o moneda data de-a dura si nehotarata pe care parte sa se aseze.
Da' io te-nteleg. Lunea nici monedele n-au stare, raman "pi cant".

De ce, n-ar fi misto sa fii cetatean al lumii, cu domiciliul intr-o rulota si activitate principala, strambatul la autoritati?!
Alchimistul
Junior Member

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 5:14 pm

adica de ce zici tu ca-s picant? nus, is destul de hotarat

eu chiar ma gandesc serios la aceasta alternativa - in fiecare zi a vietii mele ma simt jefuit de catre autoritati! inteleg ca mai si primesc inapoi niste firimituri (care, uneori, se poate intampla sa fie extrem de importante, daca nu chiar vitale; rusine mi-ar fi sa nu recunosc), dar pretul pe care il platesc este prea mare, asa ca incerc sa gasesc varianta optima pentru a ma elibera de aceasta cvasi-sclavie impusa de vremurile noastre (adica daca vrei sa traiesti ca un cetatean printre cetateni - al unei tari, al unei uniuni sau al lumii - trebuie sa cotizezi; cat este neaparat necesar sa duci acest trai, inteleg ca e necesar sa cotizez si accept; dar in momentul in care n-o sa mai fie necesar, atunci cand obligatiile mele fata de cei care depind de mine se vor imputina, atunci voi fi liber sa aleg o alta cale)

pana la acea eliberare efectiva, pot sa incerc sa ma sustrag de la unele dintre cele impuse, dar asta nu ma poate satisface pe deplin (poate ca abia asta ar fi "picanteria")
n-ar fi misto sa fii cetatean al lumii, cu domiciliul intr-o rulota si activitate principala, strambatul la autoritati?!

pai ar fi, cum sa nu fie? numai ca nu e atat de usor de realizat
kant emir

Mesajde viXen » Lun Noi 09, 2009 5:36 pm

poi, daca nu se loa emiru de visele mele adolescentine... mintenas imi trageam o insula!
tresa ma apuc sa dobandesc know-how pentru ziua in care o sa-mi iau picioarele spinare sa umblu prin lumea mare, ca n-am gasit alta rima!
pana una alta gatesc destul bine si la alte activitati domestice ma pricep relativ, daca nu implica utilizarea fortei brute.
viXen
Junior Member

Mesajde Alchimistul » Lun Noi 09, 2009 5:38 pm

he-he, noah, nu bateam cu gandul pana acolo (desi suna interesant!).
Ma uitam la sirul de nemultumiri (justificate, incontestabil!) si la variantele de rezolvari (cu calu', cu cersitu', cu ascutitu' sundrelelor etc) si de aceea am asociat cu pseudonimu' domniei tale. Da' era gluma, nu pi bune. Oricum, era de bine, ca mie-mi plac chestiile picante. Si oamenii hotarati.

In privinta posibilitatilor reale, nu-mi provoca imaginatia ca e mai intr-o dunga decat te-ai astepta. Ca doar n-or fi toti peruanii inregimentati in anuarul statistic. Tre'i sa existe o portita, un colt de planeta un' sa te lase astia in durerea ta mizantropica, daca-mi este permis, trecandu-ma pe mine insumi in fruntea listei de violatori de sisteme sociale imbecile si f...rustrante de mame

Later edit: hai ca mi-am batut ultimul barem la (in)coerenta!
Alchimistul
Junior Member

Mesajde viXen » Lun Noi 09, 2009 5:47 pm

alchimistule io n-am inteles cum era cu sistemele imbecile si frustrante de mame dar...
teama mi-e ca numai pe la poli ce mai poti sa gasesti un coltzishor fara tot soiul de asupritori, si io nu prea pot sa convietuiesc cu gheturile si noptile alea nesfarsite... nah, ma duc sa-mi fac tred ca sunt tarata din nastere ca nu suport frigu, de aia toate mi se intampla numai mie (asta era un film, pur le coneseur)!
viXen
Junior Member

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 5:50 pm

visele mele adolescentine... mintenas imi trageam o insula!

daca ar fi pamantul plin de miliarde de insule, in asa fel incat sa nu sufere nimeni ca i-ai confiscat bucuria (sau amintirile, nostalgiile, visurile adolescentine)

asta fiind una; a doua este ca nu prea poti sa-ti permiti o insula

a treia e ca insula aia ar trebui sa fie destul de mare incat sa te adaposteasca bine de furtuni si de tsunami si sa-ti asigure hrana (deci te intorci la punctul doi: o insula marisoara ar mai fi si a dracului de inaccesibila, nu doar inaccesibila, ca una mica)

a patra e ca insula e insula, e izolata, deci canci lume si prieteni cu care sa te vezi macar o data la un an-doi, si nu stiu daca izolarea ar fi chiar buna-buna-buna, in orice imprejurare

a cincea ca pe insula aia poate mai si naufragiaza vreo douazeci de robinhuzi (ca crusoii nu cred sa se mai poarte) ori ultrasi statuti, si cand s-or apuca aia sa-ti invadeze izolarea, tare ma tem ca nu prea o sa poti sa-i alungi (sau sa chemi politia, sau sa-i dai in judecata, ma-ntelegi); sau poate ca e populata de jivine (nu neaparat statute sau flamande, cat curioase, sau peste masura de jucause sau altfel, dar cu colti si gheare si venin)

plus inca multe alte inconveniente impuse de indepartarea de oameni (adica sa fimi intelesi: nu ma sufoca prea tare oamenii ca fiinte cu care convietuiesc - sau cu care evit sa convietuiesc - ci ma oboseste sistemul; sistemului vreau sa-i trag clapa)

si de aceea am asociat cu pseudonimu' domniei tale

ete nah, eu am asociat cu asocierea, si daca voiam mai asociam si cu pinalti cu cu urbea; da' n-am vrut
In privinta posibilitatilor reale, nu-mi provoca imaginatia ca e mai intr-o dunga decat te-ai astepta

uimeste-ma, sa vezi ce dea noduri in paura iti gasesc si tie
kant emir

Mesajde Alchimistul » Lun Noi 09, 2009 6:29 pm

kant emir scrie:uimeste-ma, sa vezi ce dea noduri in paura iti gasesc si tie

~p

Hopa, ti s-a asezat maslina cu samburele la exterior (si scobitoarea la interior), de cauti motive de carcoteala?!

N-ai ce nod sa-mi gasesti mie deoarece sunt eu insumi un ditamai nodu'. Mai bine eram femeie, sa zic ca-s o ditamai noada. Atunci imi dadea cineva mai milos un sut in...mine...si ajungeam pe una din insulele alea pe care i-ai refuzat-o vixenei.
Dar asa...mi-e prea sictir de existenta mea ca sa-mi mai pese...

Si da, pe mine ma sufoca oameni ca fiinte.
Alchimistul
Junior Member

Mesajde viXen » Lun Noi 09, 2009 6:32 pm

kant emir scrie:daca ar fi pamantul plin de miliarde de insule, in asa fel incat sa nu sufere nimeni ca i-ai confiscat bucuria (sau amintirile, nostalgiile, visurile adolescentine)

asta fiind una; a doua este ca nu prea poti sa-ti permiti o insula

pai am zis ca nu pot

a treia e ca insula aia ar trebui sa fie destul de mare incat sa te adaposteasca bine de furtuni si de tsunami si sa-ti asigure hrana (deci te intorci la punctul doi: o insula marisoara ar mai fi si a dracului de inaccesibila, nu doar inaccesibila, ca una mica)

deci revenim la punctul unu

a patra e ca insula e insula, e izolata, deci canci lume si prieteni cu care sa te vezi macar o data la un an-doi, si nu stiu daca izolarea ar fi chiar buna-buna-buna, in orice imprejurare

ovcors, nici nu ziceam ca vreau sa stau complet singura, doar ca insula sa fie a mea...

a cincea ca pe insula aia poate mai si naufragiaza vreo douazeci de robinhuzi (ca crusoii nu cred sa se mai poarte) ori ultrasi statuti, si cand s-or apuca aia sa-ti invadeze izolarea, tare ma tem ca nu prea o sa poti sa-i alungi (sau sa chemi politia, sau sa-i dai in judecata, ma-ntelegi); sau poate ca e populata de jivine (nu neaparat statute sau flamande, cat curioase, sau peste masura de jucause sau altfel, dar cu colti si gheare si venin)

parca am zis ca nu am forta bruta de care sa fac uz, cu cateva posturi mai sus

plus inca multe alte inconveniente impuse de indepartarea de oameni (adica sa fimi intelesi: nu ma sufoca prea tare oamenii ca fiinte cu care convietuiesc - sau cu care evit sa convietuiesc - ci ma oboseste sistemul; sistemului vreau sa-i trag clapa)

ma repet, nu de oameni vroiam sa ma indepartez

dealfel ma bucur ca esti cu coltzii stajnic ascutiti cu pila ca zmeul zmeilor si incerci sa-mi faci zdrente fantezia adolescentina, noroc ca io sunt ceva mai realista, ca ma zvarleam pe geam!
viXen
Junior Member

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 9:22 pm

adica: presupun ca ai vrut asa:
cica vixen scrie:Originally Posted by kant emir
daca ar fi pamantul plin de miliarde de insule, in asa fel incat sa nu sufere nimeni ca i-ai confiscat bucuria (sau amintirile, nostalgiile, visurile adolescentine)

asta fiind una]

pai am zis ca nu pot

deci revenim la punctul unu

ovcors, nici nu ziceam ca vreau sa stau complet singura, doar ca insula sa fie a mea...

parca am zis ca nu am forta bruta de care sa fac uz, cu cateva posturi mai sus

ma repet, nu de oameni vroiam sa ma indepartez

decat sa dai bold la spusele tale, mai bine dai quote la spusele mele - e tot un buton pe care dai click

viXen scrie:dealfel ma bucur ca esti cu coltzii stajnic ascutiti cu pila ca zmeul zmeilor si incerci sa-mi faci zdrente fantezia adolescentina, noroc ca io sunt ceva mai realista, ca ma zvarleam pe geam!

halki mistu scrie:Dar asa...mi-e prea sictir de existenta mea ca sa-mi mai pese...

Si da, pe mine ma sufoca oameni ca fiinte.

breh, nu-ti plange prea tare de mila in prezenta mea, ca eu is lesne induiosabil, si o sa vezi ca lacrimez mai dihai decat tine, si o sa trebuiasca sa depui eforturi ca sa ma impaci tu pe mine
kant emir

Mesajde Daimon » Lun Noi 09, 2009 9:26 pm

mai ziceam si io ca vreau in varful muntelui la cabana. dar rad unii de mine.

romantice variantele tale, dar eu sunt adeptul confortului, nu m-ar prinde rolul lui Siddhartha.
Daimon

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 9:29 pm

vreau in varful muntelui la cabana. dar rad unii de mine

nu-i nimic de ras

e realizabil (una dintre cele mai realizabile, dealtfel) si chiar poate fi o solutie (si chiar una de compromis, "la nevoie")
kant emir

Mesajde viXen » Lun Noi 09, 2009 9:29 pm

kant emir scrie:adica: presupun ca ai vrut asa:

decat sa dai bold la spusele tale, mai bine dai quote la spusele mele - e tot un buton pe care dai click

breh, nu-ti plange prea tare de mila in prezenta mea, ca eu is lesne induiosabil, si o sa vezi ca lacrimez mai dihai decat tine, si o sa trebuiasca sa depui eforturi ca sa ma impaci tu pe mine

cu mine vorbeai?? de unde ai luat citatul??
viXen
Junior Member

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 9:33 pm

care citat?

lasa, extindem treaba cu tutorialismele

(hehehe, cred ca am apasat mai mult decat trebuia pe butonul acela)
kant emir

Mesajde Daimon » Lun Noi 09, 2009 9:42 pm

bre, e realizabila, dar realist vb si acolo depinzi de multe. plus ca si mai realist vb eu sunt urban prin definitie, deci dupa 2-3 luni m-ash plictisi (chiar daca n-as fi singur cuc acolo si as avea la dispozitie carti&net etc, cu ce sa-mi umplu timpu)
Daimon

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 9:44 pm

(chiar daca n-as fi singur cuc acolo si as avea la dispozitie carti&net etc, cu ce sa-mi umplu timpu)

carti, net si sex

pai atunci ce sa mai cauti acolo, numai sa scapi de facturi si contributii?
kant emir

Mesajde viXen » Lun Noi 09, 2009 9:48 pm

si ce-ar fi rau??
viXen
Junior Member

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 9:52 pm

pai n-ar fi rau

dar e cam putin
kant emir

Mesajde eliana » Lun Noi 09, 2009 9:58 pm

poi sistemu, dom'le. sistemu e nasol nu ziceai tu?
ghionoiul: sunt câteva domenii în care românul este în mod caracteristic atașat de tradiție - ritul bisericesc, raporturile cu familia și aspectul paginilor web

Imagine
eliana
Administrator

Custom user title: αλαξανδρα

Mesajde Daimon » Lun Noi 09, 2009 10:06 pm

kant emir scrie:carti, net si sex

nu vad din ce motiv sa imi doresc sa "scap" de asa ceva. maine poimaine vrei sa scapi si de o mancare buna :P. ti-am zis ca n-am vocatie de ascet.
Daimon

Mesajde kant emir » Lun Noi 09, 2009 10:21 pm

nu domne, nu sa scapi; pe astea le iei cu tine (fireste, daca te gandesti ca pana la momentul acela vei fi citit destul - in sensul de atata de mult, ca nu se poate povesti; ori ca te-au lasat ochii si nu mai diclesti cum trebuie; de sex o sa te lasi implicit, ca vine vremea, iar cu netu ramane in suspensie)

nu e de vocatia de ascet

lasa, daca oi avea chef mai tarziu, poate ma apuc sa fac un split si sa si clarific niste unele

daca nu, nu
kant emir

Mesajde Alchimistul » Mar Noi 10, 2009 9:24 am

neatza!
azi sa vorbiti in soapta ca am baut azi noapte si-s cu neuronu' in pioneze.

Buna treaba cu-cabana. Dar eu as incepe cu sooooomn. Mult somn. O duduca fierbinte care sa ma tina in brate, ca's sparios si sensibil, plus ca la munte e frig si sa nu racesc si somn de voie. Cat sa-mi incarc bateriile.
Ca-cand m-oi scula, vede ea... (asta a propos de ascetism)

Kant Emire...nu te supara ca nu'sh cine te-ar putea impaca. Pana una-alta, io's cu nervu' prastie, asa ca nu te baza pe mine la impacari...
Sunt mucificat! Daca nu ocup un pat la psihiatrie pana sf saptamanii, inseamna ca Dumnezeu chiar ma iubeste!
Alchimistul
Junior Member

Mesajde eliana » Mar Noi 10, 2009 9:56 am

ia alchy:

pofteste oleaca aici, e liniste, o carte, un ceai...sa-ti revii. :)

Imagine
ghionoiul: sunt câteva domenii în care românul este în mod caracteristic atașat de tradiție - ritul bisericesc, raporturile cu familia și aspectul paginilor web

Imagine
eliana
Administrator

Mesajde Alchimistul » Mar Noi 10, 2009 10:08 am

bogdaproste, Eliana, sa-ti dea Dumnezeu sanatate! Ca aveam nevoie de un moment de liniste, fie el si virtual, daca altfel nu se poa'.
saru'mana!
Alchimistul
Junior Member

Mesajde eliana » Mar Noi 10, 2009 11:46 am

sa-ti fie de bine. :)

deci ceai. :) si treaba.

Imagine
eliana
Administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma