Festivalul castanilor,Folk, Ploiesti-2001 sau muzica adevarata!
Moderator: anjin-san
4 mesaje
• Pagina 1 din 1
Festivalul castanilor,Folk, Ploiesti-2001 sau muzica adevarata!
In primul rand,bun gasit tuturor cititorilor acestei pagini!Dupa o absenta indelungata,iata revin pe acest site cu bucuria de a va scrie articole si a impartasi impreuna cu voi opinii legate de muzica.La Ploiesti s-a desfasurat in perioada 5-6 octombrie 2001 Festivalul castanilor,manifestare in cadrul careia s-a audiat muzica folk la adevarata valoare a acestui gen muzical.Au fost prezenti pe scena concurenti din mai multe judete ale tarii,care prin evolutia lor au incantat publicul prezent la festival.Prezentarea concurentilor a fost facuta de binecunoscutul Gabi Dobre,pe care il cunoasteti de la TVR sau pentru ploiesteni de la Radio Prahova.De-a lungul celor doua zile cat a durat festivalul am putut urmarii evolutia multor tineri talentati,grupuri folk ce m-au captivat prin talentul lor.N-au lipsit nici recitalurile solistilor consacrati,printre ei numarandu-se grupul SIMPLU si ANA MARIA,anul trecut o simpla concurenta,anul acesta o solista consacrata cu un album la activ si un mare premiu (locul 1 la festivalul de la Mamaia) castigat in 2001.In prima seara nu s-a putut sa nu apara si mici probleme legate de calitatea sonorizarii,cauza constituind-o din pacate slaba pricepere a sunetistului Teatrului din Ploiesti,un anume Vasile care a creat destule probleme in buna desfasurare a festivalului.Dar trecand peste aceste inconveniente,vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca acest festival a bucurat deopotriva atat publicul tanar cat si publicul mai in varsta prezent in sala in cele doua zile de festival.Am putut vedea tineri care cautau cu disperare un loc in sala deja arhiplina a Teatrului din Ploiesti.Acest lucru dovedeste,daca mai era nevoie,faptul ca in Ploiresti mai exista dragoste pentru muzica adevarata,dragoste pentru folk in general.Afirmatiile mele sun intarite de afirmatiile marelui artist Vasile Seicaru,care inainte de a sustine recitalul sau in a doua seara a festivalului a spus ca ceea ce se intampla in acest an la Ploiesti este "Un vis frumos" devenit realitate,este "Renasterea muzicii folk la adevarata ei valoare".Festivalul a fost atat de bine primit de catre mari artisti Nicu Alifantis si Ducu Bertzi,incat ei s-au hotarat sa vina curand la Ploiesti impreuna cu alti artisti de frunre ai folk-ului romanesc,pentru asustine mai multe recitaluri timp de cateva zile special pentru publicul ploirestean,public ce a stiut sa aprecieze adevarata valoare a muzicii folk in ansamblul ei.Acest lucru m-a bucurat si pe mine in mod deosebit mai ales ca am fost prezent si la Gala Laureatilor si la recitaluri,vazand cum publicul a cantat impreuna cu artistii de pe scena si a aplaudat in picioare minute in sir evolutia artistilor.Acesta este un semn ca muzica folk,genul acesta in general a renascut spre bucuria noastra a tuturor.In actuala conjunctura,cand muzica este inca dominata de manele(din pacate) iata ca soarele adevaratei muzici rasare si se ridica pe bolta.Muzica buna si mai ales muzica veche revine atat la noi cat si peste hotare.Un lucru benefic pentru tanara generatie care are ocazia sa intre in contact cu muzica adevarata.Si pe plan mondial se constata o revenire a multor hit-uri din anii '80,fapt ce dovedeste inca odata faptul ca pe atunci se creea muzica cu adevarat,muzica ce ramane peste ani,fiind audiata si "recantata" de artistii tineri actuali! Bine ca "microbului manelistic" i s-a gasit in sfarsit leacul.Dar despre acest subiect voi reveni in alt articol.Atat am avut deocamdata sa va relatez.Va doresc toate cele bune si fie ca muzica buna sa va insoteasca pretutindeni! Cu stima Mares Cosmin din Ploiesti. Daca doriti sa-mi scrieti in particular,sunteti oricand bineveniti la noua mea adresa de e-mail mares@myx.net .Va astept!:) 

- mares
O mentiune.
Muzica folk nu e nici pe departe moarta, e mai degraba un fel de underground acum. Dar in bukale, in fiecare vineri se tin concerte folk (si rock cateodata) in clubul Casa Eliad care a fost al lui Vali Sterian (acum 2 saptamani a cantat Alifantis).
Muzica folk nu e nici pe departe moarta, e mai degraba un fel de underground acum. Dar in bukale, in fiecare vineri se tin concerte folk (si rock cateodata) in clubul Casa Eliad care a fost al lui Vali Sterian (acum 2 saptamani a cantat Alifantis).
- Vortex
- Junior Member
Initial trimis de Vortex
O mentiune.
Eu cred ca muzica folk sufera foarte mult datorita noilor influente. Cei ce stiu ca mai aprecieze asa ceva asculta muzica folk in orice imprejurari. De ce sa ajunga folk-ul underground? e muzica buna care trebuie promovata. In "bukale" traiesc mai toti cantaretii de muzica folk si mai fak si ei cate o deplasare prin provincie, dar sunt sigura ca le merge destul de prost.
Exo
- EXOTICA
- Junior Member
Eu cred ca muzica folk sufera foarte mult datorita noilor influente.
- absolut corect, si nu e singurul gen muzical care sufera.
De ce sa ajunga folk-ul underground?
- poate nu m-am exprimat tocmai corect. Prin underground definesc muzica necomerciala care nu se asculata la colt de strada. In sensul de muzica ascultata de oameni putini, nu de toti pustanii influentati de MTV.
In "bukale" traiesc mai toti cantaretii de muzica folk si mai fak si ei cate o deplasare prin provincie, dar sunt sigura ca le merge destul de prost.
- de fapt le merge destul de bine, mai au ascultatori.
- absolut corect, si nu e singurul gen muzical care sufera.
De ce sa ajunga folk-ul underground?
- poate nu m-am exprimat tocmai corect. Prin underground definesc muzica necomerciala care nu se asculata la colt de strada. In sensul de muzica ascultata de oameni putini, nu de toti pustanii influentati de MTV.
In "bukale" traiesc mai toti cantaretii de muzica folk si mai fak si ei cate o deplasare prin provincie, dar sunt sigura ca le merge destul de prost.
- de fapt le merge destul de bine, mai au ascultatori.
- Vortex
- Junior Member
4 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma