dar dac? ar fi s? recomand ceva sibelius Ï¿½i nici un caz nu a? recomanda acest concert! leminkÏ¿½nen,kullervo,en saga,jungfrun i tornet,cvartetul pt corzi Ï¿½ re minor ?i superba cantat? oma maa.?i n-am inclus nici o simfonie,Ï¿½c? ...
la capitolul simfonii face?i ce pute?i ?i pune?i mÏ¿½a pe setul lui simon rattle de la EMI!
simfonia a 3-a e interpretat? exact a?a cum trebuie!
la capitolul concerte pt vioar? este superb cel al lui khachaturian,al 2-lea de ?ostacovici,cel de rautavaara,nielsen,?i de ce nu miaskovsky,care e mult mai cunoscut pentru simfoniile lui...de fapt cunoscut e mult spus

v?d c? mai sunt wagnerieni pe aici,a?a c? nu m? pot ab?ine s? nu recomand die feen,o oper? care mi-a produs reale surprize,nu ca das liebesverbot sau rienzi care m-au dezam?git!
oricum,wagner a scris ?i muzic? superb? pt pian,pÏ¿½? acum,tentative de "complete piano works" cunosc doar 2 - stephan mÏ¿½ler ?i nina kavtaradze..nu recomand nimic din ?stia 2 pt c? nici unul nu e un cziffra,richter,gilels,arrau,pollini dar nici muzica lui wagner nu cere un astfel de solist..doar n-am recomandat liszt.
aa, deci la capitolul lucr?ri pentru pian d'ale lu' wagner fantazia wwv22 ?i sonata wwv 85...cel pu?in astea mi se par mai r?s?rite...
primele sonate(wwv 21 ?i wwv 26) aduc un iz foarte puternic de beethoven ?i eu unul nu le pot recomanda

c? tot sunt la wagner ,nu m? pot ab?ine s? nu fac reclam? la inelul cu gnther neuhold ?i marek janovski la pupitru!!?i iar??i nu pot s?-mi ascund opinia cum c? hans hotter este cel mai cretin wotan al tuturor timpurilor(eh,exagerez) contrar tuturor speciali?tilor...
george london este cu adev?rat genial,mai ales sub rudolf moralt.
ma rog,eu unul sunt Ï¿½ favoarea lui lorenz Ï¿½ detrimentul lui melchior.
oricum,ca o Ï¿½cheiere,eu v? ecomand cu c?ldur? s? asculta?i atterberg,lutoslawski,nielsen,norgard,pÏ¿½t,salonen ?i bineÏ¿½?eles simfonia a 3-a de enescu care-mi aduce pu?in cu daphnis ?i chloe-ul lui ravel de?i e mult mai pu?in accesibil? ca baletul acestuia!
numai bine!
edit:scuze pt diacritice,íƒÃ‚®n mod normal cu iso8859-2 sau utf-8 merg,da se pare c턃 forumu se bag턃 pe la encoding í…Ÿi vrea musai iso8859-1 grrrrrrrrrrrrrrrrrrr.