Credeti in Dumnezeu???

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde Asassinu » Mar Sep 14, 2004 9:41 pm

Asa imi displac stiintele exacte:D Niciodata nu i-am inteles pe fizicienii care doreau ei sa stie tot, sa descopere. De ce ai nevoie de dovezi palpabile? Poate ca in realitate nu e chiar ca in Biblie, dar fii sigur ca ceva exista. Ceva ce te ajuta atunci cand ai uitat ce sunt sperantele. Poate nu ti s-a intamplat. Poate ca nici nu o sa ti se intample....dar asta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista.
Eu sunt un mare pacatos....incalc multe din cele 10 porunci...si-mi pare rau pt asta cand ma gandesc, dar asa e firea mea. Dar cu toate astea, pt mine exista un Dumnezeu acolo sus.
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
Asassinu
Junior Member

Mesajde Titina » Mar Sep 14, 2004 9:52 pm

da,sunt de-acord cu tine....so...Sharban ,am doar un singur lucru sa-tzi mai zic: don't try 2 understand it...believe in it.... :D
Titina
Junior Member

Mesajde Serban » Mar Sep 14, 2004 9:59 pm

:) Ma amuzi rau de tot ! "dar asta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista"
Dumnezeu exista doar in imaginatia si in mintea voastra, subconstientul vostru va dicteaza fiecare miscare pe care o faceti...cateodata buna, alteori mai putin buna...culmea e ca atunci cand pici un examen nu mai auzi pe nimeni zicand ca nu l-a ajutat Dzeu, da' daca il iei parca ii aud pe unii cum zic "Cu ajutorul lui Dzeu l-am luat si pe asta"...:)...
E filozofie mare...treaba asta cu natura si cu Dzeu si cu multe altele...in care dovezile exista dar multi nu le accepta...pentru ca pur si simplu asa au fost educati de mici...si eu la fel am fost educat...mama cand a auzit ca eu nu cred in chestiile astea si in Dzeu...incepuse sa creada ca am luat-o razna...ca m-au luat "dracusorii" sub aripa lor
:)
Serban
Junior Member

Mesajde Titina » Mar Sep 14, 2004 10:16 pm

lol...de'acu itzi zic Neo.... ~p
Titina
Junior Member

Mesajde Asassinu » Mar Sep 14, 2004 10:24 pm

Serbane, zici ca "e filozofie mare". Pai marfa, ca mie imi place f tare filozofia. mia placut in liceu.
daca nu crezi in Dumnezeu e problema ta, fiecare e liber sa faca ce vrea.
Eu cred i n Dumnezeu poate pentru ca imi place lucrul asta. Asa simt io de cuviinta.
peace
Asassinu
Junior Member

Mesajde Serban » Mar Sep 14, 2004 10:34 pm

:) Pai nici nu v-am pus gand de razboi...! :)...imi dau si eu cu parerea si nu ma astept sa fiti de acord cu mine, e normal sa privim lucrurile fiecare din prisma lui...eu respect credinta altora si respect alegerea lor...da' cateodata se contrazic in legatura cu cine este sau ce este Dzeu si asta ma cam enerveaza. Trebuie clarificat de la inceput, adica omule, daca ai zis ca e cineva mergi pana la capat cu afirmatia asta, nu te trezesti peste 5 minute, o ora, o zi , o luna sau un an si zici ca este ceva ! Nu ma refer la cineva de pe forum de dinaintea noastra, ci ma refer la cei care nu stiu nici ei in ce cred !
Cat despre faza cu "daca nu crezi in Dumnezeu e problema ta" hai sa nu ajungem asa departe ! deja ai transformat-o in problema ! :) Nu e problema deloc ! Daca nu crezi, nu crezi ! Si atat ! Nu e nici o problema !...mai ales a mea...hai sa fim seriosi...
Serban
Junior Member

Mesajde Mtz » Mar Sep 14, 2004 10:41 pm

Eu cred in Dumnezeu din simplul fapt ca ma ajuta sa zambesc....si acum o destainuire: am promis ca nu voi incerca niciodata sa ma sinucid tocmai pt ca-L iubesc! desi m-am gandit de fffff multe ori la asta....e singurul meu prieten si tot timpul vb cu El, in gand, si ma ajuta sa trec peste piedici...si sa ma bucur cu tot sufletul de lucrurile frumoase din lume, desi putine....

P.S:si cum spunea cineva, nu mai stiu cine:Cred in Dumnezeu pt ca nimeni nu imi poate demonstra ca nu exista!
*"Oamenii cer libertatea de exprimare ca o compensatie pentru libertatea gandirii pe care o folosesc rar"-Soren Kierkegaard
*"In order to understand something, you mustn't try to understand everything."-Weinberg - Lump Law

oPsedatii stiu de ce
Mtz

Mesajde Asassinu » Mar Sep 14, 2004 10:54 pm

Ba da, e problema ta daca crezi sau nu. Crezi sau nu, nu te obliga nimeni. traim intro tara libera si nimeni nu te obliga sa crezi in dumnezeu. Sincer sa fiu pe mine nu ma intereseaza ce zice lumea ...mai ales cei care incearca sa imi demonstreze mie ca Dumnezeu nu exista. Cred pt ca vreau.
Peace
Asassinu
Junior Member

Mesajde Ro_Mofo » Mie Sep 15, 2004 6:31 pm

Eu nu cred....cred in evolutia darwinista..asa ca se cam bate cap in cap cu biblia.....cred mai mult in evolutia rasei umane decat creeare ei instantanee...poate se trage de la studiile pe care le-am facut toat ebazate pe stiinte..cu dovezi si amanunte
Eu e nou pe aici...aratati-mi imprejurimile
Ro_Mofo
Junior Member

Mesajde Titina » Mie Sep 15, 2004 7:53 pm

chiar,Dumnezeu tzi-e pana la urma cel mai bun prieten....
Titina
Junior Member

Mesajde Raz van Helsing » Mie Sep 15, 2004 8:23 pm

Dumnezeu exista, dar ii ajuta doar pe cei care cred (si) in ei insisi... Darwin, Biblie... LOOOOOOOOL!
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde Serban » Mie Sep 15, 2004 9:55 pm

:) Hai ca a fost buna asta ! Oligofren.........
Eu cred in mine si sunt sigur ca tot ceea ce fac mi se datoreaza mie si celor care m-au ajutat ! .... n are nici o legatura cu Dzeu........ :)
Oricum imi place mentalitatea............:)....foarte des intalnita...la cei care cred in Dzeu........
Serban
Junior Member

Mesajde Asassinu » Mie Sep 15, 2004 10:01 pm

marfa teoriile tale serbane. te consideri ateu? f bine....dar , chiar daca nu constientizezi, tot crezi in ceva, oricat ai vrea tu sa nu. In momentele in care iti doresti ceva, nu constientizezi, da practic te rogi de ceva, la cineva....
Asassinu
Junior Member

Mesajde Serban » Mie Sep 15, 2004 10:15 pm

Ai dreptate Asasinule ! Nu te contrazic in aceasta privinta ! E normal ca fiecare dintre noi sa credem in ceva sau in cineva ! Eu cred in mine, in timp si in noroc ! Orice s-ar zice despre noroc este clar ca este un dar al naturii si ai parte de el numai daca crezi in el ...... cateodata......:).......eu n am zis ca nu ma rog la ceva.......normal ca ma rog la ceva........ma rog sa am noroc si am de cele mai multe ori.........
De exemplu am avut vreo 6 restante si am ramas decat cu 4, la o singura materie am invatat si mi am dorit sa am noroc sa pic pe subiect si la celelalte am fost doar sa fac prezenta cu pretentia sa am noroc sa iau de la cineva cate ceva sau sa scriu din capu meu ce o fi pe acolo sa vada profesoru ca am scris ceva si sa am norocul sa ma treaca cu nota de trecere si am avut noroc. Mai am doua restante pe care le voi da la anu si sunt sigur ca nu o sa le iau oricate matanii as face, oricate rugaciuni as face, oricat m-as abtine sa nu fac vreun pacat cu o domnisoara, oricat m-as spovedi si chiar daca m-as cai nu as trece , daca eu nu invat la respectivele materii, nici norocul nu m ar ajuta pentru ca la materiile respective nu te ajuta nimeni si nimic pe lumea astfel sa le iei....decat propriile cunostinte.......si ca sa le am......trebuie sa invat....asa ca......depinde numai de mine. O sa mai ramana sa ma gandesc la norocul meu sa imi dea subiecte "decente" pentru cunostintele pe care le as acumula.
Serban
Junior Member

Mesajde Serban » Mie Sep 15, 2004 10:16 pm

Scuze, am ramas decat cu doua restante ! Nu cu 4 ! Am avut mai mult NOROC ! :)
Serban
Junior Member

Mesajde LS. » Joi Sep 16, 2004 12:21 am

Cred in Domnu, dar el s-a lasat pagubas cu mine...naspa de tot!!

LS.
who dares wins
LS.
Junior Member

Mesajde Raz van Helsing » Joi Sep 16, 2004 7:52 pm

Deah, Dumnezeu nu te ajuta sa iei restante, daca nu inveti... In orice caz, daca te poti conecta la sferele spirituale inalte, inseamna ca esti la o anumita etapa in care nu ai cere ajutor la un examen... Oricum e prea vag termenul acesta, "Dumnezeu"...
A, ce-am vrut eu sa zic atunci e ca daca faci tu totul, "Dumnezeu" nu iti sta in cale... Daca faci lucruri cu adevarat importante, e si normal sa te ajute "Dumnezeu", intr-o oarecare masura... "El" te ajuta daca-"L" lasi, bineinteles!

P.S. Eu scriu posturi cu pseudonimul "oligofren" si pe un forum. Nu va asteptati la nimic elaborat sau explicat minutios, de cele mai multe ori scriu sub forma de tampenii, chiar cand scriu ceva de mare profunzime...
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde matzaa » Dum Dec 05, 2004 12:39 am

pai in cazu'meu am crezut cand eram mik din cauza ca am fo invatzata sa cred..de aici vine si ideea cu''vaai cum nu crezi in dumnezeu?!nutzi e frica de el.?!.cum potzi sa zici asa ceva''si chestii de genu.faza ii ca acuma as vrea sa cred da' pur si simplu nu pot..io ma gandesc ca ma pot si preface numa asha.da la ce bun sa zici o rugaciune dak u nici nu simitzi sa o zici..si mai lasatzimi cu fazele de ateu ca intrun blok,intrun orash,intrun judetz,intro tzara unde se pune ff tare pata pe credintza nu cred ca potzi striga in gura mare ca esti ateu sau chestii de genu.ca totzi te vor crede ori nebun ori posedat..so..
tralallalalalallalaaaa
matzaa
Junior Member

Mesajde old lord » Dum Dec 05, 2004 1:36 am

io cred ,chiar cred in dumnezeu ,si nu ca mi s-a zis de mic ci pentru ca la concluzia asta am ajuns io
io zic ca exista dumnezeu astfel cum de exista asemenea lucruri ,atat de fine si echilibrate
io nu cred ca totul s-a format asa deodata din haos
cineva a creat totul si cu un scop anume
Cel mai dificil, când eşti înşelat, este să-ţi păstrezi demnitatea. Să te simţi de parcă n-ai merita oxigenul pe care îl tragi în tine. Te obişnuieşti cu asta. Începi să crezi. Chiar să-ţi placă. Ca o sticlă care nu se goleşte niciodată. Poţi să o duci la gură la nesfârşit.
old lord

Mesajde matzaa » Dum Dec 05, 2004 2:02 am

aham..io am ajuns la concluzia asta(ca nu exista)cand am crescut..da ii faza ca poate moi'lumina io intro zis sioi crede.lol.cum sa format lumea???simplu.invatza geografie.biologie si alte stiintze.te informezi rpd.gasesti raspunsurile.si nu sa format deodata.asha din haos.pt ca lumea nu exista doar decand teai nascut u sau bunicata..si ce scop are lume?imi spui si mie?scopul noi lam creat si inca il cream..
tralallalalalallalaaaa
matzaa
Junior Member

Mesajde old lord » Dum Dec 05, 2004 2:09 am

mda , ce convenabil este nu ? si ce simplu
io raman la parerea mea
m-am referit ca cineva suprem are un scop final pentru noi toti
Cel mai dificil, când eşti înşelat, este să-ţi păstrezi demnitatea. Să te simţi de parcă n-ai merita oxigenul pe care îl tragi în tine. Te obişnuieşti cu asta. Începi să crezi. Chiar să-ţi placă. Ca o sticlă care nu se goleşte niciodată. Poţi să o duci la gură la nesfârşit.
old lord

Mesajde Gyno » Lun Dec 27, 2004 3:55 am

Dumnezeu EXUSTA!
Cum il vad eu?
Ca pe o forta divina care ma ajuta de cate ori apelez la EA/EL.
cu capu-n nori si picioarele pe pamant
Gyno
Junior Member

Mesajde LoveVerde » Lun Dec 27, 2004 8:51 pm

nu ...........
I don`t like to watch myself in the mirror cause i`m a narcississt,
I simply like to see myself exist.
LoveVerde

Mesajde Catalánul » Lun Dec 27, 2004 9:12 pm

Eu nu cred in Dumnezeu ala din viziunea bisericii. Eu nu am incredere in institutia bisericeasca... cred in ceva dar nu in ceea ce mi se pune in fatza de unii sau altii.
Catalánul

Mesajde ValiEnte » Lun Dec 27, 2004 9:18 pm

eu cred in Dumnezeu... :dir:
Istoria incepe sa se razbune...
ValiEnte

Mesajde nodingat » Mar Dec 28, 2004 2:38 pm

Hades scrie:Rog, ca de obicei, sa dati argumente la raspunsurile voastre...

ValiEnte, dacă vrei doar să faci postări poţi, de exemplu, să intri pe say what! sau exempu' dat de LoveVerde e prea puternic!?
nodingat

Mesajde eyewitness » Mar Dec 28, 2004 4:38 pm

vALIeNTE momental un avertisment pentru bagare de seama, inca unu si faci tusha la juve o perioada
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Amaterasu » Mie Ian 05, 2005 6:47 pm

Nu cred in dzeu. nu cred in Dze-ul pe care l-au creat oamenii din dorinta idioata de a se asigura ca nu sunt singuri in univers si ca altcineva este responsabil de greselile lor... Nu cred in acest Dzeu care iti spune ca daca nu faci ca el te trimite in Iad...
si apropo de Iad... care e tot o creatie a omului... acum o suta si ceva de ani, in 1867 (daca mai stiu eu) un preot a gasit niste documente care atestau faptul ca Iadul si satana nu exista, prin urmare nici Dzeul creat de catolici (cel din Biserica) nu exista "eu nu sunt nici in piatra, nici in lemn ci in sufletele voastre...". aceste documente se pare ca erau scrise de un al 13-lea apostol. Ce credeti ca s-a intaplat cu acest "preot" dupa ce a srigat in gura mare ca Iadul nu exista? a fost gasit mort de o supradoza... sincer?1 Preot care sa se sinucida?! Nu cred...

Va intreb... daca dzeu exista si ii are ca trimisi pe Pamant pe preoti etc, cum se face ca cea mai mare mafie este masoneria catolica de la VATICAN?!

Daca nu ma credeti cititi ce s-a intamplat cu Papa Ioan Paul I, care a fost gasit mort (otravit, se spune) in propria lui camera, la 33 zile dupa ce i se daduse rangul de Papa si amenintase ca va destitui din functii pe toti cei care fac parte din masonerie si va elucida misterul scandalului bancar iscat de un consilier papal! el a fost gasit mort (cica infarct - desi se spusese ca e cel mai tanar Papa...), iar consilierii lui au murit otraviti... in celulele unor inchisori unde erau inchisi, acuzati pe nedrept si fara dovezi de delapidare etc...

si mai am o intrebare... ce credeti ca s-ar intampla in lume daca maine ar veni cineva in care oamenii au incredere si ar aduce dovezi ca Dzeu nu exista?
Ce credeti ca ii opreste pe oameni sa se ucida intre ei???
Va spun eu: FRICA!... si daca 76% din pop mapamondului crede in Dzeu de ce credeti ca asculta mai mult?! De politie sau de acel Dzeu care ii ameninta ca vor ajunge in iad???

Nu cred in dzeu. Cred in cea ce pot sa creeze oamenii atunci cand au curajul sa realizeze ca sunt singuri. Cred in iubire si in libertatea de a alege... in viata mea, in mine...
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde Trinnity » Joi Ian 06, 2005 8:35 pm

Eu nu cred in Dumnezeu.Religiile sunt o mare prostie, menite sa indobitoceasca noile generatii pentru a nu evolua.Dumnezeu(mai ales Iisus)este o imaginatie a oamenilor,o fictiune.S-a descoperit ca prin religie oamenii sunt manipulati cel mai bine.
"The days are bright and filled with pain/Enclose me in your gentle rain"(THE DOORS-"Crystal Ship")
Trinnity

Mesajde cubu » Joi Ian 06, 2005 10:17 pm

Aberanta ca intotdeaua. Daca nu erau religiile nu te mai nasteai tu sa declari cu seninatate prostie dupa prostie, gandeste-te la cele zece porunci ale crestinismului care au reusit cat de cat sa-i impiedice pe oameni sa se omoare inte ei ca chiorii.
indescifrabil
cubu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma