Melodii romanesti in engleza?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Melodii romanesti in engleza?

Mesajde DrSlam » Mar Sep 04, 2001 3:56 pm

Credeti ca ar fi o idee buna sa se apuce tinerii nostri artisti sa scrie in engleza doar-doar or avea succes in lumea larga (sau poate macar la noi in tara, daca nu o sa le intelegem versurile - poate o sa sune mai bine?!)

Exemplul pe care vreau sa-l comentam e ultima melodie a Catalinei Toma al carei titlu si versuri nu le retin -cred ca erau in engleza- dar mai mult de 2-3 cuvinte intregi zise ca lumea nu se puteau deslusi de acolo.

1. Ar trebui sa ne limitam la a face muzica in romana, si de o calitate cat mai proasta cu versuri cat mai accesibile pentru a se vinde albumele la toti taranoii care nu stiu decat romana si vor sa auda lalaieli gen manele sau:

2. Sa se faca si melodii in engleza, spre exemplu, sau si melodii mai elaborate, care vor sta oarecum in calea comercialului dar poate vor defini ca "artisti" pe cantaretii respectivi.

Varianta a treia ar fi ceva gen ce face 3rei sud est care a scos melodia "amintirile" in 3rei limbi respectiv rom, engl si italiana.

Comentati chestia asta si nu o uitati pe Catalina, pentru ca, nu-i asa, nici sa vrem n-o putem uita asa usor! Yukk!
DrSlam has left the building!
DrSlam
Junior Member

Re: Melodii romanesti in engleza?

Mesajde Vizitator » Mar Sep 04, 2001 10:31 pm

Initial trimis de DrSlam
Credeti ca ar fi o idee buna sa se apuce tinerii nostri artisti sa scrie in engleza doar-doar or avea succes in lumea larga (sau poate macar la noi in tara, daca nu o sa le intelegem versurile - poate o sa sune mai bine?!)

Exemplul pe care vreau sa-l comentam e ultima melodie a Catalinei Toma al carei titlu si versuri nu le retin -cred ca erau in engleza- dar mai mult de 2-3 cuvinte intregi zise ca lumea nu se puteau deslusi de acolo.

1. Ar trebui sa ne limitam la a face muzica in romana, si de o calitate cat mai proasta cu versuri cat mai accesibile pentru a se vinde albumele la toti taranoii care nu stiu decat romana si vor sa auda lalaieli gen manele sau:

2. Sa se faca si melodii in engleza, spre exemplu, sau si melodii mai elaborate, care vor sta oarecum in calea comercialului dar poate vor defini ca "artisti" pe cantaretii respectivi.

Varianta a treia ar fi ceva gen ce face 3rei sud est care a scos melodia "amintirile" in 3rei limbi respectiv rom, engl si italiana.

Comentati chestia asta si nu o uitati pe Catalina, pentru ca, nu-i asa, nici sa vrem n-o putem uita asa usor! Yukk!

Acum, depinde de cantaret. Eu l-am azut pe Laurentiu Cazan cu ceva secole in urma , cantand in engleza, si mi-a placut. Dar trebuie sa stie singuri pana unde se intinde atza ca sa nu se faca de ras. :) Sau poate nu se fak de ras, unora poate le place...cei care habar nu au ce e aia muzica buna.
Catalina cine e?
Vizitator

na de aici!! :)

Mesajde gabi » Mar Sep 04, 2001 11:11 pm

frate,

ai mare dreptate sa stii cu ce zici tu (DR SLAM)....tot 3Sud Est au o varianta in engleza la hitul lor "te voi piede" si Costi la "asi da zile de la mine" (i would give).....

din astia undaground...Tase (Pirats Klan ) are un freestyle in engleza pe mixtape-ul lui DJ Dox, PHASE ONe...la fel si LDoctor....

cam atat...

pace
gabi
Junior Member

Imediat....

Mesajde FrozeN » Mie Sep 05, 2001 12:56 am

Propun sa realizeze si videoclipuri pentru surdomuti, in care versurile sa fie inlocuite de semnele caracteristice limbajului pentru acestia.
FrozeN
Junior Member

Mesajde May » Mie Sep 05, 2001 1:35 am

mie-mi place varianta in engleza a melodiei "sa nu crezi nimic" (iris)........alea de care spuneti voi mi se par si mie atentate la bunul simt al oamenilor
"Get away from me!
Take heed to thyself and see my face no more!
For in the day Thou see my face Thou shalt die!"
May
Junior Member

Re subiect

Mesajde testoasa » Vin Noi 23, 2001 11:11 am

De ce nu? Ar scoate si ei un ban in plus. Doar ca sunt si unii cantareti care nu se gandesc numai la bani...
testoasa
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Noi 23, 2001 12:24 pm

Poa sa cinte in ce limba vor, dar nu cred ca ar mai avea asa multi "admiratori" daca nu ar cinta in romana. Nu cred ca limba romana inseamna albume proaste, cumparate de taranoii care inteleg doar romana, si engleza inseamna automat albume mai bune.
In schimb, daca au sansa sa se vinda in strainatate, ar putea tine cont de cerintele pietei de acolo. Desi Negura Bunget, ascultat la greu pe afara, sau Zdob si Zdub, ascultati si mai la greu, nu se obosesc sa le traduca strainilor. Asta inseamna calitate. In domeniul lor, astea 2 trupe sunt bune. Ce te faci insa cu celelalte genuri muzicale prezente la noi? NSK am inteles ca sunt oarecum apreciati, asta prin faptul ca au luat un premiu, ca mie nu imi plac. Am mai auzit curind de doi arabo-romani, Grooveoholics, electronici, care cica stiu bine. Nu am ascultat nimic, desi au 2 clipuri.
Rolf
Junior Member

Mesajde apunake » Mar Dec 11, 2001 1:31 pm

NU, SUB NICI O FORMA. POLIGLOTI SI COSMOPOLITI, CE DRACU

OBIECTEZ CU IDEEA CA LIMBA ENGLEZA NU E IN MOD NECESAR O GARANTIE A CALITATII

Nu-i rea ideea.

Comentati chestia asta si nu o uitati pe Catalina, pentru ca, nu-i asa, nici sa vrem n-o putem uita asa usor! Yukk! [/B][/QUOTE]

SA N-O UITAM PE CATALINA NICICIND
apunake
Junior Member

Mesajde Vizitator » Mie Dec 12, 2001 12:53 am

Da, ar merita sa cante in engleza, dar doar daca au o pronuntie buna, si daca nu canta gunoi gen Treirei sud est, adrian prunku precoce, sau kestii d-astea, care mai bine stau la noi in tara decat sa ne facem de kakao si p-afara. Asa ca, eu personal, le-as da voie doar la trupele rock sa cante in engleza.
Vizitator

Mesajde vladonne » Mie Dec 12, 2001 5:12 am

Cred ca problema asta este pusa cam superficial. Ori ca aia, ori ca aia, ori daca nu-tzi place nu manca, da' arunca shi tu cu piatra. Limba engleza este limba de circulatzie internatzionala, iar daca pana la urma tzi se va intinde mana shi tzi se va da un ajutor, obligat fortzat va trebui sa cantzi in engleza. Daca tzi se va intinde o mana, producer-ul respectiv va avea grija ca tu sa cantzi cat se poate de bine. Piese care ar fi avut succes afara de-a lungul timpului au fost destule . Romanii insa sunt deficitari la capitolul productzie-sound. Shi asta se intampla pt ca tot ce fac, fac dupa ureche in cea mai mare parte a cazurilor. Pentru romani, cred ca trebuiie sa se cante in romana, insa daca vrei sa-tzi imbunatatzeshti statutul , e clar ca trebuie sa cantzi in englezaa , dar ca sa ajungi la capuitolul imbunatatzit statutul, e musai sa incerci retzete verificate de altzii inainte. Ca sa faci acest lucru , cineva trebuie sa-tzi ofere o astfel de retzeta, ca sa ajungi la acel cine va trebuie sa suni bine, ca sa suni bine ....Continui ? E clar, ca ne invartim intr-un cerc vicios .
vladonne
Junior Member

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma