Tu n-ai decat să speri că o să ne facem şi noi de ruşine, dar nu prea cred că ai şanse. Cineva trebuie să mai aducă şi puncte pentru Romania, nu ?
Moderator: ghionoiul

In schimb i s-a amplificat doaga cu politica 

Mai complicat spus, la coordonata x (care de fapt este t temporala - caci spatiul devine timp, nu-i asa? (de la Gurnemanz citire)) vom gasi de fapt 5 "puncte" distincte, y1...y5, reprezentand notele la momentul t de timp pentru fiecare din instrumente. Oricum insa, ma bucur ca tu ai spus-o mai simplu
Dar cum arata partitura pentru dirijor? Sa luam de exemplu S6 de Mahler cu 130 de instrumentisti... incap atatea portative pe o singura pagina?

) si pian, nu mai stiu vreun instrument capabil sa cante mai multe note simultan. Poate ne ajuta Ghionoiul, caruia ii recunosc o competenta mai mare decat a mea in domeniul teoriei muzicale.
Ai să]si pian, nu mai stiu vreun instrument capabil sa cante mai multe note simultan. Poate ne ajuta Ghionoiul, caruia ii recunosc o competenta mai mare decat a mea in domeniul teoriei muzicale.[/QUOTE]Corect, in principiu doar instrumentele dotate cu corzi pot lua mai multe note simultan, adică "coardele" tradiţionale, plus pianul, harpa, clavecinul şi chitara (plus tradiţionalele mandolină, cobză, balalaică, ţambal, ţiteră...). La astea s-ar mai adăuga instrumente care emit sunete prin vibraţia unei coloane de aer, dotate cu cel puţin 2 tuburi. Aici intră orga şi cimpoiul.Ciuhandru scrie:Dar eu unul, in afara de orga, clavecin, corzi (era sa zic coarde...)
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator