Ce este dragostea?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde Necko » Dum Mai 02, 2004 10:49 am

[quote = Dragos C.]
Nu-i cer sa ma iubeasca neconditionat.[/QUOTE]

Nu trebuie sa ceri.

[quote = Dragos C.]
E un fel de serviciu [B]contra serviciu. [/B] :)[/QUOTE]

niciodata. exclus.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

:)

Mesajde Dragos C. » Mar Mai 04, 2004 10:33 pm

" scrie:Nu trebuie sa ceri.

Pai nu. Dar ar fi frumos sa primesti, nu?
" scrie:niciodata. exclus.

Bineinteles ca nu. Am facut si eu o gluma... :)
Lasa-ma sa-ti transform lacrimile in flori si sa te bucuri, si sa simt din zambetul tau o eternitate.
Dragos C.
Junior Member

Mesajde Necko » Mie Mai 05, 2004 6:51 am

Bine Dragos, picam la pace. Adevarul e ca ar fi frumos.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde prittyfly » Joi Mai 06, 2004 12:21 am

Dragostea e un lucru bizar
Multi il cauta, putini il gasesc
Dar nimeni nu-l intelege!!
Dupa cum bine se vede din discutiile anterioare.......
prittyfly
Junior Member

Mesajde prittyfly » Dum Mai 09, 2004 10:51 pm

"Lipsita de frumos, existentza ar fi doar urata.
Lipsita de dragoste , ar fi insa imposibila."
prittyfly
Junior Member

dragoste sau iubire ?

Mesajde thesoulline » Mar Mai 11, 2004 8:08 am

Merita o intrebare, ca din discutii ies muguri!
Dragostea este o exprimare personalizata a starii de iubire, cu un suport bine conturat. Iubirea presupune un grad foarte profund de abstractizare si o mare complexitate.
Deci, de inceput, e mare diferenta cand spui "m-am indragostit!" fata de cand spui "iubesc!". Isus a manifestat iubirea, Romeo si Julieta au exprimat dragostea.
Dragostea poate sa se manifeste practic fara o limita de varsta, fiind de altfel o premiza a starii de iubire, o gratie pe care oamenii o strica prea usor. Ca sa completez la toate obsesiile sexuale de pana acum, dragostea implica sexul (ca localizare organica) intr-un mod intim corelat trairilor afective profunde, insa daca nu exista o trecere constructiva spre iubire, starea de indragostit se poate manifesta ca o perturbare, in principal datorita corelarii sistematice a perspectivelor de actiune individuala cu prezentza, intentzia sau atitudinea persoanei de care subiectul este indragostit.
A se tine cont de faptul ca oamenii au diferite grade de trezire a afectivitatii, ceea ce poate conduce de la sex pana la trairea mistica amintita de love2fly. Love2fly, ceva ti-as zice, dar poate nu aici.
:love:
thesoulline
Junior Member

Mesajde neatza » Mar Mai 11, 2004 9:25 am

thesoulline scrie: dragostea implica sexul (ca localizare organica) intr-un mod intim corelat trairilor afective profunde,

Asta este un bun exenplu de cum unele fete se chinuie sa transforme pula din organ in simbol falic shi dupaia se plang toata viatza ca raman nefutute.
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

neatza, morocanosule...

Mesajde thesoulline » Mar Mai 11, 2004 6:21 pm

In afara de faptu' ca esprimi tare popular o intelepciune moarta, adica una neintalnita cu organu' de care serveshti referintza, scade shi virgulili, punctili, ai argument, matinalule!
Bine ca esperentza imi sufla altshiceva, bine, vigurosule, desi inteligenta a fericit ceva mai multe femei decat mushketzii, ok?
Succes la dog-ma....
thesoulline
Junior Member

Mesajde memetshot » Mie Mai 12, 2004 12:41 pm

Dragostea e un complex periferic amorfozat, care in egocentrul pseudoindividualitatii provoaca un sentiment de 'Ce bine ar fi sa ne futem!'
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde kahlan » Mie Mai 12, 2004 1:18 pm

Pei, dupa mine,dragostea este un sentiment minunat, care te poate duce in al noualea cer, care te poate face sa zbori...Dragostea e oarba, presupune incredere totala in partener.In cazul in care dregostea nu este impartashita, dragostea poate fi unul dintre cele mai dureroase sentimente(vorbim aici de dureri mai mari decat acelea de dinti...).Intrebarea este:merita sa incerci sa iubesti?Ma refer aici la dragostea sincera , adevarata, nu la cuvintele aruncate de dragul de a impresiona pe cineva, cum se intampla de cele mai multe ori...dragoste presupune compatibilitate atat fizica cat si psihica.Dragostea presupune acea scanteie care nu o simti in jurul oricarei alte persoane :love: Dragostea este un sentiment complicat dar, daca stii sa-l apreciezi, daca stii sa iubesti...si sa gasesti persoana 100%pottrivita pentru a-i oferi dragostea si a primi la randul tau(ceea ce se intampla foarte rar),atunci ai gasit dragostea adevara!
kahlan
Junior Member

Mesajde prittyfly » Mie Mai 12, 2004 8:31 pm

k@tzy nu mai exista dragoste adevarata in ziua de azi.....cu materialismul din ziua de azi nu mai poti sa ceri sinceritate din partea nimanui......."dragostea trece in primul rand prin stomac" proverb care se aplica in mare parte generatiilor din ziua de azi.....ma refer la cei cu varstele cuprinse intre 13-20 ani care se gandesc doar la masini, bani, si sex........sentimentul acela devine " dragoste" numai este inclus.....nici cat negru sub unghie......pacat de cei care traiesc sa iubeasca nu iubesc sa traiasca.
prittyfly
Junior Member

Mesajde kahlan » Mie Mai 12, 2004 8:42 pm

prittyfly scrie:k@tzy nu mai exista dragoste adevarata in ziua de azi.....cu materialismul din ziua de azi nu mai poti sa ceri sinceritate din partea nimanui......."dragostea trece in primul rand prin stomac" proverb care se aplica in mare parte generatiilor din ziua de azi.....ma refer la cei cu varstele cuprinse intre 13-20 ani care se gandesc doar la masini, bani, si sex........sentimentul acela devine " dragoste" numai este inclus.....nici cat negru sub unghie......pacat de cei care traiesc sa iubeasca nu iubesc sa traiasca.

I have 2 agree with you...asta cam asa e, din pacate, nimeni nu mai iubeste cu adevarat, doar spune chestia asta.deh....ce sa-i faci???"pacat de cei care traiesc sa iubeasca nu iubesc sa traiasca"-->thatz so true...
kahlan
Junior Member

Mesajde prittyfly » Mie Mai 12, 2004 8:45 pm

ce sa mai zici de romantici care nu-si mai au locul in societate..esti romantic esti un fraier....nu mai vezi baietii cu florile in mana pt iubitele lor....o cutie de ciocolata.....sau cel putin un simbol...esti automat exteriorizat.......
mare pacat de ceea ce a fost si nu a ramas......live goes on without us lovers
prittyfly
Junior Member

Mesajde kahlan » Mie Mai 12, 2004 9:09 pm

prittyfly scrie:ce sa mai zici de romantici care nu-si mai au locul in societate..esti romantic esti un fraier....nu mai vezi baietii cu florile in mana pt iubitele lor....o cutie de ciocolata.....sau cel putin un simbol...esti automat exteriorizat.......
mare pacat de ceea ce a fost si nu a ramas......live goes on without us lovers

Asa e.Nu inteleg care e problema unora de considera astfel d persoane fraiere...ma rog...problema lor...nu ma intereseaza pentru ca nu ma priveste direct...if I wan't 2 b romantic or not,it's my problem!putini mai inteleg....and nobody cares...avem de ales?
Nu mai postez acum ca tare mi-e ca devin offtopic...
kahlan
Junior Member

Mesajde prittyfly » Mie Mai 12, 2004 9:31 pm

Dragostea si prietenia sunt cele doua faruri care lumineaza drumul spre fericirea omului!
Revenind la oile noastre.
prittyfly
Junior Member

optimismul, k@tzy!

Mesajde thesoulline » Joi Mai 13, 2004 4:42 am

Imi permit sa cred ca doar glumiti cu parastasul de la iubire, sau chiar s-a comis? Ceva mai mult optimism, parca toate lucrurile minunate s-au stins, doar nu am ramas la sado-mazochism !
In plus, studiile arata ca in cazul cuplurilor cu o armonie foarte ampla in plan afectiv se produc adevarate modificari (inclusiv fiziologice!), desi este bine sa fie asa cum spui 100% si fizic, si asa, si asa. Dar chiar dragostea este lipsita de o logica previzibila, constatat fiind ca oamenii indragostiti tin greu cont de argumente logice. Ei chiar accentueaza argumentul de multe ori criticat al unei sperante aproape fara explicatii, adica unde e dragoste, e si speranta!!
Iar daca ai incredere in fortele tale si insufletesti speranta, dragostea va veni! Doar pregateste-te sa te bucuri, caci dragostea ocoleste tristetea....
Mult, mult succes! :bye:
thesoulline
Junior Member

Mesajde Shaki » Joi Mai 13, 2004 8:00 am

Nu inteleg de ce spui ca dragostea ocoleste tristetea, mie mi se pare ca dragostea e tristete.
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde eyewitness » Joi Mai 13, 2004 8:46 am

shaki, nu te lua dupe "sa-i fie riglei de suflet" ca iel foloseste cuvinte pompoase imbarligate in zorzonele aleatorii dar in esentza nu spune nimica. asa se intampla cand traduci motamo din gugal

btw: da tu de ce zici ca dragostea e tristete?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde gaga » Joi Mai 13, 2004 8:52 am

aiule, aiule si tu te-ai prins ca liniutza e gugle plictisit?

offtopic :D :

da tu de ce zici ca dragostea e tristete?

satz esplic, aici sunt de acord cu cucuana disparutului. ie fuarte trist cand se termina dragostea. porma daca te pricepi o mai incepi, da daca ie somn omului sau bea o bere cu pretenii si ni ie ceva salubru si discret prin preajma chiar ca ie tristetze mare.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

De ce e dragostea tristete

Mesajde Shaki » Joi Mai 13, 2004 9:26 am

Nu neaparat atunci cand nu e reciproca... desi o prietena are o teorie care ma mahneste, spune ca dragostea nu e niciodata la fel la amandoi, ca unul primeste mai mult si da mai putin si invers... M-am intrebat intr-o perioada daca dragostea e ceva bun sau rau, pentru ca mi se pare ca cel putin mie nu mi-a adus nimic bun, ma face sa ma port foarte rau cu mine insami, si nici n-am vazut contraexemple in jur... Pentru mine, dragostea e ceva aproape negativ, de care nu pot scapa. Ma refer strict la dragoste ca sentiment, asta ca sa n-aud glume, si ma scuzati daca am fost incoerenta, dar offtopic sunt obosita foarte.

Shaki

linia lu' gugle/ pentru Shaki

Mesajde thesoulline » Lun Mai 17, 2004 6:37 am

vad ca Danone a ramas cu ochiu' la mine, dragoste mare. Nasol k io nu prea folosesc pe gugle asta, am citit despre dragoste in copilarie (adicademulttaretaredetotintruncuvantsazic), da' am o relatie de vreo zece ani si practic mi-e bine, cu aceleasi sentimente, chiar mai bine...
Shaki, acum tu trebuie sa cauti in tine, argumentele sau teposheniile chiar nu te ajuta. In mod normal, dragostea ar trebui sa fie foarte departe de suferinta, deoarece are ca motivatie toate argumentele benefice: deschiderea afectiva, cautarea ideala, angrenarea emotionala si vitala, comunicarea. De fapt, cam asa ar fi ideal, caci de regula oamenii uita despre ce promitea inceputul relatiei si sfarsesc intr-o obisnuinta uscata sau in certuri obositoare. Dragostea e ca un semn de impacare cu Dumnezeu, un moment in care poti sa tii cont, real si fizic, de existenta altei persoane, careia sa-i daruiesti din atentia ta, mai putin legata de cat sau ce iti va da aceea inapoi. Asa, ca si o afacere, e o prostie, desi indragostiti fac afaceri foarte bune, banii devenind aproape neimportanti. Ar trebui sa te pregatesti mult ca sa poti intelege cum sau ce este dragostea, de aceea te sperie, probabil. Ar fi extraordinar sa poti avea incredere in continutul ei plin de resurse si sa o chemi fara rezerve. Din educatia "oferita" mai ales generatiilor noi, tema dragostei, asa cum ar trebui sa fie ea cu adevarat, lipseste. Un lucru chiar trist, acesta. Doar pentru tine, Shaki, sa stii ca sexul nu va rezolva nelamuririle de pana acuma, orice cale ai sa alegi, va veni o zi in care va trebui sa raspunzi si intrebarilor de acum- e drept, mai tarziu! De aceea, cauta cu sinceritate sa iti raspunzi la ceea ce simti ca te intereseaza cu adevarat, dincolo de toate sfaturile (si ale mele!) si convenientele sociale. In inima ta vei gasi tot ceea ce cauti, atat pentru tine, cat si pentru cei dragi tie. Mult, mult succes! Si o dragoste exemplara....
thesoulline
Junior Member

Mesajde Shaki » Lun Mai 17, 2004 8:34 am

[quote="thesoulline"]Doar pentru tine, Shaki, sa stii ca sexul nu va rezolva nelamuririle de pana acuma.../QUOTE]

Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase... dar nu stiu de unde ai scos propozitia de mai sus, pentru ca in nici un caz nu la asta ma refeream.

Shaki

tot pentru Shaki

Mesajde thesoulline » Mar Mai 18, 2004 6:05 am

Doar am urmarit sa subliniez pericolul si nu te-am suspectat de asha ceva, OK? Iar cuvintele frumoase chiar sunt pentru tine, asa ca in egala masura si eu iti sunt dator cu multumiri pentru ca existi, altfel nici eu nu m-as fi putut bucura de acele cuvinte....
Si fii fericita, atat cat sa poti darui din fericirea ta tuturor celor care au nevoie....
thesoulline
Junior Member

Mesajde Anna|s » Sâm Iun 05, 2004 11:13 pm

eu as zice ca dragostea este autosugestie
aucun art ne peut egaler la vie!
Anna|s
Junior Member

da

Mesajde thesoulline » Dum Iun 06, 2004 1:17 am

In sens foarte general, totul este sugestie, asa ca ai dreptate, dar dragostea rezumata la autosugestie poate deceptiona destul de grav. Un echilibru intre sugestie si auto-sugestie poate fi o solutie, daca analizezi in acesti termeni, deci, mult succes! :B
thesoulline
Junior Member

Mesajde Tanase » Dum Iun 06, 2004 6:02 pm

Dragostea. Dragostea e atunci cand plangi si razi si te doare inima si transpiri. Dragostea e atunci cand fiecare zi e ultima cand te pierzi pe tine in ea si ea la fel. CAnd ii privesti chipul si ai impresia ca e al tau. CAnd nu vrei sa salvezi clipa si sa o traiesti la infinit. CAnd te doare dar te si bucura, cand e langa tine dar si cand nu e. Cand nu vrei sa o pierzi si faci totul si cand te uiti in ochii ei si vezi acelasi lucru pe care-l simti si tu. Dragostea adevarata apare greu, tarziu si unii zic ca de obicei o pierzi. Dar daca stii sa o pastrezi e ca si cum ai tine-n palme o minune.
Tanase

Mesajde euL » Dum Iun 06, 2004 8:32 pm

;s Dragostea nu prea o poti descrie in cuvinte ci doar prin sentimente ( Asta cred eu *p
Deep is smile
euL
Junior Member

tu-ule..

Mesajde thesoulline » Joi Iun 10, 2004 1:54 am

Dragostea o traiesti in sentimente, o intelegi prin ratiune si o exprimi cu multa sinceritate, daca ai noroc sa fii in categoria sincerilor...
Mult succes, eul-e!
thesoulline
Junior Member

Mesajde neatza » Joi Iun 10, 2004 10:11 am

Anna|s scrie:eu as zice ca dragostea este autosugestie

zici prost. aia cu autosugestia se numeshte onanie.
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Mesajde Yellow Pinkie » Joi Iun 10, 2004 11:46 am

It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma