Merita ?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde nocturna » Vin Iun 10, 2005 9:58 am

ma consider om

parerea ta.

ai sa vedem:

OM = fiinta superioara, sociala, care se caracterizeaza prin gandire, inteligenta si limbaj articulat [...] Fiinta sociala inzestrata cu ratiune si cu vorbire articulata [...] Persoana integra, care intruneste calitati morale deosebite, care se remarca prin cinste si corectitudine.

ce zici, te regaseshti ?

publicul ? ajteptam inclusiv provincia.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde MiG29 » Vin Iun 10, 2005 9:59 am

titina cu tine nu discut.itz doresc sa te muste un raton turbat ca si asa nu foloseste la nimic.btw, tu folosesti la ceva?nu cred.
gigell,tu ce n-ai inteles?inca nu vatz prins ca ie vorba de doo lucruri diferite?daca oamenii n-are mai purta blana,nici animalele alea n-are mai avea o astfel de suarta,ca nu le omuara nimeni just for fun.oamenii care traiesc pe salarii de mizerie sau mor ca n-au medicamente,da ie fuarte trist da sunt ratonii sau iepurii aia de vina?tot oamenii,cele mai intelijente animale trebe sa faca ceva.si se poate face ceva pentru ambele categorii...
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde Titina » Vin Iun 10, 2005 10:00 am

da,nocturno,consider ca ma regasesc..shi ca sunt OM!

mig,da,folosesc la ceva.De fapt e de ajuns ca traiesc shi exist pentru mine,pentru viata mea shi pentru cei din jur.(ptr persoanele care stau in jurul lor shi care ma plac asha cum sunt)Oricine foloseshte la ceva...chiar shi nuami ptr a trai ptr el...dar tot foloseshte.Nu continui sa discut despre folosintza mea sau a altora,ca voi fi off-topic.
Titina
Junior Member

Mesajde Alienor » Vin Iun 10, 2005 10:06 am

Gigielle,
stai asa un pic. Eu inteleg ce vrei tu sa spui (in primul tau mesaj), insa nu era vorba de Romania si de ce se intampla in ea, era vorba, cum o spune si subiectul, daca merita sau nu sa ti iei blanuri peste blanuri dupa ce afli cum au fost obtinute!

Ati luat-o razna? De la o parere inpotriva chinurilor inutile ale animalelor ajungem la holocaust, Hiroshima si altele, ori la saracia din Romania? In ritumul asta o sa denunte cineva forumul de caterinci, ca fiind o ofensa groaznica, in conditiile in care chiar ACUM mor oameni in razboaie, sunt violate femei si se ucid copii !!!!

Nu trebuie amestecata soarta batranilor, bolnavilor de cancer sau copiilor cu treaba cu blanurile. Asta pentru ca sunt doua probleme situate la cu totul alte nivele: in timp ce preocuparea pentru soarta batranilor & bolnavilor, nivelul pensiilor sau reducerea coruptiei sunt OBLIGATIILE oricarui stat de drept, sa cumperi sau nu tone de rimel si blana obtinute prin chinuirea anoimalelor reprezinta o optiune individuala, prin care nu opresti pe nimeni sa-si faca treaba pe care ar trebui s-o faca. Ai avea dreptate daca statul ar disloca din fondul de pensii si ar aloca sume pentru coafarea castorilor sau liftingul vulpilor : ) Dar altfel, ce legatura are?
Threadul asta cerea parerea oamenilor despre cruzimi inutile, nu a avut nimeri pretentia sa se puna suferinta animalelor din film mai presus de cea a victimelor razboaielor.
Alienor
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Iun 10, 2005 10:08 am

titi, confunzi cu asta:

Vietate = Fiinta inzestrata cu facultatea de a simti si de a se misca; vietuitoare.

nocturna

Mesajde Titina » Vin Iun 10, 2005 10:11 am

oricum parerile sunt impartite.Nu vad de ce sa incercam sa ne impunem punctul d vedere shi sa-i facem shi pe cei din jur sa gandeasca ca noi...cei care vor sa cumpere blanuri,sa cumpere.(shi sunt multe persoane care cumpara blanuri!)Cei care nu vor...sa nu cumpere...

nocturno,tu crezi ce vrei,dar daca tu vrei sa spui ca eu n-am capacitatea de a gandi,n-am suflet(nu neaparat ptr animalele omorate ptr blanuri...) shi n-am destule calitati,incat sa pot fi numita OM,gresheshti...
Titina
Junior Member

Mesajde MiG29 » Vin Iun 10, 2005 10:14 am

bai titino ai inteles ceva?
de ce sa cunperi blanuri cand asa cum spunea cineva,industria textila poa sa produca blanuri sintetice care sa arate si sa se conporte mai bine ca cele naturale?sau tu le cunperi,stiind cum se obtin si atuncea ejti cel putin sadica si iar iti doresc sa te mujte un raton turbat.
MiG29

Mesajde Titina » Vin Iun 10, 2005 10:17 am

e o mare diferentza intre blanurile naturale shi cele sintetice...cum este de fapt shi al piele...bine ca nu intrebi : de ce sa cumperi piele naturala,cand exista imitatie de piele?Deoarece pielea naturala rezista mai mult in timp shi e de o calitate mult mai buna.Shi e shi mult mai indicata ptr pielea shi ptr corpul nostru.La fel shi la blanuri.
Titina
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Iun 10, 2005 10:18 am

manca-o-ar dana de titinutza dejteapta, are dreptate bre, daca unii vrea si poate de ce sa n-o faca? daca vrea unii sa omoare si sa violeze, de ce sa nu o faca? daca vrea unii sa fure masina lu tati din fatza supermarketului sa o fure, sunt destui care fura.

titinutzo pe bune, lasa-neee lasa-neee.

(la restu tre sa raspund in word, nevorbitilor :D)
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde MiG29 » Vin Iun 10, 2005 10:20 am

tititno ,pe bune ejti retardata.da nu`mi pare rau.am terminat aici discutzia ca n-am cu cine.
MiG29

Mesajde Titina » Vin Iun 10, 2005 10:22 am

ce comparatzii faci,danone... :| n-are nici o legatura violul shi furtul (ilegale),cu omorarea animalelor ptr blanuri... (ceea ce este legal).
Titina
Junior Member

Mesajde monk » Vin Iun 10, 2005 10:23 am

Titina scrie:cei care vor sa cumpere blanuri,sa cumpere.(shi sunt multe persoane care cumpara blanuri!)Cei care nu vor...sa nu cumpere...

ba da e grele frate logicile astea asa complecse ...

titino un sfat asa familial ... retrage-te din discutie pana nu intra danone ~p (later edit: .. prea tarziu ~p)

acu te doare nu ? cand vine vorba de ceva care iti apartine ... ia gandeste tu asa rational si uite:

e un animalutz X (nu Animal X) : tot ce poseda el e o blana... tu i-o furi ... e acelasi lucru ? trebe o schema ? ca si asa e aiu onlain :yD
Tre sa ma apuc de karate sa nu ma bata Dumnezeu

The Wake Up Show™
monk

Mesajde nocturna » Vin Iun 10, 2005 10:23 am

n-am suflet(nu neaparat ptr animalele omorate ptr blanuri...)

presupun ca ai plans cand s-a destramat andre. ~p
Titina scrie:Nu vad de ce sa incercam sa ne impunem punctul d vedere

e uite aici sunt de acord cu tine. nu mai bine te duci tu sa-tz mai vopseshti o shuvitza ?

migurila, iea jtie bre, ie diferentza, ce nu pricepi ? cate blanuri ai vazut tu in viatza ta, in afara de aia de pe pepsi ? :D ai tu esperientza tetinei la d'astea de lucs ?

tetina, ce bucuros ar fi fost Ed Gein sa te intalneasca. piele tanara, frageda, elastica. sociopatzii shtie. :D

nocturna

Mesajde Titina » Vin Iun 10, 2005 10:29 am

monk,animalul ala nu simte shi nu conshtientizeaza ca i se fura blana,singurul lucru ce-l are de pretz...d'aia e animal!Nu conshtientizeaza ca el e omorat ptr blana aia...bine k nu zici ca il apuca plansul shi ca i se rupe inimioara cand afla ca omul ii ia blana ~p personifici prea tare animalul...
Titina
Junior Member

Mesajde kant emir » Vin Iun 10, 2005 10:34 am

da,in special parintii mei sunt de acord cu hainele de blana naturala....shi prietenii,dar in special parintii mei. - cine se aseamana se aduna; din stejar, stejar rasare (si din ***** un ***** mai mare)
Titina, eu cred ca tu crezi in parerile tale, dar daca atata lume nu e de acord cu tine si-ti zice ca cele aduse de tine nu prezinta interes, renunta. Superficialitatea argumentelor tale ma face sa-ti dau o replica de genul asta:
tu imi esti, oricum, inferioara (gasesc eu ceva sa demonstrez). De ce sa nu ma folosesc de tine? Sa te ... fur si sa te duc, sa te mananc, ori sa fac ceva parale cu tine, ce zici? - doar ca exemplu, n-am mare lucru cu tine.
Vezi ca esti singura care este:
Dupa cate am citit pe acest thread,dintre cei de pe forum sunt cam singura,dar nu poti sa zici ca am o parere anormala sau ciudata - de ce nu te multumesti sa discuti cu cei care-ti dau dreptate ? Daca ai citit tot ce s-a scris aici, combate argumentat, punctual, si putem vorbi (sa stii ca n-am nimic impotriva, daca vrei, realmente, sa discutam).
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde gaga » Vin Iun 10, 2005 10:38 am

gigiell scrie: mor pe capete de foame sau de frig batrani singuri in cochiliile lor(ca nu le poti zice case)

bun si pentru asta nu exista fonduri, militanti, oameni care se ocupa? Nici nu ai habar. Ca se deturneaza fonduri partea a doua.

sunt vanduti pentru prostitutie, merceneriat, trafic de organe etc.... copii de diverse varste, din cauza saraciei

spui numai prostii

muncesc ca sclavii mai mult de jumatate din oamenii apti de munci pentru un rahat de salariu pentru a-si asigura o limita a subzistentei

arata-mii cu degetul. Eu vad o crestere a numarului de masini, a numarului de turisi in cel mai indepartat colt de tzara, a consumului per capita de ce vrei tu. Eu cred ca visezi. Exista si ce vrei tu, dar numarul de titine fatza de cosette e in crestere puiu.
Cat despre rezonul lui hova ca mi-am amintit:

Hovuletz, ce imi arati tu este evident, omenirea evolueaza, numa ca lungind viata creeaza si boli dupa care se scarpina in capshoare mirati “ce draq e astaâ€Â
gaga

Mesajde memetshot » Vin Iun 10, 2005 10:41 am

animalul ala nu simte shi nu conshtientizeaza ca i se fura blana,singurul lucru ce-l are de pretz...d'aia e animal

fa proasto.....animalu ala simte si constientizeaza DUREREA. daca nu ma crezi, fa un test.
dute la un caine si futei o palma peste cap. o sa simti si tu si o sa constientizezi ca acel animal a simtit ceva...si culmea e ca o sa si constientizeze cine l-a lovit
asa si pe tine daca te omuara cineva si porma itzi fute cadavru, tu nu o sa constientizezi ca ala te-a omorat numa penca a vrut sa te futa muarta (scapand in modul asta de privirea ta teligenta). Deci nu prea ai avea de ce sa fii suparata ...

amu vedeti ca io am avu dreptate. NU filmuletu ala in care neste fomisti omoara neste animale ii problema ci cate o titina & co...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde sin ella » Vin Iun 10, 2005 10:43 am

Lasati-o, mai, pe titinuta sa ne povesteasca, ce-aveti cu ea? Daca pleaca ea pe mine cine ma mai distreaza?

Si vedeti ca sunteti toti off-topic (in afara de ea) :D; va incapatanati sa purtati o discutie serioasa pe caterinci.

Titinism - ~p ~p ~p

uite ca nu mai e :nope:
............................
sin ella

Mesajde eyewitness » Vin Iun 10, 2005 10:49 am

bre, daca io i-am tuns blana lu raducu am facut un lucru urat ? nu l-a durut, ca l-am anesteziat ~p
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde memetshot » Vin Iun 10, 2005 10:51 am

eyewitness scrie:bre, daca io i-am tuns blana lu raducu am facut un lucru urat ? nu l-a durut, ca l-am anesteziat ~p

din blana lui tzai facut ma covoru ala?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde eyewitness » Vin Iun 10, 2005 10:53 am

nu bre, ala-i din rotvaileri, din raducu am facut bundita aia din cuier, o jtii?
eyewitness

Mesajde kant emir » Vin Iun 10, 2005 10:54 am

Titina scrie: nu simte shi nu conshtientizeaza ca i se fura blana,singurul lucru ce-l are de pretz...d'aia e animal!

Daca n-ar fi altceva decat o hotie, poate ca ai avea nejte dreptate. Dar animalul moare. Niste oameni (ca tine) il omoara cu cruzime. Poate respectivul animal sa traiasca linistit in continuare? Sau, ma rog, stresat ca i-au furat blana ? Eu cred ca (posibil sa fie si de la suparare) moare.
Tu, deocamdata, ai scuza varstei si a mediului. Dar pe urma?
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde gaga » Vin Iun 10, 2005 10:56 am

eyewitness scrie:bre, daca io i-am tuns blana lu raducu am facut un lucru urat ?

Nu bre, ca nu constientizeaza nici daca ie viu, daramite daca duarme?
gaga

Mesajde jeorj » Vin Iun 10, 2005 12:22 pm

Gigiell scrie: sunt vanduti pentru prostitutie, merceneriat, trafic de organe etc.... copii de diverse varste, din cauza saraciei

Danone scrie: spui numai prostii

Am sa incerc sa reformulez textul cu termenii consacrati:

Oameni milosi din tarile democrate adopta copii din familiile sarace pentru a le oferi conditii de viata mai bune oferind si sume de bani acelor familii care sa le faca mai usoara despartirea de odraslele lor:D
Este induiosator cat de multa lume este militanta pentru eliminarea cruzimii oamenilor fata de animale nevinovate.

Dar efectele unei astfel de propagande sunt:

Animalele mor intr-un mod mai uman:D

Crescatorul de animale castiga mai putin de pe urma comertului.(ca trebuie sa investeasca in niste metode de a omora animalu fara chinuri).

Celui care imbraca blanurile i se falfaie daca animalu s-a chinuit sau nu cand i s-a luat blana(dupa cum bine s-a optservat in anumite posturi).

Prin extrapolare mielu de pasti va fi sacrificat numai in abatoare autorizate(care autorizare va aduce institutiilor statale noi surse de venituri ce for fi folosite pentru diverse actiuni caritabile in favoarea politicienilor cei oropsiti de soarta care au pielea prea sensibila si trebuie sa o imbrace in blana naturala).

Ticalosii aia de saraci vor ajunge prin puscarii ca nu-s in stare sa-si plateasca datoriile fata de un stat foarte intelegator si caritabil.

Pentru amatorii de senzatii tari se vor gasi noi subiecte pentru care sa militeze.

Iar eu voi da o gramada de lei grei in plus pentru mielu de pasti:D.

Astai e mecanizmul cauza – efect pe care il intuiesc eu. Mi-ar place sa ma insel dar analiza multor evenimente anterioare ma face sa ma indoiesc.

Ce am vrut sa punctez este ca se pune prea mare pret pe compasiunea fata de animale in detrimentul compasiunii fata de om. Exista o multime de probleme mai grave de-ale oamenilor despre care nu se discuta.

[font='Times New Roman']Si ca sa raspund la intrebarea initiala: nu oamenii aia merita omorati ci altii, care chinuie si omoara alti oameni si se ascund sub masti caritabile[/font]
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Iun 10, 2005 12:38 pm

Exista o multime de probleme mai grave de-ale oamenilor despre care nu se discuta.

no offence dar asta imi aminteste de discutiile de pe vremea lu ceashca de la cuada la malai: "io-te-o si p'astea, a draq patzakina plimba javra aia in loc sa creasca un copil".

deci, alte probleme care nu se discuta asteapta un gigiell sa le aduca in discutie, so, tu fa thread si noi le vorbim, baga mare :D

ai rezon dar pierzi p edrum niste aspecte care scapa si sacosharului:

Este induiosator cat de multa lume este militanta pentru eliminarea cruzimii oamenilor fata de animale nevinovate.

nu uita, oamenii au capacitatea de a se exprima, de a se apara, de a-si spune punctul de vedere. animalul nu. daca tu ma convingi ca ii convine dobituacei sa fie izbit in zid, de acord 100% cu ce zici tu si drepturile de a avea profit cine vrea mujkii tai. nu ma dezumanizez pentru economie orice ai zice. se poate evita cruzimea inutila. parerea mea.

Crescatorul de animale castiga mai putin de pe urma comertului.(ca trebuie sa investeasca in niste metode de a omora animalu fara chinuri).

ma lasi ... cine stie sa faca o investitie se adapteaza, aste-as vrajeli. cine nu se adapteaza vinde la altul mai puternic care are capacitate de adaptabilitate si se duce sa tricoteze cu banii de pe afacerea pe care a vandut-o sau devine angajat. that's the way it is.

Ticalosii aia de saraci vor ajunge prin puscarii ca nu-s in stare sa-si plateasca datoriile

vezi mai sus ;) declara faliment si se spala pe maini.

Iar eu voi da o gramada de lei grei in plus pentru mielu de pasti

gaseste-ti alt job mai bine platit sau fa-te vegetarian, creste-ti singur mielu', descuca-te tata ca vrei nu vrei inca esti roman, cand o sa ajungi ca italianu care cheama electricianu' cand se arde un bec, atunci sa te plangi.

Ce am vrut sa punctez este ca se pune prea mare pret pe compasiunea fata de animale in detrimentul compasiunii fata de om.

revii la sacoshism:

unulamana: nu este adevarat, copiii srtazii, batranii, orfanii, sidosii, sunt la fel de bine exploatate, doar ca nu vorbim noi despre ele aici.

edit: sa nu mai vorbesc de cancerosii de care zici tu, abar n-ai cat de exploatati sunt, cate fundatii sunt pe spinarea lor, etc.

doilamana: repet: animalul nu se poate apara singur, nu e de vina de imbecilitate si nesimtirea fata de alta fiinta vie, exista insa oameni care pot ajuta spalarea obrazului de rusinea barbariilor si bravo lor. cui nu-i place nu trebuie sa se bage.
gaga

Mesajde sin ella » Vin Iun 10, 2005 1:31 pm

oamenii au capacitatea de a se exprima, de a se apara, de a-si spune punctul de vedere. animalul nu.

O persoana X are un caine pe care-l tine intr-un apartament de 60 mp, il iubeste, il hraneste si iese de doua ori pe zi cu el la plimbare (in total max. o ora pe zi). In rest cainele sta intre patru pereti. Intrebarea urmatoare ma framanta de multa vreme: nu e si asta o forma de captivitate?

Compenseaza iubirea stapanului (care printre altele e luptator pentru drepturile animalelor) lipsa de libertate a patrupedului?
............................
sin ella

Mesajde Alienor » Vin Iun 10, 2005 1:33 pm

Hai, mai Gigiele, nici chiar asa :) tu construiesti imaginea unei adevarate spirale a infernului, la baza careia ar sta compasiunea pentru animale.

Zi-mi si mie cu ce ar fi mai mare costul daca unui animal i s-ar lua gatu repede, intr-o fractiune de secunda, in comparatie cu jupuitul de viu?

Nu tuturor celor care au imbracat vreodata blanuri li se mai falfaie, odata ce au acces la o informatie completa.

Costurile pentru tot ce spui tu (autorizarea abatoarelor, samd) sunt neglijabile fata de masele imense de bani care se vehiculeaza pentru lucruri mult mai putin ortodoxe.

Pe urma, mielul ala mai scump o sa-l cumperi cu salariul tau mai mare. Tarile care sunt suficient de civilizate ca sa aiba abatoare legale sunt si suficient de civilizate pentru ca nivelul de trai al locuitorilor lor sa fie acceptabil.

Si, in sfarsit, unde se face PREA multa propaganda pentru asta? Care-s problemele omenirii despre care nu se vorbeste? Ai vazut tu in ziare sau la Tv prea multa propaganda in favoarea necuvantatoarelor?
Daca zici despre threadul asta, e firesc sa nu vorbim despre Irak, din moment ce subiectul este cruzimea fata de animale.
(Am mai zis, sa distrugem forumul de Kterinci !! Putem sa ne mai permitem sa glumim dupa Hiroshima si Holocaust? )
Zau, sa nu exageram. :) iti inteleg punctul de vedere, intelege-l si tu pe al celorlalti.

edit : Sinella, ce spui tu tine deja de cu totul altceva, sh-anume de cum intelege fiecare sa-si ingrijeasca patrupedul. Ce solutii propui, eliberarea cainilor in paduri pentru re-salbaticire? ma tem ca nu e posibil..
Alienor
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Iun 10, 2005 1:37 pm

sinelo, io creca la caine nu se pune pentru ca dobitocu nu jtie cum ie si varianta libertatii. e la stapan din frajeda pruncie. poate dinpotriva , daca ia-i reda "libertatea" i-ai face un rau.

altceva ie insa cand prinzi hipopotamu si-l baji in cujca la gradina zoolojica. cred.
eyewitness

Mesajde gaga » Vin Iun 10, 2005 1:41 pm

O persoana X are un caine pe care-l tine intr-un apartament de 60 mp, il iubeste, il hraneste si iese de doua ori pe zi cu el la plimbare (in total max. o ora pe zi). In rest cainele sta intre patru pereti. Intrebarea urmatoare ma framanta de multa vreme: nu e si asta o forma de captivitate?

ba da, este. cainele este animal domestic, primul domesticit de om. daca nu ii convine fi convinsa ca are fiecare caine modul in care va protesta (ohohooo si cate moduri si cati au renuntat la caini din cauza asta)

desigur nu sunt deloc de acord cu animalele salbatice crescute in captivitate pt mofturi (pot sa iti dau multe exemple). oricum nu este nici o forma de cruzime atata timp cat se ajunge la un consens intre stapan si catzelush.

Costurile pentru tot ce spui tu (autorizarea abatoarelor, samd) sunt neglijabile fata de masele imense de bani care se vehiculeaza pentru lucruri mult mai putin ortodoxe.

alienor, pici in pacatul lui ;)

edit: inca un avatar cu pisica? :( nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
gaga

Mesajde Alienor » Vin Iun 10, 2005 1:48 pm

nu pic in pacatul lui; ideea era ca, daca suntem intransigenti in stil gigelian, mai bine suntem atenti cum se scurg in buzunarele functionarilor, primarilor samd (corupti) bugetele pentru sanatate, scoli, etc, decat sa urlam ca ne costa cu 0.75 lei mai mult carnea pen-ca abatorul e curat, autorizat si legal .

EDIT: abator legal, evident, nu "legat" cum scrisesem. O sa-mi chem cainele sa continue, cred ca scrie mai bine ca mine :D
Alienor
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma