cubu scrie:Si din alimentara nu scapa maica-mea fara sa-mi cumpere creveti, imi placeau la nebunie.
Da, da, crevetzi
Moderator: anjin-san
cubu scrie:Si din alimentara nu scapa maica-mea fara sa-mi cumpere creveti, imi placeau la nebunie.
Chiar daca se gaseau pe toate drumurile nu ma saturam niciodata. Iar cand aveam pofta de dulce mergeam cu 5 lei la cofetarie la Hotel Nord si mancam prajitura "Buturuga" (preferata mea) si beam Cico, eram boieroaica
Imi mai amintesc de papusile mici si tzepene, cu tzatze, copie jalnica dupa modelul Barbie, cu care puteai sa spargi linistit capul cuiva, de batatorul de covoare de care ne agatzam visandu-ne Daniela Silivas si Ecaterina Szabo si de un tricou galben pe care scria cu litere minuscule si negre "Ritmic" si de care ma simtzeam tare mandra pentru ca aveam "tricou cu scris".
).
) deci io pe buda, cartea in brate, un ranjet oarescum surprins si 3-4 straturi de underwear
mama, ce draci am avut ca mi-a facut poza aia, in complicitate cu fratemeo... si a scos-o pe hartie mare, aproape A4
)
); ma punea maica-mea sa-i aduc matase de porumb si furam si 2-3 stiuleti/zi, ii duceam la bunica-mea sa dea la pasari si la porc. Am mai fost la rosii, la cartofi, la sfecla, la marar si la dezburuienat culturile de soia. Asta din urma a fost cea mai nashpa practica: cu cutite de acasa si preferabil cu manusi in maini, trebuia sa hacuim si sa smulgem niste buruieni tepoase si mai mari decat noi... plus ca nu prea aveai ce sa iei acasa. Iar la cartofi si la rosii, profii erau mari magari: ne controlau si ne puneau sa desertam traistile in care bagasem cateva legume frumoase si mari ca, vezi Doamne, n-aveam voie sa luam... si apoi ii vedeam pe fereastra autobuzului cum strangeau produsele atent alese de noi in sacosi si le bagau la bagaje sa le ia acasa...

Djinn scrie:Eu zic ca din cand in cand e bine ca progeniturile sa faca munca la ferma, dar sa aiba si conditii: haine de protectie, unelte, masa, plata. Le-ar face bine si la sanatate si la constientizarea unei lumi de care sunt cam rupti si la eliminarea anumitor "fumuri" sau atitudini de mironosita
numa sa cosesc iarba n-am reushit sa invatz... in rest, sa intorc brazde, sa adun fanu, sa joc pe capitza
sau sa mai plivesc un strat din gradinitza...
a, shi ma mai ducea shi in parcurile de distractzii, sa ma dau in mashinutze shi buburuze 

Oribilul Mosh scrie:Minge de 35 ati avut?
):
Imi amintesc si de jocurile cu margele de sticla si de Tovarasa Educatoare...
Si de faptul ca am parat-o pentru asta tovarasei invatzatoare... Mihaela si-a pierdut astfel snurul rosu

de neuitat! si carne cam o data pe saptamana, ca deh, ne hraneam sanatos
sin ella scrie: bine ca era slanina si untura din belsug![]()
si dupa revolutie am mai mancat, inclusiv recent, dar mai rar si doar de pofta, ca nu e sanatos 
Dragos C. scrie:nici cu snurulet, nici fara. Pentru ce erau culorile alea? Si ce reprezentau?
), dar s-a si abatut de la ideea din primul post. ca urmare, sunteti de acord ca titlul threadului sa fie schimbat in Amintiri din copilarie? ce-i drept, in cazul unora nu este vorba de copilarie, dar in multe posturi nu se povesteste doar de ceea ce faceam ca soimi ai patriei / pionieri / utecisti.care dintre voi a fost la PTAP (Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei) si ce cretinatati a facut acolo? eu o sa povestesc alta data ca acum mi-e cam lene si somn (ordinea este aleatorie).

fluf scrie:ma mir ca, la cate chimicale am bagat in mine, sunt sanatoasa-tun.

care dintre voi a fost la PTAP (Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei) si ce cretinatati a facut acolo?

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator