Romania
Moderator: anjin-san
90 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Romania
Daca nu v-ati dat seama despre ce e vorba, va lamuresc acum.
Pareri si viziuni...
Cum vedeti voi Romania? Cand era mai bine?Atunci(pe vremea lu' Ceasca) sau in prezent? Ce credeti ca ar trebui schimbat si cum vedeti voi o Romania "ideala"?
HAVE FUN! :o
Pareri si viziuni...
Cum vedeti voi Romania? Cand era mai bine?Atunci(pe vremea lu' Ceasca) sau in prezent? Ce credeti ca ar trebui schimbat si cum vedeti voi o Romania "ideala"?
HAVE FUN! :o
"The days are bright and filled with pain/Enclose me in your gentle rain"(THE DOORS-"Crystal Ship")
-
Trinnity - Mesaje: 657
Trinnity scrie:va lamuresc acum
shi pe cine crezi ca intereseaza?
oama lu Dumenzeu, cand creezi un thread, tu eshti prima persoana care ishi da cu parerea.
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
-
baixinho© - Mesaje: 14117
Da, omu lu Dumnezeu. Din punctul meu de vedere,in Romania era mai bine pe vremea lu Ceasca. De fapt era si bine si rau. Romania era o tara mai dezvoltata si mai recunoscuta, dar oamenii nu o duceau asa de bine. Totusi, acum avem acces la mai multe informatii decat atunci. Cred ca daca Ceausescu nu ar fi fost impuscat, ar fi dejucat planurile lu' Iliescu si acum am fi trait mai bine.
"The days are bright and filled with pain/Enclose me in your gentle rain"(THE DOORS-"Crystal Ship")
-
Trinnity scrie:Romania era o tara mai dezvoltata
decat Somalia, da.
ANTI
-
baixinho © scrie:shi pe cine crezi ca intereseaza?
oama lu Dumenzeu, cand creezi un thread, tu eshti prima persoana care ishi da cu parerea.
Pai se pare ca te intereseaza pe tine, din moment ce ai intrat pe threadul meu. Si oricum, este primul meu thread(ca initiator de thread). de acum am sa stiu ce si cum.(fara suparare). cred k am voie. La a doua greseala poti sa te superi. :w
-
baixinho © scrie:shi pe cine crezi ca intereseaza?
Vrei sa spui ca nu era mai bine cand era la putere Ceausescu?
-
Trinnity scrie:din moment ce ai intrat pe threadul meu
eroare falsa si gresita: prima data am intrat pentru ca am vazut ca era nou si voiam sa vad despre ce este vorba intr-un thread care avea numele tarii in care traiesc. ulterior am intrat pentru ca banuiam ca o sa raspunzi posturilor mele. si nu m-am inselat.
ANTI
-
baixinho © scrie:decat Somalia, da.
Vrei sa spui ca nu era mai bine cand era Ceausescu la putere? :-?
in fine, asta e parerea mea.Asta nu inseamna ca trebuie sa o iei la misto.

-
ba cred ca trebuie sa te ia cineva la mishto, daca faci afirmatzii neargumentate
am intzeles ca parerea ta e ca era mai bine acum 15 ani, dar pe ce te bazezi (copyright moromete)?
era mai dezvoltata (in ce sens), mai recunoscuta (de catre cine)?
am intzeles ca parerea ta e ca era mai bine acum 15 ani, dar pe ce te bazezi (copyright moromete)?
era mai dezvoltata (in ce sens), mai recunoscuta (de catre cine)?
-
nbm - Mesaje: 4958
exemplu: pe vremea lu' Ceausescu Romania ajunsese sa nu mai aiba nici o datorie fata de nici o tara. Iar acum? Acum Romania se ineaca in datorii!
-
si care este relevantza datoriilor? cu ce eram mai dezvoltatzi daca nu aveam datorii, dar muream de foame?
pt cultura ta generala, economia se dezvolta pe datorii. un singur exemplu: SUA
un alt exemplu: mult trimbitata crestere economica din ultimii ani din Romania se bazeaza pe datorii, mai precis pe creditul de consum. adik rominul s-a imprumutat pt a consuma mai multa mincare, pt a-si cumpara masini, televizoare etc - ceea ce a dus la dezvoltarea firmelor care comercializeaza sau produc asha ceva.
pt cultura ta generala, economia se dezvolta pe datorii. un singur exemplu: SUA
un alt exemplu: mult trimbitata crestere economica din ultimii ani din Romania se bazeaza pe datorii, mai precis pe creditul de consum. adik rominul s-a imprumutat pt a consuma mai multa mincare, pt a-si cumpara masini, televizoare etc - ceea ce a dus la dezvoltarea firmelor care comercializeaza sau produc asha ceva.
-
Trinnity, eshti putin atenta? vezi ca pe 26 ianuarie, la cimitirul Ghencea, se strange nostalgicii sa rememoreasca memoria lui Nicolae Ceaushescu. vezi ca o sa iti placa: oamenii o sa citeshte poezii, o sa canta cantece patriotice. da shi tu o fuga pe acolo sa va plange-ti inpreuna unul pe umarul celorlaltzi. daca nu pot-i sa traieshti mai bine ca inainte, macar sa i-ti reaminteshti aducandu-ti aminte cum era atunci.
ps: nbm, vezi ca n-o sa priceapa nimic din ce explici tu acolo.
ps: nbm, vezi ca n-o sa priceapa nimic din ce explici tu acolo.
ANTI
-
Trinnity scrie:exemplu: pe vremea lu' Ceausescu Romania ajunsese sa nu mai aiba nici o datorie fata de nici o tara. Iar acum? Acum Romania se ineaca in datorii!
Normal ca Romania nu mai avea nici o datorie.
Ti-au povestit ai tai cum Ceausescu taia curentu dupa 10 noaptea ? cum introducea pe piatza oase de porc si gheare de gaina la vanzare? cum dadea apa calda numai sambata si aia era numai 2 ore plus ca era cam calaie?...
Ti-au povestit cum taranii aveau voie numai la 5 gaini, un porc si-atat in tarc iar daca secretaru de partid din sat te prindea cu mai multe ti le confisca.
Stiai ca totul se cumpara pe ratie una bucata la 3 persoane..si cand se dadea zvonu ca la magazinu din colt se-aduc banane, portocale ...oamenii faceau coada de la 4 dim..
Pamanturi muncite din greu care erau luate cu japca de CAP, oameni bagati la pushacarie fara nici o vina si multe altele..nu stau sa-ti inshirui acum tot ce stiu....dar chestia e ca ar trebui sa fi un pic mai atenta cand faci astfel de afirmatzii. Tu ai auzit treaba cu datoriile din zbor, asha ai auzit si tu si-acum o spui repede pe forum, dar tu de fapt n-ai nici cel mai mic habar.

Nu e bine nici acum in Romania, dar macar exista libertatea individului, ceea ce este un lucru mare.
That's my ShiT
-
Nanuka - Mesaje: 1510
Nanuka ai uitat de perioada cand masinile aveau voie sa circule o zi cele cu numar par iar in ziua urmatoare cele cu numar impar.
Si ce ai spus tu despre curent si apa calda se aplica doar in Bucuresti ca in provincie erau doar 2 ore de curent iar apa calda era inexistenta.
Si Trinnity tu traiesti cumva pe alta planeta? Parca ai fi bunicul meu care a devenit senil si se-apuca sa ne zica noua ca daca nu era Ceausescu noi nu mai eram oameni in ziua de astazi. Mai informeaza-te si tu!
Si ce ai spus tu despre curent si apa calda se aplica doar in Bucuresti ca in provincie erau doar 2 ore de curent iar apa calda era inexistenta.
Si Trinnity tu traiesti cumva pe alta planeta? Parca ai fi bunicul meu care a devenit senil si se-apuca sa ne zica noua ca daca nu era Ceausescu noi nu mai eram oameni in ziua de astazi. Mai informeaza-te si tu!
-
dreamslave - Junior Member
electricitate de la 6 la 8 dimineatza shi de la 8 la 10 seara.
apa calda doo ore pe saptamana.
cel putzin in Teleorman.
paine, carne, ulei, zahar, oua, benzina, butelii pe cartela
shi asha mai departe
apa calda doo ore pe saptamana.
cel putzin in Teleorman.
paine, carne, ulei, zahar, oua, benzina, butelii pe cartela
shi asha mai departe
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
ok. sa spunem ca m-ati ajutat sa-mi schimb parerea(dar nu puteti sa spuneti k nu au existat si parti bune).
Ce credeti de Romania de azi? Si daca o tinem tot asa (coruptie,etc)unde o sa ajungem?
Ce credeti de Romania de azi? Si daca o tinem tot asa (coruptie,etc)unde o sa ajungem?
-
dreamslave scrie:Si ce ai spus tu despre curent si apa calda se aplica doar in Bucuresti ca in provincie erau doar 2 ore de curent iar apa calda era inexistenta.[...] Mai informeaza-te si tu!
decat sa se informeze k tine mai bine nu.

sincer nu situ d unde esti,dar te asigur k in cta era apa calda,nu stiu exact "orarul",dar sigur era.
la curent no comment.
u in c conditii iti imaginezi k traiau "provincialii"?doar nu era toata romania un kulag.
noi sa fim sanatosi

ma scot cu: pe forumu de caterinca nu exista offtopice.
- cr3tz
Parca ai fi bunicul meu care a devenit senil si se-apuca sa ne zica noua ca daca nu era Ceausescu noi nu mai eram oameni in ziua de astazi
corect, faceai pushcarie daca provocai frun avort

anunt merlucian
trinity, ca pushtuaica necordita si care sujeai probabil tzatza pe la sfarsitul anilor 80 cand paranoia cuplului ceausescu ajunsese la apogeu iti sujerez un experiment cat se puate de sinplu : sechestreaza-te intr-o garsoniera , considera ca apa care curje din cand in cand la robinet este cu precadere rece, caloriferele sa-ti fie piese de mobilier, sa citesti in fiecare zi "scanteia" unde vei afla cu lucs de amanunte de vizitele si indicatiile tovarasului in diferite tari si intreprinderi de stat, unde romanii o duc excelent, venitu national pe cap de locuitor in ultimul cincinal crescand simtitor cu 23 % ridicand astfel romania pe noi culmi de civilizatie si progress, sa urmaresti in fiecare seara de la orele 20.00 pana la orele 22.00 minunatele programe ale tvr1 incepand cu telejurnalu de seara 1 ora si incheind cu cel de nuapte alta ora , o transpunere pe sticla a "scanteii" citite de dimineata, sa bei in loc de cafea un praf maroniu facut din naut si cicoare, la pranz sa servesti cateva sendviciuri cu cateva felii de salam de soia procurat in prealabil la o coada de o suta de persoane care impreuna cu tine tremura de frig prin ploaie, sa realizezi ca (,) cuvantul "discoteca" nu a fost inventat in linba romana, ca pasaportul este un accesoriu numa pentru burghezia comunista, ca orice ai vorbi cu prietenu tau la telefon este inregistrat , ca vecinu de la 5 te-a parat la secu ca ai spus un banc cu tenta politica si o alta pagina s-a atasat la dosarul tau stufos de la arhiva securitatii, ca elemente si accesorii necesare unei femei precum parfumuri, rujuri, farduri etc puarta numa marca "farmec" sau "miraj" , ca daca vrei sa ti-o traji cu prietenu trebe sa calculati fuarte bine perioadele nefertile avand in vedere ca orice accesoriu contraceptiv este inexistent pe piatza iar daca ai pus-o si ramai ai sanse mari sa devi o mama eroina...si multe altele. deci incearca pentru cateva luni sa traiesti in atare conditii si cand ai terminat experimentul vii si mai discutam despre lucrurile bune infaptuite de ceausescu si recunoasterea internationala a romaniei. pana atunci ciocu mic si joc de glezne (c.v.)
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
eu una nu mai am rabdare sa incep iar cu explicatiile.
trinity, incearca sa faci ce zice aiu, inclusiv faza cu ciocu si cu gleznele.
trinity, incearca sa faci ce zice aiu, inclusiv faza cu ciocu si cu gleznele.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
-
Necko - Mesaje: 4348
baixinho © scrie:ps: nbm, vezi ca n-o sa priceapa nimic din ce explici tu acolo.
nici nu ma gindeam ca va pricepe. doar voiam sa-i dau o tema de gindire si mai ales un motiv sa se documenteze inainte de a face o afirmatie. nu cred ca a facut-o, dupa cum cred ca habar nu are ce reprezinta multzi dintre termenii folositzi chiar de ea (dezvoltare, recunoastere)
voi i-ati dat destule exemple, nu mai insist.
cert este ca romania de acum nu se poate compara cu cea de acum 15 ani decit la nivelul mentalitatii multor (as spune chiar prea multor) oameni.
sunt multi care cred inCA CA era bine pe vremea lu raposatu ca aveau lefuri, locuinte, fie ca munceau, fie ca nu.
ei bine, mie nu mi se pare normal ca un om care muncea de dimineata pina noaptea, care avea ceva studii, care se straduia sa invetze sau sa realizeze ceva sa nu poata, de ex, locui decit in acelasi tip de apartament cu un strungar cu 8 clase, care nu astepta decit ora 4 sa plece acasa si sa se imbete. ma rog... nu mai zic de alte anomalii...
-
trinnnnnnnnnnnnnity
for uat iz uort, io tocma ma intorsei din Romania dupa o apsentza de nishte ani. Mi s-a parut schimbata Romania, shi nu shtiu de ce, dar parca in bine. Cred ca lucrurile se vor imbunatatzi
for uat iz uort, io tocma ma intorsei din Romania dupa o apsentza de nishte ani. Mi s-a parut schimbata Romania, shi nu shtiu de ce, dar parca in bine. Cred ca lucrurile se vor imbunatatzi
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
hmmm
nbm scrie:sunt multi care cred inCA CA era bine pe vremea lu raposatu ca aveau lefuri, locuinte, fie ca munceau, fie ca nu.
:-?
bre, pai chiar le ierea bine mah..
pt secaturi, putori, curve, golani shi pt aia cu 4 clase o fost parfum pe vremea lu' ciuruitu..dobitocii nu aveau complexe fatza de 'telectuali ca mancau ezact aceiashi paine neagra, beau acelashi brifcor, frecventau aceleashi bodegi shi cofetarii iar gandacii erau la fel de negri (shi multzi..) shi la unii shi la altzii in bucatarie..
multzi uameni n'au nevoe de liberatate..libertatea e o povara pt cei care nu shtiu ce sa faca cu ia..plus ca e "minunat" cand iezista un el pe care sa'l potzi invinovatzi shi socoti responsabil pt tuate greutatzile sau nereushitele tale..in definitiv nu degeaba ne'nvatzau la gradinitza poezii de jenu' "mama mea e elena..", eram cu totzi nejte copii de care "parintzii" nshtrii puteau dispune dupa bunul plac..ei hotarau ce mancam (shi cat), cum ne imbracam, cum ne tundem, la ce filme ne uitam, ce cartzi citim, dak avem voe sau nu sa merem afara, n'aveam voe sa fim obraznici shi sa raspundem inapoi..tre' sa se fi simtzit fuarte prost cand progeniturile nu numa' ca n'au zis "saru'mana mama shi tata" ba din contra i'au vrut de partea celalalta a AKM-ului (nu aia cu care se obishnuisera, pe post de calai) shi le'au oferit plumb la discretzie..
cat despre aia cu bun simtz shi cva mai multa shcuala neajunsuri pe vremea aceea au fost multe..a se vedea postu' lu nenea aiu..acu eo doar me'am dat cu parerea luand in calcul ce'am citit, vazut shi auzit de la ai mei sau de la altzii..sa ma ertatzi dak am exagerat in fo privintza sau dak am omis nejte aspecte negative mai semnificative decat cele amintite de mine..
?!
-
h0va - Mesaje: 2049
Nu era mai bine pe vremea odiosului,asta e clar.Dar nici acum nu pot zice ca e prea bine.E tot rau(inca).Dar din doua rele e raul cel mai mic,asta sigur ca da.
Acuma sa asteptam sa se dezmorteasca putin noul guvern,sa-l vedem la treaba.
Eu, din ce am vazut in afara,capitalismul e mai sclipitor(shiny).Pentru necunoscatori a se vedea reclama Coca-Cola cu tirurile care vin de Craciun.La noi e ca in poza de mai jos.De fapt s-a schimbat doar ambalajul,produsul e acelasi.
Poate sa-mi spuna mie cineva care suc e mai sanatos:Coca-Cola sau vechiul Cico?
Acuma sa asteptam sa se dezmorteasca putin noul guvern,sa-l vedem la treaba.
Eu, din ce am vazut in afara,capitalismul e mai sclipitor(shiny).Pentru necunoscatori a se vedea reclama Coca-Cola cu tirurile care vin de Craciun.La noi e ca in poza de mai jos.De fapt s-a schimbat doar ambalajul,produsul e acelasi.
Poate sa-mi spuna mie cineva care suc e mai sanatos:Coca-Cola sau vechiul Cico?
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
Izabela - Junior Member
iote ce-o fute pe ia grija, cocacola sau cico...
dusi sunteti nene , vorba lu danone , mare-i gradina virtuala si multi dushi zburda prin ia.
dusi sunteti nene , vorba lu danone , mare-i gradina virtuala si multi dushi zburda prin ia.
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
era naspa pe vremea lu Ceausescu...ca nu exista forum
e mai bine acum...ca exista :p
si nici Wild Rose nu se nascuse atunci....si n-avea cine sa dea un cico

e mai bine acum...ca exista :p
si nici Wild Rose nu se nascuse atunci....si n-avea cine sa dea un cico

IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
a lu cine ie ionuzzz trinity?
bre aiule io zic ca are dreptate, daca mai traia ala-ntr-o ureche nu mai vedeai tu valu si deplasarea de continet si nu mai ajungea aurolacu si altzii pe unde-s acum decat calare pe butelie.
bre aiule io zic ca are dreptate, daca mai traia ala-ntr-o ureche nu mai vedeai tu valu si deplasarea de continet si nu mai ajungea aurolacu si altzii pe unde-s acum decat calare pe butelie.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
90 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma