Ce inseamna pentru voi Rock-ul?

ce-a fost pe Muzici o data

Dragos, moderatorii (suntem doi, se supara vali)

Mesajde gaga » Joi Dec 13, 2001 8:50 am

Compunere:

Ce inseamna rockul pentru mine
De Dana B

Intr-o dimineata m-am trezit si am deschis ochii. Nu intelegeam ce se intampla in jur, era o multime de halate albe care se fataiau si multa lumina. Eu tinusem pana atunci ochii inchisi si ma deranja lumina aia multa si rece. Asa ca am inceput sa urlu. In jurul meu sticleau instrumente reci de otel si inox care zornaiau ingrozitor in tavi cu lichide si organe amorfe. Am inceput sa urlu si mai tare. Cand am avut curajul sa ma privesc am vazut ca tot corpul imi este acoperit de sange si urletele au incetat. In departare se auzea o muzica ciudata, incercam sa vorbesc dar buzele-mi erau pecetluite... si asa m-am nascut eu. Normal ca-mi place rockul mwahahaha
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

eheeeeeeeeee

Mesajde Geeka » Sâm Dec 15, 2001 1:39 pm

Pai multa lume a asociat rokerii cu oarece inapoiati mintali dat fiind ca lor nu le place cum vedem noi lumea.Daca in`60,`70 erai apostrofat cu "ba hippiotule" acu te iau cu"ba satanistule" chestie care pe mine ma deranjeaza f.mult(ignoranta e chioara).Mai e si partea aia in care toti pustanii se dau rokeri doar pt. ca au ascultat cine stie ce porcarioara de trupa care nu-i decat o moda de o vara si pe cheatia se cred teribili.Trebe vorbit aci de latura spirituala a rockului(putina lume e in stare).
Geeka

Mesajde Dragos PR » Sâm Dec 15, 2001 7:24 pm

pai astai bre, despre latura spirituala majoritatea bajetilor (no ofense, girls, era la general) evita sa vorbeasca, ce suntem noi bre, critici de arta...
nam vazut un singur mesaj de genu eu inteleg asta prin rock, da' subjectu cu versuri e plin-plinut, e si asta un farmec nenumibil(mama ce de c suna), ca te strangi la o cantare, la o beuta sa fim intre noi si cu noi nu sa facem psihoterapie sau snobeala...
pana si dana care mia facut moftu cu compunerea tot nu spune ce intelege ea prin rock, tot metaforeala baga, intelesumai...
io nu tin sa fac prozelitism, cine pricepe si e pe frecventa e cu mine, cine nu, sorry boy, doar no sa explic la tot manelu cum sade cestiunea cu carevasazica mujica rock
ascult, traiesc si enjoy my music! that's my fuckin' life!!!!!!!!!
Dragos PR
Junior Member

heheheeh

Mesajde Geeka » Mar Dec 18, 2001 5:35 pm

Am zis ca putina lume e in stare!
Geeka

Re: Esteee...rock!

Mesajde staf » Mie Dec 19, 2001 2:40 am

Salutare natiune
Se pare ca nu pot sa dorm si de aceea o sa incerc sa raspund si eu la aceasta intrebare(bine ca nu puteti injura). Hai ca incep...
Rockul pentru mine inseamna un stil de viata,nu esti rocker doar daca asculti rock, ai parul lung etc. Conteaza sa intelegi ceea ce vrea sa transmita si sa fii de acord cu aceste idei. Nu cred ca un rocker este obligat sa asculte numai acest gen. Daca ii place poate sa asculte si o mane...(ia uite ca nici eu nu pot sa pronunt acest cuvant;ar trebui interzis) Nu puteti (cred) nici unul dintre voi sa afirmati ca voua nu v-a placut niciodata o melodie care nu era rock. Un rocker cu cravata? De ce nu. Cel care afirma ca acest lucru este imposibil se aseamana cu cei care fac acele renumite afirmatii de genul: drogati, satanisti, etc. Ce inseamna rockul pentru mine. Ascultati o melodia a lui Nirvana(va las pe voi s-o alegeti) si va veti da seama.
staf

aha

Mesajde Geeka » Joi Dec 20, 2001 6:33 pm

Da vere asta era !
Geeka

re: aha

Mesajde staf » Joi Dec 20, 2001 10:08 pm

vere?
staf

compunere

Mesajde Vizitator » Joi Dec 20, 2001 10:30 pm

de rockum
de vali p.

intr-o dimineata, m-am trezit si am iesit din corpul meu pentru a-mi analiza jalnica existenta. am aruncat casetele cu hip-hop si pop si am bagat o casta prafuita si veche...LED ZEPPELIN
Vizitator

Rockul...

Mesajde Hack » Joi Dec 20, 2001 11:00 pm

Rockul .......ptr mine e un mod de viatza...si muzica aceasta ma caracterizeaza chir nu AS putea sa traiesc fara ea...cum vin de la skoala treb sa askult macar o melodie ca sa ma relaxez..
shi despre rock...el este de mai multe feluri ala vechi care vad ca mai mult de jumatate de useri de pe aici il asculta ca si baladele, mai sunt shi asthia noi cu Link park Limp Biscuite de aur, shi altzi hard ramstein manson..anyway nu am chef sa enumar...
ziceai...ca nu te catalogheaza rocker fiindca nu dormi prin cimitire...bla bla...ROCKUL este in suflet...shi cine este rocker adevarat o sa ma imi dea dreptate.........NU trebuie sa aratzi la altzii ca esthi rocker.........
Hack
Junior Member

rock-ul

Mesajde Karinna » Mie Dec 26, 2001 12:11 am

..e realitatea mea. Nu numai muzica, mai mult decat atat, e ceea ce simt si felul in care percep lucrurile. E un anumit gen de libertate, o eliberare partiala de coventii, constrangeri, prejudecati. Tine de identitate, nu de aparenta-de haine sau de culoarea si lungimea parului. E, pentru mine, modul in care ii accept pe ceilalti asa cum sunt, cu calitati si defecte, si fara sa cer cuiva mai mult decat cer de la mine. Este, poate, un alt gen de comunicare. Si e muzica. Si oricum e in afara oricarei definitii, e tot ce ati scris voi si mai mult..
Karinna
Junior Member

Mesajde GoddessOfHell » Mie Dec 26, 2001 2:41 am

Ce reprezinta rock-ul pentru mine?
Sper ca aveti cel putin o ora la dispozitie. LoL
La inceput prin rock intelegeam doar un gen de muzica care mi-a placut foarte mult. Apoi a ajuns mai mult decat stilul meu preferat de muzica. A mai trecut o vreme si a ajuns o obsesie. De atunci cuvantul "rock" a capatat noi intelesuri pentru mine. Prin rock inteleg o atitudine diferita, dorinta de a te afirma si de a-ti expune parerile (si aici difera de la persoana la persoana, bineinteles), posibilitatea de a reusi sa-ti argumentezi opiniile etc.
De la inceput, lucrul care m-a atras la rock au fost lyrics-urile. Asta pentru ca atunci cand ascultam cate o melodie simteam ca cineva imi citeste gandurile si ca parerile mele coincid cu chestiile pe care le canta vocalistul. Partea instrumentala nu pot sa explic de ce anume imi place - presupun ca e pur si simplu o chestie de gust. Trebuie sa recunosc ca acestui cuvant ii adaug si intelesul de rebel, de om care traieste doar sub propriile sale reguli, incercand cat mai mult posibil sa evite sa faca lucrurile care nu-i plac si care-l deranjeaza si ignorandu-i pe cei despre care simte ca l-ar incomoda.
Consider ca o persoana care asculta rock la greu este o persoana cu un orizont foarte larg, care are experienta in domeniul vietii, experimentand cea mai larga gama de sentimente de la tristete pana la ura. In acelasi timp, este o persoana care a invatat ca unele lucruri nu se pot schimba, oricata vointa ai avea, asa ca fie le accepta (desi varianta asta mai bine nici nu o puneam), fie le ignora pur si simplu. (si aici pot da ca exemplu: 1. mentalitatea oamenilor fata de rockeri - satanisti, nespalati, betivi etc.;
2. genurile de muzica - manele samd. -->mi s-a facut deja sila)
Intotdeauna rockerii mi s-au parut persoane cu o mentalitate extraordinara si cu o capacitate mintala la fel de grozava.
Un alt lucru care imi place la ei este faptul ca (contrar celor crezute de majoritate) rockerii nu sunt cei care promoveaza violenta. Adica fazele alea in care daca intra un rocker intr-un bar inseamna ca iese cu sange, sunt deja mult prea tampite ca sa fie luate in seama. Si nu stiu pe unde (pe undeva prin forumul asta cred) am citit un mesaj de la cineva care zicea ca il enerveaza ca prietenii lui (care ar trebui sa fie duri pentru ca sunt rockeri - dupa spusele persoanei) vin sa-i planga pe umar cand ii parasesc iubitele. De ce, ma? Daca esti rocker nu inseamna ca toata ziua te gandesti numai cum sa-l mai iei la bataie pe vecinu' sau ce cutite sa mai iei sau dracu' mai stie ce. Si de fapt fazele astea chiar mi se par cele mai misto faze pentru ca demonstreaza cat de mult se pot atasa rockerii de o persoana pe care o plac. (sunt si foarte fideli, in general - normal ca exista si exceptii) Adica pun pariu daca un rocker iese cu prietena lui in oras si il prinde pe unu' ca ii face ochi dulci tipei, omu' sare la bataie, dar in rest nu ar rani nici o musca (exceptie facand-o manelistii si toti cei care au ceva cu noi si incearca sa creeze o parere cat mai proasta despre noi - pentru ca astia chiar merita batuti LoL). Dar deja am luat-o off topic de mult.
Cei care asculta rock sunt oameni care stiu ce inseamna a fi unit, incearca sa se ajute intre ei etc. Noi suntem cei care plecam la munte in grupuri care umplu trenu'. Noi suntem cei care ne intalnim la o bere si ajungem pana la urma la nu stiu care acasa si terorizam vecinii cu muzica data "prea tare" cica. LoL Reprezinta grupul de prieteni de care nu ai vrea sa te desparti niciodata. Sunt oamenii cu care ai vrea sa fii in momentele in care te plictisesti, cand seful iti face morala, cand te asculta profesorul la scoala, cand esti la cina cu nu stiu ce rude etc.
Rock-ul este o traiere, un sentiment, muzica in primul rand, apoi atitudine, poate si aspect intr-o anumita limita, apoi, libertate, dreptul de a-ti spune parerea si de a te afirma.
Rock-ul este viata mea si sunt mandra de acest lucru.
(P.S.: Daca vi se pare ca am aberat, macar pot sa folosesc ca scuza faptul ca azi a fost Craciunu' si ca am baut si eu putin...putin mai mult...HAC!)
GoddessOfHell
Junior Member

Mesajde shinee » Vin Dec 28, 2001 5:14 am

...
nam vazut un singur mesaj de genu eu inteleg asta prin rock, da' subjectu cu versuri e plin-plinut,

Draga Dragos, dar eu ce am scris? Am lipsit 2 saptamani si m-ai si uitat?

Exemplu de rock: exista un grup de oameni cu care eu ma intalnesc DOAR la concertele - din ce in ce mai rare - ale grupului Celelalte Cuvinte , in Bucuresti. In rest nu ne vedem. Nici nu ne cunoastem. Insa m-a impresionat faptul ca, la primul concert la care au fost si ei si am fost si eu, m-am asezat langa ei, pe jos, intre ei. Si de atunci...imi tin loc langa ei pe jos. Si cand apar, imi zambesc si-mi spun: Nu se putea sa nu vii! Si-mi ofera ceva de baut.
Suna si sunt convinsa ca chiar este banal. Insa pe mine ASTA ma impresioneaza la rock. Sentimentul ca apartii unui...corp.
e dimineata in alta viata?
shinee
Junior Member

Mesajde curly » Mie Ian 09, 2002 7:44 am

Initial trimis de GoddessOfHell
(P.S.: Daca vi se pare ca am aberat, macar pot sa folosesc ca scuza faptul ca azi a fost Craciunu' si ca am baut si eu putin...putin mai mult...HAC!)

...problema ta nu e ca esti pilit!
ca mahmureala trece!!!!!
rau de gura!
curly
Junior Member

Re: Re: Esteee...rock!

Mesajde manelesux » Mie Ian 09, 2002 7:00 pm

Initial trimis de staf
Salutare natiune
Se pare ca nu pot sa dorm si de aceea o sa incerc sa raspund si eu la aceasta intrebare(bine ca nu puteti injura). Hai ca incep...
Rockul pentru mine inseamna un stil de viata,nu esti rocker doar daca asculti rock, ai parul lung etc. Conteaza sa intelegi ceea ce vrea sa transmita si sa fii de acord cu aceste idei. Nu cred ca un rocker este obligat sa asculte numai acest gen. Daca ii place poate sa asculte si o mane...(ia uite ca nici eu nu pot sa pronunt acest cuvant;ar trebui interzis) Nu puteti (cred) nici unul dintre voi sa afirmati ca voua nu v-a placut niciodata o melodie care nu era rock. Un rocker cu cravata? De ce nu. Cel care afirma ca acest lucru este imposibil se aseamana cu cei care fac acele renumite afirmatii de genul: drogati, satanisti, etc. Ce inseamna rockul pentru mine. Ascultati o melodia a lui Nirvana(va las pe voi s-o alegeti) si va veti da seama.

Am ascultat acu Smells Like Teen Spirit...imi dau seama ca se adreseaza adolescentzilor neglijatzi,sau reclama la parfumul Teen Spirit, aparut cu acea ocazie in State.
Dupa aia am ascultat Come as you are...adica "eshti buna shi asha".
Dupa aia am ascultat Rape Me...adica fute-ma...tare...
LA momentu asta mi-a fost frica sa ma gandesc ce inseamna rockul pentru tine, shi mi-am spus ca prefer sa nu imi dau seama.

Daca pe deasupra mai shi eshti de acord cu ceea ce vrea sa transmita, nu mai vreau sa fiu rocker. Daca un rocker are voie din cand in cand sa mai guste shi o manea, nu mai vreau sa fiu rocker.

Nu ai ascultat niciodata rock excelent care, totushi, exprima idei cu care nu eshti de acord? Ur loss,baby.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde onk » Mie Ian 16, 2002 4:28 pm

spicuiri din caietul meu de rock din liceu:
"in egocentrismul meu feroce bine disimulat, eu nu exist pentru rock ci, bineinteles, fenomenul se intampla invers....Rockul este ceva care mi se intamplí£, creat de altii (din pacate) scut preluat si acceptat pentru a ma defini prin el in fata celorlalti, pentru ca acesta.... sa ma apere de nonsensurile sociale si sa-mi dea, deseori, o ocupatie. Recunosc faptul ca sunt o consumatoare a rockului si nu o teoreticiana. ...de aceea il iau ca pe un dat, un dar facut de altii pentru a-mi lumina existenta mizera de om..." din pacate astazi rockul este pentru mine o realitate paralela din motive de integrare in social. nu ma departez, pentru ca nu-mi pot imagina ca cineva care a iubit rock-ul ii poate intoarce spatele.:cool:
onk

Anterior

Înapoi la De pe muzica