Nu-ti place muzica, e ok, nimeni nu se supara. Sincer pe mine ma enerveaza tocmai ariile alea de Verdi care spui tu ca merg la drum lung si zgomotos

Oricum, nu incerca sa ma convertesti de la Puccini la Verdi ca nu reusesti. Eu tot cu Wagner raman!

Moderator: ghionoiul
AlexN scrie:Muzica lui Puccini are meritul de a fi frumoasa, tocmai buna ca sa te destinzi fara sa te gandesti la nemarginirea Universului. Desigur, nu avem de-a face cu vreo structura muzicala complexa, dar melodia este frumoasa.
Sopry scrie:Incearca sa faci o analiza formal-armonica cu toate elementele de agogica si dinamica si vezi ce iese.
colegu scrie:din punctul meu de vedere muzica si pictura s-au ancorat in banalitate pana in secolul 20(hai,sf sec 19)
AlexN scrie: Romantismul secolului 19 a fost, pentru mine, triumful in arta. Secolul 20 a adus un singur lucru bun in arta: cinematografia.
basso noble scrie:Chiar credeti ca cineva poate incepe sa asculte opera direct cu Salomea sau Electra a lui Strauss sau cu Inelul Nibelungilor?
basso noble scrie:...formularea corecta e cu "imi place mai tare" si nu "e mai bun" cred ca e necesara o relativizare.
Ciuhandru scrie:Eu as zice "deformanta", nu relevanta, pentru ca este complet irelevant sa judeci muzica de la 1830 cu criteriile din 2006.
Mă mir... Muzica din Oedip e Enescu pur, măcar şi doar pentru muzică şi nu văd de ce te-ai plictisi.colegu scrie:prima astfel de operí£ a fost oedipul lui enescu,care s-a dovedit a fi destul de plictisitoare ºi adormití£,mai puí¾in primul act.
AlexN scrie:?
Ciudatenia inscenarii a fost tocmai alegerea facuta pentru Octavian (cavalerul rozelor): o femeie! Chestia asta banuiesc din cauza ca Octavian trebuie sa umble deghizat ceva timp in femeie (Mariandel). Asa ca... de ce sa se mai complice cu doi interpreti pentru aceeasi persoana? Haios felul in care Daniela Sindram se chinuia sa se poarte ca un barbat atunci cand Octavian era... Octavian.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator