@mrwolf
dar de ce inregistrarile live cu Celibidache cam tarzii pt ABM si nu versiunea studio din 1957 pt EMI?
pt ca aia o am in varianta video. daca as fi auzit probabil nu mi s-ar fi parut chiar asa deosebit. dar se la vezi fetele lui celibidache si michelangeli, si pe michelangeli cum atinge clapele de la pianul cu o finete de care eu nu am mai vazut-o nicaieri (nici macar la el) ... nici pe departe , desi am vizualizat sute de clipuri cu pianisti. si nu pot sa zic ca ma incanta michelangeli ca pianist, sau ravel ca , compozitor dar mi se face pielea de gaina cand vad si aud cum partea aceea lenta a concertului pt pian.
@colegu
cat despre ravel,e okei,dar eu prefer varianta cu zimerman boulez + chicago
nush exact daca am ascultat in varianta zimmerman dar oricum imi place atitudinea lui ca pianist. zimmerman e unul din castigatorii conscursului f chopin si cam toti care l-au castigat sunt buni pianisti. nu se da pe degeaba premiul acela.
@ghionoiul
Concertul in sol minor de Schubert cu Richter există
eu nu am zis ca am ascultat pollini sau richter cantand schubert ... eu am spus doar ce atitudine de pianist ar fi mai buna pt un astfel de compozitor.
@mrwolf
LEOPOLD GODOWSKY
The Four Symphonies of Johannes Brahms as arranged for the left hand alone
wow ... as vrea sa pun mana pe albumul asta.
@ghionoiul
Da' ce-a făcut, bre, Pollini de e aşa virtuos ?!
asculta studiile de chopin cantate de el. in trest eu unul nu am simtit nimic deosebit la muzica lui.
@AlexN
Faptul ca Stradivarius a construit niste viori nemaipomenite nu mi se pare ceva nereproductibil azi
mie nici macar nu mi se par asa deosebite. eu ma indoiesc ca tehnica de azi nu poate concura cu un instrument facut acum cateva sute de ani. mai mult renumele este de ele si faptul ca sunt rare. Oricum toate stradivariusurile pe care le-am auzit (mai ales sub interpretarea lui shumsky) nu mi se pare ca au nimic deosebit in afara de cea a lui Itzhak Perlman ...Soil Stradivarius creata in 1714. la un momendat ma tot apucam sa compar anumite piese cantate pe perlman cu aceleai piese cantate de alti violonisti ca sa imi dau seama de ce il prefer pe el si am ajuns la concluzia ca vioara il ajuta f mult. suna altfel ca a celorlalti. parca da mult mai mult efect notelor joase ... este aproape ca o viola. Lebada de Saint-Saens suna superb cantata de Perlman.
http://en.wikipedia.org/wiki/Stradivarius
http://www.orpheusviolinhouse.com/
aici puteti asculta cum suna SOILul
apropo ati vazut filmul Red Violin ?
vremea lui Alkan a trecut de mult si muzica lui tot de necantat a ramas nu chiar ... uita ca o data la cativa zeci de ani mai apare si cate un pianist (hamelin) care este capabil sa cante vreo cateva zeci de mii de note din memorie concentrate intr-un concert solo pian de jumate de ora.
@Ciuhandru
Muzica asa cum o inteleg eu presupune 3 termeni: compozitorul, interpretii si publicul --- si toti acestia trebuie sa fie persoane umane
nu sunt de acord, nici macar la timpul prezent nu sunt de acord dapoi in viitor cand robotii vor fi capabili sa aiba logica umana (ca doar la partea de logica mai tre sa ne intreaca ca la memorie si viteza de calcul ne-au intrecut deja).
@colegu
facea figuri de balet pe muzica lui gorecki - simfonia a 3-a!!superba muzica

simfonia mea preferata. apropo ... cunoasteti voi daca s-a mai compus ceva asemanator in muzica clasica ? ca eu am cautat si nu am gasit.
@Ciuhandru
Muribunzi, raniti grav, femei carora tocmai le-a fost ucis tatal, tati carora tocmai le-a fost violata fiica, condamnati la moarte
un fel de telenovele de pe vremea cand nu era televizor