Simbolistica numelor noastre
Moderator: anjin-san
44 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Simbolistica numelor noastre
Discutand aseara cu bhuttu despre ce reprezinta numele noastre, Leo a gasit un site meseriash unde ni se explica simbolistica numelor pe care le purtam.
http://www.weddingvendors.com/baby-names/meaning
(daca voi mai stiti si alte siteuri cu simbolistica de nume...sa le punetzi aici)
Iata cateva exemple de nume purtate de forumisti celebrii...si ceea ce inseamna numele lor :
Gabriel ---> God is my strength (origine ebraica)
Alina ---> Bright, beautiful (origine poloneza)
Alin ---> Fair; handsome (de origine engleza. de la Alan)
Dan ---> God is my judge (origine ebraica. de la Daniel)
Silvia ---> padure (de origine latina)
Bogdan ---> Gift from God (origine ceheasca)
David ---> Beloved (origine ebraica)
Cezar ---> Hairy (origine latina)
Roxana ---> Dawn (origine persana)
Vali ---> Son of Odin (origine norvegiana)
Gigi ---> Trusted (origine franceza)
Dana ---> From Denmark (origine englezeasca)
Andra ---> Strong and courageous (origine scotiana)
Adrian ---> Dark one (origine latina)
Leonard ---> Like a lion (origine germana)
Stefan ---> Crown (origine greceasca)
Mihai ---> Who is like God (origine ebraica)
Andrei ---> Brave, Manly (origine englezeasca)
Alexandru ---> Helper, defender of man (origine englezeasca)
Mirela ---> Jehovah Spoke (origine frantuzeasca)
Diana ---> Divine (origine latina)
Catalin ---> Pure (origine basca)
Asadar pt. mine Dumnezeu reprezinta puterea, in timp ce pentru eye este judecatorul. Aflam ca Dana este din Danemarka, iar Mirela este sectanta. xkran este lordul intunecat, iar Jasmine este puternica si curajoasa. monk este paros, Hades este iubit, Rose este stralucitoare...iar Decret sau Portnoy sunt precum Dumnezeu. Nu in ultimul rand SOD este pur.
Nu am gasit semnificatia unor nume precum Costin sau Razvan. Mai revin cand mai gasesc chestii interesante.
http://www.weddingvendors.com/baby-names/meaning
(daca voi mai stiti si alte siteuri cu simbolistica de nume...sa le punetzi aici)
Iata cateva exemple de nume purtate de forumisti celebrii...si ceea ce inseamna numele lor :
Gabriel ---> God is my strength (origine ebraica)
Alina ---> Bright, beautiful (origine poloneza)
Alin ---> Fair; handsome (de origine engleza. de la Alan)
Dan ---> God is my judge (origine ebraica. de la Daniel)
Silvia ---> padure (de origine latina)
Bogdan ---> Gift from God (origine ceheasca)
David ---> Beloved (origine ebraica)
Cezar ---> Hairy (origine latina)
Roxana ---> Dawn (origine persana)
Vali ---> Son of Odin (origine norvegiana)
Gigi ---> Trusted (origine franceza)
Dana ---> From Denmark (origine englezeasca)
Andra ---> Strong and courageous (origine scotiana)
Adrian ---> Dark one (origine latina)
Leonard ---> Like a lion (origine germana)
Stefan ---> Crown (origine greceasca)
Andrei ---> Brave, Manly (origine englezeasca)
Alexandru ---> Helper, defender of man (origine englezeasca)
Mirela ---> Jehovah Spoke (origine frantuzeasca)
Diana ---> Divine (origine latina)
Catalin ---> Pure (origine basca)
Asadar pt. mine Dumnezeu reprezinta puterea, in timp ce pentru eye este judecatorul. Aflam ca Dana este din Danemarka, iar Mirela este sectanta. xkran este lordul intunecat, iar Jasmine este puternica si curajoasa. monk este paros, Hades este iubit, Rose este stralucitoare...iar Decret sau Portnoy sunt precum Dumnezeu. Nu in ultimul rand SOD este pur.
Nu am gasit semnificatia unor nume precum Costin sau Razvan. Mai revin cand mai gasesc chestii interesante.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
Ie de kkt sit-u ala al tau.Bogdan vine din slava ...bog(dumnezeu in slava veche) shi dan(daruit)...deci ie ceva gen dat de dumnezeu(asta ai nimerit-o)da la mine nu ie cazu:D(asta am luat-o dintr- carte cu asha ceva,poate dau de ea shi mai scriu).Zice ce numele ie vechi la noi,acum (adica in ultimii 30-40 de ani)revenind la moda.Se inrudeste cu Bogumil shi inca ceva.Femininu ie Bogdana
Incearca shi http://www.behindthename.com sau daca nu merge vezi cu .org
Pese.Razvan ie autohton,nu inseamna nimica,se aseamana cu Radovan.Unii zic ca ie adus de tzigani din India shi inseamna cel care aduce vejti bune
Incearca shi http://www.behindthename.com sau daca nu merge vezi cu .org
Pese.Razvan ie autohton,nu inseamna nimica,se aseamana cu Radovan.Unii zic ca ie adus de tzigani din India shi inseamna cel care aduce vejti bune
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
Bai MiG, ai baut beri inainte de a intra pe fanclub ? Siteul meu (care nu este al meu) zice exact ce ai zis si tu despre Bogdan.
Bogumil era un celebru personaj dintr-un serial polonez ce se numea Noptzi si zile.
Bogumil era un celebru personaj dintr-un serial polonez ce se numea Noptzi si zile.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Domne...acum asa zice siteul ala. Nu mi-o luatzi in nume de rau...ca nu am bagat de la mine semnificatiile.
-
si eu stiam ca andrei vine din greaca si inseamna barbat puternic sau ceva asemanator
there is no catharsis
cathartic media
cathartic media
-
catharsis - Mesaje: 1721
te inseli dornica.
vatra dornei vine de la dornea si nu invers
vatra dornei vine de la dornea si nu invers
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
CRINA f Romanian
Derived from Romanian crin meaning "lily". ........nimic special
ANDREEA f Romanian
Romanian feminine form of ANDREW
From the Greek name Andreas, which derives from aner "man" (genitive andros "of a man"). In the New Testament the apostle Andrew was the brother of the apostle Simon Peter. According to legend he was crucified on an X-shaped cross, and he is the patron saint of Scotland, Russia, and Greece. This was also the name of kings of Hungary.
;g
Derived from Romanian crin meaning "lily". ........nimic special
ANDREEA f Romanian
Romanian feminine form of ANDREW
From the Greek name Andreas, which derives from aner "man" (genitive andros "of a man"). In the New Testament the apostle Andrew was the brother of the apostle Simon Peter. According to legend he was crucified on an X-shaped cross, and he is the patron saint of Scotland, Russia, and Greece. This was also the name of kings of Hungary.
;g
l'eternite soulage mes peines
-
J'adore - Junior Member
dornea scrie:
Nu sunt prea multe familii Dornea in Romania doar vreo 7-8.
iseamna ca nu ne va fi prea greu sa te racolam si sa te trimitem in germania in saci de plastic sa inteleg ...
-
monk - Mesaje: 2747
Numele meu...
COSMIN m Romanian
Romanian form of COSMO
Dar eu stiam ca numele meu vine de la un haiduc faimos, un fel de Robin Hood. Langa Iasi e o padure numita Codrii Cozminului, care au avut o legatura cu acest haiduc. Poate acolo avea el ascunzatoarea. Oricum, poate cineva ma clarifica daca stie?
Romanian form of COSMO
Dar eu stiam ca numele meu vine de la un haiduc faimos, un fel de Robin Hood. Langa Iasi e o padure numita Codrii Cozminului, care au avut o legatura cu acest haiduc. Poate acolo avea el ascunzatoarea. Oricum, poate cineva ma clarifica daca stie?
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
-
Aurolacul - Junior Member
Joanne --> Hebrew --> God is gracious.
(bwahaha)
Joanne,Ioana -> JOAN (1) f English
Pronounced: JON
English form of Johanne, an Old French feminine form of Johannes (see JOHN). Saint Joan of Arc was a 15th-century peasant girl from France who, after claiming she heard messages from God, was given leadership of the French army. She defeated the English in the battle of Orleans but was eventually captured and burned at the stake. She is a patron saint of France, where she is known as Jeanne d'Arc. Queens of Naples and Castile have borne this name.
si al doilea prenume...
ALEXANDRA f German, Scandinavian, Dutch, English, Greek, Portuguese, Romanian, Czech, Hungarian, Ancient Greek
Pronounced: al-eg-ZAN-dra
Feminine form of ALEXANDER. This was the name of the domineering wife of Nicholas II, the last czar of Russia.
(bwahaha)
Joanne,Ioana -> JOAN (1) f English
Pronounced: JON
English form of Johanne, an Old French feminine form of Johannes (see JOHN). Saint Joan of Arc was a 15th-century peasant girl from France who, after claiming she heard messages from God, was given leadership of the French army. She defeated the English in the battle of Orleans but was eventually captured and burned at the stake. She is a patron saint of France, where she is known as Jeanne d'Arc. Queens of Naples and Castile have borne this name.
si al doilea prenume...
ALEXANDRA f German, Scandinavian, Dutch, English, Greek, Portuguese, Romanian, Czech, Hungarian, Ancient Greek
Pronounced: al-eg-ZAN-dra
Feminine form of ALEXANDER. This was the name of the domineering wife of Nicholas II, the last czar of Russia.
To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
-
darkshines - Mesaje: 2260
Origin and Meaning of First Name Andrei
What is the ethnic origin?
English
What does it mean?
Variant of Andrew: Brave, Manly.
What's the gender (commonly)?
Male
What is the ethnic origin?
English
What does it mean?
Variant of Andrew: Brave, Manly.

What's the gender (commonly)?
Male
Concurs NBA 2004-2005
I'm not afraid of death, I just don't want to be there when it happens.
-
dj_jaxxx - Mesaje: 1131
-
In ebraica veche exista un simbol pentru Dumnezeu care s-a tradus prin "El" . Asa ca toate numele care contin "El"(Gabriel, Daniel, Ionel etc.) sunt de factura religioasa.
Legat de asta, ca un maniac de HMM3 ce sunt, am facut o deductie interesanta. Israel inseamna in ebraica "Cel ce se lupta cu Dumnezeu", deci Isra ar insemna "Care se lupta", "Luptatorul". Isra,level 1 Necromancer, specialitate necromancy, Advanced necromancy.
Legat de asta, ca un maniac de HMM3 ce sunt, am facut o deductie interesanta. Israel inseamna in ebraica "Cel ce se lupta cu Dumnezeu", deci Isra ar insemna "Care se lupta", "Luptatorul". Isra,level 1 Necromancer, specialitate necromancy, Advanced necromancy.
If there's a war, we'll all fight!
-
bhuttu - Mesaje: 2510
jaxxx si monk...de ce repetati explicatiile pe care le-am dat eu in primul post ? nu vazuratzi ca am explicat si numele voastre ?
daca stiti siteuri cu explicatia numelor tarilor...puneti aici. sunt curios de unde vine Canada...de exemplu.
daca stiti siteuri cu explicatia numelor tarilor...puneti aici. sunt curios de unde vine Canada...de exemplu.
-
Leule, mai lasa dracu' Heroesu' ala, ca o iei razna... Mai joaca si tu un joc de strategie, un Solitaire in retea de exemplu...
Pai ia sa vad acum 5 matanii la mine si 5 la decret... Repede, pana nu ne suparam si aruncam ciuma peste voi...
Pai ia sa vad acum 5 matanii la mine si 5 la decret... Repede, pana nu ne suparam si aruncam ciuma peste voi...
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
Mihai ---> Who is like a cube (origine prahoveana)
-
Oribilul Mosh scrie:jaxxx si monk...de ce repetati explicatiile pe care le-am dat eu in primul post ? nu vazuratzi ca am explicat si numele voastre ?
Scuze, nu vazusem ca era si numele meu inclus.
Cuvantul Canada vine de la "Kanata" care inseamna sat sau comunitate in limba unui trib indian. Canada a aparut prima data pe o harta in 1547.
Concurs NBA 2004-2005
-
dj_jaxxx - Mesaje: 1131
-
monk..si eu le-am pus pe amandoua in primul meu post, in caz ca nu ai observat.
Mihai nu este din Biblie ? De la Arhangelul Mihail ? La fel si Gabriel...care vine de la Gabril. Cei doi mari Arhangheli.
Mihai nu este din Biblie ? De la Arhangelul Mihail ? La fel si Gabriel...care vine de la Gabril. Cei doi mari Arhangheli.
-
de obicei numele de origine ebraica ce contin particula "el" au legatura cu dumnezeu:
samael(veninul lui dzeu)
manuel(dzeu e cu noi)
rafael(dzeu a tamaduit)
reuel(prietenul lui dzeu)
ismael(dzeu asculta)
etc
si din cate stiam eu israel inseamna "ce conduce/guverneaza cu dumnezeu"
samael(veninul lui dzeu)
manuel(dzeu e cu noi)
rafael(dzeu a tamaduit)
reuel(prietenul lui dzeu)
ismael(dzeu asculta)
etc
si din cate stiam eu israel inseamna "ce conduce/guverneaza cu dumnezeu"
To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
-
darkshines - Mesaje: 2260
"Cel ce lupta cu Dumnezeu", draga mea prietena. Geneza capitolul 17 daca nu ma insel, desi e foarte posibil.
La traversarea nu stiu carui rau in nu stiu care scop Iacov se lupta cu un inger si i se schimba numele in Israel. Episodul e plin de incarcatura simbolica precum virginel de cacat. Io n-am reusit sa-i deslusesc sensul. Se pare ca nici teologii, da' aia macar au incercat.muie foca, cioara nefututa, proasta si muista
La traversarea nu stiu carui rau in nu stiu care scop Iacov se lupta cu un inger si i se schimba numele in Israel. Episodul e plin de incarcatura simbolica precum virginel de cacat. Io n-am reusit sa-i deslusesc sensul. Se pare ca nici teologii, da' aia macar au incercat.muie foca, cioara nefututa, proasta si muista
If there's a war, we'll all fight!
-
bhuttu - Mesaje: 2510
http://www.behindthename.com/
ALEXANDER m English, German, Dutch
Pronounced: al-eg-ZAN-dur
From the Greek name Alexandros, which meant "defending men" from Greek alexein "to defend, help" and aner "man" (genitive andros). Alexander the Great, King of Macedon, is the most famous bearer of this name. In the 4th century BC he built a huge empire out of Greece, Egypt, Persia, and parts of India. This was also the name of emperors of Russia, kings of Scotland and Yugoslavia, and eight popes. Also, Sir Alexander MacKenzie was an explorer of the north and west of Canada in the 18th century.
ALEXANDER m English, German, Dutch
Pronounced: al-eg-ZAN-dur
From the Greek name Alexandros, which meant "defending men" from Greek alexein "to defend, help" and aner "man" (genitive andros). Alexander the Great, King of Macedon, is the most famous bearer of this name. In the 4th century BC he built a huge empire out of Greece, Egypt, Persia, and parts of India. This was also the name of emperors of Russia, kings of Scotland and Yugoslavia, and eight popes. Also, Sir Alexander MacKenzie was an explorer of the north and west of Canada in the 18th century.
"Against modern football."
-
Aliosha - Mesaje: 5042
lol...cica catinca = ekaterina = katherine
si in gerceste = tortura
iar la romani = puritate
s-ar mai traduce si prin = " fiecare dintre cele doua" ?????????
sau = " consacrarea adusa numelui tau"
cred ca imi place mai mult partea cu tortura asa ca
TORTURE is my little name
si in gerceste = tortura
iar la romani = puritate
s-ar mai traduce si prin = " fiecare dintre cele doua" ?????????
sau = " consacrarea adusa numelui tau"
cred ca imi place mai mult partea cu tortura asa ca
TORTURE is my little name
If I could rearange the alphabet, I'd put U and I together
-
Superba Oana - Junior Member
44 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma