Cd-urile pirat. Ce e de facut?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

ce e de facut in privintza CD-urilor pirat?

ieftinitzi CD-urile originale!
15
34%
moarte piratzilor!
3
7%
trebuie sa traiasca shi oamenii aia din ceva.
2
5%
Cd-urile pirat, o problema? Fugi dom'le d'aicia!
24
55%

Voturi totale : 44

Mesajde Unregistered » Vin Feb 28, 2003 12:35 pm

piraterie ma, nu piratism .... ce ciudat suna ....

Initial trimis de Nicholas_Alex
*lol*..eu nu ma supar....ce, crezi ca eu iau cd-uri la 500 000 bucata? Ce am vrut sa spun, esta faptul ca pe aia de la Drepturile Autorului, nu-i intereseaza piata de desfacere, etc. Deci, daca te prind aia ca practici piratismul ca "meserie", nu ai nici o scuza! Dai amenda, plus daunele facute autorului, casei de discuri,etc....
Dar dupa cite stiu, este interzisa de lege VINZAREA materialului piratat, nu CUMPARAREA lui (atit timp cit este pentru unica folosinta)! Deci putem cumpara in linishte....atita timp cit nu vindem..:)
Unregistered

Mesajde Nicholas_Alex » Vin Feb 28, 2003 12:42 pm

Lasa-ti, bah, ca or sa se puna pe noi aia de la BSA, sau cum ai zice, si or sa dispara pirateria( :p)de pe strada...uite ca am luat cu mine si ceva credibilitate..:)

"Revin pentru a va furniza actele normative in domeniu:Decizia 1 din 09 02 2000( Monitorul Oficial 241 din 31 05 2000), dECIZIA 12 DIN 20 10 1999 (M.O. 241 din 31 05 2000), Hotararea 71 din 28 01 2000 (M.O. 53 din 03 02 2000) si Hotararea 769 din 20 09 1999 ( M.O. 472 din 30 09 1999). Comunicarea in public a muzicii in scop ambiental realizata fara incheierea contractelor despre care v-am vorbit, cu organismele de gestiune colectiva , constituie infractiune conform art. 140 lit. g din Legea 8/1996(legea drepturilor de autor si a drepturilor conexe).

Nu va pot enumera la acest moment actele normative in domeniu. Voi reveni. Va pot spune, in schimb urmatoarele: pentru comunicarea muzicii in scop ambiental ( in fast-food-uri, restaurante, baruri, cofetarii, pizzerii etc), indiferent de modul in care se realizeaza comunicarea ( prin radio, tv, casete audio, casete video, cd-uri etc), aveti nevoie de contracte de comunicare a muzicii in scop ambiental incheiate cu organismele de gestiune colectiva in domeniu (respectiv cele care apara drepturile interpretilor, compozitorilor). Acestea sunt Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si CREDIDAM. "

http://www.indaco.ro/consultanta_arhiva.html?op=detalii&id=12868

O sa revin cu chestia de platit la posturile de radio, ca nu ma las asa usor..:)
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde neatza » Lun Mar 03, 2003 2:49 pm

mi-a placut treaba cu "muzica in scop ambiental". au ashtia neshte formulari de te doare mintea.
neatza

Care trupe?

Mesajde Maniaks » Mie Mar 05, 2003 7:10 pm

Initial trimis de neatza

da' exista shi CD-uri cu trupe romaneshti, originale (CD-urile adica) cam la acelashi pretz cu pirateriile.

Care trupe ? un Cd pirat il cu 50 - 100 de mii
Coret daca te duci prin vreun EnGros unde nu se vinde, il iei pe la 70, dar probabil e o trupa fara succes deci muzica lor sucks
si atunci la ce mai dai banI?
Maniaks

Mesajde Maniaks » Mie Mar 05, 2003 7:24 pm

Adika stai putin!
Dintr-un album cateva meldoii sant bune, restu sant umplutura.
Majoritatea "artistilor" afirma ca iei fac muzica din placere, dar ca bani ii ajuta doar sa se intretina, pai la comisioanele care le iau pt a se duce la un amarat de bal al unui liceu 5000 $ ( Akcent), ii ajunge pt tot anu, tinand cont ca in Romania se traieste cu 100 $ pe luna.
Aia care pirateaza crezi ca au de castigat ff mult din asta?
iti spun calculul 10.500 CD Blank + 4000 Carcasa + 5-10.000 coperta. punem 25. cifra rotunda la total. Daca stai sa le vinzi tu le dai cam cu 80 , dar nu ai timp. Asa ca le dai engros la maxim 50
deci ramai cu 25 de mii, din care trebuie sa cumperi cd-uri originale ca sa ai ce pune pe cd-urile tale.
Crezi ca vinzi mai mult de 100 de cd-uri ? esti supertare daca faci asta! Iti dai seama cat risti? ca nu ai bani asa de multi sa dai spaga si sa scapi!

mai gandestete si la cei care au si salarii de 3 milioane, aia trebuie sa isi intretina familia, datorii la stat, haine, scoala la copii crezi ca le-ar ramane bani sa cumpere cd-uri care ar valora 1/6 din salariul lor?
nu cred
Maniaks

Mesajde aspyrin » Mie Mar 05, 2003 8:48 pm

Initial trimis de Maniaks
Adika stai putin!
Dintr-un album cateva meldoii sant bune, restu sant umplutura.
Majoritatea "artistilor" afirma ca iei fac muzica din placere, dar ca bani ii ajuta doar sa se intretina, pai la comisioanele care le iau pt a se duce la un amarat de bal al unui liceu 5000 $ ( Akcent), ii ajunge pt tot anu, tinand cont ca in Romania se traieste cu 100 $ pe luna.
Aia care pirateaza crezi ca au de castigat ff mult din asta?
iti spun calculul 10.500 CD Blank + 4000 Carcasa + 5-10.000 coperta. punem 25. cifra rotunda la total. Daca stai sa le vinzi tu le dai cam cu 80 , dar nu ai timp. Asa ca le dai engros la maxim 50
deci ramai cu 25 de mii, din care trebuie sa cumperi cd-uri originale ca sa ai ce pune pe cd-urile tale.
Crezi ca vinzi mai mult de 100 de cd-uri ? esti supertare daca faci asta! Iti dai seama cat risti? ca nu ai bani asa de multi sa dai spaga si sa scapi!

mai gandestete si la cei care au si salarii de 3 milioane, aia trebuie sa isi intretina familia, datorii la stat, haine, scoala la copii crezi ca le-ar ramane bani sa cumpere cd-uri care ar valora 1/6 din salariul lor?
nu cred

problema nu e cati bani castiga ia care pirateaza... ei n-ar trebui sa faca asta. punct.

n-am sa ajung sa le plang de mila... exista mii de late cai cinstite de a face bani... si daca zici ca castiga asa putin, pai de ce nu vand CD-uri originale... tot cam atatia bani ar castiga...

n-a ca ma enervez aiurea si raspund la toate aberatiile...
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde Darec » Joi Mar 06, 2003 2:07 am

Initial trimis de Mihai-MOF

problema nu e cati bani castiga ia care pirateaza... ei n-ar trebui sa faca asta. punct.

n-am sa ajung sa le plang de mila... exista mii de late cai cinstite de a face bani... si daca zici ca castiga asa putin, pai de ce nu vand CD-uri originale... tot cam atatia bani ar castiga...

n-a ca ma enervez aiurea si raspund la toate aberatiile...

Ma Mihai nu te mai enerva. N-are nici un rost. Pe ai vostri ii pirateaza lumea si asta are o parte buna. Inseamna ca faceti muzica buna. Stiu o groaza de alte personalitati ale muzicii romanesti pe care nu le pirateaza nici dracu'. Deci voi stati bine...
Si de altfel lasa ca voi castigati din concerte. De ce sa-i faceti burta mare lu Popi, lu Stroescu, sau lu Muraru, nu?
Am pus sau nu punctul pe rana si degetul pe "i" ?
Darec

Mesajde dadius » Joi Mar 06, 2003 8:17 am

Initial trimis de Darec

Ma Mihai nu te mai enerva. N-are nici un rost. Pe ai vostri ii pirateaza lumea si asta are o parte buna. Inseamna ca faceti muzica buna. Stiu o groaza de alte personalitati ale muzicii romanesti pe care nu le pirateaza nici dracu'. Deci voi stati bine...
Si de altfel lasa ca voi castigati din concerte. De ce sa-i faceti burta mare lu Popi, lu Stroescu, sau lu Muraru, nu?
Am pus sau nu punctul pe rana si degetul pe "i" ?

Da da da

Sherman,Sherman,sherman....Sherman:o
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde neatza » Joi Mar 06, 2003 9:59 am

io de fapt cred ca ashtia de la casele de discuri mai mici (sa lom un exemplu la intamplare... MOF) shiar dori sa le fie piratate produsele, macar de dragul de afirmare. adica uite ce buni suntem noi daca au ajuns sa ne shi pirateze. mof t
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Mesajde aspyrin » Joi Mar 06, 2003 3:17 pm

Initial trimis de neatza
io de fapt cred ca ashtia de la casele de discuri mai mici (sa lom un exemplu la intamplare... MOF) shiar dori sa le fie piratate produsele, macar de dragul de afirmare. adica uite ce buni suntem noi daca au ajuns sa ne shi pirateze. mof t

de fapt eu cred ca tu piratezi si de aia vrei sa-ti justifici surele ilegale de venit :)...

nu... nimeni nu-si doreste sa fie piratat... pentru ca e vorba de o investitie facuta din care castiga tot felul de neavenit care au un CD-writer acasa si destul timp sa stea la coltul strazii si sa vanda...
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde copiutzu » Joi Mar 06, 2003 3:30 pm

de fapt eu cred ca tu piratezi si de aia vrei sa-ti justifici surele ilegale de venit :)...

nu... nimeni nu-si doreste sa fie piratat... pentru ca e vorba de o investitie facuta din care castiga tot felul de neavenit care au un CD-writer acasa si destul timp sa stea la coltul strazii si sa vanda...

Tu ziceai ca din pretul unui CD mai putin de 30% merge la artist. Ti se pare normal? Ti se pare normal ca aia care sunt actorii principali intr-un album sa ia cel mai putin? Cum ii numesti atunci pe restul, cei care castiga de pe urma vanzarii albumului?
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Joi Mar 06, 2003 4:28 pm

Initial trimis de copiutzu

Tu ziceai ca din pretul unui CD mai putin de 30% merge la artist. Ti se pare normal? Ti se pare normal ca aia care sunt actorii principali intr-un album sa ia cel mai putin? Cum ii numesti atunci pe restul, cei care castiga de pe urma vanzarii albumului?

..vezi ca e un thread despre cum trebuie sa-i trateze casele de discuri pe artisti ..:))
...adevarul e ca nici mie nu mi-ar place sa imi fie furata munca ... Dar problema aici e alta: ( ma refer la m romaneasca , comerciala)

primul care fura e compozitorul (de afara ..am stabilit deja..) . Apoi vine artistul care (daca nu a furat el ) cere ceva furat. Apoi casa de viciuri VINDE CEVA inca in uterom FURAT.. Iar noi cumparam (daca cumparam) un produs finit ..cam fara valoare.

..Si astia care vand la colturi ..mai fura si ei ???? MAi fratilor , iar ii dam lu' ala care fura gaina 13 ani de parnaie si ..pe Vantu ' il facem scapat?

.. IAr artistii romani care intr-adevar merita ,sunt cumparati.. doar ca .. pe ei ii fura aia de ii vand ...naspa ..totul e naspa ..dar de fapt noi de ce discutam ? ..tre' sa trecem la actiune : grenade am eu ..cine mai vine cu mine?? si de unde incepem???

Deci :
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde neatza » Joi Mar 06, 2003 5:43 pm

QUOTE]de fapt eu cred ca tu piratezi si de aia vrei sa-ti justifici surele ilegale de venit ...[/QUOTE]

n-am sidiraiter. nici nu am vandut vreodata vrun sidi shi nici n-ash prea cumpara vrunu' decat daca nu gasesc originalu'. da' am asha o boala pe....

neatza

Mesajde neatza » Joi Mar 06, 2003 5:46 pm

am ami intrebat io treaba asta pe undeva, da' poate acuma ma lamureshte mihaimof: Exista muzica romaneasca?

neatza

dejeaba

Mesajde Shoubizu' » Vin Mar 07, 2003 1:02 pm

So. Mai oameni buni.

Ati irosit trei pagini de forum ABSOLUT DEGEABA. Asta poate
si pentru ca, dupa cum spunea cineva, nu se gaseste nimeni
de la casele de discuri sa zica ceva.
Au fost vreo trei tipuri de posturi:

- unii total pe dinafara, care au vorbit ca sa faca nitzel curent, sau
ca sa-si mareasca numarul de post-uri
- unii total pe dinafara, si imbecili pe deasupra. Astia-s cei mai
periculosi.
- un singur post pertinent (?), plus cateva incercari palide ale lui
Ghiduc. (lasa Mihai, intentia conteaza).

De ce nu va dati voi cu parerea despre chestii la care va pricepeti?
e.g.: "Cum sa cureti tastatura in zece pasi simpli", or somethin'?

Hai, bafta.
Shoubizu'

Re: dejeaba

Mesajde Bortzianu' » Vin Mar 07, 2003 1:21 pm

Initial trimis de Shoubizu'
So. Mai oameni buni.

de la casele de discuri sa zica ceva.De ce nu va dati voi cu parerea despre chestii la care va pricepeti?

Hai, bafta.

..pai ..zi-mi si mie , in zece pasi, cum sa mananc langa tastatura fara s-o umplu de unsoare ...si ... cum sa fac sa fumez ...si sa nu mi se ingalbeneasca aparatura..:((
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde neatza » Vin Mar 07, 2003 2:30 pm

periculosi.

shi tu cam pe unde te-ai situa? poate ma lashi sa ghicesc.

neatza

Mesajde Bortzianu' » Vin Mar 07, 2003 3:14 pm

Initial trimis de neatza

..el este observator ONU ..nu se pune..

..nenea, TIMPUL se iroseste doar in urmatoarele trei moduri:

1.Dormit
2.Spalat
3.Mancat

(si combinate)

..restul e consum justificat intru devenire...
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde neatza » Vin Mar 07, 2003 3:26 pm

asha ie unii invidiosh pe sucesele altora...

neatza

din auzite

Mesajde Bortzianu' » Vin Mar 07, 2003 3:58 pm

casele de discuri nu iau decat cel mult o treime din pretul unui album, iar jumatate se duc la autori... iar daca un compozitor nu reuseste sa traiasca decent din vanzarea unui album, nu va reusi niciodata sa creeze si ceva de calitate...

..oricum nu traieste din vantul dat de casa de discuri....
..Mihai, o intrebare ..la care sa raspunzi sincer: cineva din lumea muzicala romaneasca ..spunea ca daca un artist ia 15% de pe urma unui album ..trebuie sa fie fericit ...si ca ...oricum cifrele sunt cifre si se falasifica de cele mai multe ori in avantajul/de catre casa de discuri ( ma refer la zerouri - procente )..

...nu pune la indoiala cele de mai sus ..spune-mi doar de ce se face asa ceva?

..daca as fi artist consacrat as incuraja pirateria ..Oricum castigul vine din concerte ..nu din praful in ochi pe care il arunCA CAsa de discuri ...
..persoanele de fata se exclud, normal..:)
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde aspyrin » Vin Mar 07, 2003 4:28 pm

Initial trimis de neatza

mai bine ai incerca sa ghicesti unde te situezi tu
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Re: dejeaba

Mesajde Darec » Sâm Mar 08, 2003 12:05 am

So. Mai oameni buni.

periculosi.

Hai, bafta.

Ba daca te tine, si vad ca te tine, ia fa tu un top al mesajelor si al celor care au dat mesaje.:)
Darec

Mesajde neatza » Lun Mar 10, 2003 10:21 am

nu te enerva! mai ia cu paine, mai respira, numara pana la zece, bea un pahar de apa.... n-are rost acuma sa tremuram pentru o amarata de discutzie care, orcum, nu duce nicaieri. da' intzelege-ma shi pe mine pe undeva... am internet!
shi ca sa nu zici ca sunt al dracu' uite itzi fac o placere: mi-am cumparat un cd original: saipras hil (un fel de cassa locco). da! shtiu! sunt un nemernic ca nu voi cumpara shi cassssa locccco. nici macar pirat! nici macar cadou!

te simtzi mai bine?

neatza

Mesajde neatza » Lun Mar 10, 2003 10:26 am

uite ca am reushit sa ghicesc pe unde ma situez io: in afara target-ului caselor romaneshti de discuri.

neatza

Mesajde Shoubizu' » Lun Mar 10, 2003 12:09 pm

Hopaaa.

Cum intra cineva mai tare in voi, incepeti sa va
legati de semantica si alte aspecte ortoepice.
(definitiile in DEX)
Deviati de la problema...

Repet (ca vad ca trebuie).
Ar cam trebui sa va dati cu parerea pe acolo unde va pricepeti
sau unde (intamplator) va asculta cineva.

Pe unde ma situez eu? Eu ascult muzica la radio.

Bafta, copii. Nu uitati de vitamine, da?
Shoubizu'

Mesajde copiutzu » Lun Mar 10, 2003 12:49 pm

Hopaaa.

Cum intra cineva mai tare in voi, incepeti sa va
(definitiile in DEX)
Deviati de la problema...

Repet (ca vad ca trebuie).
Ar cam trebui sa va dati cu parerea pe acolo unde va pricepeti
sau unde (intamplator) va asculta cineva.

Pe unde ma situez eu? Eu ascult muzica la radio.

Bafta, copii. Nu uitati de vitamine, da?

Ce radio zici ca asculti? Ca sa ne mutam cu totii acolo.
Ca zici nu ne asculta nimeni numai vede ce postam.
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Mesajde neatza » Lun Mar 10, 2003 1:59 pm

Hopaaa.Cum intra cineva mai tare in voi, incepeti sa va

s-o lom pe punte:
1. in cine ai intrat tu?
2. pe ce te bazezi cand zici ca ai intrat tare?
3. de ce ma iei subtil cu termeni sincategorematici? (definitzia n-o gaseshti in DEX)
4. ce vrei tu de fapt?

neatza

Mesajde Shoubizu' » Lun Mar 10, 2003 2:06 pm

Daca n-o vezi, musca e acolo, cum te uiti la caciula, putin in
dreapta.

Merita (de dragul neuronilor si ca sa nu te faci de ras) sa-ti dai
cu parerea despre ceva, atunci cand ai habar de 5% din
subiect. Ori nu e cazul aici.

Cam despre asta era vorba. Greu de altfel...

De unde ziceai ca esti, ca tot uit?
Shoubizu'

Mesajde neatza » Lun Mar 10, 2003 3:28 pm

xMerita (de dragul neuronilor si ca sa nu te faci de ras) sa-ti dai
cu parerea despre ceva, atunci cand ai habar de 5% din
subiect. Ori nu e cazul aici.

tot spui ca sunt totzi prosht. ia da matale un ezemplu de gandire adanca ca sa ne luminam shi noi ashtia mai nevoiashi intr-ale esprimarii. vreau shi io sa fiu deshtept ca tine shi sa le shtiu pe toate. cum faci?

hai, te rog! spune tu cum sta treaba cu toate astea!

neatza

Mesajde Unregistered » Lun Mar 10, 2003 6:11 pm

Daca vrei sa cumperi produse originale si, mai ales, daca intradevar cumperi produse originale ar trebui sa stii si de unde se procura. PEtnru ca n-o sa gasesti niciodata Norah Jones la tarabe. Cauta de exemplu la Music Box sau la Libraria Carturesti. Acolo chiar daca nu le au atunci poti sa ii rogi sa iti comande si iti aduc. Pesto o saptamina, doua, o luna dar iti aduc. Si dai tot atitia bani pe ele.
Dar stii cum e, trebuie sa intrebi!!

Initial trimis de belenenses
Partea proasta cu produsele originale este ca sunt atat de putine (ca optiuni de cumparare, ma refer) incat deja e o politica de tampire a maselor asemanatoare cu cea dinainte de 1989, cand se gaseau doar produse Electrecord.
Chestia e asa : vreau sa ascult Norah Jones (care tocmai a castigat 8 premii Grammy), bat tot orasul si n-o gasesc, nici azi,nici maine, nici peste un an, indiferent de pret. Am, sa zicem, 500000 pentru CD, dar nu sunt atat de nabab incat sa mai dau inca pe-atat pentru a achizitiona de pe Amazon.com. Si-atunci o descarc din internet. Norocul meu ca inca am acces la download, ca singura metoda viabila la ora asta de a obtine muzica buna.
O gramada de popor nu are insa acces la internet, se duce la magazinele de muzica si vede, pe langa produsele romanesti, eventual casete cu LasKetchup si altele de genul asta foarte comercial.
Intrebarea mea e : sunt pirat daca ii ajut si pe altii sa asculte ceea ce nu vor gasi niciodata in magazine, contra unei sume minime care acopera pretul CD-ului si efortul meu de a-l inscriptiona ? Eu zic ca nu, e o chestie duala, ei ma acuza pe mine cu legea copyrightului, eu ii acuz pe ei cu Legea Drepturilor Omului ca imi interzic accesul la informatie (chiar si muzicala).
Aici e un cerc vicios : se aduc din afara doar chestii comerciale, originalul costa 500000, totusi cativa cumpara, dar nu suficienti cat sa-l multumeasca pe investitor sa aduca si muzica adevarata, lumea nu are ce sa asculte, vrea sa asculte ceva, asa ca pana la urma se lasa pagubasa si mai cumpara un AnimalX ... Pana nu se va tine cont si de puterea financiara a romanilor, nu e nici o sansa sa concurezi pirateria. Da' la urma urmei de ce ne facem noi probleme existentiale cand si-n Germania rata e de 50% ?
Unregistered

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma