Initial trimis de aphextwinz Mihaitza am fost "exceptzional"
pentru tine astazi shi tzi-am citit mesajele, sa nu zici ca am fost tendentzios.
Ca sa lamurim/stabilim niste lucruri intai, nu stiu de unde si pana unde te trezesti sa mi te adresezi cu "mihaitza" in primul rand :con:
In al doilea rand,
repet, daca intr-adevar ai fi citit posturile mele ai fi vazut ca ti-ai dat singur cu firma in cap ! Dupa ce afirm clar ca pianul (fara sa specific care anume) poate avea chiar mai mult de 7 octave, precizand destul de riguros intervalul sonor uzual pentru pianele acustice mari (
aici ), vii si tu si trantesti un post cu o infatuare si superioaritate de parca ai fi redescoperit universul sau de parca ai fi adus ceva nou in discutie:
Initial trimis de aphextwinz
[..]imi dau seama ca sustzine nishte ineptzii demne de pretinsa sa cultura muzicala.
Un pian, in general, are 7 octave (itzi garantez eu cu pianina mea :p shi cu toate pianinele shi pianele pe care le-am vazut) shi incep cu un La (A).
cu care La, ai spus macar inainte de-a te umfla in pene ?!
Mai apoi:
[..]Sa nu-l confundam cu un pian electric aka clapa/sintetizator/orga
asta o spui de dragul rigurozitatii sau pentru a recurge la un sofism ieftin in postul urmator ?!
[..]Sarmanii compozitori (aia clasici, bineintzeles) ar ramane in imposibilitatea de fi interpretatzi
Ca atare nu rastalmaci vorbele altora si nu reinterpreta cum te taie capul pentru a-ti scuza jignirile si bagarea in seama! Altfel spus, nu-mi pune in gura cuvinte ce nu le-am scris ! "in general pianul are 5 octave" nu inseamna "toate pianele au 5 octave" si nici "pianul clasic are 5 octave". Ce mai urmeaza, redefinesti pianul, octava, sensul sintagmei "in general" ?! Ai fi poate surprins sa afli ca primul pian cu 6 octave a fost facut la 1800 (maie exact 1794), iar primul cu 7 dupa 1824...
[..]Ce ar fi sa lashi naibii imaginea de muzician shi sa ramai la cea de muzicant, caci in acest caz, n-o sa aiba nimeni nici-o pretentzie!
Ce-ar fi sa lasi ifosele, ironia, autosuficienta si sofismele pentru altii care se arata impresionati de ele ? Ce-ar fi sa inveti diferenta intre sofism si argumentatie, intre on topic si off topic ? ( Acolo unde ti-ai permis a nu stiu cata oara sa jignesti era vorba despre imposibilitatea vocii umane de-a lua 7 octave, casca ochii mari !)
Ce-ar fi sa dam un pic cartile pe fata si sa ma uimesti cu personalitatea zguduitoare care zace in tine (in viata reala) ca sa-ti permiti sa te crezi "punct de referinta", "opinie autorizata", samd ... Lasa-ma sa ghicesc... pianina de acasa te face atat de sigur pe tine ?!
Cand vii cu pareri personale, exemple punctuale si definitii ambigue (si alea trunchiate si reproduse dupa ureche) se cheama argumentatie... cand vin io cu exemple se cheama sofisme si aberatii, iar cand dau link-uri ma onorezi cu "guglitor". Cine/ce esti tu ca sa stabilesti toate astea ?! Cine/ce iti da dreptul sa faci referire nu numai la cunostintele mele muzicale, dar si la cultura mea generala mergand pana la a-ti da cu parerea despre cat de bine imi fac eu meseria ?
Ca sa citez un alt clasic in viata, nu astept raspuns pentru ca-l banui !
Pese: sfatul dat anterior lui stefan ti se potriveste cu mici ajustari, poti sa-l urmezi cu incredere !