Fumatul
Moderator: anjin-san
Hai sa-mi spun si eu povestea, daca tot am votat pozitiv: toata perioada liceului nu am fumat (sigur, exceptand pustismele din perioada anterioara liceului, cand orice om cu scaun la cap vrea sa vada cum e o tigara). Culmea este ca mai toti prietenii mei fumau, cand ajungeam acasa imi miroseau hainele si parintii ma certau ca de ce fumez, pana cand s-au convins ca intr-adevar eu nu, si m-au lasat in pace.
M-am apucat de fumat in cursul primului an de facultate, din motive care nu merita a fi pomenite.
La serviciul de dinainte, ajunsesem sa fumez aproape un pachet pe zi, toata lumea fuma, mi se parea ca ma pot concentra mai bine cu tigara in mana. Simteam ca fumez prea mult, dar era ca o fatalitate, nu ma puteam lasa. Cum ajungeam la intreprindere, gaseam cafeaua pe birou si automat trebuia sa-mi aprind o tigara...
De cand mi-am schimbat serviciul, de mai bine de un an, la noul loc de munca nu fumeaza nimeni. Nu pentru ca nu ar avea voie (ca n-au), dar pur si simplu sunt toti nefumatori. Ceea ce m-a bucurat tare, am reusit cu aceasta ocazie sa reduc fumatul foarte mult (sa zic ca fumez vreo 3-4 tigari pe zi, in medie, intr-o zi normala). Mai mult, la ocazii. Si numai lights.
Teoretic, imi propun sa nu fumez cand sunt la masa cu cineva care nu fumeaza. De cele mai multe ori reusesc, dar nu pot sa nu recunosc ca nu simt o frustrare. Practic, imi mai scapa, uneori, cate o tigara, desi privirea dezaprobatoare a celui de langa mine ma face sa inghit fumul cu noduri.
Ce mult am vorbit!
M-am apucat de fumat in cursul primului an de facultate, din motive care nu merita a fi pomenite.
La serviciul de dinainte, ajunsesem sa fumez aproape un pachet pe zi, toata lumea fuma, mi se parea ca ma pot concentra mai bine cu tigara in mana. Simteam ca fumez prea mult, dar era ca o fatalitate, nu ma puteam lasa. Cum ajungeam la intreprindere, gaseam cafeaua pe birou si automat trebuia sa-mi aprind o tigara...
De cand mi-am schimbat serviciul, de mai bine de un an, la noul loc de munca nu fumeaza nimeni. Nu pentru ca nu ar avea voie (ca n-au), dar pur si simplu sunt toti nefumatori. Ceea ce m-a bucurat tare, am reusit cu aceasta ocazie sa reduc fumatul foarte mult (sa zic ca fumez vreo 3-4 tigari pe zi, in medie, intr-o zi normala). Mai mult, la ocazii. Si numai lights.
Teoretic, imi propun sa nu fumez cand sunt la masa cu cineva care nu fumeaza. De cele mai multe ori reusesc, dar nu pot sa nu recunosc ca nu simt o frustrare. Practic, imi mai scapa, uneori, cate o tigara, desi privirea dezaprobatoare a celui de langa mine ma face sa inghit fumul cu noduri.
Ce mult am vorbit!
- angus
- Junior Member
am fumat prima tigare in clasa a doua. evident am fost prins. tata mi-a spus ca oricum sint un dobitoc si singura mea sansa ar fi in sport. dar asa am ratat-o si pe asta. ei bine nu m-am apucat niciodata cu adevarat. probabil fumez cam un pachet pe an. pur si simplu nu am simtit nevoia.
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
- maximus
- Junior Member
e stigator la cer!dupa ca toate companiile de tigarete se razboiesc intre ele,legea asa de ne ingradeste drepturile de fumatori inraiti ne loveste drept in cap!nu mai ai voie sa faci nimic!
era sa ma bat cu un gardian de la cocorul ca fumam pe scarile magazinului! e inadmisibil!o sa ajungem,oameni in toata firea,sa fumam pe ascuns ca pustii.e jenant.
era sa ma bat cu un gardian de la cocorul ca fumam pe scarile magazinului! e inadmisibil!o sa ajungem,oameni in toata firea,sa fumam pe ascuns ca pustii.e jenant.
-
SOD - Mesaje: 6035
auzi tu rolfi care le stii pe toate, zi si mie ca la amatori, ai vazut supermarche nonstop Nic de la magheru spre amzei pe dreapta dupa poshta? ara la intrare o vitrina maaaaare de tot cu trabuce, tigari de foi, etc, la fo 1 milion cutia... acu io scrisei aci ca mi-a placut si ideea, si pretzul, si aspectul, ca sa nu mai zic ca erau marci acolo de tot felul, aratoase si fitzoase, si mai spune-mi tu carele fumashi pipa, a pufai pipa si a pufai trabuc, diferentza unde e? da nu-mi fa schitze ca la ingineri, spune-mi printr-o paralela intre doua personaje, gen unul blond si unul roscat, descrie-mi personalitatea lor... asta ma intereseaza pe mine la ora asta.... pe bune
-
onk - Mesaje: 1841
N-am vazut Nic-ul ala, o fi deschis de curind, da stiu ce au aia, ca e unu in Dorobanti de tutun si bauturi de fo 5 ani. Mai fu si unu linga Lido. De la Dorobanti ma aprovizionez cu tutun si foite de tigari.
E mare diferenta, desi pipa am pufait ultima oara in liceu, si in total am pufait de fo 2-3 ori, iar trabuce mult mai des. Trabucu e foaie de tutun cu tutun. E ceva puturos si iute, care pisca la limba. Nu e roscat ma, e un texan cautator de petrol, neras, si care nu ezita sa traga dupa tine daca pierde la poker. Pipa e un 'telectual-artist, poa' sa fie si blond, si roscat; nu e marinar (ca la trabuc am cam facut analogia cu fumatoru' tipic din filme). Pipa e aromata. E buna. E alt fum, mai delicat. Dar nu foarte. Asemanarea intre ele ar fi ca le fumezi in juma de ora (trabucu poate si mai mult). Cel mai frumos e tutunu de narghilea, ala aromat (nearomat mai fumeaza putini, in general arabii batrini). Linga o cafea arabeasca cu hell si zatzu in suspensie.
E mare diferenta, desi pipa am pufait ultima oara in liceu, si in total am pufait de fo 2-3 ori, iar trabuce mult mai des. Trabucu e foaie de tutun cu tutun. E ceva puturos si iute, care pisca la limba. Nu e roscat ma, e un texan cautator de petrol, neras, si care nu ezita sa traga dupa tine daca pierde la poker. Pipa e un 'telectual-artist, poa' sa fie si blond, si roscat; nu e marinar (ca la trabuc am cam facut analogia cu fumatoru' tipic din filme). Pipa e aromata. E buna. E alt fum, mai delicat. Dar nu foarte. Asemanarea intre ele ar fi ca le fumezi in juma de ora (trabucu poate si mai mult). Cel mai frumos e tutunu de narghilea, ala aromat (nearomat mai fumeaza putini, in general arabii batrini). Linga o cafea arabeasca cu hell si zatzu in suspensie.
- Rolf
- Junior Member
mi-am adus aminte de un banc misto, o fi pe forumu sde bancuri, da io nu stiu ca nu citesc acolo:
trei subiecti de studiu, americanu, frantzuzu si arabu. bai baietzi, va inchidem 10 ani in trei celule pe care vi le umplem cu un singur fel de ce vretzi voi, k? k, moshule...
americanu, celula plina de femei, frantzuzu de vinoase si arapu, ofcors, de tzigari....
peste 10 ani, se deschide cel, americanu: marfa muierile, dak le schimbatzi, mai stau o tura... francu: bueeey, hac, bune vinurile, hac, dak mai dai un rand, mai stau... celula lu arapu... liniste...deschid astia usa incet...celula plina de tzigari...arapu intr-un coltz, tremurand in ultimul hal, cu o tzigara in mana si cu voce stinsa......."a-a-a-a-avetzi...un foc?"
trei subiecti de studiu, americanu, frantzuzu si arabu. bai baietzi, va inchidem 10 ani in trei celule pe care vi le umplem cu un singur fel de ce vretzi voi, k? k, moshule...
americanu, celula plina de femei, frantzuzu de vinoase si arapu, ofcors, de tzigari....
peste 10 ani, se deschide cel, americanu: marfa muierile, dak le schimbatzi, mai stau o tura... francu: bueeey, hac, bune vinurile, hac, dak mai dai un rand, mai stau... celula lu arapu... liniste...deschid astia usa incet...celula plina de tzigari...arapu intr-un coltz, tremurand in ultimul hal, cu o tzigara in mana si cu voce stinsa......."a-a-a-a-avetzi...un foc?"
-
onk - Mesaje: 1841
Bah in legatura cu ce fumeaza rusii,io auzisem ceva cu niste tzigari care au filtru de carton sau asha ceva....shtiu k odata am fumat niste tzigari rusesti java se numeau da erau facute de BAt shi aveau filtru de acetat deci alea nu se pun,da tzigarile traditzionale rusesti asha sunt...care shtie mai mult sa posteze:)
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
Re: hmmm
Initial trimis de Joao
eu ,mai mult decat sopra,nu suport sa am o prietena fumatoare!Gustul ma inebuneste,mi se scorojeste limba!;s o pun sa manance pachete de guma pe zi!
iar voi,astia care ziceti ca va incercati norocul,nu ati vazut oameni distrusi de tutun ca mine!V-ati schimba parerea rapid(idem cu alcoolul)
bleah: tigatile creeaza dependenta, pe cand alcoolul nu!
(vrei sa spui ca nu bei deloc?)
- biju
fumez de 3 ani, imi place si nu vreau sa ma las:D
am inceput sa fumez la 17 ani,intr-o seara cand eram un pic nervoasa ,m-am servit de la mami din pachet si am savurat-o pe balcon. normal ca apoi mi-a fost rau, era o tigara kent si mi s-a parut interminabila si ca sa nu mai imi fie rau am incercat in zilele urmatoare sa fumez cat mai mult, asa credeam eu ca daca fumez mult mi se obisnuieste organismul si nu imi va mai fi rau.
nu am incercat niciodata sa ma las, fiindca nu am avut motive sa vreau asta.
. in prezent fumez in medie cam 30 tigari/zi, fumez numai tigari lights, dar nu am o marca anume. imi place dimineata sa imi beau cafeaua linistita si sa fumez vreo 2-3 tigari ( deseori imi mai fac o cafea si mai bag si cateva tigari ), fumez in timp ce ma uit la tv, in timp ce stau pe net, cand ies undeva, dupa ce mananc tre neaparat sa fumez , intre cursuri la facultate fumez, ce mai! fumez toata ziua! 
am inceput sa fumez la 17 ani,intr-o seara cand eram un pic nervoasa ,m-am servit de la mami din pachet si am savurat-o pe balcon. normal ca apoi mi-a fost rau, era o tigara kent si mi s-a parut interminabila si ca sa nu mai imi fie rau am incercat in zilele urmatoare sa fumez cat mai mult, asa credeam eu ca daca fumez mult mi se obisnuieste organismul si nu imi va mai fi rau.

- Hera
- Junior Member
Eu sunt total impotriva fumatului! N-am fumat niciodata, nu fumez si nici nu vreau sa ma apuc vreodata! In familia mea numai mama fumeaza, iar cand sta intr-o pauza pe fotoliu cu tigara-n mana nici nu intru in bucatarie. Sunt doar fumatoare pasiva, adica inhalez fumul de tigara tras de altii. Dar in ultima vreme am inceput sa ma feresc.
Azi dupa scoala, grupul vesel s-a adunat langa liceu si i-am vazut pe toti cu tigara-n mana. Stiti ce groaznic e cand se apropie de mine cineva si cand imi vorbeste ii pute gura a tutun? :bleah:
Azi dupa scoala, grupul vesel s-a adunat langa liceu si i-am vazut pe toti cu tigara-n mana. Stiti ce groaznic e cand se apropie de mine cineva si cand imi vorbeste ii pute gura a tutun? :bleah:
-
dEpEchEmIND - Junior Member
misto chestia asta cu fumatul.eu fumez de vreo 6 ani.m-am apucat din curiozitate si uite ca nu vreau sa renunt la viciul asta .
stiu poate parea snobism ,dar pur si simplu fumez de placere.
da asta este adevarul.si pt.asta sacrific tot.ultimii bani ii dau pe tigari.
nu agreez ideea de a-i stigmatiza pe cei ce fumeaza("pleaca cu tigara de aici ca eu nu fumez!!!").
mai bine fumatoare ,decat cine stie ce doamne iarta-ma!
alina:D
P.S.SALUTARE FUMATORILOR SI NU VA LASATI DE FUMAT!
SA MOARA DUSMANII DE CIUDA!:o
stiu poate parea snobism ,dar pur si simplu fumez de placere.
da asta este adevarul.si pt.asta sacrific tot.ultimii bani ii dau pe tigari.
nu agreez ideea de a-i stigmatiza pe cei ce fumeaza("pleaca cu tigara de aici ca eu nu fumez!!!").
mai bine fumatoare ,decat cine stie ce doamne iarta-ma!
alina:D
P.S.SALUTARE FUMATORILOR SI NU VA LASATI DE FUMAT!
SA MOARA DUSMANII DE CIUDA!:o
alina
- alina_simona
- Junior Member
tutunul
exista un fel de piete speciale in care se vinde tutunul... un fel de licitatii. dar pentru tigarile din roamnia se foloseste (chiar daca e greu de crezut) tutun autohton. acesta insa se amesteca cu tot felul de substante... de fapt, aceste substante sunt cele care fac diferenta intre o tigare de calitate si una nashpa. se pare ca si la nivel mondial BAT are cel mai bun nas la alegerea acestor substante, asa cum se intampla si in romania. substantele dau gustul si anuleaza unele din proprietatile neplacute ale tutunului natural. taria tigarii (continut de nicotina si gudron) este modificata prin tratamente speciale facute inainte de a se adauga aceste substante si nu arelegatura cu ele.
anyway, tineti minte ca fumatul este o crima minora in comparatie cu intoleranta fata de alte persoane.
satori out.
anyway, tineti minte ca fumatul este o crima minora in comparatie cu intoleranta fata de alte persoane.
satori out.
- satori
- Junior Member
am avut o perioada in care fumam maxim 8-10 tigari pe zi(8 zile nu am fumat deloc).asta vara.dar am ajuns iar in buc,iar mii de draci cu cazarea,cu facultatea,iar 2 pachete/zi.si ma oftic....io n-ar trebui sa fumez din motive de sanatate...ca de baut nu ma opreste NIMENI
bravo baixule!
-
marian jan - Mesaje: 2100
la mine totul a inceput la 3 ani cand am tras primul fum..parintii mei au fost de vina..au vazut nu-stiu-ce documentar care zicea ca daca ii dai unui copil care are intre 2 si 4 ani sa traga un fum,nu va mai fuma cand va creste...WRONG ANSWER!!! dupa ce s-au linistit apele si au trecut anii..prin clasa a 7-a ieseam in pauze si mai fumam cu cei din liceu;cand mergeam in excursii ma prosteam..asa..si se apropia capacitatea.Cu o luna inainte de examen m-am apucat serios de fumat! As putea sa ma las oricand dar pur si simplu nu vreau..fumez mai mult din fitze..stiu ca poate pare o prostie..ata ete!! La liceu e super cool..avem si loc de fumat...Si inca ceva:niciodata nu fumez de fata cu prietenul meu!!
quod me nutrit me destruit
-
Jasmine - Junior Member
Fumez in medie cam un pachet pe zi. Dar depinde si de programul pe care il am. Daca sunt foarte ocupat, nu duc nici 15 tigari. Daca se lasa cu taiat frunze la canis sau mangaiat dude si mente, atunci depasesc doza zilnica. Idem cand consum cafea. Nu pot sa beau fara sa am ceva in gura (la tigara ma refer).
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
-
baixinho© - Mesaje: 14117
sunt total impotriva tutunului si i-as da foc in intregime.
ca dovada "ard" cam 2 pachete pe zi si chiar 3 daca fac o asociere fericita alcool/tutun
ca dovada "ard" cam 2 pachete pe zi si chiar 3 daca fac o asociere fericita alcool/tutun
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Jaja... unde esti mah?... cata dreptate ai uneoriInitial trimis de Jasmyna
Si inca ceva:niciodata nu fumez de fata cu prietenul meu!!

- Sopra Tutt1
- Junior Member
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma