Muzica veche (si buna) din anii '80,revine in actualitate!

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Muzica veche (si buna) din anii '80,revine in actualitate!

Mesajde mares » Vin Oct 19, 2001 10:21 am

Bun gasit! Astazi vom aborda un subiect legat de revenirea muzicii vechi pe firmamentul actual,al top-urilor.Ascultand zi de zi posturile de radio ce emit pe FM in multe orase de la noi.poti lesne sa constati ca melodii lansate cu multi ani in urma,mari hit-uri la acea vreme,revin in actualitate cantate de formatii sau solisti fara prea multe "remixari".Aceasta constatare vine sa confirme faptul ca in muzica mondiala actuala au loc unele schimbari majore.Reantoarcerea la vechi hit-uri denota o revenire la ceea ce este adevarat in muzica.Sa nu uitam faptul ca in anii '70-'80 s-au lansat adevaratele melodii ce multi dintre noi le-am dansat pana se "inrosea" ringul de dans si le fredonam la tot pasul.Exemplu concret de astfel de piese cunoscute la noi si care au revenit in actualitate sunt: DANCE WITH ME,cantat de Alphaville si L'ITALLIANO cantat la vremea lui de Toto Cutugno,le auzim astazi difuzate de multe posturi de radio cum ar fi de exemplu PRO-FM-ul.Asta ce dovedeste? Nimic mai elocvent! Faptul ca muzica mondiala se intoarce la ceea ce este melodios,la ceea ce altadata se putea numi cu adevarat HIT!!! Asta nu inseamna ca astazi in lume nu se mai scot melodii de valoare,dar muzica ce se facea cu ani in urma era mai bine studiata si avea o melodicitate aparte! Ma bucura tot mai mult sa constat ca multi tineri asculta hit-uri de valoare si cumpara tot mai multe cd-uri cu muzica valoroasa GOLD-uri cu diversi artisti celebrii...exemple???...iata!:ABBA, ELVIS,JOE DOLAN,FRANK SINATRA si lista ar putea continua!Bine ca tot mai multi dintre noi am inteles ca tot ce este valoros cu adevarat in muzica va ramane peste timp bucurand generatii intregi de consumatori de muzica si melomani!La diverse sonorizari de care ma mai ocup si eu in timpul liber,muzica veche umple ringul de dans!Tot BONEY M,ABBA, ALBANO&ROMINA POWER etc.raman baza in programul de dans.Mai "rupem" ringul si cu "anii '60" si hit-urile nemuritoare lansate atunci...nici nu mai are rost sa le enumar sunt arhicunoscute (un exemplu STAND BY ME). Lumea s-a saturat de "balarii" sonore si vrea altceva! Vrea MUZICA BUNA! Aceasta muzica exista din belsug in magazine si pe tarabele de cd-uri! Totul este sa stim sa alegem di multimea de cd-uri,doar pe acelea cu adevarat valoroase! Si cu siguranta putem.Eu unul am reusit sa-mi alcatuiesc o colectie ce cuprinde aproximativ 400 de astfel de cd-uri valoroase! Bine ca ne-am trezit la realitate si nu mai vedem muzica prin prisma "manelismelor". Un exemplu concret : aflandu-ma la un concurs de dans la Comarnic,nu mica mi-a fost mirarea cand sunetistul ce se ocupa de sonorizare la acel spectacol a fost HUIDUIT copios de publicul prezent un sala,atunci cand pana sa inceapa concursul a difuzat o manea cu Adrian "wonderfull children"! Era la un pas de a fi "linsat" de public,nestiind cum sa "dreaga busuiocul" mai repede cu altceva! Iata dragi prieteni ca intr-un mic oras de provincie,maneaua a fost blamata,lucru care nu face decat sa ne bucure pe noi iubitorii muzicii de calitate! Atat am avut de spus astazi! Va astept sa-mi scrieti opiniile voastre pe acest forum si la adresa mea de e-mail care este mares@myx.net .Am sa ma tin de cuvant si am sa raspund tuturor celor ce-mi vor scrie! Va multumesc anticipat! Cu stima si respect Mares Cosmin din Ploiesti.:) :) :)
mares

Re: Muzica veche (si buna) din anii '80,revine in actualitate!

Mesajde Vizitator » Vin Oct 19, 2001 10:44 am

Pe undeva trebuie sa recunosc ca ai ceva dreptate...Insa , faptul ca un post de radio ca Profm difuzeaza shi muzica anilor '70-'80-'90, printre pompe shi-alte shushe , nu demonstreaza neaparat ca se preconizeaza o intoarcere la muzica respectivilor ani, ci poate cel mult sa insemne reashezarea pe piatza . Cu sondajele in fatza shi mana pe inima, itzi pot spune ca profm a crescut uluitor pe market share( perioada de ascultare la nivelul unei zile) ceea ce este absurd pentru un post de radio care shi-a ales ca target publicul cu varsta cuprinsa intre 14 shi 18 ani. Se pare ca noua lor politica a dat roade . Pe de alta parte, intr-adevar, la nivel mondial se tinde revenirea catre melodie, din ce in ce mai multzi muzicieni adoptand cat se poate din stilul anilor '70-'80. Ceea ce ar parea sa fie ok . Problema este ca o astfel de combinatzie, la sfarshitul anilor 70 , intre pop, rock shi soul, a nascut un copil handicapat pe care lumea l-a denumit generic disco . Nici nu vreau sa ma gandesc ce avortom o sa iasa din combinatzia stilului disco al anilor '80 cu ceea ce se canta la ora asta. Cat despre manele, ce sa itzi spun ? Pe forumul vechi am afirmat, pe la inceputul verii ca in maxim un an, manelele vor redeveni ceea ce au fost initzial- muzica de companie pentru betzivii ratatzi din carciumile de cartier. Inutil sa itzi spun cum am fost facut la momentul ala. Cel mai bland , am fost numit naiv . Dar asta este alta poveste . Oricum , eu ma bucur :)
Vizitator

Re: Re: Muzica veche (si buna) din anii '80,revine in actualitate!

Mesajde Rolf » Vin Oct 19, 2001 12:14 pm

De ce sa ne miram, mai ales ca fenomenul nu e de ieri de azi. Inca de la aparitia rave-ului si a derivatelor jumatate din piese erau cu linie melodica de la melodii vechi, chiar clasice sau pt. copii (gen ein, zwei polizei). Cred ca asta arata o criza a muzicii din ultimii 5-6 ani. Putem aminti si de remixurile Bad Boys Blue, Modern Talking, ABBA etc..., si chiar republicari ale pieselor vechi (ABBA Gold). De citiva ani muzica este in criza de compozitori, asta cred eu, si este bine si nu prea ca se apeleaza la piese vechi. Nu prea e bine pt. ca nu mai evoluam daca nu mai apar noi compozitori de valoare. Se pare ca stilurile la moda sunt de vina, gen house, care au ritm dar cu linia melodica mai greu.
Iar despre PROFM, mi-aduc aminte ca pina sa-si schimbe fata era un fel de Total de azi, care dadea muzica buna si avea un segment de piata mic (asta nu vrea sa zica virgula ca Total are segment mic acu).
Rolf
Junior Member

Re: Re: Re: Muzica veche (si buna) din anii '80,revine in actualitate!

Mesajde manelesux » Vin Oct 19, 2001 12:22 pm

Initial trimis de Rolf
De ce sa ne miram, mai ales ca fenomenul nu e de ieri de azi. Inca de la aparitia rave-ului si a derivatelor jumatate din piese erau cu linie melodica de la melodii vechi, chiar clasice sau pt. copii (gen ein, zwei polizei). Cred ca asta arata o criza a muzicii din ultimii 5-6 ani. Putem aminti si de remixurile Bad Boys Blue, Modern Talking, ABBA etc..., si chiar republicari ale pieselor vechi (ABBA Gold). De citiva ani muzica este in criza de compozitori, asta cred eu, si este bine si nu prea ca se apeleaza la piese vechi. Nu prea e bine pt. ca nu mai evoluam daca nu mai apar noi compozitori de valoare. Se pare ca stilurile la moda sunt de vina, gen house, care au ritm dar cu linia melodica mai greu.
Iar despre PROFM, mi-aduc aminte ca pina sa-si schimbe fata era un fel de Total de azi, care dadea muzica buna si avea un segment de piata mic (asta nu vrea sa zica virgula ca Total are segment mic acu).

A,poate shtie careva ceva despre trupa Soft Machine...am pus mana pe 4 cduri cu ea,da fara copertzi,habar n-am de unde au ieshit, e posibil sa fie batranei ca au un sound de ala de 70, io am luat cdurile tocmai pt ca nu shtiam nimic de ei,deci in virtutea snobismului care sta la baza educatiei mele, insa e o surpriza placuta shi daca shtie cineva ceva infos despre cine sunt shi cu ce se mananca trupa asta, ashtept.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Muzica veche (si buna) din anii '80,revine in actualitate!

Mesajde vladonne » Vin Oct 19, 2001 12:33 pm

Soft Machine este o super trupa care s-a inventat pe la mijlocul anilor 60 shi care a existat pretz de aproape 10 ani . Asta intampolandu-se pana in 1976. Criticii spun despre ei ca au refuzat sa fie comerciali, poate de asta ei au fost necunoscutzi [publicului larg, chiar in perioada lor de glorie . Asta odata . Pe de alta parte au influentzat o groaza de trupe mari ale anilor 60. Daca vorbim de stil, atunci e vorba despre un psyhedelic la care se aduga ceva rock shi jazz. De altfel ei sunt piatra de temelie a shcloii Cantenbury :)
Membrii fondatori sunt doi mari grei Robert Wyatt shi Kevin Ayers . Prin '68 a venit in trupa pt cateva luni shi Andy Summers - vezi Police catziva anishori mai tarziu. Ce sa mai incoace incolo, e super trupa , shi daca ai luat cd-urile sa nu-tzi para rau dupa bani , ca merita.Parol mon cher :)
vladonne
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Muzica veche (si buna) din anii '80,revine in actualitate!

Mesajde manelesux » Vin Oct 19, 2001 11:11 pm

Initial trimis de vladonne
Soft Machine este o super trupa care s-a inventat pe la mijlocul anilor 60 shi care a existat pretz de aproape 10 ani . Asta intampolandu-se pana in 1976. Criticii spun despre ei ca au refuzat sa fie comerciali, poate de asta ei au fost necunoscutzi [publicului larg, chiar in perioada lor de glorie . Asta odata . Pe de alta parte au influentzat o groaza de trupe mari ale anilor 60. Daca vorbim de stil, atunci e vorba despre un psyhedelic la care se aduga ceva rock shi jazz. De altfel ei sunt piatra de temelie a shcloii Cantenbury :)
Membrii fondatori sunt doi mari grei Robert Wyatt shi Kevin Ayers . Prin '68 a venit in trupa pt cateva luni shi Andy Summers - vezi Police catziva anishori mai tarziu. Ce sa mai incoace incolo, e super trupa , shi daca ai luat cd-urile sa nu-tzi para rau dupa bani , ca merita.Parol mon cher :)

Aaa,dupa ce citesc io de aci incep sa ma simt norocos.Imi mirosea mie a lucru de pretz,doar ca nenorocitu care mi-a facut cdurile nu mi-a scris shi titlurile.Abar n-am ce albume-s alea...ai idee daca au vreo pagina oficiala respectivii?
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

softmachine

Mesajde Vizitator » Dum Oct 21, 2001 9:25 pm

am pus mana mai demult pe o caseta in care tipii astia incercau s aii faca fatza lui hendrix, era un jam-session bestial

valdonne, andy trecea pe acolo in drum spre trupa lui john mayall. police-ul mai tarziu, mult mai tarziu... in 67 canta inca cu mayall, police-ul a fost facut in 78 (cred?)
Vizitator

Re: softmachine

Mesajde vladonne » Lun Oct 22, 2001 3:48 am

[quote]Initial trimis de vali
[B]am pus mana mai demult pe o caseta in care tipii astia incercau s aii faca fatza lui hendrix, era un jam-session bestial

valdonne, andy trecea pe acolo in drum spre trupa lui john mayall. police-ul mai tarziu, mult mai tarziu... in 67 canta inca cu mayall, police-ul a fost facut in 78 (cred?)

Ceva dreptate ai tu , insa , nu spre trupa lui John Mayall trecea, ci spre Animals , dar varianta revizuita , cu Eric Burdon in rolul principal. Inainte de povestea cu Soft Machine a mai cantat cu Zoot Money, pe numele lui adevarat George Bruno, intr-adevar in perioada de sfarshit a anilor '60 .Ma rog, ar mai fi shi alte colaborari- cu trupele urmatorilor Neil Sedaka, Kevin Coyne, Kevin Ayers shi David Essex. Ar mai fi o poveste frumoasa , colaborarea sa cu Fripp, de la King Krimson , dar asta se intampla prin '82, pt lp-ul solo al celui numit, intitulat I Advance Masked. Daca shti insa de vreo perioada cu Mayall zi-mi shi mie pe ce album , ca m-ar tenta sa fac rost de oareshce inregistrari . Aaa, sa nu uit. Police s-a inventat in '77 . Primul lor single a ieshit la sfarshitul acelui an, se numeshte Fall out shi este scos cu un baiat Henry Padovany , care a plecat la cateva luni dupa toata povestea. Shi atunci apare Summers (care este fiu de ofitzer CIA :) ) shi scot pe piatza Roxanne .
vladonne
Junior Member

confuzia mea

Mesajde Vizitator » Lun Oct 22, 2001 4:06 am

se pare ca e my mistake

e posibil sa fi facut confuzie intre zoot money (alexis korner) si mayall bluesbeakers. amandoua trupele activau in acceasi perioada, in acceasi tara...grr

a mai trecut o perioda pana la animals.

asha in mare stiu istoria the police, sau mai bien zis politia lui sting :)
Vizitator

si acum dupa...

Mesajde Vizitator » Lun Oct 22, 2001 4:13 am

observ ca si acum, dupa 30 de ani, "albatross" ma fascineaza la fel de mult ca in prima zi. nu, muzica buna nu revine, pentru ca nu a plecat niciodata
Vizitator

Re: confuzia mea

Mesajde vladonne » Lun Oct 22, 2001 4:38 am

[B]se pare ca e my mistake

e posibil sa fi facut confuzie intre zoot money (alexis korner) si mayall bluesbeakers. amandoua trupele activau in acceasi perioada, in acceasi tara...grr

a mai trecut o perioda pana la animals.

Lol ! Se pare, confuzia continua . Alexis Corner din cate shtiu eu nu are nici o legatura cu Zoot Money ( real name of ... is George Bruno) Poate doar ca Zoot Money , alaturi de Eric Clapton, Paul Jones, Chris Farlowe, a cantat in 78 cand A.C. a implinit 50 de ani, in ceea ce se numeshte all star concert. Pe de alta parte, numele sau este legat de Blues Inc. , dar shi de Rocket 88, un super-grup inventat de el in '81 , avandu-i ca shi coechipieri pe Jack Bruce- bass, Ian Stewart - calpe shi Charlie Watts tobe. Iar pe 1 ian.1984 se termina povestea caci avea cancer .
vladonne
Junior Member

oboseala

Mesajde Vizitator » Lun Oct 22, 2001 4:45 am

paul jones=john paul jones???
Vizitator

Re: oboseala

Mesajde vladonne » Lun Oct 22, 2001 4:57 am

[B]paul jones=john paul jones???

:) nope . Paul JOnes = vocea Manfred Mann in perioada '63-'66 shi o carutza de alte colaborari, asha cum ii sta bine unei ciori ffff talentate :)
vladonne
Junior Member

btw

Mesajde Vizitator » Lun Oct 22, 2001 5:02 am

am vazut ieri (duminica) RATPACK un film despre sinatra, dean, sammy si restul trupei de mari voci ale anilor ...de mult apusi. beton
Vizitator

Mesajde Vortex » Lun Oct 22, 2001 12:01 pm

Asta este unul din cele mai interesante subiecte pe care l-am citit pe forumul acesta. Din pacate mi-e jena sa ma exprim dupa ca si-au dat cu parerea predecesorii mei, adevarate dictionare vii. Cu toate astea trebuie sa postez pentru ca trandul acesta (al revenirii muzicii vechi) l-am sesizat mai demult. Nu numai muzica anilor 80 ci si cea mai veche. Din pacate aceasta revenire este umbrita de coveruri si de remixuri cateodata de-a dreptul odioase (vezi postul mai vechi al lui m-sux cu limp vs. floyd). Si tot din pacate exista multe persoane care influenteaza piata muzicala din Romania si nu vad bine aceasta tendinta (ma refer la realizatori de emisiuni radio-TV), batand apa in piua pe dance si alte alea (nu stiu cum se cheama genul de muzica practicat de "trupe" tip amicii, bambi... ma-ntelegeti). Personal nu cred in opinia lui rolf (lipsa de compozitori) ci mai degraba cred ca e o reorientare dictata de bunul simt al muzicii bune.
tot ceea ce am scris reprezinta pareri pur personale. nu luati nici o vorba ca pe o ofensa, e doar o discutie.
Vortex
Junior Member

sa ne reintoarcem

Mesajde Vizitator » Mar Oct 23, 2001 12:34 am

1959 - 1961
- Andy meets Zoot Money, a Hammond organist who he previously knew from school.
This meeting sets the two artists off on a intertwined career for several years.
- Andy and Zoot's style of rhythm and blues is ahead of its time for 1961. Andy

1963 - 1966
- Zoot Money gets a job in London with British blues guru Alexis Korner. Andy decides to join, in the hope of establishing
himself. Longtime friend Robert Fripp takes Andy's place at the Majestic Hotel.

http://web.tiscali.it/andatta/timeline.htm
Vizitator

Re: sa ne reintoarcem

Mesajde Vizitator » Mar Oct 23, 2001 3:38 am

[B]1959 - 1961
- Andy meets Zoot Money, a Hammond organist who he previously knew from school.
This meeting sets the two artists off on a intertwined career for several years.
- Andy and Zoot's style of rhythm and blues is ahead of its time for 1961. Andy

1963 - 1966
- Zoot Money gets a job in London with British blues guru Alexis Korner. Andy decides to join, in the hope of establishing
himself. Longtime friend Robert Fripp takes Andy's place at the Majestic Hotel.

Studiul , la fel ca shi prudentza, este mama intzelepciunii. Puteam sa-tzi spun shi eu ca tipul e clapar :) Trebuia numai sa ma intrebi . Cand s-a gasit cu Summers , din Zoot Money, s-a transformat in Zoot Money & The Big Roll Band. Pe de alta parte, tipul integrandu-se cu succes in epoca psihedelic , dar fiind shi un adevart fan r & b este posibil sa fi colaborat cu Alexis Korner , acesta fiind fara doar shi poate un "greu".Sa nu uitam insa ca in perioada respectiva , cam toata lumea colabora cu toata lumea , caci era o lume destul de mica :) Nu am shtiut , dar cat traieshte , omul invatza .
Vizitator

vladonne, banuiesc

Mesajde Vizitator » Mar Oct 23, 2001 4:08 am

chestia era un fel de justificare a confuziei mele de mai sus
Vizitator

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma