Daca gusturile tale muzicale nu te ajuta sa constientizezi acest lucru, nu-i bai, dar asculta-i si crede-i pe cuvant pe cei care au o cunoastere a muzicii mai din interior decat tine, care stiu mai multa teorie si pot aprecia lucruri pe care tu esti incapabil sa le apreciezi.
asta este aberant!!
niciodata nu m-am luat dupa ce-i bun in ochii criticilor.teoria muzicala mi se pare o prostie - conteaza daca e frumos sau nu,si din punctul de vedere al unui neavizat primele simfonii ale marelui titan seamana izbitor de mult cu cele ale lui schubert!
daca maine criticii ar spune ca wagner e de 3 lei l-ai mai asculta?
ca sa nu mai spun ca ultima simfonie a lui beethoven este dur criticata de verdi,verdi care la randul lui este foarte aclamat prin randurile iubitorilor si criticilor de opera..
parerea unui critic nu face 2 bani in opinia mea.
sigur,putin iti pasa tie de ce crede verdi,si sincer sa fiu nici eu nu dau doi bani pe ce-a spus...dar atata vreau sa spun - nu exista nici un risc de a fi pe langa,sau pe aratura,sau de tot rasul sau cum vrei s-o iei atunci cand imi exprim parerea in legatura cu ceva ce se vreau _subiectiv_.
fie ca vrei fie ca nu vrei arta este subiectiva.nu-i nimeni in stare sa puna din start stampila cu etalon pe o oarecare lucrare artistica!
totul se cunoaste prin comparatie.si n-am nevoie sa ma iau dupa criticii care-i castiga o paine facand tam tam pe seama muncii altora!
richard strauss - ein heldenleben rings ein bell?
concertele pt pian ale lui mendelssohn sunt mult mai originale si mai tehnice decat cele ale lui brahms,si totusi sunt necunoscute..
brahms a compus 4 simfonii,schubert a compus 9,nu doar una,simfonia neterminata este frumoasa,dar mai sunt si altele,nu mai raportati lucrarile lui brahms la simfonia a 8-a ...pt ca sigur n-au nimic in comun...
brahms a plecat de la beethoven,si a incercat sa compuna in acelasi stil,dar intr-o maniera mai romantica..acelasi lucru l-a facut deja schubert! care-i meritul lui brahms in afacerea asta?
eu detest ideile preconcepute si inainte sa ma pronunt cu privire la "marele titan" am ascultat ceva din vasta lui creeatie.omul asta a trait intr-o perioada ce nu i s-a potrivit...daca beethoven nu exista cine stie ce compunea maretul brahms...
okei,in ochii tai ghionoiule brahms e un titan,foarte bine,ma bucur pt tine.
dar nu pot sa-ti impartasesc opinia,in ochii mei brahms e de umplutura,n-a venit cu nimic nou,si nici n-am sa-mi mai pierd timpul cu el...
a fost ceva ce putea foarte bine sa nici nu existe!
nu e o personalitate marcanta,cum s-a vrut,de talia lui beethoven,bach,mozart,stravinski,wagner ....
eu unul prefer sa ascult obscuri care au avut ceva original de zis,decat supermediatizati precum cei de mai sus...
si asta m-a sin indepartat de beethoven,bach si altii...faptul ca lumea ii apreciaza pentru 2-3 simfonii si 4 sonate,sau o tocata si-o fuga si eventual un preludiu...
e un vax.
ajungi sa te saturi de lucrarile respective si vrei ceva mai nou si sari cu o epoca mai sus...si peste ce dai?peste unu care a facut acelasi lucru?(adica brahms) vax..
n-ar trebui sa nu-mi ascult gusturile pt ca diversi critici cred ca altceva e maret..
bravo!brahms e maret...mie nu-mi place,si nici nu-l recomand.
decat sa iau o simfonie s-o despic in 14 si sa-mi spun cum ca ce marfa si bengoasa e,si asa si pe dincolo,mai bine mai ascult lucrarile altor 45 de compozitori si mai vad ce-i aia diversitate...
si apoi ma reintorc la respectiva simfonie...mai e asa bengoasa?
nu mai e....