The Hives, The Vines, The White Stripes, The Strokes

ce-a fost pe Muzici o data

The Hives, The Vines, The White Stripes, The Strokes

Mesajde catharsis » Vin Oct 25, 2002 11:01 pm

ce parere avetzi ce aceste patru formatzii destul de bine primite de critica, care se incadreaza in indie/alternative/post-grunge/garage rock si despre ultimele lor albume?
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde catharsis » Vin Oct 25, 2002 11:09 pm

piese mai cunoscute:
The Hives - Die All Right, Main Offender
The Vines - Get Free, Highly Evolved
The White Stripes - Fell In Love With A Girl, Hotel Yorba
The Strokes - Last Nite, Is This It
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde darkshines » Sâm Oct 26, 2002 2:24 pm

acum o saptamana am cumparat albumul "white blood cells" al celor de la the white stripes si suna destul de bine. videoclipul de pe mtv de la fell in love with a girl e enervant dar merita ascultati :D

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

Mesajde catharsis » Vin Noi 01, 2002 11:19 pm

am ascultat si eu white blood cells si nu inteleg de ce a fost atat de laudat desi este variat (eu ma asteptam ca toate piesele sa sune mai spre punk, ca fell in love with a girl...), oricum e un album destul de bun, iar ceea ce e curios la white stripes e ca are numai doi membrii (nu are basist parca)... videoclipul imi place, a fost destul de premiat si nu mi se pare deloc enervant, chiar foarte original...
asculta the hives - veni vidi vicious, care, desi e cam scurt (are mai putin de 30 de minute), e mai spre punk si personal imi place mai mult, iar piesele sunt oarecum toate in acelasi stil...
the strokes - is this it mi se pare tot spre punk si rock'n'roll, dar ceva mai linistit si elaborat
si, in sfarsit, the vines - highly evolved nu e deloc punk, si cred ca e mai linistit, mai grunge, dar nu am avut timp sa-l ascult cum trebuie (inafara de get free)...
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

The

Mesajde Aliosha » Mar Ian 07, 2003 2:56 am

De observat ca majoritatea formatiilor in carca carora se pune "revenirea rockului" au acest the in fata, un the care duce cu gandul la puzderia de formatii garage din anii 80.

The Hives. I-am descoperiy inainte sa devina atat de populari. Cineva mi-a dat Veni Vidi Vicous care imi place foarte mult.
Mai bine nu ar face clipuri, sunt toate aproape la fel.

The Vines. Dintre cei enumerati in titlul threadului ei imi plac cel mai putin. Inpirati prea mult din Nirvana si Mudhoney. Renumiti ca fac show-uri "grele" nu au fost invitati la talk show-urile celebre din state. In urma cu cateva zile au avut in concert in care basistul s-a luat la bataie cu tobosarul, spargandu-i acestuia basul in cap. Probabil ca se vor desparti dupa chestia asta.

The Strokes. Si ei imi plac indeajuns. Recunosc ca le-am tocit albumul iarna trecuta insa atept ceva nou.

The White Stripes sunt de fapt Jack and Meg White (frate si sora).
Si pe ei ii ascultasem inainte sa fie dati la TV cu clipul respectiv. Dupa cum am mai spus undeva, am fost chiar placut surpins sa ii vad pe MTV, numiti chiar la nu stiu ce award.
-------------------------------------------------------------

Uitati aici tot ceva garage revival, tot cu the in fata: The Libertines
Un album bun scos acum cateva luni de zile. S-ar putea sa va placa. Up the bracket
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde catharsis » Mar Ian 07, 2003 11:15 pm

da, chiar foarte multe formatii noi au the in fata: the datsuns, the calling (daca se poate numi rock), the shining, the music (excelenta piesa getaway, dar numele formatiei mi se pare aiurea)....
mie imi aduce aminte de perioada anilor '60, cand foarte multe formatii aveau the in fata...
mie mi se pare cam ciudat succesul formatiilor enumerate, nu m-as fi asteptat ca tipul asta de rock sa aiba succes in mainstream...
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde catharsis » Mie Ian 22, 2003 11:43 pm

aliosha, eu am decoperit cam tarziu fenomenul garage revival (downloadasem is this it, dar mi-a atras cu adevarat atentia dupa vma cand a fost confruntarea the hives - the vines)...
cand a aparut mai exact si care a fost prima formatie de acest gen si care a fost prima formatie care a avut succes comercial?
este adevarat ca videoclipul la last night inseamna pentru garage revival/indie ce a insemnat videoclipul smells like teen spirit pentru grunge?
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde Aliosha » Joi Ian 23, 2003 5:50 am

Pe mine ma cam ametesc termenii astia. E din ce in ce mai greu sa faci o clasificare stricta. Nu stiu ordinea in care au avut succes insa iti pot spune ordinea in care au ajuns la urechile mele (e posibil sa fie una si aceeasi).

Mai intai au fost The Hives al caror album mi-a picat in mana pe la sfarsitul lui 2000. La data respectiva The White Stripes aveau deja 2 albume pe care le ascultasem dar care nu m-au atras in mod deosebit. De Strokes am auzit relativ tarziu, si anume in primavara anului asta cand erau deja celebrii (in fata publicului larg). De Vines am auzit si mai tarziu si nu imi pare rau pt ca mi se par cei mai slabi dintre toti.

Si termenul asta garage revival e putin cam tras de par. Adica dupa mine nu ar merge folosit la fel ca punk revival, spre exemplu. Garage vrea sa zica ceva de genul... niste baieti cu scule de mana a 7-a care canta si dupa ceva timp talentul(in cazul in care exista) lor este apreciat de critici... ceva de genul asta. Gasesti destule pe allmusic sau pe google, mult mai bine explicate decat as putea-o eu face.
Este oricum un subgen al indie-ului asa ca putem evita toate erorile numindu-l asa... cred.

Asadar cu prima chestie nu iti pot fi de mare ajutor. Si nici cu a doua... nu am de unde stii ce verva au starnit Strokes pt ca timp de un an nici nu m-am uitat la TV asa ca imi e greu sa estimez, insa se pare ca au facut valuri destul de mari din moment ce ii vad acum tot timpul si au fost votati printre liderii revenirii rockului... bla bla bla

Lumea spune ca formatiile astea au adus indie-ul sau ma rog... garage-ul in mainstream. Pai lucrul asta e imposibil prin insasi definitia celor doi termeni. (daca ar fi asa iti dai seama ca s-ar intoarce lumea cu curu-n sus) Sunt o gramada de formatii care canta superb si care vor ramane pe veci (probabil) in semiobscuritate. Formatii care fac muzica pentru muzica asa cum dealtfel trebuie sa si fie.

Am enumerat mai multe nume pe threadul de pe Rock insa daca stau sa zic cateva care mi-au gadilat urechile in ultimul an (poate 2): Spoon, And You Will know us by the Trail of the Dead, Interpol... etc + mai vechii Mercury Rev, The Afghan Whigs, so on... thx God we have that music.

Strokes nu s-au facut de cacao cand au facut tranzitia in maintream. Norocul lor ca e la moda din nou sa fi rockstar beat care face anarhie. Se stia de Casablancas ca are probleme cu alcoolul asa ca de cate ori apar pe la talk showuri si canta execrabil nu se prefac... vorba unuia : "Guys , you are like the Monkees but with a drinkin problem. "
Pe Vines ii banuiam ca sunt cusuti cu ata alba dar de cand am aflat ca si-au spart intrumentele in cap unul altuia tind sa imi retrag parerea.
(ce vreau sa zic este ca aparent nu isi vand o imagine modificata intentionat doar pentru a starnii acele valuri care aduc la mal banii)

Cred ca nu s-a inteles nimic din postul meu...
"Against modern football."
Aliosha

Înapoi la De pe muzica