Texte Depresive= Secretul unei formatii de succes?

ce-a fost pe Muzici o data

Texte Depresive= Secretul unei formatii de succes?

Mesajde Love2Fly » Joi Iul 03, 2003 9:02 pm

Love's the funeral of hearts
And an ode for cruelty
When angels cry blood
On flowers of evil in bloom

The funeral of hearts
And a plea for mercy
When love is a gun
Separating me from you

HIM- The funeral of Hearts

Versurile de mai jos sunt doar cateva din multitudinea de versuri ce acopera muzica "la moda zilele astea", versuri care acum ceva vreme se numeau "de underground"...acum ele ies din umbra anonimatului si prind la publicul larg. Tristetzea, sentimentul de abandon, deznadejdea, dezamagirea, nemultumirea, dorintza de razvratire...toate acestea cat si multe altele sunt evocate in versurile diferitelor formatii destul de ascultate.
Am citat HIM pentru ca ei canta despre dragoste...canta despre durerea cauzata de dragsote.

Este lumea in pragul unei depresii totale?
De ce prind versurile "deprimate" atat de bine?!
[
Love2Fly
Junior Member

Mesajde cutuma© » Joi Iul 03, 2003 9:44 pm

Pentru ca asha cum exista muzica ce debordeaza de energie shi care te antreneaza in momentele in care simtzi ca eshti la 20.000 de leghe deasupra celui de-al 9-lea cer asha exista shi muzica care sa te faca sa simtzi ca in tristetzea ta, nu eshti totushi singur in univers. No big deal about it....

Dar daca veni vorba, mi-am adus aminte de o trupa draga mie...shi anume verita saga, caracterizata de multzi drept "plangacioshi, nemultzumitzi shi depresivi" dar care pe mine uneori ma ung pe suflet. Cateva fragmente scurte dar reprezentative

"Si doar ca sa le deschida iar/ Femeile vor sa ne coasa/ Ranile cu un glas dulce
Dar gandurile lor au coasa/ Si lasa-n inimile noastre o cruce."

"Nu inceteaza sa ma usture/ Rani prea multe pentru dragoste/ Un singur plasture
Iar fericirea e o camasa de second hand/ C-un singur nasture."

"Sperantele aproape moarte mi-s, caci m-a ranit Artemis, si sangerez, credeam ca stiu cand sa cedez,
hehe, ce dez...involt eram in trecut cu cat dezgust priveam ce-am avut, acum, prea des gust din propriul sange"

Depresing, huh?
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde Love2Fly » Joi Iul 03, 2003 10:24 pm

Dragutze versuri....DECRET....mai pune daca mai ai sau da-mi un link daca ai...
Anyway.....de ce prinde muzica asta? avem fiecare un acel ceva "trist" in noi?
Love2Fly
Junior Member

Re: Texte Depresive= Secretul unei formatii de succes?

Mesajde Aliosha » Vin Iul 04, 2003 12:14 am

Initial trimis de Love2Fly

Versurile de mai jos sunt doar cateva din multitudinea de versuri ce acopera muzica "la moda zilele astea", versuri care acum ceva vreme se numeau "de underground"...acum ele ies din umbra anonimatului si prind la publicul larg. Tristetzea, sentimentul de abandon, deznadejdea, dezamagirea, nemultumirea, dorintza de razvratire...toate acestea cat si multe altele sunt evocate in versurile diferitelor formatii destul de ascultate.
Am citat HIM pentru ca ei canta despre dragoste...canta despre durerea cauzata de dragsote.

[B]Este lumea in pragul unei depresii totale?
De ce prind versurile "deprimate" atat de bine?!
[ [/B]

Din postul tau reiese ca temele astea ar fi doar recent exploatate... nimic mai gresit, astea sunt chestii generale de cand lumea si pamantul si pot fi regasite in multe forme de arta (ex: poezie/literatura, pictura, etc..).

Acum trecand la titlul threadului tau, "textele depresive = secretul unei formatii de succes ?" . Este prea mult spus. Succesul unei formatii reprezinta o suma a multor factori, creatia in sine (muzica, text+ interpretare) avand din pacate de cele mai multe ori un rol secundar.

Intr-adevar, dragostea cu toate valentele ei este o tema folosita excesiv in versuri , intr-atat de mult incat de o gramada de timp ea a devenit un cliseu insa este de inteles. Gandeste-te numai de cate ori pe zi ne gandim la femei/prietene/iubite, relatii ratate sau fericite, etc...
"Against modern football."
Aliosha

Totusi

Mesajde Love2Fly » Vin Iul 04, 2003 10:26 pm

N-am zis ca temele alea sunt acum...recent exploatate ci ca ACUM au inceput sa fie difuzate la nivel de mase. Cu cativa ani in urma versuri "depresive" gaseai doar la anumite formatii de underground care nu aveau trecere la publicul larg sau NU erau lasate sa treaca...
Ma intereseaza mai cu seama acest fenomen al textelor "depresive" care PRIND la public....nu-mi puteti spune ca o poezie de Bacovia ar face 1000 de fani...la fel cum nu-mi puteti spune ca o formatie care canta despre fericire si voie buna are priza mai mare decat o formatie care canta despre tristetze, dragoste neimplinita...
Gandeste-te numai de cate ori pe zi ne gandim la femei/prietene/iubite, relatii ratate sau fericite, etc...

Da.....dar cati dintre noi sunt depresivi din aceasta cauza si....
totusi.....de ce prind asha de bine versurile "depresive" in dauna altor versuri? e lumea mai trista ca acum 20 de ani?
Love2Fly
Junior Member

Înapoi la De pe muzica