de ce nu au trupele romaneshti succes afara?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

de ce nu au trupele romaneshti succes afara?

Mesajde neatza » Mie Dec 11, 2002 4:36 pm

aud peste tot ca avem nishte trupe extraordinare care gem de talent. de ce nu ajunge nici macar una sa sparga piatza pe afara? au fost, ce e drept, trupe care au dat ceva concerte in strainatate, dar atat. nu e cam putzin?
neatza

Re: de ce nu au trupele romaneshti succes afara?

Mesajde copiutzu » Joi Dec 12, 2002 10:44 am

Initial trimis de neatza
aud peste tot ca avem nishte trupe extraordinare care gem de talent. de ce nu ajunge nici macar una sa sparga piatza pe afara? au fost, ce e drept, trupe care au dat ceva concerte in strainatate, dar atat. nu e cam putzin?

Mai, tu nu ai auzit ce ravagii au facut ASIA prin bodegile americane? Cum poti sa spui ca nu au succes?
Sau wonder boy cu vali "furtona" in Anglia?
Mai, toti sunt plini de talente, asa ca succesul vine de la sine..

brrrrrrrrrrrrrr. Mi-e sila de ei.
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

o fi vre-o conspiratie...

Mesajde nocturna » Joi Dec 12, 2002 12:20 pm

mda...cum sa ai cat de cat succes, nu zic sa "spargi piata", daca noi ne prezentam cu d'alde Animalu' Pix, Andreea Antonescu urmata indeaproape de Andreea Balan (ca ce?! ea sa fie mai prejos!?) ASIA (care, vai durere mare se vor duce sa mai falseze nitel si in state, ca ProTvu' nu le mai suporta) cu Wonder Magic Kid-Boy, Dr. stomatolog Costi, neatragatoarele fetele de la Sexxy sau fetele de la Blondy care au fost vara asta, parca, in Italia sa prezinte si acolo "talentele" autohtone si traditionale, saracele blonde cand le-a luat Atomicu' interviu ptr a le intreba ce au cautat practic acolo, erau asa de bulversate si emotionate de vizita in Italia incat incepusera sa povesteasca ce si-au cumparat ele de pe acolo, ce locuri au vizitat, si, deodata...Cristina are un moment de "sclipire" (scurt totusi sa nu cumva sa doara) si...isi aduce aminte intr-un final tare nefericit: "aaa. da! am si cantat acolo." :)
cu asa talente ne laudam noi!?
una peste alta e greu (practic imposibil) sa 'spargi piata' dincolo mai ales ca majoritatea concertelor sustinute de artistii romani (daca nu chiar toate) se adreseaza diasporei.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Re: o fi vre-o conspiratie...

Mesajde copiutzu » Joi Dec 12, 2002 12:45 pm

Initial trimis de Lady Killer
una peste alta e greu (practic imposibil) sa 'spargi piata' dincolo mai ales ca majoritatea concertelor sustinute de artistii romani (daca nu chiar toate) se adreseaza diasporei.

Asta nu ar fi o problema.
Dar ca sa ai succes tre' sa fi promovat. Si ca sa fi promovat tre' sa dai dovada ca o sa aduci inapoi cel putin cat s-a investit in tine. Ori cu "talentatii" nostrii ar falimenta producatorii de dincolo.
Cine dracu, in afara de noi, romanii, mai promoveaza idiotenia, incultura si isi scuipa valorile atunci cand apare?
Pe dincolo nu merg spagile chiar asa ca la noi, astfel ca nici "talentele" noastre nu o sa aiba in veci succes pe afara.
Are fi cativa, care cred ca ar putea atrage atentia, numai cand aia de afara nu ii vad, ci vad numai ce se promoveaza (la atomic, protv,....) ce pot sa faca saracii? Ca nimeni nu vine aici daca nu vede ceva interesant, dar in conditiile astea, de la noi, este promovat ceva interesant oare?
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Re: Re: o fi vre-o conspiratie...

Mesajde neatza » Vin Dec 13, 2002 11:39 am

[quote]Initial trimis de copiutzu
[B]

Asta nu ar fi o problema.
Dar ca sa ai succes tre' sa fi promovat. Si ca sa fi promovat tre' sa dai dovada ca o sa aduci inapoi cel putin cat s-a investit in tine.

treaba asta cu promovarea este cea mai ushoara scuza. io vad problema altfel: vine strainu in romania, sta prin vreo crashma, aude vreo muzica, ii place, dar nu da iama prin magazine sa o cumpere. de ce? nu cred ca exista cineva care, macar o data, sa nu fi ascultat o trupa complet necunoscuta pentru el pe care sa nu o fi cautat dup'aia.
iar, in strainatate, nu sunt numa' concerte pentru diaspora. uite, de exemplu festivalul de la sziget unde trupe romaneshti au fost. cate din ele s-au lipit de un contract beton in urma prestatziei lor d'acolo? nici una! cred ca asta inseamna ceva.
neatza

Mesajde Unregistered » Mar Dec 17, 2002 3:52 pm

Initial trimis de neatza

vad ca nu prea se inghesuie lumea p'aici. poate pentru ca shtitzi cu totzii care este adevaratul motiv al insuccesului?
Unregistered

Mesajde antirisC » Mar Dec 17, 2002 9:05 pm

Pentru ca pleava au destula si strainii.
Si pe langa calitate, mai trebuie sa mergi si cu ceva ce ei 'nu au mai auzit'.
Imi povestea cineva cum au reactionat niste nemti care au nimerit din greseala la un concert cu Taraful Haiducilor : cica isi scuturau de zor pletele si semnalizau Victorie de iti era mai mare dragul sa-i vezi. Daca ar nimeri la vreuna din chestiile care apar la televiziunile muzicale autohtone, cum credeti ca ar reactiona ?
antirisC
Junior Member

Mesajde KoRn_bitch » Mar Dec 17, 2002 10:00 pm

De ce nu au succes? Pentru ca sunt niste ratatzi ... ma rog ... nu chiar totzi .. adica ma refer la formatzii ca Iris, Cargo, Vama Veche, Vita de Vie ... in rest ce draq sa prezintzi? Animal X shi Akcent sau TNT? HA ... FUNNY ... cum naiba sa te duci in strainatate shi sa te puna unu sa cantzi live? Pai cred ca devine circ sa cante Blondy, ASIA sau Andreele live .... In concluzie muzica romaneasca nu prinde pentru ca e de kkt ... I rest my case ...
A-Ur Attractive B-Ur Beautiful C- Ur Charming D-Ur Delicious E-Ur Exciting F-Ur Funny G-Ur Gorgeous H-Ur Heavenly I-Im J-Just K-Kidding L-Loser!!!! :fuck:
KoRn_bitch
Junior Member

Mesajde Kryszti » Mie Dec 18, 2002 1:57 am

Pentru ca niciodata "artistii" romani nu copiaza digital, asa ca de la original la copie sunt pierderi.
Tonul se de din vest, iar romanasii tzup sa incerce si ei sa faca la fel. Daca nu iese pe note, macar soundul sa fie aproape identic.
Iar ceea ce iese e ceva de nici muzica de vbest nu e, nici muzica originala nu e...
E pur si simplu muzica romaneasca :)).

Pai puneti si voi si bune, si rele:
Deftones - Coma
Cristina Aguilera - AndreEA
Uriah Heep si Iris
Touch & Go - Cristiana Raduta ( un pic fortat, dar ma rog)

Acum mai intreaba cineva de ce nu ajung mari "atistii" romani afara?
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
"Un popor detergent incuiat in televizor"
Kryszti
Junior Member

Mesajde vali » Mie Dec 18, 2002 6:06 am

parerea mea este ca trupele romanesti nu au destul talent pentru a se afirma afara. daca ar fi fost vreo urma de talent in ei, cu siguranta i-ar fi auzit cineva.
some people deserve to die
vali

sa va zic si eu.......

Mesajde dadius » Mie Dec 18, 2002 8:22 am

pe langa tot ceea ce a-ti scris voi mai sus mai e o treaba.
pe astia de afara pur si simplu nu-i intereseaza romanii sau romania. ar putea sa cante astia orice si oricum ca tot i-ar durea fix in cur pe straini.
de ce nu cumpara strainii automobilul Dacia?
sau de ce nu cumpara aragaze romanesti?
cred ca a-ti ineles unde bat!

de ce sa iei lucruri de cacat si de departe cand tu ai lucru de calitate la tine acasa.

A........ca s-a intamplat in istorie sa mai se auda de un Michael Cretu sau Ghe Zamfir sau mai nou Ceaky Grils (sau cum dracu le-o chema).........pura intamplare.
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde neatza » Mie Dec 18, 2002 9:28 pm

[quote]Initial trimis de Lara0275
[B]De ce nu au succes? Pentru ca sunt niste ratatzi ... ma rog ... nu chiar totzi .. adica ma refer la formatzii ca Iris, Cargo, Vama Veche, Vita de Vie ... in rest ce draq sa prezintzi?

da' de ashtia de care zici tu, de ce nu au succes afara daca sunt asha buni? shi treaba cu cantatu' live e un motiv de mandrie numai petru trupele noastre. afara asta ie ceva normal.
neatza

Mesajde KoRn_bitch » Mie Dec 18, 2002 10:09 pm

Initial trimis de neatza
da' de ashtia de care zici tu, de ce nu au succes afara daca sunt asha buni? shi treaba cu cantatu' live e un motiv de mandrie numai petru trupele noastre. afara asta ie ceva normal.

Da intr`adevar nu au succes in afara da sincer nici nu stiu daca s`au avantat intr`acolo ... ma rog .. chiar daca ar face`o tot nu ar avea succes cred .. pentru ca sunt trupe bune dar la nivelul tzarii noastre ... nu au finantzarea necesara pentru un show adevarat k sa poate arata intr`adevar ce pot ... ma refer la trupele tinere k Vitza de Vie shi Vama Veche ... cat despre Iris ... au cantat cu Uriah Heep totusi ... adica nu sunt chiar de lepadat ....
A-Ur Attractive B-Ur Beautiful C- Ur Charming D-Ur Delicious E-Ur Exciting F-Ur Funny G-Ur Gorgeous H-Ur Heavenly I-Im J-Just K-Kidding L-Loser!!!! :fuck:
KoRn_bitch
Junior Member

Mesajde neatza » Joi Dec 19, 2002 10:38 am

Initial trimis de Lara0275

Da intr`adevar nu au succes in afara da sincer nici nu stiu daca s`au avantat intr`acolo ... ma rog .. chiar daca ar face`o tot nu ar avea succes cred .. pentru ca sunt trupe bune dar la nivelul tzarii noastre ... nu au finantzarea necesara pentru un show adevarat k sa poate arata intr`adevar ce pot ... ma refer la trupele tinere k Vitza de Vie shi Vama Veche ... cat despre Iris ... au cantat cu Uriah Heep totusi ... adica nu sunt chiar de lepadat ....

finantzare? da' cate trupe beton s-au lansat in urma unui concert beton prin vreo crashma imputzita, shi asta numa' pentru ca au fost remarcatzi. cantau bine shi asha au primit finantzarea. la noi ie invers: da-mi finantzare ca sa cant bine! merde!
neatza

Mesajde TIM » Joi Dec 19, 2002 10:56 am

Initial trimis de neatza

finantzare? da' cate trupe beton s-au lansat in urma unui concert beton prin vreo crashma imputzita, shi asta numa' pentru ca au fost remarcatzi. cantau bine shi asha au primit finantzarea. la noi ie invers: da-mi finantzare ca sa cant bine! merde!

Corect!!!!! Al dracu de corect!
Iar despre IRIS, sa stie toata lumea care mananca kk, au facut istoria rockului romanesc.Iar faptul ca au colaborat cu Uriah se datoreaza faptului ca acum o buna bucata de timp Iris a cantat in deschiderea concertului celor de la Uriah Heep si asta in urma unei invitatii facute lui Minculescu...De atunci au mai cantat si colaborat de multe ori.Ca au scos de abia acum un videoclip cu ei, asta nu e relevant...Multi din lumea rockului international(din generatia IRIS) stiu cine e Minculescu si trupa lui!!!!!!!
Deci sunt trupe romanesti cu succes afara....Dar...depinde! Doar nu va asteptati sa faca ASIA istorie! sau BLondy TNT si alte nenorociri d'astea..:bleah:
Un alt bun exemplu cu renume international este si Paula Seling, stiti bine!
:o
suflet, nu creier!
...rai sau iad, totuna-mi e...daca te afli langa mine...
TIM
Junior Member

Mesajde neatza » Joi Dec 19, 2002 5:56 pm

Initial trimis de TIM

Multi din lumea rockului international(din generatia IRIS) stiu cine e Minculescu si trupa lui!!!!!!!

:o

ma cam indoiesc. sincer!
neatza

Re: Re: o fi vre-o conspiratie...

Mesajde X-Tina Aguilera » Joi Dec 19, 2002 7:28 pm

Totusi,ca sa aiba succes prin America(de exemplu),ar trebui sa aiba succes shi pe la noi,prin Romania...shi majoritatea nu au nici aici(ex.:Georgia,Uni-K,Bambi,Demmo,A.S.I.A.,Valahia,K-Pital-care nici nu mai sunt,Extra,X-It,Trinity,Tutty Frutty sau Shusta...ce sa mai pomenim de ei...
X-Tina Aguilera

Re: Re: Re: o fi vre-o conspiratie...

Mesajde neatza » Vin Dec 20, 2002 2:25 pm

Initial trimis de X-Tina Aguilera
Totusi,ca sa aiba succes prin America(de exemplu),ar trebui sa aiba succes shi pe la noi,prin Romania...shi majoritatea nu au nici aici(ex.:Georgia,Uni-K,Bambi,Demmo,A.S.I.A.,Valahia,K-Pital-care nici nu mai sunt,Extra,X-It,Trinity,Tutty Frutty sau Shusta...ce sa mai pomenim de ei...

dai shi tu nishte exemple...
neatza

Hahahaha

Mesajde omnem » Vin Dec 20, 2002 2:53 pm

Sunt f. putzine trupe romanesti care canta ceva... Animal x, 3se, o-zone si toate celelalte trupe de care au aparut peste noapte si au pretentia ca canta daca le asculti atent un album observi ca au doar 3 versuri in tot albumul (" te iubesc, mi-e dor de tine, te-am pierdut"). Ei au succes decat la pustoaicele mediocre de 12-16 ani care nush ce asculta la aceste trupe.
Din moment ce ei au trei versuri intr-un album, noi nu avem cum sa avem succes in strainatate dearece afara se tine la lirica. Si bun sa zicem ca nu avem lirica tare dar fiecare album are o linie melodica deci... Asta-ar fi una, doi trupele mai bune din romania (cel putin care mi se par mie mai bune) au mici sanse sa reuseasca acolo deoarece este o foarte mare competitie, la care romanii fara suparare nu prea fac fatza...
Sa recunoastem, deocamdat nu avem succes decat in zona balcanilor si nici aici cine stie ce...
omnem

Re: Hahahaha

Mesajde neatza » Vin Ian 10, 2003 3:04 pm

ce se'ntampla: au fost la festivalul de la sziget cateva trupe romaneshti. in fatza scenei erau numai romani, shi nici ashtia prea multzi. cam nashpa.
de aici vine o alta intrebare: care muzica romaneasca? exista asha ceva?
neatza

da?

Mesajde the Zephyr » Sâm Ian 11, 2003 1:52 am

si ce formatii romanesti ai vazut la Sziget? sunt si eu curioasa....
Sanest choice in the insane world...
the Zephyr
Junior Member

Re: da?

Mesajde neatza » Lun Ian 13, 2003 4:21 pm

Initial trimis de the Zephyr
si ce formatii romanesti ai vazut la Sziget? sunt si eu curioasa....

adica tu crezi ca la cate trupe beton sunt pe acolo (straine) io o sa ma duc sa le vad chiar pe alea romaneshti!
totusi: au fost p'acolo: zdob&zdub, spitalu' de urgentza, parazitii, alexandru balanescu (asta a fost chiar bun!), kumm, ... shi au mai fost...
de ce?
neatza

just wondering

Mesajde the Zephyr » Lun Ian 13, 2003 11:52 pm

Pai ma intrebam si eu ce formatii de la noi au cantat la un festival destul de renumit(cred eu) cum e ala de la Sziget :)
Referitor la topic, ziceau aia de la Animal X ca au 2 piese pe noul album in lb.engleza, cu care spera sa aiba succes si prin strainatate...ca tot au luat acum marele premiu MTV.....heheeh....dar cat optimism si perseverenta la baietzii astia :D
the Zephyr
Junior Member

Re: just wondering

Mesajde neatza » Mar Ian 14, 2003 12:52 pm

Initial trimis de the Zephyr
Pai ma intrebam si eu ce formatii de la noi au cantat la un festival destul de renumit(cred eu) cum e ala de la Sziget :)
Referitor la topic, ziceau aia de la Animal X ca au 2 piese pe noul album in lb.engleza, cu care spera sa aiba succes si prin strainatate...ca tot au luat acum marele premiu MTV.....heheeh....dar cat optimism si perseverenta la baietzii astia :D

simpla folosire a limbii engleze, nu face minuni, mai trebuie shi ceva muzica. pentru asta trebuie talent, iar talentul se gaseshte la oameni, nu la animale. X-urile, ca shi regnul din care fac parte, nu sunt capabili decat de o simpla reproducere neconditionata a unor comenzi. dar asta se numeshte dresaj, nu muzica.
neatza

Mesajde leon » Mar Ian 14, 2003 1:00 pm

bine vorbit!
leon

Mesajde the Zephyr » Mar Ian 14, 2003 11:14 pm

Mai trebuie sa mentionez ca asta e si parerea mea despre "those" people...? sper ca a fost destul de bine perceput sarcasmul...si daca nu, asta e:rolleyes:
the Zephyr
Junior Member

Mesajde neatza » Vin Ian 24, 2003 2:10 pm

[ shi nu mai ie mult shi o sa vina eurovisionu'. prima preselectzie tocma s-a terminat. statzi sa vedetzi cata MUZICA o sa iasa acu'. distractzia abia incepe.
neatza

Mesajde Ines » Vin Ian 24, 2003 6:30 pm

Mai oameni buni, a fost careva dintre voi pe-afara sa vada ce trupe (necunoscute!) canta prin cluburi sau (si mai rau!) pe strada si pe la metrou??? Ca-ti vine sa dai cu caciula de pamant! Canta, nu bine, ci super-bine.

Ati auzit careva de Berkley, de GIT (Guitar Institute of Technology) si altele la fel? Sunt un fel de Conservator, dar care nu se ocupa numai de muzica clasica ci si de rock sau jazz. Si de-acolo ies sute de instrumentisti la fiecare promotie. Si nici aia nu-si gasesc toti de treaba si nu ajung vedete... Pai cine dintre muzicienii de la noi se poate compara cu aia??? Ce naiba?...
Ines
Junior Member

RASPUNSUL nu ma sperie: e ENGLEZA de mizerie

Mesajde Bortzianu' » Sâm Ian 25, 2003 12:52 am

RASPUNSUL nu ma sperie: e ENGLEZA de mizerie

Ai ascultat IRIS in engleza?? pai intai tre' sa vorbim corect, sa mai taiem din accent si apoi..poate ne asculta cineva...
..si apoi ce gen tare au inventat romanii ca sa fie bagati in seama..romanii asteapta hit-urile si apoi copiaza....
Bortzianu'

Mesajde neatza » Mie Feb 05, 2003 12:53 pm

[quote]Initial trimis de Ines
[B]Mai oameni buni, a fost careva dintre voi pe-afara sa vada ce trupe (necunoscute!) canta prin cluburi sau (si mai rau!) pe strada si pe la metrou??? Ca-ti vine sa dai cu caciula de pamant! Canta, nu bine, ci super-bine.

anul trecut la sziget am ascultat o trupa ce se numeshte C.H.I.P. era primul lor concert!!!! n-am cuvinte cat de bine puteau sa sune. cantau ceva intre hardcore shi industrial. asta ca sa nu mai vorbesc despre o trupa invitata sa cante la o nunta din austria, nishte necunoscutzi care ishi cantau pe la chefuri pentru un ban in plus. altfel, oamenii aveau slujbe stabile, dar muzica faceau din pura placere. cum sunau baietzii aia? dadeau clasa oricarei trupe "cu pretentzii" de la noi.
neatza

Următorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma