Promovare & Reclama! e trist.

ce-a fost pe Muzici o data

Promovare & Reclama! e trist.

Mesajde n3aGabitz » Lun Iul 28, 2003 6:05 am

nu stiu daca unii dintre voi ati observat dar de fiercare data cand o trupa mai importanta tre sa scoata un album nou, e totul un secret. incepand de la membri trupei pana la manager si producator nimeni nu da nici un amanunt, nimic (doar ca tre sa iasa un material nou atat, whata fuck???). am mai spus asta si in alta parte, nu conteaza unde, insa aici in state cand tre sa iasa un material pai se face reclama nene, adica la ce ma refer prin asta? cel putin lunar ori artistul, ori vreun representat al casei de discuri divulga cate ceva despre materialul in cauza in vreo revista, pe vreun site, la tv, la radio nu conteaza unde, insa nu se tine proiectul total secret ca in ro. LUMEA (fanii) vor cat mai multe detalii...asta nu inseamna sa divulgi direct suprizele importante de pe album, sa dai lista cu piesele, insa se poate vorbii de colaborari. supriza nu consta numai intr-un anume invitat de pe o anumita piesa, ci si subiectul in cauza sau piesa in sine. in romania mancavash cand tre sa iasa un album....nimic, de abea afla publicul cand iese albumu. ce pula mea e asta? sunt atatea site-uri unde producatorii si managerii pot spune cate ceva despre materialele importante. sunt atatea exemple care pot fi luate de aici (asta ca sa numai zic de presa, tv si radio). Da, in romania nu e ce e aici (Asta ptr cei ce vor zice ca e totul de cacat) dar nici macar nu se incearca ceva. Ce ca intra cateodata cineva pe net si zice...."oh se lucreaza la o compilatie...asteptati-va la ceva tare" ??????? despre ce e vorba, cine o sa fie pe ea??? pula stie (asta e doar un exemplu). De ce atatea secrete? in loc sa se creeze un momentum ptr proiectul ce urmeaza sa apara...totul se tine secret de parca ce sa zic o sa dea eminem pe album. in unele cazuri treaba este chiar penibila. as putea sa dau exemple la albumele si proiectele la care ma refer (Care se tin momentan secrete) dar prefer sa ma abtin de la viitoare puli in gura. Oricum de apreciat este TATAEE care de o luna si ceva incoace tine fanii la curent (Cat de cat) cu stagiul albumului nou mafia ce tre sa iasa. Indiferent ca esti fan sau nu mafia, ce face omu ala acolo e cat de cat de aprecita (asta ca tot vb de promovare). Cel mai rau este cu asa zisele proiecte "underground"......deci dupa ce ca sunt promovate dampulea...de abea daca apar pe piata, mai se tin si "in secret" adica chiar "underground".....nu e logic, deloc. Eu consider treaba asta o kestie destul de serioasa. Adica pula mea, eu ca artist, pai vreau sa tin lumea in tensiune cu materialul pe care o sa il scot. Trebuie dat cate un impuls din cand in cand, fiindca fanul in timp se plictiseste asteptand ceva....despre care doar sa zic ca o sa iasa....si restu...nu se stie ce si cand. Daca sunt probleme cu distributia..ok..."momentam cautam o oferta mai buna de la alta casa". Totul este sa vrei, dar adevarul e ca durerea de pula si lenea este inca un factor mare la noi romanii. Mai intervin si aerele si basinile (din partea unora) care gandesc la modu "lasa-i sa astepte pe fani...ce tre sa stie ei tot?" Dar sa nu uitam ca far fani s-ar duce in sloboz tot curentul asta. Urmeaza un single tare? Ok anuntat lumea sa stie ce urmeaza sa fie cu sufletu la gura...sa dea pe post zilnic cu okii dupa clip...of cat as avea de zis....mai bine tac....ca e tot degeaba.

Oricum, de final va pot asigura ca treaba asta se va schimba cu multe trupe importante din Romania. O sa anunt curand pe rap-arena.net despre ce e vorba odata cu introducerea a ceea ce inseamna "FAMILIA" publicului (cu contributia lui Cabron (Codu Penal).

Pace!
n3aGabitz
Junior Member

dap...

Mesajde Hades » Lun Iul 28, 2003 6:58 am

fiinca nu mai am ce sa adaug zic decat atat: de acord 100% si stau si ma mir de prostia de aici... de ce sa nu apara artistu la tv si sa-si faci reclama??? se prefera sa se faca pe ultima suta de metri cand deja albumu e pe piata... un intelept a zis: 'ar trebui sa fac azi lasa ca fac maine' cam asa e cu hip-hopu` in romania...

PacE
There is no save game in real life...
Hades

adevarat!

Mesajde CrAsh0v3r » Lun Iul 28, 2003 10:02 pm

Romania e tzara in care se promoveaza crimele, violurile, cazurile de pedofilie si asa mai departe. Nu isi da nimeni interesul pentru industria muzicala, care dupa parerea mea s-a dus de mult timp pe pula. Se promoveaza manelele, peste tot auzi melodii de 2 lei, formatii "de-o vara", iar adevaratii artisti (rapperii) sunt catalogatzi drept niste analfabetzi.

Cat despre reclama facuta de cei care produc muzica, ma gandesc ca ei saracii ar vrea sa zica cate ceva, dar nu se oboseste nimeni sa ii keme in direct la vre-o emisiune (tv sau radio), sau sa se i-a interviuri.

Peace!
Of all the things I've lost, I miss my mind the most...
CrAsh0v3r

sau....

Mesajde sadox » Mie Iul 30, 2003 12:00 am

In cazul astah poate noua romanilor din spatziul carpato danubiano pontic(nu trebuia sa zic da am zis-o) ne place sa fim misterioshi in privintza promovarii noillor trupeh shi a albumelor muzikale.Oricat ne-am stradui tot romani suntem shi cam astah e.Mentalitatea noastra ramane aceeashi:ne place sa stam in umbra pana se produce inevitabilul(sau poate nooh?) shi cand se produce cadem shi mai mult in intuneric.Pace!
Singur cu mine
sadox
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Dum Aug 03, 2003 10:28 pm

In unele cazuri se intampla ca nici artistii sa nu stie prea multe despre desfasurarea proiectelor (suna absurd, dar am intalnit cazuri). Oricum, Gabitz are dreptate si e chiar penibila nota asta de mister, aerul de inabordabili pe care il adopta unele persoane din muzica romaneasca fara sa isi da seama ca isi fac singure prejudicii.
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
AdevaRapper
Junior Member

Înapoi la De pe muzica