Credeti in Dumnezeu???
Moderator: anjin-san
si totusi nu mi-ai raspuns. ce? te-a impresionat ca scrie acolo ca 'multi se vor da Dzei, da sa nu-i credeti' si toata tarasenia de riguare? amu' si daca apare maine o scriere mai veche decat biblia care atesta exista unui X fenomen de formare si care spune ca omenirea se va increde in Dzeu si in biblii mincinoase? nimic concret.
de fapt, fac ce e bine pt mine. nu vreau sa-mi mai bat capu' cu chestii care oricum nu se pot demonstra, sau cu oameni care nu accepta alternativa.
eu sunt un cu un sufletel mic , da' bun. sunt atatia crestini rai ca mi-e si scarba sa ma gandesc.
de fapt, fac ce e bine pt mine. nu vreau sa-mi mai bat capu' cu chestii care oricum nu se pot demonstra, sau cu oameni care nu accepta alternativa.
eu sunt un cu un sufletel mic , da' bun. sunt atatia crestini rai ca mi-e si scarba sa ma gandesc.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabuba - Mesaje: 6847
uite ca-mi scapa unde am citit-o, da mi-a placut:
intrebare: "- Crezi in Dumnezeu?"
raspuns: "- Oh! nu!... eu cred in Ceva mult mai mare!"
intrebare: "- Crezi in Dumnezeu?"
raspuns: "- Oh! nu!... eu cred in Ceva mult mai mare!"
- nodingat
gabuba, fratioare...
Dumnezeu nu este "concluzia' crestinismului, toate religiile recunosc existenta acestei constiinte generatoare, numita de crestini Dumnezeu. Una dintre afirmatiile hazlii ale oamenilor de stiinta: stiintele mai au mult de aprofundat pana la adevarurile religioase...
;a
;a
- thesoulline
- Junior Member
conclusion....
Don't mess with something you don't understand, let it be
"blessed are those in pure heart, for they shall see God"
............
A long time ago, in a galaxy far,
far away...
far away...
-
Anakin - Junior Member
SCORPY scrie: toti cei dragi se duc, unul cate unul. Si atunci am inceput sa imi cam intorc fata de la D-zeu si sa ma intreb daca el exista oare cu adevarat sau este doar o iluzie?
poate li se duce corpul..adik partea materiala,dar sufletul nu...adik mai poti "comunica" cu ei,fiindk sufletul ramane printre noi..adik..asha cred eu..eu normal k,cred in Dumnezeu..de ex. eu cred k nici n-o sa plang cand cineva drag se duce..k shtiu k n-a disparut shi oricum cand mor ma intalnesc din nou cu el...asta-i doar "teoria" mea...
- Titina
- Junior Member
Pai o perioada sta sufletul, e adevarat. Dar e numai prima. Dar, poti comunica cu cei iubiti care s-au dus in lumea celor care nu cuvanta, in "somn".
Ca raspuns la thread : Da. Si viceversa.
Ca raspuns la thread : Da. Si viceversa.
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
-
Raz van Helsing - Junior Member
rock chick
vezi ca in principiu se refera la spiritism acea practica, iar ca idee foarte generala, e bine sa lasi mortii sa se odihneasca (adica daca tot ii ia Dumnezeu, doar le prelungesti calatoria daca ii tot chemi). Oligofren se refera l a perioada numita de bardo sau astral, cand corpurile subtile experimenteaza portile astrale ale celor patru puncte cardinale, apoi entitatile favorabile si cele manioase. Corespondent in crestinism, se face primul pomelnic la incheierea celor 40 de zile. Referiri asemanatoare se pot gasi si in "Cartea egipteana a mortilor".
- thesoulline
- Junior Member
normal !
Io zic ca Divinitatea(numele nu importa)exista si se manifesta la nivel de energie pura.Adica 100%.Iar noi am fost'creati',efectiv'facuti dintr-un invelis material,la care s-a adaugat spirit.Adica un strop de divinitate.Asa se poate explica treaba aia cu dezarhivarea interioara:fragmente din adevar le gasesti in interiorul tau,nu in biblioteci sau 'pah net'.In divinitatea care exista in fiecare,inscrisa in acel cod genetic.
De acord!-mortii trebuie lasati sa-si continue drumul,probabil asta e calea fireasca in evolutie.Mai ciudata e partea aia cu vu-du-ismele si chematul spiritelor.Pentru ca nu stim ce se afla'dincolo',asta mi se pare o joaca periculoasa. [-(
lolololol....cred ca va afla fiecare la timpul potrivit. :T
De acord!-mortii trebuie lasati sa-si continue drumul,probabil asta e calea fireasca in evolutie.Mai ciudata e partea aia cu vu-du-ismele si chematul spiritelor.Pentru ca nu stim ce se afla'dincolo',asta mi se pare o joaca periculoasa. [-(
lolololol....cred ca va afla fiecare la timpul potrivit. :T
Where dark and light don't differ...
-
deathkat - Junior Member
NU CRED IN DUMNEZEU dar CRED CA EXISTA UN DUMNEZEU! Omul e prea naiv cind crede in dumnezeu adica cind crede ca e cineva acolo sus care il ajuta cind are probleme!si chiar uita sa ii multumeasca cind ii merge bine... Gindul asta nu e numai naiv e si foarte egoistic. Ca parca , daca chiar ari fi asa , dumnezeu sar uita numai la planeta noastra!! Dumenezeu te ajuta cind i-ti resolvi probleme singur
si te iubeste cind ai succes ! Asa ca va dau un sfat: sa fiti credintiosi dar !!SA NU fiti religiosi!! Ca astazi se vede unde ne duce religia! La razboi..

- dan83euthanesia
- Junior Member
God is a sick old bastard who likes to play with our lives. Din cand in cand scrie comedii. Si rade el singur de ce gluma buna a facut. Alteori tragedii, telenovele. Si alteori ne mai arata si ca-i pasa. dar foarte rar
-
Tanase - Mesaje: 1238
ce-i cu depresia asta,Tanase?Mie-mi pare ca ne arata ca I si pasa , destul de des.Vezi Ion Tiriac&Co.
" Tatal meu zideste case
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
-
UnCopilutz - Junior Member
-
e un exemplu s-atat.ce,n-ai vrea sa fii in pielea lui?si dac-ai fi,zi-mi tu mie cutzu daca nu ai zice ca Dumnezeu exista si e bun cu tine tot timpul.
" Tatal meu zideste case
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
-
-
Hai,bai,sa nu vorbim asa urat.E chiar oribil.Ce poate fi mai urat decat un ungur?
... doi unguri
... doi unguri

" Tatal meu zideste case
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
-
Da.Cateodata.
" Tatal meu zideste case
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
-
Hades- intrebarea ta e oarecum ambigua
la care dumnezeu te referi? la cel creshtin?
la cel iudaic?
eniuei eu nu accept nici o religie care propavaduieshte uciderea celor diferitzi.
la care dumnezeu te referi? la cel creshtin?
la cel iudaic?
eniuei eu nu accept nici o religie care propavaduieshte uciderea celor diferitzi.
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
"Dumnezeu"?? nu shtiu pana unde merge credintza fiecaruia in El....insa consider ca pe Dumnezeu il potzi descoperi oriunde...oricand....conteaza daca crezi sau nu...sunt atatzia care shi sustin cu desavarshire credintza in El...mai ales babele care merg duminica de duminica la biserica shi totushi sunt pline de rautate....barfesc pe cei ce intra in biserica (vai da ai vazut o pe aia?? vai dar ce fel arata !!! etc....)in loc sa se roage asha cum pretind ca fac....daca le intrebi despre ce vorbeshte preotul habar nu au....... de exemplu anul acesta de sarbatoare Invierii Fiului am fost la munte shi m am gandit sa merg la o bisericutza ...shi surpriza m au dat babele afara ca nu am avut tzinuta necesara....adica eram sport imbracata shi nu detzineam un batic pe cap.....asta da credintza nu?.....cine crede in Dumnezeu consier ca l poate descoperi shi sub o piatra...asta e parerea mea....
sunt atat de putzin dotata pt a trai ....incat simt ca ma pot realiza prin moarte...am fara indoiala mai multe aptitudini sa fiu moarta decat vie....
-
tedytza - Junior Member
Da!Cred in dumnezeu.de ce cred in dumezeu?!nici eu nu stiu,pur si simplu,prin aceasta credinta..atunci cand am un necaz sau ceva de genu..devin mai optimista
Te invit la dans..il stii pe tot? sau trecem la capitolul:faci bot?
-
Subsemnata` - Junior Member
Credinta asta in Dumnezeu este depasita...prea multi oameni cred in Dzeu si multumesc ori de cate ori realizeaza ceva...desi acel ceva pe care tu l-ai realizat nu ar fi existat daca tu nu ai fi facut ceva ca sa il realizezi.......asa ca mi se pare absurd sa multumesti lui Dzeu ori de cate ori ti se intampla ceva bun, frumos, nemaipomenit, atunci cand tu iesi dintr-o situatie urata prin propriile eforturi. Cred ca prea multi viseaza la luminita de la capatul tunelului.....o luminita creata de asemenea de imaginatia omului.
- Serban
- Junior Member
da,Sherban,da,dar propriile eforturi sa shtii k nu le faceai dak nu exista D-zeu...eu nu cred k e o pers...deh,cum cred altii shi chestii d'astea k exista in ceruri,etc...eu cred k e peste tot,e o fortza care te ajuta in momente grele..deci shi eforturile proprii...Dzeu te ajuta k sa treci d probleme...shi te ajuta sa faci acele eforturi....eu una cred k Dzeu inseamna natura,tot ce-i jur...shi exista in totzi/tot....
- Titina
- Junior Member
Daca asta este definitia ta ... sunt de acord cu tine !
In cazul asta...cand realizezi ceva iti multumesti tie si celui care te-a ajutat, cel care a fost langa tine, nu lui Dzeu...adica naturii...
Ma streseaza chestia asta...desi cunosc foarte multi care sunt de acord cu mine ca nu exista nimeni si nimic mai presus decat mintea umana, totusi se zice in continuare Dzeu este natura si exista in tot/toti...de ce sa mai amestecam si cuvantul Dzeu care in biblie are cu totul alt sens ? Atunci cand zici Dzeu este clar ca faci referire la Biblie si in nici un caz, Dzeul din Biblie nu este natura...oricum termenul poate fi aprofundat mai mult...da' e greu sa determini pe cineva sa creada ceea ce crezi tu... de aceea din respect pentru ceilalti si credinta lor ii las sa creada ce vor si in ce vor...
Apropo de credinta...daca mergi la biserica sau la manastire nu inseamna neaparat ca esti de acord cu credinta lor !
Eu am fost si in biserici ortodoxe si catolice si baptiste...desi sunt ortodox...chipurile...
M-am dus la biserica sau la manastiri pentru ca imi place atmosfera...imi place ca este liniste...si cand ai nevoie de un moment de reculegere cred ca este locul cel mai potrivit.
In cazul asta...cand realizezi ceva iti multumesti tie si celui care te-a ajutat, cel care a fost langa tine, nu lui Dzeu...adica naturii...
Ma streseaza chestia asta...desi cunosc foarte multi care sunt de acord cu mine ca nu exista nimeni si nimic mai presus decat mintea umana, totusi se zice in continuare Dzeu este natura si exista in tot/toti...de ce sa mai amestecam si cuvantul Dzeu care in biblie are cu totul alt sens ? Atunci cand zici Dzeu este clar ca faci referire la Biblie si in nici un caz, Dzeul din Biblie nu este natura...oricum termenul poate fi aprofundat mai mult...da' e greu sa determini pe cineva sa creada ceea ce crezi tu... de aceea din respect pentru ceilalti si credinta lor ii las sa creada ce vor si in ce vor...
Apropo de credinta...daca mergi la biserica sau la manastire nu inseamna neaparat ca esti de acord cu credinta lor !
Eu am fost si in biserici ortodoxe si catolice si baptiste...desi sunt ortodox...chipurile...
M-am dus la biserica sau la manastiri pentru ca imi place atmosfera...imi place ca este liniste...si cand ai nevoie de un moment de reculegere cred ca este locul cel mai potrivit.
- Serban
- Junior Member
hm,da.....intr-un fel ai shi tu dreptate...nu ajungem oricum nici unde dak incepem sa aprofundam shi sa intelegem...lasa doar sa credem...nu tre sa intzelegem neaparat...k ne-am pierde timpul cu asta,k nu ajungem nici unde...so...believe...don't try 2 understand
k io zic k-i mai bine asha...
eu una nu cred k dak de ex. nu te duci la biserica,gata,nu eshti credincios...shi invers...eu una n-am mai fost la biserici...de cand am fost in n moldovei cu monk,da' shi atunci,dak nu ar fi trebuit sa merg,nu m-ash fi dus...so...dupa mine n-ash merge des la biserica...nu-mi place...da' sunt credincioasa...dar nu cred k,credintza sta in "lemn,piatra,etc" din ce e facuta o biserica...consider k biserica e o casa normala ...k orice alta...shi dzeu e oriunde,nu numai in biserica...lolz

eu una nu cred k dak de ex. nu te duci la biserica,gata,nu eshti credincios...shi invers...eu una n-am mai fost la biserici...de cand am fost in n moldovei cu monk,da' shi atunci,dak nu ar fi trebuit sa merg,nu m-ash fi dus...so...dupa mine n-ash merge des la biserica...nu-mi place...da' sunt credincioasa...dar nu cred k,credintza sta in "lemn,piatra,etc" din ce e facuta o biserica...consider k biserica e o casa normala ...k orice alta...shi dzeu e oriunde,nu numai in biserica...lolz
- Titina
- Junior Member
Daca omul n-ar crede in nimik nici nu s-ar mai bucura de nimik. deci, cred in Dumnezeu, desi nu prea sunt bisericos, nu mai tin minte exact cand am fost ultima data la biserica(a, ba da, am fost cu mama acum cateva zile, ma dus sa vizitez, deoarece io sunt in Belgia la ai mei....so, nu m-a m dus ca am simtit nevoia).
credinta iti da insa speranta tocmai datorita nesigurantei ei...adica nu stii exact daca Dumnezeu te va ajuta, dar speri.
Daca nu ar exista credinta lumea ar fi un haos total.
Da, cred in Dumnezeu. Mai demult eram de parere ca exista miracole pe lumea asta dar ca nu mi se intampla mie. Mai nou am vazut ca si mie mi se pot intampla. Credinta e un lucru foarte important, chiar daca nu sunt un practicant serios.
Dar cred.
credinta iti da insa speranta tocmai datorita nesigurantei ei...adica nu stii exact daca Dumnezeu te va ajuta, dar speri.
Daca nu ar exista credinta lumea ar fi un haos total.
Da, cred in Dumnezeu. Mai demult eram de parere ca exista miracole pe lumea asta dar ca nu mi se intampla mie. Mai nou am vazut ca si mie mi se pot intampla. Credinta e un lucru foarte important, chiar daca nu sunt un practicant serios.
Dar cred.
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
- Asassinu
- Junior Member
Imi place teoria asta a ta cu "Dzeu este oriunde"..........ma amuza teribil... da' totusi... hai sa fim seriosi...forta in care cred multi ca este de fapt puterea lui Dzeu sau mai stiu eu ce...este de fapt o creatie a mintii umane...pe lumea asta exista doar noroc...de la natura...(sa nu ma iei ca norocul vine de la Dzeu, ca nu te cred) si imaginatie...de care se bucura absolut toti...mai mult sau mai putin...in functie de "mersul creierasului"... si datorita faptului ca a inceput sa isi faca de cap "creierasul" cutreierand aiurea in imaginatia umana am progresat de la nivelul ca Iisus este "dupa chipul si asemanarea lui Dzeu" pana la nivelul ca Dzeu este o forta a naturii. Deci... numai gandeste-te putin cat a evoluat omul ! Eu cred ca este o evolutie fara revolutie ! 

- Serban
- Junior Member
hm...la faza cu imaginatzia iti dau dreptate...da' in rest nu prea...tu crezi k totul e material...cam asha crezi tu..k tot ce conteaza e partea materiala...intr-un fel am putea zice shi k totul se datoreaza imaginatziei...k deh...fiecare vede lumea in felu lui shi cum vrea el...deci o vede prin imaginatzia lui
eu cred chestia asta...
iar faza cu norocul...hm...nu-ti dau dreptate...eh,oricum...exista pareri diferite...
ps: in Matrix ar trebui sa traieshti tu
acolo-i d tine...lol 

iar faza cu norocul...hm...nu-ti dau dreptate...eh,oricum...exista pareri diferite...

ps: in Matrix ar trebui sa traieshti tu

- Titina
- Junior Member
Vroiai sa mi spui ca norocul e de la Dzeu, nu ?
Ma gandeam eu ! Of,of...
Spune mi si mie ce altceva mai conteaza sau in ce poti sa crezi daca nu exista dovezi palpabile ? Tot ce conteaza este material, palpabil ! Tot ce este nefondat este decat o iluzie, imaginatie...sau cum vrei sa ii mai spui...

Spune mi si mie ce altceva mai conteaza sau in ce poti sa crezi daca nu exista dovezi palpabile ? Tot ce conteaza este material, palpabil ! Tot ce este nefondat este decat o iluzie, imaginatie...sau cum vrei sa ii mai spui...
- Serban
- Junior Member
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma