Probabil sunt multi dintre voi care din start nu inteleg despre ce vorbesc eu aici... anime?
Ca sa nu sar direct cu reclama, o sa incerc usor sa explic mai intai titlul siteului meu, si ce se poate gasi pe el...
In primul rand, termenul "anime" este un cuvant japonez, si inseamna "animatie". Animeurile sunt dedicate unei categorii de varste mai mari, de la adolescenti pana la oameni in toata firea, unde tema poate fi una banala insa se poate ajunge chiar la o discutie filozofica si chiar politica.
Curentul anime deja a cuprins majoritatea globului, de la Asia (evident doar Japonia, tara animeurilor se afla in Asia), pana la America, Canada, Europa de vest, Australia etc....Insa se pare ca treptat a ajuns si la noi in Romania, in ultimii ani poate si datorita minunatului canal Anime+ ce se poate prinde dupa ora 20:00.
Vreau sa mentionez ca nu doresc posturi de genul "animeurile sunt desene animate", pentru ca aceasta afirmatie poate fi luat chiar ca o insulta de cunoscatori. De ce? Pentru ca SINGURUL lucru in comun care il au, este acela ca ambele sunt animate, si nu filmate...insa chiar si aici animatia desenelor este cu mult inferioare animeurilor, si probabil mereu va ramane asa. In al 2lea rand, desenele nu contin o poveste, actiunea este una simpla, ce se schimba de la episod la episod... pe cand animeurile au o poveste captivanta si foarte complexa.
Totusi o sa incetez cu explicatul...deoarece pana la urma este vorba de siteul meu si nu un topic pe tema "anime".
Anime-XG este dedicat fanilor anime, insa oiricine este bine-venit, iar pe site puteti gasi de la informatii despre diverse animeuri pana la forum, fanart, galerie de imagini, stiri din domeniu, cam tot ce este fundamental pentru un portal anime si chiar multe alte lucruri utile si interesante.
Adresa este cum sugereaza si topicul: www.Anime-XG.ro
Va astept