Despre infidelitate

de strans in brate, de pupat cu foc, de bagat in pat

Mesajde v1n3ri » Sâm Ian 29, 2005 11:26 pm

Bre... Infidelitatea ista... Apare la aia/alea ce inca mai cauta pe Prince Charming :). De'ar fi dupa ei, ar taia din fiecare cate putin sa faca o singura persoana care sa corespunda exigentelor lor. Mai bine luati Lego... :).
Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.
E o onoare sa fiu ignorat de gabuba.
v1n3ri
Junior Member

Mesajde zucherro » Lun Ian 31, 2005 1:23 am

parerea mea, pe care nu incerc sa o impun, este ca sexul si dragostea pot merge mana in mana sau separat. si nu cred ca in cazul sexului cu alta persoana neaparat o inseli pe fiinta pe care o iubesti, ideea e daca esti in stare sa accepti si faptul ca si ea ar putea sa o faca cu altcineva? si sa-ti spuna ca in continuare te iubeste pe tine...:) faptul ca nu-i spui ce ai facut, ca minti un pic, e o dovada ca esti capabil de minimum de diplomatie, in concordanta cu morala actuala, morala care cere ca macar sa respectam aparentele. uitati-va de exemplu la musulmanii traditionalisti, care sunt poligami. cultura le-a modelat in asa fel mentalitatea incat o nevasta in plus nu inseamna nimic mai mult decat un nou membru in familie, eventualele invidii nefiind neparat de ordin sentimental, ci mai degraba ierarhic... in plus, ca o noua tema de gandire, va marturisesc ca am agatat o tipa odata, ne-am iubit si noi navalnic, chiar in aceeasi seara dupa care ea a plecat acasa la bucuresti. ca un gentleman ce sunt i-am facut si eu o vizita dupa vre-o doua saptamani, ne-am intalnit in oras si ea mi-a zis cu zambetul pe buze ca tocmai se maritase, cu cateva zile inainte... hehehe... femeile astea care ne critica pe noi....
zucherro
Junior Member

...

Mesajde Arthemis » Mar Feb 01, 2005 7:50 pm

m-am gandit mult, daca sa scriu sau nu, ei bine va scriu...
de ce suntem infideli?... aici depinde foarte mult ce crede fiecare ca inseamna termenul infidel... sa fie doar atunci cand inseli cu trupul sau atunci cand inseli cu mintea, sufletul... inima?
un bun prieten imi zicea ca de cele mai multe ori atunci cand doi oameni fac dragoste se intampla de fapt sa faca patru... si asta pentru ca fiecare se mai gandeste si la altcineva... chiar daca numai pentru o fractiune de secunda, tot iti zboara gandul si la un anume X sau o anume Y.
asta nu inseamna ca suntem infideli... inseamna ca suntem oameni normali, cu dorinte, cu fantezii... nu exista om care sa nu se intrebe "cum ar fii daca m-as culca cu altcineva decat iubitul/iubita mea?" pentru ca exista acea curiozitate care nu tine de faptul ca il iubesti mai putin pe cel de langa tine... ci este dorinta pura... este totul legat de dorinta fizica.
poate ca multi sau multe nu sunt de acord cu mine si cred ca gresesc cand spun lucrurile astea, dar eu una cred ca infidelitatea in dragoste nu exista... fiecare descrie infidelitatea in felul lui... fie am fost inselata din punct de vedere fizic, fie dpdv sentimental... dar nu poti acuza pe nimeni de infidelitate ... caci dorinta fizica este normala indiferent de persoana cu care ti-o satisfaci, iar dragostea... daca unul dintre voi se indragosteste de altcineva si renunta la persoana cu care a fost pana la momentul respectiv, iar nu poate fii acuzat de infidelitate... caci nimeni nu poate fii fortat sa iubeasca pe cineva... nu exista dragoste fortata, impusa... fie il iubesti, fie nu...
si sa ajung si la final... caci am scris mult si poate ca multi nici nu vor citii asta...
atata timp cat EL sau EA este alaturi de tine si inca te iubeste, fii fericit... nu mai cauta nod in papura, traieste momentul cu intensitate... iubeste-l in fiecare zi altfel si nu incetata niciodata sa-i arati asta...
cam atat am avut de zis ... acum :)
Arthemis

Mesajde proXtu » Joi Feb 03, 2005 10:33 am

asha am vazut shi io intr'o emisiune despre sex. oamenii de shtiintza spuneau ca suntem predispushi genetic si organic sa fin infideli (dpdv sexual). asha ca de ce sa ne mai ascundem atata ? :D
eat like a predator, not like prey
proXtu
Junior Member

Mesajde nonick » Joi Feb 03, 2005 11:19 am

Din cauze morale si religioase probabil. Din prostii de genul orgoliu s.a.m.d. Ca sa fim frustrati
nonick
Junior Member

Mesajde ^Dark_Angel^ » Joi Feb 03, 2005 12:21 pm

...probabil din niste impulsuri pur si simplu morale...la urma urmei iti inseli perechea dar tot la ea te intorci.....reusesti sa-ti clarifici si adevaratele sentimente....
^Dark_Angel^
Junior Member

Mesajde nonick » Joi Feb 03, 2005 12:27 pm

Care sentimente tanti? Sentimentele mele sunt foarte clare. Vreau sa fiu cu perechea, dar din cind in cind vreau sa vad cum e si cu perechea altuia. :)
nonick
Junior Member

Mesajde ^Dark_Angel^ » Joi Feb 03, 2005 12:32 pm

...si asta e o idee ...sunt o tanti...de fapt kider...recunosc si am pus cornite dar mereu m-am intors la pereche...:P
^Dark_Angel^
Junior Member

Mesajde nonick » Joi Feb 03, 2005 12:41 pm

Dupa parerea mea umila, cit timp perechea e pe primu plan si te porti cu ea (cu perechea adica) ca atare, totul e minunat.
nonick
Junior Member

Mesajde ^Dark_Angel^ » Joi Feb 03, 2005 12:48 pm

...ajungi sa il inseli doar atunci cand nu te satisface complet...sau mai bine spus cand nu te multumeste pe toate planurile....te lasa in plop....:(
^Dark_Angel^
Junior Member

Mesajde cometa » Joi Feb 03, 2005 12:55 pm

nonick scrie: Vreau sa fiu cu perechea, dar din cind in cind vreau sa vad cum e si cu perechea altuia. :)

de ce nu tragetz un swing, atunci ?:P poate si ea vrea sa vada cum e cu perekea alteia, nu?
...ceea ce va dorim si dumneavoastra :D
cometa
Junior Member

Mesajde nonick » Joi Feb 03, 2005 12:56 pm

daca vrea n-are decit. Oricum nu confundati dorinta de a te culca cu altcineva cu dorinta de a face sex in mai mult de 2 persoane. Aia e alta discutie/distractie :)
nonick
Junior Member

Mesajde ^Dark_Angel^ » Joi Feb 03, 2005 1:00 pm

...asta...aventuri peste aventuri...
oricum la varsta mea...multi spun k nu prea pot cunoaste prea multe...:(
^Dark_Angel^
Junior Member

Mesajde proXtu » Joi Feb 03, 2005 3:24 pm

atata timp ca shtie shi celalalt ce faci shi accepta, e OK. daca o faci pe ascuns, atunci e nasol ca o sa afle odata shi'odata shi atunci iese urat :D
proXtu
Junior Member

Mesajde nonick » Joi Feb 03, 2005 4:25 pm

Cind nu stie se cheama minciuna si asta e ceva foarte urit. Parerea mea.
nonick
Junior Member

Mesajde cometa » Vin Feb 04, 2005 9:53 am

zii si tu mai dulce :"ce nu stie nu-l poate rani". pe de alta parte...considerand ca sinceritatea e la baza oricarei relatii, ajungand sa minti...parerea mea :)
cometa
Junior Member

Mesajde nonick » Vin Feb 04, 2005 12:32 pm

cometa: nu, prefer sa spun sau sa mi se spuna. Mai devreme sau mai tirziu se afla si minciuna distruge increderea, o chestie esentiala pentru o relatie. Parerea mea!
Sa nu uitam ca "greseala recunoscuta e pe jumatate iertata" :)
nonick
Junior Member

Mesajde cometa » Vin Feb 04, 2005 12:57 pm

deci, daca inteleg eu bine, daca perekea ta face secs cu altu/a si vine si-sh cere scuze la tine pt acest fapt, tu il/o ierti pe jumatate? :con: sa-m trimitz si mie reteta, poate im iese si mie asta cu jumatatile :)
cometa
Junior Member

Mesajde nonick » Vin Feb 04, 2005 1:20 pm

cometa: Era doar o zicala din popor, nu am nici un chef sa o explic. Cit despre iertat, iertat de tot.
nonick
Junior Member

Mesajde cometa » Vin Feb 04, 2005 2:17 pm

ah, ma scuzi, deci el si-o trage cu altcineva si isi cere scuze si tu zici "nu-i nici o problema, dragul meu, te iert"?
cometa
Junior Member

Mesajde nonick » Vin Feb 04, 2005 3:12 pm

Cam asta ar fi esenta.
nonick
Junior Member

Mesajde UnCopilutz » Vin Feb 04, 2005 4:19 pm

Suntem infideli din cauza obisnuintei , din cauza ca apar unele mici neintelegeri sau nemultumiri in relatia noastra , dar cred ca cel mai sincer si cel mai grav motiv , daca vorbim despre infidelitate , este curiozitatea pentru altceva,pentru ceva nou.
" Tatal meu zideste case
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
UnCopilutz
Junior Member

Mesajde proXtu » Vin Feb 04, 2005 6:04 pm

egzact :p problema e ca partenerul nu prea accepta kestia asta, atractzia asta a noului :D plus ca obishnuintza asta suna jignitor pentru unii...
proXtu
Junior Member

Mesajde ^Dark_Angel^ » Vin Feb 04, 2005 6:17 pm

...deah...dar ce mai spuneti de o faza cam nasoala...de faptul ca amandoi se inseala unul pe altul si mai si stiu lucrul asta pe deasupra...mie mi se pare cam naspa...asta nu prea se mai cheama relatie...
^Dark_Angel^
Junior Member

Mesajde proXtu » Vin Feb 04, 2005 6:22 pm

daca se insheala shi ei mai rar, cand apare cate o ocazie, nu e problema. daca fac din asta un sport, o competitzie, atunci da, e nasol.
proXtu
Junior Member

Mesajde ^Dark_Angel^ » Vin Feb 04, 2005 6:23 pm

...tocmai ...este f nasol...
^Dark_Angel^
Junior Member

Mesajde PeerGynt » Vin Feb 04, 2005 9:27 pm

Pai sunt niste chestii diferite aici.

Daca iti ceri iertare ca ai gresit, inseamna ca in acel cuplu infidelitatea nu este acceptata. Daca totusi in cuplu se accepta acest lucru, atunci nu mai ai de ce sa iti ceri iertare, tot asa cum nu ai de ce sa ascunzi chestia asta.

Poate ca noua ne vine mai greu sa intelegem cuplurile care practica schimbul de parteneri. Va intreb si eu, va gasiti vreunul in aceasta situatie? Sunt aproape sigur ca toti si toate sunteti, oficial, monogami/monogame...

S-a pomenit de mahomedani. Religia islamica permite sa-ti iei mai multe sotii, atat timp cat le iubesti pe toate la fel si iti permiti material sa le intretii. Dar altceva este mai interesant: in general musulmanii spun ca acest lucru nu este interzis de catre Profet, dar nici recomandat.

Asa ca ajungem intr-un cerc vicios. Da, biologic vorbind, oamenii sunt programati sa fie poligami. Este firesc sa fie asa. Chiar si psihologic, apare acea nevoie de nou. Este si o curiozitate sa vedem daca mai suntem capabili sa cucerim pe cineva necunoscut. Si asa mai departe. Dar omul (din pacate sau din fericire?) nu este doar un imens organ sexual. El mai are si constiinta si spirit. Este clar ca, in general, societatea condamna adulterul. O intrebare incitanta ar fi DE CE?

Daca morala si societatea nu ar interveni nicidecum, daca partenera/partenerul nu s-ar opune, oare chiar ar fi un pacat adulterul? Eu zic ca nu... atat timp cat ramane act pur fiziologic. Atunci cand iubesti pe cineva cu adevarat, sunt lucruri mai presus decat sexul, sunt acele legaturi veritabile care vor constitui liantul relatiei si la 80 de ani (atunci cand de sex nu mai poate fi vorba)... Dupa parerea mea, important e sa nu inseli cu spiritul.

Dar acum sa revenim la provocare: de ce condamna societatea adulterul?

PS: Proxtule, ala esti tu? Pisoiul pe care il afisai inainte era mai simpatic ;)
Fii insuti tu. Asta e de-ajuns
PeerGynt
Junior Member

Mesajde proXtu » Vin Feb 04, 2005 9:57 pm

pai societatea condamna adulteru' pentru ca altfel s'ar cam duce draq familia, "celula de baza a societatzii"... care este :D poate ca nu totzi pot sa faca asha o distinctzie clara inte sex shi dragoste, familie, etc. noroc ca shi societatea se schimba in timp. In cateva decenii nu cred sa mai fie vorba despre condamnarea adulterului sau despre modelul actual al casatoriei, familiei, etc.

ps: da, io's, shi n'am pus poza ca sa arat cat is de frumos, frumusetzea e bestia neagra de langa mine ;v
proXtu
Junior Member

Mesajde Akyta » Joi Feb 24, 2005 7:08 pm

Eu sunt cu prietenu meu de 8 luni si inca nu l-am inselat si nici nu simt nevoia...da inainte am avut o relatie de 2 ani si-mi venea tare usor sa calc pe alaturi. Are dreptate uncopilutz, cu micile neintelegeri, dar daca sunt chiar "mici" neintelegerile nu se ajunge la inselat, zic eu, acre am inselat prima oara dupa o mare cearta cu iubitu. Si da, oamenii se ofenseaza foarte tare cand le zici ca s-a ajuns la obisnuinta,mai ales femeile. Pt barbati e altfel, zic eu, ca ei mai ies la un fotbal la una mica. Acu de barbatii care-s femeia in relatie, nici nu mai zic nimic
Like the naked leads the blind.
I know I'm selfish, I'm unkind.
Sucker love I always find,
Someone to bruise and leave behind.
Akyta
Junior Member

Mesajde ^Dark_Angel^ » Joi Feb 24, 2005 7:11 pm

...in momentul asta nu as avea pe cine sa insel...
asa k nu se prea poate pune...:P
^Dark_Angel^
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Sex